fredag, augusti 07, 2009

Det knackade på dörren

Och när vi öppnade stod vår granne C utanför. Hon var förbi oss igårkväll för att låna vår elvisp. Hennes hade gått sönder och hon skulle baka cup cakes till en BBQ som de skulle ha med jobbet idag. Nu var den över och det var ett par cup cakes kvar och c tyckte vi skulle ha dem som tack för lånet av vispen.
Så nu blir det ytterligare ett avsnitt av "The Wire" samt te och cup cakes.
Mmmmmm... smarrigt! Lagom mysigt såhär på fredagskvällen.

Det är förresten otroligt roligt med våra nya grannar. De bor i lägenheten rakt mitt emot oss och har en liten son W som är nästan jämngammal med Lill-Skruttan. Det lustiga var att innan vi fick plats på dagis så hade vi pratat med dem om att eventuellt dela nanny. Nu blev de ju inte så varken för vår del eller deras. De har lille W på ett annat dagis nu, men han ska börja på Lill-Skruttans dagis nu till hösten. Tyvärr i ett annat rum än henne men iallafall. Vi har redan träffats ett par gånger nere på vår bakgård.
Detta lilla filmklipp är från en av de gångerna. Här bekantar sig Lill-Skruttan och W med varandra.Något som verkligen är ännu mer lustigt är att när vi båda var gravida och pratade lite löst om detta med att dela nanny så bodde de inte alls här utan ett antal kvarter norrut. Vi visste däremot att de ville flytta hit till något av dessa hus i Rockefeller Housing och att de stod i kö. Så en dag på försommaren kom M hem och sa "Gissa vilka som ska flytta in mittemot oss?" Och då var det de! Snacka om lustig slump?!

Så nu hoppas vi att vi kanske ska kunna hjälpa varandra lite med barnvakteri också framöver. Det är ju väldigt enkelt att gå två steg för att vara barnvakt en kväll om det skulle behövas. Förhoppnignsvis kan det bli så. Det är ju som sagt inte helt lätt för oss att få barnvakt annars. Och inte bara det, utan att ha nära till en jämngammal "lekkompis" för Lill-Skruttan är inte heller helt fel. Att både hon och hennes man J är hur trevliga som helst gör ju inte saken sämre direkt.  Så just nu känns det som om vi inte skulle kunna ha bättre grannar. 

10 kommentarer:

Karin sa...

Grattis till bra grannar! Bakelserna såg inte fel ut de heller...

Anonym sa...

Hej Saltis! Tack för dina tips om NY. Ska bli jättekul att uppleva staden.
Ha en trevlig helg!
Stina

Marianne sa...

Så roligt med bra grannar, och att allt stämmer med barn och så vidare gör ju knappast saken sämre! Vi har ju också ett par trevliga grannar, men de flyttar nästa sommar - hoppas det inte blir tidigare i alla fall.

Jag måste fråga, för jag har nog inte fattat det riktigt, men hör de här husen alltså till universitetet? Så att forskare får bo där, eller är det till för alla? Du behöver så klart inte svara på det om det blir för privat!

Det verkar hur som helst vara ett väldigt bra ställe att bo!

Vad goda de där cupcakesen ser ut! De är duktiga på det där med dekoration, amerikanerna!

Kram!

Christel sa...

Jag blir helt mjuk i hela kroppen när jag ser lilla E, hon är så söt så man smälter. Vad bra med kompisgrannar, det har ju vi också...! Ni ser ut att ha det varmt och skönt, det är det här också, vi ska till Halmstad idag och bada hela dagen, kram till er!

Camilla sa...

Att ha bra & trevliga grannar är ju kanon, särskilt om man som ni inte har släkt och vänner på nära håll. Kul för E att ha en kompis i samma ålder så nära också.
De där cup cakesen slank väl ner utan problem kan jag tro :) De ser himla goda ut..

Ha det gott
Kram

Saltistjejen sa...

Karin,
tack!


Stina,
hoppas ni får härliga dagar här i USA!
Jag vet inte ifall mina tips räcker så långt dock. Är ju inte så bra på detta med t ex hotell...
Kram!


Marianne,
ja bra grannar är verkligen super!!!
Och jo vi bor i Rockefeller University housing, alltså det är endast Rockefelleranställda som kan stå på kontraktet. Så minst en av e i som bor i varje lägenhet är alltså anställd på universitetet.
Rockefeller har dock många hus runt om i staden så det är inte enbart det vi bor i samt vårt grannhus utan det finns på andra ställen också.
Ja cupcakesen var goda. Inte så söta som jag ev befarat utan C hade haft i något syrligt också vilket jag gillar. Tror lite citron. Mmmm!
Kramar!!


Christel,
ja visst är det bra med kompisgrannar! :-)
Haha, kasnke får du träffa Lill-Skruttan IRL snart också?!
Hoppas ni fått en härlig baddag!
kramar!!


Camilla,
ja för oss om inte har släkt på nära håll är det guld värt att lära känna andra som man kan umgås med och som man ev kan hjälpas åt att vara barnvakt åt varandras barn när detta behövs.
kramar!!

Suzesan sa...

Så Gullig hon är Ella och nu börjar hon prata:)

Bra med dina grannar att man kan hjälpas åt.

Men din diapercake var ju fin.

Ha en bra dag
Kram
/Susanne

Taina sa...

Snacka om slumpen! Vad roligt och hoppas att ni kan ha glädje av varandra. Och en hjälpande hand är ju guld värt. Tjänster och gentjänster ;)
Nu får ni ju grannar att umgås med och som hejar i trappan...
Kramar!!!

Emmama sa...

Får lite Friends-känsla av detta inlägget, med vänner nära som kommer över ibland, kul! :) De där muffinsarna är ju urfina och säkert jättegoda!

Kram och ha en trevlig vecka!

Anna, Fair and True sa...

Vad härligt med så trevliga grannar! Eller vänner som blivit grannar! Och så passande att ni har barn i samma ålder!

Det var så kul att höra Ella "prata" också, även om det bara var "hi". Eller 15 "hi" :)