torsdag, augusti 06, 2009

Tack Amex nu är det fixat och klart!

Ja nästan iallafall.
Det strulade såklart lite igårkväll när vi satt och skulle boka biljetter online. Fick felmeddelande men sedan fick M ett mail att det var bokat. Men det hela var väldigt tvetydigt eller snarare otydligt...
Iallafall så verkar det vara ok nu, men vi måste ändå ringa flygbolaget för att bekräfta samt för att boka en biljett till Lill-Skruttan för detta kunde man inte göra online om barnet var under 2 år. Men förhoppningsvis är allt i sin ordning.
Vad är det som är bokat då? Vadå för biljetter? Vart? När?

Jo det vi länge har funderat och pratat om är att åka en sväng till Puerto Rico för att hälsa på Petchie och hennes O som ju bor där. Men de flyttar ju tillbaks till Europa vid årsskiftet så vi hade inte alltför många månader på oss. Vi har funderat hit och dit när det skulle kunna bli av. De har ju ett rätt späckat gästshcema själva samt har varit en lång semester i Europa nu under sommaren. Så lite trixigt har det varit att försöka hitta datum som skulle passa alla.

Men nu kommer denna resa äntligen bli av!
Det blir i början av september några dagar under den vecka då dagis ändå är stängt.
Och detta blir ju i stort sett min "sommarsemester" för iår!
Som jag längtar!!!!! Jag är så redo för semester nu!

Och trots att jag inte får någon semester hemma i Sverige så kommer denna resa helt klart att fungera som en rätt bra tröst. Att få tillbringa fem dagar i Karibien med Lill-Skruttan och M känns jättelyxigt. Att detta dessutom innebär att vi får träffa och umgås med vänner och dessutom bo på "deras B&B" känns otroligt generöst och roligt! Att komma till ett nytt ställe men ändå få "guidade turer" och råd om vad man kan tänkas tycka om att uppleva känns fantastiskt skönt!

Att vi dessutom kunde använda de Amexpoäng vi hade innestående till våra biljetter gör att det känns ännu lyxigare! Vi fick på något vis denna resan "gratis". Ja, Lill-Skruttan får vi betala för men tror inte det rör sig om några stora summor eftersom hon är under 2 år.
Så Tack Amex! Ibland är det inte så dumt med kreditkort.

Nu börjar nedräkningen för min del...

9 kommentarer:

Marianne sa...

Åååååå vad härligt det låter! Vad roligt att få träffa Petra och O! Och komma till Karibien! Det låter som rena drömmen! Suck, vad jag blir avis!

Visst är det bra när man får poäng på kreditkorten! Det fick man i Turkiet också, så många av mina hemresor bekostades på det sättet. Dessutom var det mycket billigare när man bokade via kreditkortet. Här är det lika trist som i Sverige, inte en enda poäng får man!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja visst är det bra med poöng man får på kreditkorten.
Sedan har jag iofs ingen aning om ifall det kanske kostar mer at ha sådana kort än vad det gör i t ex Sverige där man itne har poängssystem.
Med mitt eget kredikort så kan jag välja mellan poäng eller att "cash back" d v s att jag kan få rena pengar tillbaka. Jag ahr valt det senare på det kortet men har faktiskt n inte tagit ut de pengar jag hittills "fått".
Nu ser jag så mycket fram emot att få några dagars semester!
Kramar!

olgakatt sa...

Oj, det låter lyxigt och är dig väl unt efter allt stök med nytt jobb och inkörningsstress där. Och inget dåligt plåster på såren för utebliven Sverigesemester heller. M får dubbel pott men det är han ju oxå värd! Snigelkottarna har fö anlänt!

Anonym sa...

Jättekul att ni äntligen bokat!!! Tack för mailet, jag har haft internetstrul hela fm så precis kommit ut på internet.
Men först kommer vi ju till NY - ska bli jätteroligt det också!
Stor kram och välkomna till Karibien om några veckor!

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
japp det kommer bli riktigt skönt. Visst blir det dubbelt upp för M och Lill-Skruttan men det är bara bra tycker jag! Iallafall M behöver en del semester! Och det känns bra att Lill-Skruttan får tillbringa såpass lång tid med familj innan inskolningen på nya dagisavdelningen börjar.
Jag kollade in snigelkottarna häromdagen via din länk. SUPERFINA tycker jag!!!! :-) Känns sååå roligt!
Kram!


Petchie,
aha strul med nätet. ja det hade ju vi lite igår vid bokningen då....
Och ja det kommer bli superkul att ses både här hos oss och sedan hos er! :-)
Vi får höras mer via email och telefon senare!
KRAMAR!!

Taina sa...

Heeeeeeeeeeeeeej Saltis!
Vad ROLIGT för er!!! Jag tror vi kommer vi med! Hahahaha! Vilket gäng, eller hur?
Du är verkligen värd lite semester nu och 5 dagar i Karibien ÄR en hyfsad tröst.
Jag har saknat bloggar och bloggvännerna, sådana som DU! Snart kommer ni väl och hämtar...ja du vet vad ;)

Angående AMEX så är de JÄTTEbra! Jag har använt poäng flera ggr och det har fungerat riktigt bra, typ resor och hotellövernattningar. Det känns lyxigt för plötsligt så har man "pengar över".

Hoppas vi kan ses snart!
Kram på dig och Lill-Skruttan, Äh, M han kan få en han också för den delen :D

Saltistjejen sa...

Taina,
heeej vännen! Så himla skoj att du är tillbaks! Även om jag förstårifall det känns lite tråkigt att din underbara semester är slut.
Haha, vi får se hur det blir med hämtningen....
I vilket fall hoppas jag att vi kan ses snart! Det vore så roligt!!!
Megakramen till dig och hela familjen!!!!

Anna, Fair and True sa...

Jag är så avis! Jag vill också åka till PR och bo på Petras B&B! Men tror nog inte det hinns med under hösten. Kommer ha alltför mycket jobb och har inte ens någon långweekend inplanerad :( Men hoppas att träffa Petra igen i Bryssel kanske nästa år!

Men jag ska inte klaga! Jag har ju faktiskt haft fyra härliga semesterveckor medan du endast har resan till PR! Så jag hoppas att ni får en underbar vistelse! Njut som bara den! Kram!

Anna, Fair and True sa...

Förresten, vad är de här extrapoängen från Amex som ni pratar om? Det är alltså inte flygpoäng utan ett slags allmänna poäng som man kan använda var som helst? Jag har nämligen haft t ex Diners kopplat till min Eurobonus och man kan även ha sitt MasterCard kopplad till Eurobonus. Då får man alltså extra poäng för allt man köper med sitt kreditkort. Men då kan man bara utnyttja poängen på de flygbolag Eurobonus har i sitt nätverk samt köpa andra grejer från företag de samarbetar med, allt från hotellnätter till tidningsprenumerationer.