måndag, augusti 17, 2009

The unstoppable force!

Jodå, nu är det verkligen officiellt.
Hon GÅR!!!!!!

Idag när M hämtade henne på dagis så gick hon runt runt runt mellan korridoren och de olika rummen. Och självklart runt i själva Violet Room också. Till och med upp för rampen där!
Naturligtvis med armarna ovanför huvudet haha! Man tycker att det vore ännu bättre för balansen om hon höll dem ut från kroppen men nej. upp i luften ska de vara. Armar-uppåt-sträck.
Gulligt!


Och detta fick vi med hem från dagis idag:

Först en sk "Ouch report".
Detta får man som förälder ifall barnet skadat sig på något vis under dagen. "Ouch rapporten" beskriver vad som hänt och vilka åtgärder som vidtagits. Det står även om personalen tycker att man som förälder bör göra något extra.


På baksidan av "Ouch rapporten" stod sedan detta:
Och som vanligt fick vi ju hem lappen med all praktisk information om när, var & hur barnet fått mat, ny blöja samt sovit under dagen. Idag var även en liten extra notis nedskriven:

Beskrivningen av Lill-Skruttan (handskrivet av en av lärarna med blå penna) kan man väl bara le åt. Haha! "An unstoppable force"! Den beskrivningen tillsammans med "Ouch reporten" säger nog ungefär hur vår närmsta tid kommer se ut. Och tyvärr även hur många bulor och blåmärken som kommer att dyka upp på Lill-Snorpan.


Redan imorse när jag lämnade henne på dagis fick hon faktiskt ett rejält blåmärke tvärs över högra kinden. Men det blev ingen "Ouch report" på den olyckan. Antagligen eftersom jag var där och såg vad som hände. Det blev is och hjärtskärande gråt fast i omvänd ordning. Men när man väl tog bort isen torkade tårarna med förvånansvärd hastighet och sedan var det bara "upp-och röja vidare".

Jaja, det är tur att de små liven är tåligare än vad de ser ut.
Frågan är bara ifall omgivningen är det....?
*) "Armarna-uppåt-sträck-fotot" är taget här hemma igår när hon övade.


7 kommentarer:

Camilla sa...

Ojoj, nu blir det full rulle på riktigt! Full fart framåt med armar uppåt sträck, det låter nästan som ett tränningspass:)
Hon är mysig.

Nu öppnar sig ju en ny värld för henne där hon kan ta sig runt lättare själv.

Kram

Fröken Anki sa...

Oh vad kul! Ja nu blir det till att vara på språng för er också då! För att hinna med att hålla koll på fartmaskinen! :D

Toppen att få såna där rapporter från dagispersonalen. En bra del av hennes utvecklings-portfolio! Och verkligen både utförlig och personlig. Och omtänksam! Ett toppendagis verkar ni ha hittat! Ett sånt som man verkligen önskar att ens barn ska få gå på.

Ha en underbar dag!
kram

Saltistjejen sa...

Camilla,
jo nu blir det nog inte en lugn stund, haha! Vi lär få springa runt efter henne gisssar jag.
Men det känns så roligt att det äntligen lossnat för henne nu eftersom hon kämpat ett bra tag.
KRAM!


Fröken Anki,
ja det är super med lapparna från dagis!
Vi pratar ju ändå mycket med personalen varje dag vid hämtning och lämning men det är super att få en del saker i skrift också. Särskilt bra är det att veta hur mycket hon sovit under dagen samt när hon åt senast. Det underlättar ens egen planering och förståelse för hennes kväll.
Kram!

Anonym sa...

Är det inte lite Rocky över henne när hon går med händerna över huvudet så där ;-)
Jag upphör inte att förvånas över hur fantastiskt ert dagis är!! Oavsett om ouch reporten är för att undvika stämningar så är det ju jättebra med all denna informationen och små personliga kommentarer.
Vi har en lååång korridor i vår lägenhet som hon också kan öva i, men det är marmorgolv så lite hårdare att falla på än heltäckningsmatta... Förhoppningsvis har hon fått upp balansen lite bättre innan dess!

Taina sa...

NU börjar småbarnsåren! Be prepared Mom!

Kramar och HEJA ELLA!!!

Saltistjejen sa...

Petchie,
haha! Det roliga är att på festen i lördags så hade födelsedagsbarnet där fått ett grattiskort som spelade just "ledmotivet" ur Rocky när man öppnade det. och i filmsnutten nedan (sista klippet som är från det kalaset) kan man svagt höra denna melodi i bakgrunden när hon går!! :-)
Kram!!


Taina,
oj, jag jag försöker. Haha, kanske kommer jag att fråga dig om råd sedan du som är EXPERT!!!!! ;-)
KRAAM!

Anna, Fair and True sa...

Vilken smart idé med "ouch report"! Tänk att det funkar så med bra. Det liksom tar ett bra tag innan de går - de kryper, de vaggar och vickar, de övar - men sedan när de väl knäckt gå-koden så är det full fart!

Tänk att de har tid att skriva så detaljerade rapporten om all mat som de fått vid olika tider osv. I Sverige använder en del förskolor också lapp/rapportsystem men inte så detaljerat utan tror mer om barnet INTE skulle ha ätit en måltid eller INTE hade bajsat som de brukat t ex.