söndag, augusti 09, 2009

Utslag

Lill-Skruttan har några kosntiga små "utslag" på kroppen. Jag upptäckte dem för ett par dagar sedan och trodde då det var myggbett eller liknande. Men sedan såg jag att det kom fler. På hennes ben. Och ett par i armvecket. de är yttepyttesmå och liksom lite "hårda" i mitten. M och jag har googlat och pratat med folk omkring oss. Vi var först lite fundersamma om det kunde vara vattkoppor. Men det har vi kommit fram till att det nog inte är. Hon har inte haft någon feber eller på annat visat några tecken på att hon skulle vara sjuk. Hon verkar inte ens vara besvärad av utslagen. Inget kliande eller så. 
Vi var även ett tag smått skräckslagna över att det skulle kunna vara bed bugs vilket är ohyra som jag trodde man utrotat sedan 1800-talet. Men här i New York City är det faktiskt en högst verklig plåga. Hu! Men bed bugsen uteslöt vi när vi kom på att vi ju inte har några som helst bett.

Någon lindrig form av allergi kanske? Men vi har inte gett henne något nytt vare sig i matväg eller vad gäller tvål, tvättmedel eller annat som kommer i kontakt med huden.
Kanske är det värmeutslag?

De började iallallafall "gå tillbaks" idag. Vi får se hur de ser ut imorgon. Tänkte ringa hennes läkare då och rådfråga. Och så får vi se ifall det blir dagis eller inte imorgon. Det kan ju hända att de inte alls vill att hon kommer dit med odefinierade utslag. Vi får se som sagt.

I övrigt har helgen bjudit på underbart perfekt väder igår och urfuktigt "muggy" väder idag. I förmiddags träffade vi ett par vänner på en brunch. Jättetrevligt. De har just flyttat ner till Manhattan från Bronx vilket känns roligt. Nu stundar ny vecka. Den börjar med att jag ska på lunch med mitt jobb imorgon för att fira en kollega som fyllt jämnt. Sedan blir det till att förbereda en presentation för den som blev uppskjuten för ett tag sedan kommer att gå av stapeln på tisdageftermiddag. Förhoppningsvis ska det gå bra.
Förövrigt hoppas jag bara att den här hemska fukten snart ska försvinna. 


11 kommentarer:

Marianne sa...

Bu för prickar! Kan det finnas bed bugs på dagis, är det fler barn som har fått prickar? Värmeplitor om det har varit väldigt varmt och muggigt? Det är det enda jag kan komma på, om hon inte har haft feber. Men det låter väl som en bra plan att ringa doktorn så får han titta.

LYCKA TILL med presentationen! Det kommer säkerligen att gå alldeles utmärkt, kan inte tänka mig någonting annat när det är du som gör det!

KRAM!

Suzesan sa...

Låter som värmeutslag. Om allt annat kan uteslutas och börjar de gå tillbaka så är det nog inget att oroa sig för men bästa att kolla kanske. Vattenkoppor ja då kommer blåsan ganska direkt. Först rött utslag och sen blåsa.

Röda hund finns ju, hur det finns i Amerikat vet jag inte MEN då kommer feber. Alltid mest hög feber. I Sverige är det ju ännu vaccin mot det. Förr vanligt men inte numera vad jag vet.

Det kommer gå bra med din presentation.

Usch för bed bugs låter hemskt. Vägglöss har blivit vanligt i Sverige sägs det och där får de hemska bett. Usch låt mig för alltid slippa.

Lycka till!

Kram
/Susanne

olgakatt sa...

Vägglössen lär vara på frammarsch. ÖÖÖRRK!
När jag var barn och bodde i lägenhet minns jag att det kom en farbror regelbundet och lyste med ficklampa bakom alla tavlorna. Tack och lov hittade han aldrig nåt i vårt då ganska nya HSB-hus. Men det verkar smart att kontrollera, det gör man nog inte numera utan väntar på att folk slår larm.

Hoppas det var värmeplitor Ella hade. Men barn har ju tusen olika utslag och febrar, ofta vet man inte vad det var som drog förbi. Annars påminde din beskrivning med nåt hårt i mitten om mollusker. Men dom går inte bort på några dar.

Ebba sa...

Hej alla. Fredagstemat "Show and tell" verkar så spännande. Att kommunicera med kvinnor över hela världen ser jag fram emot.
Jag har kommit med genom Marianne "På nya äventyr" och håller nu på att lägga upp er på min lista.
Min adress är http://minblogebbas.blogspot.com
väl mött i många diskussioner och må gott..../Ebba

S w e F l o sa...

Det är säker bara värmeutslag, det drogs vi med några gånger. Bed bugs har jag hört kliar rejält. De är min stora fasa! De ska numera finnas på de flesta hotell, och jag kollar och inspekterar varje säng innan jag vågar lägga mig på den, de följer ju annars gärna med hem i ens bagage... Läskiga saker!

Petra H sa...

Inte roligt med konstiga utslag men så länge lilla Ella inte verkar störas av dem så hoppas jag att det bara är värmeutslag.
Usch och fy för vägglöss, jag läser just nu Moa Martinssons "Mor gifter sig" och det är mycket löss och loppor överallt i boken :-(
Varmt och fuktigt är det här också så det blir nog inga större acklimatiseringsproblem för varken oss eller er de följande veckorna ;-)
Lycka till med presentationen och ska maila dig snart - alla besök har åkt hem och jag ska försöka komma i kapp alla email, bloggar etc.
Stor kram och håller tummarna att utslagen försvinner!

Saltistjejen sa...

Marianne,
nej jag tror inte det är bed bugs eftersom vi då också skulle kännt av det. Hon sover ju i vår säng nästan varje natt. Alltså börjar sova i egen säng men runt midnatt vaknar hon och då tar vi över henne till oss. Och om det fanns bed bugs på dagis skulle vi definitvt veta om det för det skulle sprida sig som en löpeld.
Kram!!

Suzesan,
nej hon är inte alls "sjuk" sp röda hund eller vattkoppor har vi i uteslutit. Troligen är det värmen eller ev någon form av "sandloppsbett" eller sk mollusker?? Men jag tror nog på värmeutslag eftersom de börjar bli bättre nu. Mollusker ska tydlgien stanna länge.
Kramar!


Olgakatt,
nej fy för läss och loppor! Hoppas verklgien att det inte är ngn form av ohyra!
Kramar!!


Ebba,
hej vad skoj! Jo Show and Tell är skoj och det ska ju dra igång igen i höst. Har varit sommaruppehåll under juli och augusti men jag har för mig att det ska starta i september igen. Minns dock inte vem som står för temat då...
Kul att du hänger på!
Kram!


Sweflo,
javisst är det läskigt med bed bugs! Här i NYC är det tydligen ett jättestort problem och rpecis som du säger finns det många hotell som har dem. Hu! Har dock bott på en del olika hotell här men än ej stöt på ngt med de eländiga bugsen som tur är! Däremot har jag en kompis vars kollega råkade ut för ett sådant hotell här.
Hu!


Petra,
nej det är mycket det som känns ok. Att hon inte alls verkar bry sig om utslagen. Inte klia eller så.
Och om ni har det lika varmt o fuktigt som det var här igår samt idag så känner jag att stranden är något som kommer locka, haha!
Kramar!!

Taina sa...

Prickar och småbarn. Tänk vad många gånger man suttit där själv med uppslagsböcker, googlat, ringt och kollat. De där prickarna ser ju lika ut ibland! Gaaah. Jag hoppas att det har löst sig för er och att ni har kommit på vad det är. Liisa fick vid ett tillfälle sk nässelutslag och då hade hon inte ätit något annorlunda mot sin vanliga kost. Däremot så trodde läkaren att ibland kan frukt och bär vara besprutade och det går knappt att skölja bort och att det kunde ha varit orsaken....men who knows. Det kom aldrig tillbaka iaf.
Kram till lillskruttan.

Kramar!

Ebba sa...

Förlåt
http://minbloggebbas.blogspot.com
ska det vara…/C

Anne sa...

Hur har det gått? Ringde du och kollade med läkaren, kanske det fortsatt gå ner?
Det låter ju bra att sötnosen inte verkar plågad eller påverkad alls av dem. Så här som oinsatt lekman så känns det som att det kanske är ett bra tecken, då utslagen inte kliar eller tar ont så är de förhoppningsvis också "ofarliga".
Hoppas det är borta helt så fort som möjligt, kram!

Saltistjejen sa...

Taina,
ja ungefär så sa de flesta till ioss. Småbarn får ständigt utslag och prickar. Och oftast vet man inte alls vad som orsakat det hela utan man får ha koll på barnets allmänna hälsotillstånd. Så länge det verkar friskt och itne ahr feber eller är hängigt eller på annat vis verkar sjukt så kan man vänta och se hur det utvecklas. Eller förhoppningsvis AVvecklas.... ;-)
M läämnade henne på dagis i morse och passade då på att fråga en av lärarna där. Hon tittade på utslagen och sa att det absolut inte var vattkoppor eller liknande, utan hon tyckte det såg ut som värmeutslag. Så nu tror vi på detta. M ringde barnläkaren men det var så lång väntetid att vi gav upp. Särskilt som hon ju som sagt inte alls verkar sjuk och utslagen är ju på tillbakagång.
Kram!


Ebba,
tack!


Anne,
ja M ringde i morse men det var så lång väntetid i telefonen att vi gav upp och gick med henne till dagis ändå. Visade utslagen för en lärare där som med sin erfarenhet sa att det troligen var värmeutslag. Så vi har inte brytt oss om att kolla mer nu. Hon mår ju uppenbarligen bra och utslagen är på väg att försvinna så det var nog inget allvarligt.
Kram!