torsdag, augusti 06, 2009

Baby Shower på bakgården

Ok eftersom våra vänners lilla dotter redan anlänt så är ju detta inlägg något sent, men jag tänkte ändå att jag skulle skriva lite om den Baby Shower som vi hade för dem.
Det är ju ett tag sedan nu, närmare bestämt tre veckor sedan ungefär. Själv kunde jag inte stanna mer än ca två timmar eftersom jag skulle vidare på annan fest (den ska jag också skriva om senare) men här kommer iallafall en del bilder från Baby Showern.

Jag och kompisen U träffades hos oss innan showern för att fixa en liten diaper cake till de blivande föräldrarna. Jag fick idén efter att ha läst både på Millans och Annikas blogg (deras bloggar finns här i högerspalten) om dessa skapelser. Vår blev dock inte alls lika stor och pampig utan var kanske mer som en diaperbakelse modell större.
Vi använde knappt två paket Pampers Sensitive (storleken Newborn) vilket var ca 50 blöjor totalt. Det blev en hel del blöjrullande....


Tada! Här är resultatet efter att vi smyckat den lite med tvättlappar i olika färger samt satt en gerbera i toppen.


Själva Baby Showern skulle vara nere på vår bakgård. Vi hjälpt till att dekorera lite och förbereda innan det hela började. Här syns U med ett gäng ballonger hon just blåst upp. I bakgrunden skymtar vännerna S och V som var de som organiserat hela Showern.


Här är ena halvan av vår bakgård. Denna del är till största del en stor lekplats med kläterställningar, gungor och andra leksaker. I förgrunden syns "fontänen" eller "vattenspridaren" eller vad man ska kalla den. Varma dagar under sommaren är den på så att barnen kan leka i vattnet. De har även en plastpool som brukar fyllas med vatten så att de barn som vill kan bada här. Jättebra tycker jag eftersom somrarna här i NYC ofta blir väldigt varma. De flesta större lekplatser ute på stan har också denna typ av fontän där barnen kan leka och svalka sig. Just nu har vi "byggnadsställningar" runt vårt hus. Under denna dukades mat och dryck upp för festen. Rätt bra att kunna ha den i skuggan för det var en ganska varm dag.


Här är vår present. Jag hade inget omslagspapper eller kartong så jag lade våra presenter i detta hopfällbara badkar och "dekorerade" lite med två gerberor. Det blev dock vanligt snöre som snurrades ett par varv så det var kasnke ingen tjusig inslagning. Men den kändes iallafall lite personlig för ingen annan hade ett sådant paket haha... Kortet är dock egenhändigt gjort. Tyckte det kändes roligare att prioritera lite mer tid på att göra ett eget kort än att göra något fint omslag.


Här kollar Lill-Skruttan in rutschkanan.


Sangria i blå plastmugg var inte helt fel denna varma eftermiddag!


Här är föremålet för Baby Showern. Men även om hon tittat ut nu så befann hon sig när detta kortet togs, fortfarande i tryggheten i sin mammas mage och därmed är hon osynlig för fotografen....! De som istället syns desto mer är mamma E, M samt Lill-Skruttan.


Lill-Skruttan spanar in någon eller något.


Till vänster är gulliga S, en av de vänner som organiserade hela Showern. Här ivrigt pratande med bland annat U.


Här testas polismotorcykeln.


Jag och Lill-Skruttan.


Här ska temperaturen i poolen kollas.


Höggravida E med vänner.


Den blivande pappan (eller rättare sagt nu ÄR han ju pappa!!) M busar med Lill-Skruttan.


Här är ytterligare tre festdeltagare. Den lilla flickan som knappt syns på bilden är Lill-Skruttans dagiskompis A. Det är förövrigt hennes pappa S som står bakom henne vid fontänen. De känner E eftersom de tillhör den "spanska communityn" här.


Hela tillställningen blev otroligt lyckad! Att vädret visade sig från sin bästa sida gjorde såklart att det blev än mer njutbart. Vänner till föräldrarna droppade in under eftermiddag/kväll och det var en riktigt skönt avslappnad stämning. Mat, tilltugg, snacks, kyld öl och sangria fanns att hämta under byggnadsställningen. Det blev en hel del presenter också. Och eftersom det dessutom varit en insamling till "The stroller fund" så fick de även den barnvagn de ville ha. Det tycker jag var jättebra för barnvagnar är ju rätt dyra.

Den blivande (förlåt den nyblivna) pappan M hade även stått i köket en hel dag för att göra några av sina specialiteter - nämligen baka! Han är otroligt duktig på att både laga mat och baka. Det senare gjorde att han nu kunde bjuda på flertalet fantastiska tårtor och bakverk. Tyvärr tog jag ingen bild på dessa konstverk men kan berätta att de smakade otroligt gott! Iallafall de två tårtor jag smakade. Jag hann helt enkelt inte stoppa i mig av de andra. Tråkigt nog...

Jag sprang som sagt vidare redan efter ca 2 timmar eftersom jag skulle hinna byta om till den andra stora festen för dagen - quinceaneran! Det blev riktigt bråttom och jag gjorde den snabbaste festfixningen någonsin tror jag. Fem minuter hade jag på mig, men tror jag ar tvungen att spendera ca sju minuter innan jag kunde ta hissen ner för att bli upphämtad av kompisen L som körde till festen. Så lite sen var jag, men ändå rätt imponerad av att jag faktiskt hann hyfsat i tid.
Mer från denna fest kommer i senare inlägg.

11 kommentarer:

Marianne sa...

Vilken ovanligt trevlig och avslappnad babyshower det där verkade vara! Är det inte ovanligt att ha män med? Men det tycker jag verkar vara det allra trevligaste faktiskt.

Haha, har du sett på tredje bilden nedifrån att det ser ut som om den ena tjejen har musseöron, fast det är ballongerna : )

Blöjtårtan tycker jag blev urfin, och du gjorde helt rätt som prioriterade kortet framför inslagningen av presenten, för kortet kan de ju spara!

Kram!

Taina sa...

Snyggt Saltis! Diaper cake a la Saltis style! Dessa Baby Showers är ju smarta för tänk vad det kostar annars att införskaffa allt som nybliven förälder. Pust.

Er bakgård är ju så bra och praktisk och vad bra med lite vattenlek när det blir så varmt där. Lill-Skruttan är ju bara för söt! Hon blir nog alla festers medelpunkt. En riktig charm magnet!

STORA kramen :D

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det var en jätterolig och relaxad baby shower. De jag varit på tidigare har faktiskt varit både kvinnor o män. Vi har inte kört så traditionellt, haha! ;-) Men tror det börjar bli vanligare med blandade showers faktsikt. Här har alltid alla med barn o familjer varit välkomna.
Oj nu måste jag till Skruttan!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Taina,
ja jag gillar baby showers! När vi först flyttade hit tyckte jag hela idén kändes lite under,ig eftersom man på svenskt vis tänkte "att man ska inte ta ut ngt i förskott bla bla bla" men nu är jag så van och gillar verkligen att vänner o familj kan hjälpa de blivande föräldrarna med att få lite saker. Det är ju annars rätt kostsamt.
Sedan är det ju roligt att ha en anledning att bjuda in till "fest"! :-) Det gillar jag!
Haha, ja Lill-Skruttan gillar fester för hon är rätt fascinerad av folk. :-)
Och vår bakgård är super! Jag tycker det är skönt att man bara kan t hissen ner och slipper gå till en lekplats längre bort. Iallafall ibland som på helgmorgnar etc. Din lilla l gillade ju också lekplatsen om jag minns rätt?!?! ;-)
Bamsekram!

Anne sa...

Haha, den där polismotorcykeln var nog bland de coolaste leksakern av den typen jag sett. Tror jag måste tipsa om det för en kompis här, hennes son skulle bli helt galen om han såg den där bilden...
Jag måste också säga att er bakgård verkar helt suverän, perfekt när man i mer trångbodda New York har tillgång till såna här fina bakgårdar och kan ha fester och bjudningar av olika slag utomhus på det sättet.
Jag tycker diaperbakelsen och presentinslagningen (samt korten) ser jättefina ut. Jag har känslan att du är en rätt kreativ person.
Jag har aldrig varit på en babyshower, men det låter jätteroligt faktiskt. Avslappnat och skönt, men det finns säkert de också som är mer stela och too much fixande liksom. Ha en trevlig helg!

Anonym sa...

Hej jag har tittat in lite då och då på din blogg.
Jag är själv ifrån sverige så jag kan förstå det du skriver i ditt inlägg.
Jag är en trebarns mor och har aldrig haft någon sådan fest,Och tur är väl kanske det.
Mitt sista barn(en son dog i förlossningen för att barnmorskan ville inte tillkalla läkare.
Min sambo sa till em läkare som var på avdelingen att du måste titta till.
Och när han hade undersökt mig sa han jag är ledsen men ditt barn har inga hjärtljud,Och han skällde ut barnmorskan som inte hade tillkallat honom.
30 minuter efter det så födder jag min älskade son död......)
Jag tror att det hade varit svårare än det var att komma hemm till alla gåvor.

Karin sa...

Måste bara gratulera till Puerto Rico resan- kul och välförtjänt!!! Ser fram emot blograpporter :-)

Vi är i Ske-å och ska imorgon på Rs lillasysters bröllop, jag blev hastigt och lustigt värd och toastmaster i ett, men det ska väl gå hoppas jag.

Hälsa Ella (som är SÅ söt!!!!) och M (som kanske inte är riktigt lika näpen...)
kramar!!!!!!

olgakatt sa...

För många år sen var jag med en gravid kompis och beställde babysäng i en möbelaffär. När hon ville bestämma leverans sa expediten mycket bestämt: "Ring oss när bebin ska komma hem. Dessförinnan levererar vi INTE sängen!" Vi fick båda en tankeställare och jag har den med mig än idag även om det NÄSTAN alltid går bra numera. I alla fall i den rika delen av världen....

Saltistjejen sa...

Anne,
jo vår bakgård är otroligt bra när man har barn. Det är så skönt att ha nära till en lekplats och nu på sommaren är det guld värt att kunna gå ner dit på kvällen eller på helgmorgnar. Dessutom är det ju så att många av barnen kommer dit så det är ofta flera av dem och deras föräldrar som man träffar på igen och igen.
kram!!


Anonym,
självklart förstår jag att det måste vara fruktansvärt att förlora sitt barn. Att något händer vid förlossningen så att barnet inte överlever eller blir mycket allvarligt skadat är nog alla blivande föräldrars stora mardröm. Jag är oerhört ledsen att dettta har hänt dig. Det gör mig ont.
Jag förstår även att det isådana fall kan vara ännu jobbigare att komma tillbaka hem till ett hem med många barnsaker. Att alla saker liksom "hoppar på en och nästan hånar" en. Så om jag lät väldigt "ironisk" i min kommentar ang svenskars "skrockfullhet" här ovan så ber jag hemskt mycket om ursäkt. Men jag känner ändå att med tanke på hur många födslar som ändå faktiskt slutar bra så känner jag inte riktigt att denna "skrock" om att inte förbereda sig för sitt barns ankomst innan, just för att man är rädd för att något ska hända ändå är lite överdriven. Idag är det dock ganska ovanligt att det händer något som gör att barnet inte klarar sig. Med detta menar jag absolut inte att man ska borste från de fall NÄR det verkligen händer. Det är som jag nyss skrev fruktansvärt och jag kan inte ens sätta mig in i den känsla av förlust och sorg som måste komma. Men jag tycker ändå att just denna amerikanska tradition me baby Shower är något fint. Att kunna hjälpa blivande föräldrar att få de saker de kan behöva tilll det lilla barnet samt att fira (även om det är i "förskott") är en tradition som jag faktiskt tycker är positiv. Rent generellt.
Jag vill även tillägga att jag blir jätteglad av att höra att du nu har tre friska barn!
Varm kram!


Karin,
tack! Wow är det ena delen av Darcy som ska gifta sig???????
Haha, så du tycker inte att M är lika söt som dottern? >Där ser man! ;-)
Hoppas ni får riktigt kul på bröllopet!
kram!


Olgakatt,
jo jag förstår själva tänket, men jag känner ändå att jag kanske itne tror att det behöver vara så att det är värre med barnsaker i hemmet om något går tokigt. Självklart kan jag förstå att det KAN vara hemskare men jag tror inte att det behöver vara det. Vissa saker har man ju ändå. OCH i vårt fall blev det ju faktiskt omvänt. Att få ett barn för tidigt gör att det kan bli ganska stressigt att hinna få ihop de saker man behöver. Så jag var t ex glad för att vi köpte vår barnvagn så tidigt som vi gjorde. Sängen fixade ju M medan jag var kvar på sjukhuset och sedan tog vi ju en taxirunda och handlade en av dagarna medan Lill-Skruttan var på Neo. Det gick ju bra det med, men jag kan säga att det hade ju inte gjort något ifall man haft lite mer saker hemma ändå.
Jag tror inte man kan gardera sig mot allt. Så det handlar nog mycket om hur man tänker med detta. det är ju högst personligt.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vilken fin diapercake! Spelar ju ingen roll att den var liten! Desto sötare istället! Så himla kul idé! Vi har ju inte riktigt babyshowers i Sverige men kanske ändå något man kan anamma och gå förbi med ändå!

Tycker det är kul att det är både kvinnor och män; familjer helt enkelt. Så larvigt med bara kvinnor. Som om det bara är kvinnan som får barn!

Ett hopfällbart badkar - det låter intressant! Hur funkar det??

Emelie&Hugo sa...

Fin blöjtårta!

Tar gärna emot tips till Babyshowern jag ska ordna snart... emelielundin@gmail.com

TACK!