måndag, augusti 10, 2009

Mätt mätt mätt... och lite trött...

Nyss hemkommen från lunch.
En jättegod lunch på en italienare en bit bort.
Det var min chef som bjöd hela labbet för att fira Sekreteraren som fyller år. En lite större födelsedag för henne eftersom hon i och med den blev "Senior citizen" här i NYC. Nästa år blir det pension och hon kan äntligen lämna staden för sin efterlängtade lägenhet i Santa Fe som hon nyss köpt. Gissa om hon längtar.
Hon är verkligen en supergo kvinna tycker jag. Gillar henne skarpt. Hon har alltid en hel del historier att dela med sig av. Om förr och om nu. Om New York. För hon är riktig New Yorkbo ut i fingerspetsarna. Född och uppvuxen i Brooklyn. Men nu på äldre dagar har hon fått nog av staden. Nog av buller, massa folk, höga priser, heta fuktiga somrar och kalla blåsiga vintrar. Hennes nya paradis är alltså Santa Fe.
Det kommer bli tomt utan henne. Men självklart är jag glad att hon lyckades hitta en lägenhet där som hon trivs med. Glad för hennes skull. Och jag gläder mig också åt att vi faktiskt får ha henne kvar hos oss fram till och med nästa sommar. Alltså ytterligare ett år. 


Gjorde ett kort till henne. Tycker det är så roligt när man har lite tid över och även tillfälle att vara lite mer kreativ. Förr älskade jag ju pyssel men det finns inte alls lika mycket tid till det längre. Men ibland dyker det upp tillfällen. och då får man passa på.Detta var verkigen inget märkvärdigt kort, utan gjort lite i en hast nu innan jag skulle iväg på lunchen. Men jag blev ändå nöjd. Med tanke på den lilla tid jag hade på mig så blev det helt okej. Och föremålet för kortet blev glad vilket ju är huvudsaken!


Nu ska jag ta tag i min presentation. Även om jag känner mig helt däst....
Trots kaffet så är hjärnan lite slö såhär efter en braklunch. Och inte hjälper vädret till. Det är hett hett hett ute nu. Just nu 32 grader och temperaturen stiger. Ska bli runt 34 grader och fuktigt igen. Puh! AC:n går och persiennerna är nedfällda. Vattenglaset är fyllt och jag hoppas att jag ska kunna vara lite effektiv de här två timmarna fram tills att Lill-Skruttan ska hämtas på dagis. Jaja, hoppet är det sista som lämnar människan så jag hoppas att det ska gå. 
Senaste uppdateringen ang hennes utslag är förresten att en av hennes lärare på dagis tittade på dem i morse och sa att hon tyckte det såg ut som värmeutslag. Så nu tror vi på detta. Hon är i vilket fall fortfarande pigg som en mört så någon feber eller annat sjukdomssymptom har vi inte sett röken av. Alltså är det vanliga dagar på dagis som gäller om inget förändras.
Men oj, presentation var det ju!!!*) På fotot högst upp syns nästan alla i gruppen. Dock gömmer sig min ena kollega upptäckte jag när jag tittade på fotot i datorn. Min chef sitter längst bort till höger och födelsedags"barnet" sitter bredvid honom. Närmast kameran är min kompis J som är den enda i detta labb som jag umgås med lite utanför jobbet. Bakom mig syns B och bakom henne gömmer sig E. Det är de två som är koreaner och som har sin "egen klubb" på jobbet. 
Förresten om någon av er läsare sett andra säsongen av "The wire"; tycker ni inte att min chef påminner väldigt mycket om "Greken" till utseendet??? Det tycker nämligen jag....

11 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Sekreterare ska man vara snälla mot! ;-) Lycka till nu med presentationen!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
tack!!
och det är väldigt lätt att vara snäll mot vår sekreterare för hon är en ängel själv! :-)
kram!

Anne sa...

Mmm, ser ut att vara nån smarrig dessert på tallrikarna där också. Vad gulligt och roligt fira en henne sådär, gå ut och äta. Att ta sig tiden liksom att uppmärksamma en kollega sådär. Så du slängse ihop det där fina kortet bara sådär huxflux. Jättefint kort, hade jag gjort det hade det tagit timmar...

Förresten, vad skönt diagnosen om värmeutslag fortfarande är det hetaste tipset vad gäller Lill-Skruttan.
Såg du nämnde The Wire igen, är den serien bra alltså? Jag har haft första säsongen i netflix-kön i evigheter men flyttar alltid ner den så det blir aldrig läge för den att skickas hem.
Förresten, det där med att flytta till Santa Fe när man blir pensionär. Det måste vara nåt speciellt med den platsen, nu nämner du sekreteraens planer på det och jag har även hört det från flera andra som när de blir pensionärer köpt/ska köpa nåt och flytta just dit.
Ha en riktigt bra fortsatt måndag, hoppas presentationen går/gick bra!
Kram

Taina sa...

Du hinner då med du! Kortet blev riktigt stiligt.

Jag har alltid uppskattat "sekreteraren" på alla jobb jag varit. De är liksom navet på företaget eller avdelningen. Ibland märker man först när de är lediga eller sjuka hur mycket de gör eller gjorde. Nu försvinner ju den kategorin mer och mer. Synd tycker jag.

Trevlig gest av chefen att bjuda på lunch. Nästa år blir det väl en hejdundrande fest istället.

Skönt med Lillskruttans försvinnande prickar. Och lycka till med presentationen. Den kommer att gå galant!

Kramen

Saltistjejen sa...

Anne,
jo det var en jättegod dessert! :-)
och jo jag är nöjd med kortet men lite mer tid hade nog kunnat göra det ytterligare lite roligare.
"The wire" är verkligen bra tycker jag! Gillar den skarpt! MEN det tog ett tag att "komma in" i serien. man är tyvärr lite skadad av andra serier som går på Tv där handlingen går framåt i snabb takt varje avsnitt. Här handlar det mer om att lära känna karaktärerna ordentligt vilket tar sina avsnitt.... Kan vara en av anledningarna till att jag nu gillar säsong 2 än mer än 1:an. Nu "känner" man ju redan huvudkaraktärerna. Men även första säsongen var grymt bra tycker jag! Bara man är beredd på ett långsammare tempo så får man defintivt mer kvaltitet än andra av polisserier. HBO är verkligen BRA på att göra kvalitetsserier! Jag har inte sett så många eftersom vi inte har HBO, men de jag sett har varit superbra. "True Blood" säsong 1 hyrde vi ju på Netflix och jag gillar den jättemycket. Gamla "Band of Brothers" är fortfarande en av mina absoluta favoriter. Så ja, jag kan varmt rekommendera The Wire!! även om miljön självklart är skrämmande eftersom serien känns så verklig. Dessa "projects" där så mycket av de fatttiga här i USA lever är verkligen en miljö man itne ens kan försöka tänka sig in i att växa upp och leva i. Men det är ju tyvärr verkligehet för alltför många barn och ungdomar.
kram!


Taina,
visst är det viktigt att administrationen fungerar bra på en arbetsplats! utan den kraschar det mesta. Tyvärr är det vanligt att många inte riktigt uppskattar det jobb alla dessa sekreterare eller administratörer gör. Självklart finns det vissa som gör mindre än de borde, men det finns ju de som gör betydligt mer också!
Kramar!!!

Marianne sa...

Vad duktig du är! Vilket fint kort! Jag är inte alls bra på sånt, fast skulle gärna velat vara det.

Bra att ni tar hand om er sekreterare, jag fattar inte att företag gör sig av med den kategorin, det är ju oftast hon som har koll på läget.

Och skönt att det förmodligen bara är värmeplitor. Lycka nu till med presentationen!

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Marianne,
tack!
Nej det där med att dra ner på administrativ personal verkar ju poppis på många företag. Tyvärr ökar det på arbetsbördan hos de som är kvar. Inte konstigt att många svenskar går in i väggen?
Och ja, nu sitter jag här och ska göra klart presentationen. Önskar att det vore över...
Kram!

Anonym sa...

Vad duktig du är som gjort ett kort helt själv. Hur funkar det egentligen med sådant pyssel? Är det färdiga bokstäver och mallar som man bara klistrar ihop?
Mysigt att gå ut och äta med kollegorna när man är så få som jobbar tillsammans. Hoppas att du känner att du kommit in i gemenskapen bättre nu trots de två koreanskornas "klubb"...
Kram!

Saltistjejen sa...

petchie,
tack! nej de här bokstäverna klippte jag ut från samma pappper som jag använde till "insidan". Alltså det rosa med struktur. Det är inte så svårt. Jag klippte först fyrkanter och sedan utifrån dem klippte jag ut varje bokstav. Sedan bara klistra på!
Insidan (den rosa) klippte jag i rätt storlek och klistrade in på den bruna bakgrunden. Själva "kanten" på framsidan klippte jag med en specialsax jag köpt som gör mönster när man klipper.
Det var allt! kortet klart!
Om jag haft mer tid hade jag nog lagt till ytterligare lite roliga detaljer men nu hanns detta inte med. jag gjorde kortet alldeles innan jag skulle på lunch så jag var mest glad att limmet hann torka innan överlämningen! :-)
Kram!

Saltistjejen sa...

petchie,
förresten; allt handlar egentligen om att ha olika papper i flera färger, med och utan struktur eller mönster. Sedan kan man klippa til allt i just den storlek eller form man vill ha. Sätta ihop de olika färgerna efter smak och hur man vill ha slutresultatet.
Har man bara bra sax, roliga och fina pappersark så kan man få till rätt mycket på detta sätt.
Lite tygband, pärlor eller annat kan man också piffa upp det hela med om man vill.
Jag brukar alltid börja med bakgrundspapper som kommer från ark som är i letterformat (i Sverige oftast A4 eller A5) . Då kan man ju sedan klippa dem i exakt den storlek och form man vill! :-)

Anna, Fair and True sa...

Vad duktig du är! Jag är inte en pysslare direkt fast jag skulle vilja. Jag broderar dock och tar mig gärna tid att köpa fina kort. Men jag har nog aldrig gjort ett eget (i vuxen ålder i alla fall). Men jag uppskattar när jag får hemgjorda.

Santa Fe är väl Florida?