onsdag, oktober 14, 2009

Puerto Rico - Tredje dagen

Jag tänkte fortsätta att berätta lite mer om vår Puerto Rico resa nu. De tidigare inläggen kan ni hitta här: Första Dagen och Andra Dagen. Det här inlägget visar vår tredje dag hos Petchie och O i San Juan.


Även denna dag började med en tur ner till stranden. Detta eftersom det förutspådda regnet lyste med sin frånvaro. Morgonen var som de tidgare morgnarna här: varm, solig och fuktig. Vi hade dock bestämt med Petchie att idag ta oss till den gamla delen av San Juan - The Old Town. Hon kände även till ett bra ställe i denna del av staden där vi skulle kunna äta lunch så efter morgondoppet (eller kanske snarare förmiddagsdoppet) duschade vi av oss sanden och begav oss med buss mot dagens utflyktsmål.



Denna gamla stadsdel i San Juan är otroligt mysig och vacker att promenera i. Alla hus är i mycket fint skick många av dem riktigt lyser av klara färger.


Denna bild är tillägnade våra vänner i Harlösa....


Husen känns nästan inte verkliga. Jag fick en känsla av att jag vandrade omkring i en filminspelning med vackra kulisser.


Vår guide


Som en påse smågodis....


Här är vårt lunchställe. Ett otroligt mysigt ställe som hade allt som jag tycker ett bra matställe ska ha - atmosfär, GOD mat och bra service.


Inne


Här satt vi.


I väntan på maten.


En vacker gammal antik trähäst.


Handlek.


Dotter & mor

En glad liten tjej innan myrorna i benen började bli alltför aktiva....

Efter lunchen promenerade vi vidare. Nu på väg mot ett av gamla forten. Av regnet såg vi fortfarande inte en skymt. Solen gassade och det var varmt varmt varmt. Som tur var fanns ändå en del moln på himlen och det fläktade lite vilket var riktigt skönt.

Här syns fortet på håll.


Närbild på ingången. Endast M gick in i själva fortet. Jag och Petchie stannade kvar utanför med Lill-Skruttan så att hon skulle kunna få springa fritt på grönbete. Hon hade ju som vanligt mycket spring i de små benen...


Otroligt vacker utsikt.


Petchie och Lill-Skruttan.


Svettig liten dam med vind i håret.


På hemvägen stannade vi till på ännu ett av Petchies favoritställen. Ett hotell -
El Convento. Det hade iallafall en oerhörd atmosfär. Återigen kände jag mig nästan som om jag var med i en filminspelning. Här blev det varsin Pina Colada samt lite småtilltugg också. Tyvärr hade mitt kamerabatteri tagit slut innan dess så denna bild nedan är från nätet (www.gallagherstravels.com)


Väl hemma i lägenheten mötte vi O och det bestämdes ganska hastigt att han och M skulle köra till Costco för att handla ett nytt minneskort till min kamera eftersom jag fotat upp mitt. Där skulle de även köpa med sig pizza till middag. Petchie och jag blev kvar i lägenheten med Lill-Skruttan och efter att hon fått mat samt nattats pratade vi en massa. Tiden gick utan att vi tänkte på det men till slut började vi fundera över var de tagit vägen. Då ringer O och säger att de fortfarande väntar på pizzan men att han gett upp och ber Petchie ringa och beställa en pizza från en annan restaurang. Det gör hon såklart men bara ett par minuter efter att hon lagt på ringer O tillbaka igen och säger att de nu fått pizzorna. Så efter dryga 2 timmar (klockan är runt 22) blir det till sist en en rejäl pizzamiddag. O tog även fram den lokala spriten ur frysen (!) och denna kväll blev lite senare än föregående kvällar. Innan vi gick och lade oss tittade vi ut och såg att regnet som skulle kommit under dagen nu verkade ha anlänt. Med tanke på utflykten vi planerat dagen efter så hoppades vi att det skulle hinna passera under natten.

23 kommentarer:

Victoria sa...

Haha, massor av pizza,lokal sprit och trevligt sällskap - kan en kväll bli bättre!? ;o) Kram/Vic

Saltistjejen sa...

Vic,
haha nej hela resan var verkligen suverän! De blir ju så annorlunda när man känner folk också och inte bara bor på hotell.
Kram!

Petchie75 sa...

Ojoj, vad har hänt här - ditt inlägg är daterat den 23 september!!!??? Jag såg på Tainas blogglänkar att du skrivit om Puerto Rico men kunde inte hitta det på din blogg, tur att du precis lagt upp en sökmotor så man kan söka efter inlägg...
Jättekonstigt!
Ha ha, det där fotot på mig och Ella från El Morro ser jag ju helt galen ut i håret - men det BLÅSTE ju en massa :D
Jag fnissar också åt att du tyckte att servicen på St Germain var bra, för när jag var där veckan efter (?) med min franska kompis så hade vi världens mest förvirrade servitör... Eller nä, inte lika förvirrad som hon på Tijuana ;-) Killen var iaf väldigt gullig och artig, och maten är ju sååå god så det gjorde ingenting..
Stor kram!

Saltistjejen sa...

Petchie,
oj! jag tror det är för att jag glömt ändra datum för publicering. Detta inlägg började jag ju på för länge sedan men det har inte blivit fädigt förrän nu och då hamnade det nog här för att det är datumet då jag började skriva på det som blev ubliceringsdatum. Hm, ska se om jag kan ändra det.
Kram!!!

Saltistjejen sa...

Okej, nu har jag ändrat datumet!
hoppas det kommer på rätt dag nu då...

Annika sa...

Förpublicering ja, haha, det är lätt att liksom glömma små detaljer...såg detta på ngn annan blogg, tror det var mariannes, men trodde det var ett gammalt inlägg så jag gick inte in. MEN nu är det RÄTT!!
Pizzaparty grande där på ön! Inte dumt.
Toppenresa det där på alla de sätt.
Nu får vi mest frysa, haha!
Old San Juan är så fint.
KRAM!!

Anne sa...

Hihi, vilket pizzaparty. Har för mig att Petra skrev nåt på sin blogg också om pizzarester som varade jättelänge... Nu fattar jag mer, det blev alltså dubbelbeställning. Tycker bilderna på glada , svettiga Lill-Skruttan med vind i håret är så fina. Verkligen skön och avkopplande familjesemester ni fick, PR verkar vara ett barnvänligt ställe.
Julen närmar sig så sakteliga, kommer ni vara i New York eller blir det Sverige? KRAMAR!!!

KARLAVAGNEN sa...

Så läckert! Vilken skön semester! Tack för att du delat med dig!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp jag är inte alltid m mig och kring mig som jag borde... ;-)
Men men nu har jag rättat det hela.
Här är det också kyligt nu. Men värmen har vi inte satt på än. Det har inte blivit riktigt så kallt än hos oss faktiskt. Men hösten är definitvt här nu! Men det gillar jag.
Kramar!!!


Anne,
ja det var en jättekön semster utan stress eller måsten. Så himla skönt.
Vi har palnerat att flyga till Sverige över jul men har inte bokat biljetter än. Hoppas det finns kvar och att de inte ostar en förmögenhet. Vi är alltid så dåliga på att var ute i tid, suck!
Denna veckan bara måste vi boka.
Ni då? Jag gissar att ni firar jul här eftersom du nyss var i Sverige.
Jättekram!


Karlavagnen,
ja det var en så skön semester men den känns långt bort nu....
kram!

Taina sa...

Bilden av Lill-Skruttan med vind i håret är bara BÄST! Även kulissbilderna är coola. Kanske det var kulisser?

Det ser onekligen trevligt ut måste jag säga! Jag får hoppas att ni inte käkade pizza heeela natten! Snacka om däääääääst i så fall :D

Kramar

Saltistjejen sa...

Taina,
hahaha näe vi åt inte piza heeeela tiden. men ett par gånger. Haha pizzan var även med oss på vår utflykt mot regnskogen (det kommer i ett senare inlägg) men då åt vi den inte utan istället blev den till middag för vi lunchade på annat ställe då p g a regn.
Kram!!

Petchie75 sa...

Jag kan berätta att vi åt pizza i flera dagar efter ni hade åkt... Helt otroligt så mycket pizza vi hade över ;-) Och du, var det verkligen bara två timmar de var iväg? Kändes som det var mer 3-4!? O sa att han uppskattade att M var så avslappnad och bara skrattade åt situationen, stackaren kände sig ju ganska stressad och generad över den långa väntan..

Saltistjejen sa...

Petra,
hahaha nej M blir inte stressad över sådana saker alls. Jag tror mest han tyckte det kändes bra att O var där som kunde prata spanska eftersom han sa att man annars aldrig någonsin skulle ha klarat av att få pizzan, haha! ;-)
Jag tror de bara var iväg ca 2 timmar faktiskt, men det kändes längre det gjorde det. Grejen var väl det att man trodde de skulle vara borta 30-40 mnuter bara så då blev det ju plötsligt väldigt mycket längre.
Jaja, pizzan var iallafall god!!! :-)
Kram!!!

Desiree sa...

Kul att få läsa om resten på eran resa på PR. Oj vad känner igen mycket både av gammla underbara San Juan med sina vackra och färggranna hus. Jag blev verkligen kär i San Juan. En helt underbart vacker stad. El Morro känner jag ju också igen. Det var ett interessant fort. Det fanns jättemycket att fota i just San Juan. Jag kunde inte få nog av att fota alla fina hus. Ni precis som vi verkar ha fått en toppenvistelse där. Ha det bra.

Millan sa...

Later supertrevligt. Allt fran stranden, maten, vadret, utflykten och sallskapet. For att inte tala om spriten och pizzan da ;-). Och jag haller med om att byggnaderna nastan ser overkliga ut. Som kulisser!
kram

Elna sa...

vilka härliga bilder! Ser verkligen annorlunda ut där. Eran lill tjej börjar bli så stor, hon är så söt och ser alltid så glad ut!

Lena

Saltistjejen sa...

Desiree,
javist var gamla San Juan otroligt mysigt att gå runt i. Jag gillar att fota jag med även om jag inte alls är lika duktig som du, så jag kan bara tänka mig hur mycket du använde din kamera när ni var där!!! :-)
Tyvärr skulle man ju gärna stanna längre för att verkligen kunnautforska saker lite mer, men både ni och vi hade ju en ganska kort vistelse i PR.
Kram!!


Millan,
ja det var en sådan härlig semester!!! Verkligen!
Jättemysigt. och så roligt att få träffa både Petra och O också! De var heöt fantastiska som värdar!
Kramar!!


Elna,
tack!!! Ja det var verkligen en annorlunda stad på många vis jämfört med de flesta städer jag varit i. Främst då den gamla delen av San Juan.
Kul att du tycker om och följer min blogg. och visst har lilla Skruttn blivit stor nu. Fast jag kan meddela att hon inte alltid är glad haha! Men oftast är hon nog ganska nöjd med tillvaron.
Kramar!!

Anne sa...

Helt rätt, vi blir här över jul. Som du sa, det var rätt nyligen vi båda var över. Pga "tillståndet" så är jag inte så sugen på att åka sådär riktigt långa flygresor nåt mer heller, det känns också tryggare vara mer på plats här i USA om nåt skulle hända som gör man behöver sjukvård och så (numera är jag ju som vilken turist som helst då jag åker till Sverige, förlitar mig på reseförsäkring bara).
Biljetter till Sverige var ju billiga hela sommaren och hösten, tycker jag. Så förhoppningsvis håller det i sig över jul också, kanske ni kan göra nåt riktigt prisfynd!

Saltistjejen sa...

Anne,
nej det är ju inte heller särskitl skönt att flyga så långt heller. Och är man gravid är det ju ofta så att man vill röra på sig mer och man behöver ofta springa på toa... ;-)
Skönt för er att vara hemma häe i USA och ta det lugnt över julen!!
Vi sak kolla biljetter i helgen. Får se vad det kommer kosta.
Kram!

Marianne sa...

Så mycket god mat, vackra platser och framför allt TREVLIGT SÄLLSKAP! Och lilla Gull-Ella verkar trivas som fisken i vattnet.

Haha, ja ni blev mätta den kvällen kan jag tänka mig.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Kul att höra mer om er resa och se foton! Tycker det verkar så coolt med alla färgglada hus i PR!

It´s all about me sa...

SPÄNNANDE att se bilder och läsa lite från mitt "andra hem". Ska bli så skönt att åka dit i januari och hälsa på alla! Får nästan tårar i ögonen av all nostalgi...

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det finns verkligen inget bättre än att få spendera tid tillsammans med vänner och samtidigt upptäcka nya roliga platser! Äta gott och bara ha det bra. Mmmm!
Lill-Skruttan stortrivdes verkligen hos Petra och O också så det var så himla mysigt!
Kramar!!!


Anna Fair and True,
japp husen i Gamla delen av San Juan var oerhört häftiga att se. Så vackra och samtidigt annorlunda! :-)
Kram!!!


it´s all aboput me,
å vad ROLIGT att du ska åka tillbaka dit så snart!!!
Förstår att du längtar!
Hur länge kan du stanna där då?
Kram!