tisdag, augusti 04, 2009

Iiiiiiiihhhhh!!!!! Hon är här!!!!!

Fick veta att våra vänners lilla dotter kom till världen igårmorse.
Nyligen kom ett email med bilder.
Vilken liten sötnos!
Nu hoppas jag att vi kan besöka familjen i veckan.
Det blir till att fixa lite mer mat till de här nya föräldrarna också. Lasagnen vi tog med till våra andra vänner blev otroligt uppskattad, så det blir nog något liknande.
Att få lagad mat är nog bland det absolut bästa man kan ge till nyblivna föräldrar som just kommit hem från BB. Ja, de måste inte ens vara just hemkomna heller. Jag tycker att de första 2-3 månaderna var rätt kaotiska vad gäller mat. Nästan all fokus gick ju åt till att den lilla skulle få mat. Den egna hungern kom liksom i skymundan. Och tid för att laga något hade man ju knappt alls. Inte ork heller för den delen. Minns att M och jag åt otroligt mycket "take out" under den första tiden.
Å jag är så glad så glad!
Och självklart blev det några tårar också. Av lycka. Och nostalgi.


11 kommentarer:

Anonym sa...

Verkligen ett jättebra initiativ! Tyvärr har vi nästan aldrig ens varit i samma land som kompisar som fått barn så lite svårt att laga mat åt de nya föräldrarna. Men jag ska komma ihåg det för eventuella framtida tillfällen ;-)
Annars är mina favoritpresenter till nyfödda barn annars 1) sagoböcker som både barn och föräldrar kan ha glädje av senare 2) lite större kläder, dvs för 6-9-12 månader eftersom alla verkar ge kläder för nyfödda...
Kram!

Marianne sa...

Superbra plan med mat! Det önskar jag ofta att någon kunde komma med till mig, bara så där apropå : )

Sagoböcker är annars också någonting jag brukar köpa till bebisar, för det är verkligen ett bestående värde i det, även om det dröjer innan föräldrar och barn får glädjen av dem.

Kram!

Emmama sa...

Vettigt tänkt, för matlagning fanns det inte mycket tid för nej.. Böcker och lite större kläder brukar jag också ge och mina vänner var duktiga på att ge i olika storlekar så jag köpte knappt något alls till Gustav första året (!!), det du.. ;) Hoppas ni snart får träffa lilla bebisen.

Kram!

Saltistjejen sa...

Petchie,
nej det är ju onekligen lite svårare att komma med mat om man bor i ett annat land. iallafall om man vill ta med sig hemlagat...
Böcker är kalas det också. Fast vi fick en hel kasse av en kompis till M och eftersom vi bor lite trångt är det lite småknepigt med förvaringen... Det lär ju dröja ett tag innan Lill-Skruttan kan läsa dem.
Kram!


Marianne,
hahah! Jag tycker likadant! Jag skulle uppskatta mat jättemycket som gåva för det är inte alltid lätt och roligt att försöka komma på vardagsmiddagar. ;-)
Kramar!!


Emmama,
jo lite större kläder är bra eftersom de växer så otroligt snabbt. Vissa kläder vi fick till Lill-Snorpan hann hon knappt ha för hon växte jättefort vissa faser. Fick dock lära mig av någon (minns inte vem) att jjust strl 74 är en sådan som räcker ganska länge. Och det stämde faktiskt för vår del.
Det svåra med kläder är nog att vi har så otroligt annorlunda temperaturer och årstidsväxlingar mot hemma. Så ibland har vi fått kläder som ska vara lagom "om ett par månader", men då har de inte riktigt passat för att de varit alldeles för varma här. T ex så är det ju varmt tidigare på våren och även längre in på hösten. Det är lätt att tänka att i oktober-november ska man ha varma kläder, men här KAN det ju ibland vara upp mot 20 grader i november... ;-)
Kram!

Anne sa...

Vad kul att hon äntligen kom! Nära vänner som får barn, det är nåt speciellt. Speciellt när man som ni fått följa med från start till mål så att säga, sett magen växa osv. Det måste vara roligt när ens vänner också får barn, att man hamnar i samma livssituation?
Idén att ge mat låter helt suverän, kan tänka mig att det är mycket uppskattat. Annars är jag på Petchies linje där, när jag gett kläder till nyfödda har jag också gett i större storlekar, för det lite äldre barnet då så många verkar satsa på att ge just för de första månaderna.
Nu är det ju rätt stor åldersskillnad mellan Ella och den nyfödda, men snart är ju 1 år ingenting. Det är ju bara som riktigt små t.om. några månaders åldersskillnad kan märkas. Sen är det ju ingenting och de kan bli riktigt bra kompisar, jämngamla som de är :)
KRAM!

Anonym sa...

Hej! har läst din blogg ett tag när skall du skaffa ett syskon till din dotter?????????
Vänta inte för länge dom skall ju ha nytta av varandra.

Anonym sa...

Vilken smart idé med att ha med sig mat till nyblivna föräldrar, det ska jag genast sno! :-) Det är så svårt att välja mellan alla gulliga barnkläder, och det är inte säkert att det som jag tycker är fint uppskattas av föräldrarna.

Måste erkänna att som nybliven hundmamma har jag svårt att komma hemifrån. Mat kan jag laga dock, och lille Ozzy sover på mina fötter under tiden, men det är inte lätt att duscha eftersom han gärna vill vara med. /Adriana

Suzesan sa...

Åhh vad härligt det är med nya små bebisar. Smart att ta med mat. Det var en bra idé.

Ha en bra kväll
Kram
/Susanne

Anonym sa...

Hej Saltis!
Lite frågor från din flitiga läsare som tänker turista i NY om ett par veckor:
Vi startar i DC, har totalt 10 dagar på oss och tänkte spendera kanske 3 av dessa i Det Stora Äpplet. Är det jättedumt att komma dit med bil eller borde man komma dit med Greyhound och hyra bil sedan? Är det enkelt att hitta bra parkering för en bil i några dagar?
Har du tips på något hotell? Inte för dyrt, men inte snuskigt eller läskigt och kanske med parkering då?

Tack för ditt fina blogg!
Kram Stina

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det känns så roligt att de fick henne och att allt gick bra! Igårkväll kom faktiskt den nyblivna pappan förbi oss på väg upp från tvättstugan haha! Vi pratade lite och det var så roligt att träffa honom och höra lite mer om hur allt gått.
Ja detta första året i barnets liv kommer sååå mycket att hända. Det ska bli så spännande att få följa deras lilla tjej. Jag hoppas verkligen att de kommer bo kvar hä ett bra tag till.
Kram!


Anonym,
ja just nu är det inga planer alls på någon "tvåa" faktiskt. Det skulle inte fungera för vår del av flera olika orsaker. Plus att jag inte alls är helt säker på att det överhuvudtaget kommer at tlyckas en andra gång. Vi hade ju rätt mycket besövr med att få till "ettan" så att säga...
Vi får se vad som händer framöver och hur vi känner. Men det där med att syskon måste vara nära i ålder för att ha ngn glädje av varandra vet jag inte om det är den enda sanningen. Jag känner flera som har 3-5 år mellan sina barn men där barnen har stor glädje av varandra. Dessutom tycker jag att de allra flesta med syskon säger att de började uppskatta varandra som mest när de blev i övre tonåren eller t o vuxna och då spelar ju åren inte lika stor roll som i småbarnsåren. Men som sagt, vi får se hur det kommer kännas framåt i tiden.


Adriana,
ja det är väldigt uppskattat med mat!
Men det tycker jag iofs att det är även nu, haha!
Förstår attt du är helt upptagen med Ozzy nu! :-)
Så mysigt!!!!!
Saknar dig i tråden dock....
Kramar!!!!


Suzesan,
ja visst är det mysigt med småttingar. Fast när vi hälsade på våra andra vänner som fick barn nyligen så kände jag ändå inte alls ngn längtan till allt det som det innebär med att ha en liten nyföding. Sömnlösa nätter, försöka få amningen att fungera, kräkningar och så. Nej, just nu njuter jag så mycket av vår lilla tjej som blivit stor! :-)
Men det är mysigt att hälsapå andras bebar! :-)
Kram!!!


Stina,
vad roligt att du gillar bloggen!!!
Ang bil här så går det ju bra, MEN jag tycker inte det är nödvändigt ifall ni enbart tänker göra saker i staden under de där 3 dagarna. Då är bil mest kostsamt och "i vägen". om ni däremot vill köra runt lite utanför staden så kan bil vara bra. Fast jag rekommenderar att stanna i staden om ni bara har 3 dagar här. 3 dagar är rätt lite tid för att hinna med NYC.... ;-)
Om ni kan hyra bil i DC och sedan lämna den här i NYC så vore det säker bättre.
Hotell vet jag itne så många och har noll koll på hotell m parkering.
Kolla online efter billiga hotell, men ni bör nog boka snart.
En av mina vänner bodde på YMCA´s vandrarhem (hostel) när hon var här. Det låg runt 2nd ave och 40-någonting tror jag. Hon tyckte det var jättebra för superbillig penning. MEN då har man inte egen toa o dusch! Men priset var oslagbart med ca 50 dollar natten.
Rummen var dock väldigt små men mycket fräscha enligt henne.
Annars har jag bott på Murray Hill In också. Där kan man få egen toa o egen dusch. Då kostade det ca 80-100 dollar natten tror jag och det finns på två eller fler olika ställen på manhattan.
Men som sagt, det finns mängder med hotell här och ni får leta på nätet. Beror ju lite på vilken standard och vilket pris samt om ni har preferenser för speciella stadsdelar också.
Hoppas det går bra!!!!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Verkligen bra idé det där att laga mat och ta med. Men det är ju så kul att köpa små kläder så jag kommer nog alltid göra det också! Jag har redan köpt kläder till mina två vänner som väntar barn i början av november (de har båda två samma datum för beräknad födsel så det ska bli spännande att se vem som får först, om någon går över tiden osv)!