torsdag, oktober 29, 2009

Avsked och konstverk

Så har Petra lämnat New York City. Det var himla kul att träffas och jag är väldigt glad att hon bodde två nätter hos oss. Som vanligt känns det tomt och tråkigt när man haft trevligt besök som sedan åkt härifrån. Särskilt när man inte har någon aning om när man kommer att ses nästa gång. Men jag hoppas att det inte kommer dröja alltför länge. Vi har verkligen haft det supermysigt och pratat massor. Ja, inte M såklart eftersom han lyckades bli riktigt dålig och låg helt däckad större delen av petras vistelse här. Igårkväll piggnade han dock till något och kom upp och åt lite middag med oss. Jag tog ledigt igår eftermiddag och mötte då Petra nere vid Union Square där vi åt en sen lunch på favoritrestaurangen Republic innan vi skulle kolla lite affärer. Jag som var i ett skrivande behov av jeans fick till min glädje tag på två par på American Eagle! Jag fick dessutom veta att jag tydligen är en 4:a här. Med short legs. Kan vara praktiskt att veta till nästa gång jag ska handla byxor. Efter middagen tog vi en sväng upp till 38:e våningen i grannhuset och tittade lite på utsikten. Det var fortfarande ganska molningt så sikten var inte den bästa men man såg iallafall en hyfsad bit söderut. Om ni tittar noga på bilden ovan kan ni skymta FN-skrapan. Det är det höga smala huset närmast vattnet. Efteråt blev det te och mer prat innan vi så småningom gav upp och gick till sängs respektive soffs.

Lite te efter att vi kollat in utsikten.

I morse var det möte på dagis så vi skyndade iväg hemifrån utan att ätit frukost med Petra. Först var det frukost för oss föräldrar så att vi skulle kunna mingla runt lite och prata med de föräldrar som vi inte tidigare träffat. Det är ju tre "nya" barn som kommit in i gruppen och de flesta av oss "gamlingar" hade inte haft chansen att träffa alla de "nya" föräldrarna innan. Sedan pratade lärarna lite om dagisets filosofi i allmänhet samt hur de arbetar i Pink Room. De hade även tagit en hel del bilder på barnen när de gjort olika aktiviteter och dessa foton var uppsatta på ena väggen. Jätteroligt att se. Det var inte så väldigt mycket ny information utan det mesta kände vi till sedan tidigare. Mycket på grund av att vi ju träffar och pratar med lärarna varje dag och man får då ganska mycket information. Men det var himla trevligt att prata med både lärare och föräldrar. Jag fotade bl a en del av de små konstverk som redan har producerats i Pink Room och som satt upphängda lite överallt i och utanför rummet.

Denna satt på en av pelarna i rummet och är troligen ett alster som alla barnen gemensamt målat.


På en annan vägg satt individuella tavlor.


Detta är Lill-Skruttans verk. Hon verkar helt klart gilla höstfärger! Gult och orange. Kul tycker jag som själv gillar dessa färger mycket. Sådana man blir glad av.
Sorry bl a Svägerskan och Petra vars hatfärg ju är orange.
Ni får scrolla förbi denna bild lite snabbt....!


De här små målningarna var uppsatta på väggen utanför rummet.


Tillsammans med denna större vilket jag också gissar är ett gemensamt verk.

Senare under dagen fick Lill-Skruttan även sina vaccin. En spruta mot "vanliga" influensan samt en mot H1N1, eller Grisen som jag kallat den. jag undrar dock om det kanske var just Grisen hon ahde förra veckan när hon hade så hög feber i fyra dagar. Men jag vet inte säkert. En av anledningarna till att jag ändå funderar på detta är att M ju blev smittad av Lill-Skruttan. Och han blev ju väldigt dålig med flera influensaliknande symptom. Här säger man nu att i stort sett alla som får influensaliknande symptom har drabbats av Grisen eftersom den "vanliga" influensan just nu knappt existerar i staden. Jaja, oavsett om det nu var Grisen eller ej så ska hon nu ha ett hyfsat skydd. Det känns faktiskt riktigt bra eftersom antalet H1N1 fall just nu ökar lavinartat i området.

M är nu på det stora hela återställd och på benen igen vilket känns både roligt och skönt. Och imorgon är det fredag. Dagen innan Halloween. Eftersom Halloween i år infaller på en lördag tänkte jag köpa lite godis och sätta upp någon form av dekoration på vår ytterdörr så att barnen i huset vet att de kan ringa på här på sin "Trick-or-treat-runda". Det blir första gången vi kommer vara hemma under en sådan. Tidigare har vi ofta inte varit hemma från jobbet i tid till deras rundor, men jag tycker det ska blir roligt att se vad de kommer att vara utklädda till.
Nu är det däremot sängen som lockar och drar.

16 kommentarer:

Millan sa...

Ah det later som om ni haft det toppen nar Petra var pa besok! Men vad synd om M som blev sjuk. Hoppas du klarar dig nu!
Kul med mote pa dagiset ocksa. Jag ar sa imponerad av den tata kontakt ni har med dagiset och personalen. Verkligen kanonbra och valdigt ovanligt skulle jag tro! Jatte skoj for de sma att fa kladda med fingerfarger och annat ocksa! :-)

Kikade pa inlaggen nedan. Er PR resa verkar ha varit helt underbar. Lite sol och varme kanns som om det skulle sitta fint nu! Sa sot hon ar lillsnorpan dar hon dackat pa stranden :-).

Fina kladinkop till den lilla ocksa. Jag har alla de dar HM topparna till Sofia ocksa. Tycker att de var riktigt coola! :-) Annars tycker jag att barnkladerna ar for trista har just nu. Bara ljusrosa och ljusblatt. Och faktiskt samma i sverige pa Lindex nar jag var dar senast.. huva!
Kram och trevlig helg!!

Taina sa...

STACKARS M då!! Men skönt att han är på benen igen i alla fall.

Det hade verkligen varit kul att få ha varit med på bloggträffen. Men det är supermycket jobb just nu. Ska ju till Tyskland på en workshop i november som jag ska hålla i...

Tänk vad fina barnens alster blir egentligen! Det ÄR konst, tycker jag. Och jag gillade Lill-Skruttan färgval. Smart tjej!

Åh vad kul det ska bli med Halloween tycker jag med. Jag var ju bortrest förra året och missade allt! Men NU är jag laddad. Nästan mer än barnen, moahahahaha!

Kram på dig!!!

Sporty Spice sa...

Låter som ni haft det bra. Jag tänkte på er igår då jag låg här och hade feberfrossa. =(

Annika sa...

Absolut tror jag att det är Grisen som M har och som ella hade!
Det verkar just nu vara den enda som går...
OCH det är otroligt hur OLIKA en slår till. karolina fick den så lindrigt...
Nu har min granne skiten också!

Kul med Petra besöket!
Hon njöt av vädret kan jag tro!

FIN tecking av Ella!! GILLAR den! Gillar färgerna!!

Nu får ni ha det så myyysigt med halloween och annat...
OCh jag kunde TRO att du är en size 4...det hade jag nästan kunnat se :-)
Good for you!!

KRAMAR!!!!

Saltistjejen sa...

Millan,
ja det var väldigt roligt att ha Ptera här men trist att M var sjuk. Och dagismötet var toppen. Det är en stor grej här att de vll ha tät kontakt med föräldrarna och en bra och öppen dialog. Det gillar jag! Jag tror även att åtminstone en av målningarna faktiskt var gjord med pensar! Jätteskoj att de börjat använda det redan.
Kul att Sofia har samma tröjor! :-) Och ja det kan vara svårt att hitta barnkläder som man gillar om man inte är väldigt mycket för just den där tjej- resp killfärgkoden.
Kram!!!


Taina,
oj ska du till Europa igen!!
Då gissar jag att du itne kommer på novemberträffen heller då. Om den nu blir av.
Jag gillar också barnteckningar och målningar.
Och halloween imorgon ska bli roligt!
Håll hårt i häxhatten! ;-)
kramar!


Sporty Spice,
tänker på dig och hoppas att du mår bättre idag!
Kram!


Annika,
ja grisen är det säkert. Skönt så länge man blir hyfsat däckad bara och itne som den enda gången jag och M hade influensan då vi var mer eller mindre totaldäckade i drygt 2 veckor! verklgen. Med feber över 39 grader i typ lika lång tid och hosta som inte gav sig förrän kanske 6 veckor senare! Hu!
Det där med strolekar är knepigt ändå för det beror ju lite på modeller och så också. Men nu vet jag iallafall för de här jeansmodellerna och det är bra.
Kramar!!!

Desiree sa...

Även om det var molningt ute så ser utsikten fortfarande helt klart fantatastik ut. Tänk att blicka ut över en stad som NY, läckert. Fast för dig är det ju numer vardagsmat. Kul att du och Petra haft det nice ihop och att du kunde ta lite ledigt så att ni kunde umgås lite. Jag gillar Petra jättemycket så jag förstår att det känns lite sorgligt nu när hon farit och i synnerhet om ni inte vet när och om ni kommer att träffas igen på ett tag. Synd att M blev så sjuk men jag är glad att höra att han mår mycket bättre igen och är på benen.

Erat dagis verkar vara ett riktigt toppendagis. Bra lärare och barnen verkar får göra en massa kul och kreativa saker. Lokalerna ser också jättefina och ljusa ut. Jag förstår att lillaskruttan trivs bra där och att ni gillar dagis mycket. Kul att du fick chansen att mingla runt och snacka med lite nya föräldrar och även med de andra föräldrarna som du redan träffat.

Ha en bra halloween helg och ska bli kul att se hur mycket barn det kommer till er. Bra idé att smycka dörren lite så att de vet att det är ok att ringa på. Ska lillskruttan klä ut sig?

Ha det skönt och M får väl krya på sig lite till så att han är fullständigt tillbaka och fit for fight.

Kram
Desiree

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det kändes tomt och lite eldsamt när Petra åkt. Hon har ju inte varit här så länge men vi har haft så roligt och mysigt att det verkligen kändes trist att det gått så snabbt. och som du säger så vet vi ju inte alls när vi kan komma att ses nästa gång heller. Men det var iallafall roligt att hon hade möjlighet att komma hit nu och hälsa på, så detgläder jag mig åt! :-)
Ja vi får se ifall det kommer några godissugna barn imorgon. Måste handla godis ikväll eller under dagen imorgon så vi ahr hemma. Vi har faktiskt ingen klädnad till Lill-Skruttan. Får se ifall vi lyckas få tag i ngn tills imorgon men det är frågan....
Men det vore såklart lite skoj!
Ha en härlig Halloweenhelg ni också!!!!
Kramar!

Fröken Anki sa...

Låter som en trevlig vecka med besök!

Kul att de på dagiset målar så mycket med barnen och att det hängs upp så att alla föräldrar kan få se. Bra med mycket kreativa aktiviteter, och kul också!

Ha en trevlig helg och hoppas ni får några påringningar imorgon.

kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja det var jätteroligt att träffa Petra igen!
dagiset här hr verkligen fokuserat mycket på skapande som att måla samt musik och rörelse. Jättebra!
Kram!!

Anonym sa...

Ah.. Influensa vaccin... Det har jag inte gått och tagit ännu. De erbjuder alla vaccination på västkusten nu.

Prima bild från 38e våningen där! :)
Sån utsikt skulle man ha!

Hade fint!
/Beccu

Anna, Fair and True sa...

Kul ni verkar ha haft! Och åter igen blir man ju lite avis både på att ni fick TRÄFFAS och på er UTSIKT! :)

Jobbigt med sjukdom men kanske skönt att ha det avklarat ändå. Jag ska gå och ta vaccinet imorgon så att jag förhoppningsvis slipper bli sjuk!

Får ni hem en pärm med Ellas alster då och då, eller i alla fall en gång per år, eller hur funkar det. I Sverige kör man ju med "portfolio"-dokumentering.

Kram!

Petchie75 sa...

Jaaaa, det var verkligen jättemysigt att vara hos er och få umgås igen!! Tråkigt att M var så dålig men han piggnade ju till på slutet. Republic var verkligen en trevlig restaurang som jag gärna besöker igen.
Jag berättade just för en av mina franska kompisar här om hur jag gick runt med ett leende på läpparna i regnet, hi hi!
Roligt att se dina bilder, även om det inte blev så många. Kul bild med oss och Lipton som smyger bakom köksväggen... Har du också insett att du glömde ge mig cd:n med era foton, nu måste jag nog komma tillbaka till NYC en gång till ;-) Kanske du behöver mer shoppinghjälp?
KRAM!

Petchie75 sa...

Förresten, festligt att båda din svägerska och jag hatar orange - skönt att höra att jag inte är ensam om orangefobian ;-)

Saltistjejen sa...

Beccu,
hoppas du h]ller dig frisk. Det är inte kul att däcka i influensan.
Haha ja utiskten är fin!
kram!


Anna Fair and True,
ja det var superkul!
Nej vi får inte hem ngn pärm/portfolio från dagis. Iallafall har vi inte fått det än. Jag vet inte om de gör det?
Kram!


Petra,
haha vad bra att du trivdes i höstrusket!!
Ja CDn ja! Så tyyypiskt! Jag kom på det ngn dag efter attt du åkt! Jag ska skica den med posten!
Lovar!!
Och det är fler som inte gillar orange. Tror Anna (ovan) inte heller var så förtjust i just den färgen. Kan inte förstå vad ni har emot den!!??? Allt handlar väl om nyans och VAD som är orange? Tycker jag.... Orange löv ex är ju supervackert nu på hösten! :-)
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Va, här blir man anklagad för att inte gilla orange! ;) Men det måste vara någon annan Anna ni tänker på! Jag har nog iofs inte så många oranga kläder men jag har ingenting emot orange i allmänhet. Gillar t ex oranga blommor, särskilt nu på hösten och jag hade faktiskt gardiner som var typ oranga/roströda i min förra lägenhet!

Så Petra, you're on your own! Hahaha! :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ooops! Sorry! Jag hade fått för mig att det var du men det måste varit ngn annan då.
haha!:-)
Färgen på dina förra gardiner lät jättefin tycker jag (som gillar orange...)!
Kram!