tisdag, augusti 11, 2009

Japp så var det klart

Nu är jag klar. Har varit på mötet och genomfört min presentation.
Å vad skönt det känns!
Egentligen var det inget märkvärdigt alls. Ett informellt möte med mina kollegor.
Men man måste ju ändå förbereda sig. Iallafall jag. För jag hatar att komma oförberedd när jag ska presentera något. Nu var det projektet. Att informera dem om vad jag ska göra och vad jag gjort. Det som tog längst tid var dock att göra lite "bakgrundsbilder". Ja alltså inte bilder att ha i bakgrunden utan bilder med information om bakgrunden tilll projektet! Då får man ju ta sig i kragen och läsa in sig lite mer. Och sedan fixa förenklade bilder.

Men nu är det som sagt gjort.
Tog en dryg timme ungefär. Och det gick bra.
Var till och med riktigt roligt. Det blev en bra diskussion. Det gillar jag.
Nu är jag klar för dagen och ska gå hem.
Ute är det en underbar och vaaaarm kväll- 84 grader Farenheit vad nu det är i celsius. Runt 30 kanske?
Det blir nog något gott ikväll för att "fira".
Kanske glass??

17 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Bravo och grattis!

olgakatt sa...

Kan förstå att det känns skönt! Du är värd minst tre kulor glass!
Kram

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
:-)


olgakatt,
haha! Ja det blir nog inte kulor för M är iväg och handlar en burk Hägen-Dazs (eller hur sjuttsingen det nu stavas...!)
kram!

Taina sa...

Vad skönt för dig Saltis! Jag är likadan på den punkten om att vara riktigt förberedd. Har hört alltför många oförberedda redovisningar i mina dagar och det är ju bara för pinsamt, tycker jag. En timme förstår jag att det tog med tanke på de invecklade sakerna du håller på med.

Klart du ska fira ikväll. Kanske lite chokladsås till glassen?

Kramen på dig

Saltistjejen sa...

Taina,
näe jag skulle känna mig jättenervös och antagligen inte göra något bra jobb alls om jag inte förberedde mig inför presentationer. även när det handlar om mer informella sådana. Sedan är det ju ännu mer förberedelser och nerver med i spelet när det handlar om att presentera inför institutionen eller liknande lite större sammanhang. Då brukar jag verkligen försöka förbereda mig mycket. Denna gång var det nog mest det allra nödvändigaste jag gjorde.
Du jag har inte hittat någon chokladsås här som jag tycker är så himla god. De jag testat är för söta för min smak. Jag menar Ohoj där hemma är ju riktigt "chokladsmakig" i jämförelse... haha :-)
Och jag orkar nog inte göra egen. Annars är det det jag gilllar bäst. Att göra egen chokladsås med kakao socker o vatten. Då kan man göra den hur söt eller icke-söt man vill! :-)
Kram!

Fröken Anki sa...

Härligt att presentationen gick bra! Hoppas att glassen smakade bra också! Häagen-Dazs är en av mina favoriter också. Och så Ben & Jerry's!

kram

Camilla sa...

Skönt att presentationen gick bra och att det är över. Det är jobbigt när man förberett sig och sen måste man vänta...
Hoppas att du vräkde i dig ordentligt med glass:)
Kram

Marianne sa...

Grattis! Jag visste redan innan att det skulle bli bra, för det är ju DU!

Jag brukar (haha, brukaDE) också alltid förbereda mig för sådana saker, annars blir det inte bra. Och som Taina säger, det är så trist att sitta och slösa tid på att lyssna på någon som bara blabbar och inte har något mål med det hela och ingen intressant information att komma med.

Haha, vi kräver inte mycket av livet när vi firar med GLASS! Till skillnad från Stureplansbratsen som ska ha dyraste skumpan till allt : )

KRAMAR!

Emmama sa...

Härligt jobbat kompis! :) Hoppas glassen var riktigt god, den var du verkligen värd!

Kram!

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
japp här blir det oftast Häagen-Dazs men ibland även ben & Jerrys. Fast jag tycker B&J ofta har lite FÖR konstiga smaker faktiskt.... ;-)
Kram!


Camilla,
ja detta var ju ngt som blivit uppskjutet så det är skönt att det är gjort nu.
och ja glassen var GOD!
kram!


Marianne,
haha nej det är inte riktigt samma nivå på firandet... Fast jag hade funderingar på lite av min favoritwhieskey också, men det var faktiskt lite för varmt. jag föredrar nog whiskey när det är lite kallare ute. ;-)
KRAM!


Emmama.
tack!
Ja även om det inte var någon "märkvärdig" persentation så är det skönt att den är över. Det vaqr ju den förta jag gjorde för min nya chef så jag ville gärna att den skulle gå hyfsat bra iallafall. man vill gärna göra et bra första intryck åtminstone! :-)
kram!

Christel sa...

Vad skönt att det gick bra. Det är en speciell känsla när något går så där riktigt vägen på jobbet, och man kan dunka sig själv i ryggen och tänka att det där gjorde du riktigt bra. Tyvärr gör man det för sällan. Bra idé med glass. Vi har ju också lyxglass från Ben & Jerrys i affärerna numera. Finns både på Maxi och Statoil. Filippa är mycket förtjust i någon Monkey-smak, jag har provat en med kakdeg i, den var god men knappast värd 50 spänn för en halvliter. Finns det vanlig vaniljglass också i USA, eller kanske världens tråkigaste tresmak (grön-rosa-vit)?

Saltistjejen sa...

Christel,
jo det finns rätt mycket olika glassorter här. Kommer dock inte ihåg namnet på dem. Här är glassen också dyr. Alltså Häagen-Dazs och B&J. Tror det kostar ca 5-6 dollar för en burk. Burken är väl kanske en knapp liter skulle jag gissa.
Kram!

Karin sa...

Jag visste väl att det skulle gå bra! Det är ju alltid skönt när förberedeserna är klara och man står och berättar om sitt projekt och får återkoppling som betyder något :-)

Du är ju dessutom så entusiastisk, så gruppen måste ju vara glada att ha fått dig!!
kramar!!!!

Karin sa...

Jag visste väl att det skulle gå bra! Det är ju alltid skönt när förberedeserna är klara och man står och berättar om sitt projekt och får återkoppling som betyder något :-)

Du är ju dessutom så entusiastisk, så gruppen måste ju vara glada att ha fått dig!!
kramar!!!!

Anonym sa...

Vad skönt att ha det bakom sig, speciellt när det gick så bra! Jag har inte gjort powerpointpresentationer på år och dar men O gör det väldigt ofta och jag vet att det kan ta lite tid. Man får sitta och pula med dem fram och tillbaka och komma fram till vad som är mest pedagogiskt. Grattis och hoppas att det blev god glass!

Saltistjejen sa...

Karin,
jo ast denna gången gjorde jag bara ett par slides för att ha som bakgrund och inledning. Resten blev mer som en diskussion vilket var himla bra!
:-)
Kramar!!


Petchie,
visst är det lite pill med att få ihop bilderna, men det är helt klart värt det. Om man har en bra figur så underlättar det enormt när man sak prata om något tycker jag. Allt handlar ju om att ens åhörare ska förstå vad man vill säga så då är bra bilder jätteviktigt!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt att presentationen gick så bra!

Jag brukar göra egen chokladsås som är både god och enkel. Lika delar kakao, socker och vatten (t ex 1 dl) och så lite vanilj. Koka upp och servera! Finns ju mer avancerade såser som ska koka i alla evighet och tjockna men jag tycker detta räcker. Den här såsen tjocknar lite när den svalnar och när den kommer på kall glass såklart.