söndag, oktober 25, 2009

Barnfri kväll med M och Inglourious Basterds

Lördagkväll. Eller förlåt, lördagnatt.
Dagen känns som om den varit onormalt lång. Men det gör inget för den har varit väldigt lyckad.

Igår var Lill-Skruttans första feberfria dag. Dock var det fortfarande väldigt gnälligt och tålamod eller ens något som med gof fantasi skulle kunna likna tålamod lyste helt med sin frånvaro. Sådana dagar inser jag att jag tyvärr inte heller har det tålamod man kanske skulle önska. Usch, det är lätt att bli irriterad irriterad irriterad arg när ens egen tålamodsbuffert sinar. Tur vi delade på dagen. Halva dagen hemma halva på jobbet. Senare på kvällen fick jag även lyxen att gå på födelsedagsfest till en jobbkompis. Så roligt och trevligt. Ett stort gäng glada firare intryckta i en studio (alltså vad man i Sverige kallar en 1:a). Eftersom min jobbarkompis är från Barcelona bjöds det på hemgjord Sangria i mängder! Och gott tilltugg. och både spanska och katalan för de som kan förstå. Själv höll jag mig till engelskan.

Men åter till idag då, lördag.
Både på för- och eftermiddagen var vi in till grannarna och Lill-Skruttan lekte med kompisen W. De har verkligen roligt tillsammans och det är underbart att se dem. Idag var dock Lilla Snorpan inte helt 100. Febern är som sagt borta men hon är inte lika pigg och utåtriktad som vanligt. Men W gjorde vad han kunde för att charma henne. Slösade kramar. Matade henne med cherios. Gav henne leksaker. You name it. Men men, Lill-Skruttan var lite "sval". Haha, vi skrattade åt att det var som att se en typiskt "uppvaktning". Mannen försöker på alla vis behaga sin kvinna, men hon spelar "hard to get"....!
Grannarna skulle även vara barnvakter till Lill-Skruttan för första gången denna kväll. Förra lördagen var det ju vi som skulle varit barnvakt till deras lilla W, men detta sköts ju upp eftersom vår Lilla Skrutta inte alls mådde bra då, vilket trogna läsare kanske minns. Och eftersom grannarna ändå hade barnvakt igår av en annan kompis så tyckte de att vi kunde ta denna lördagen och de själva nästa eller kanske helgen därefter. Så sagt och gjort. Vi lämnade Lill-Snorpan hos dem vid halv sextiden. Då ätandes i sin stol som vi burit in till dem. När vi sagt hejdå och stängt dörren lyssnade vi i korridoren för att höra om hon skulle börja gråta. Ingenting. Tyst. Wow! Precis som när Damerna var barnvakt.


Så hur spenderade vi vår barnfria kväll då?
Jo det blev taxi ner till Rodeo Bar. Där blev det middag. BBQ ribs för mig och pulled pork för M. Och efteråt sprang vi i ösregnet, eftersom vi självklart glömt paraply, till bion ett par kvarter därifrån. Kom in mer eller mindre dygnsura men filmen vi såg var så bra att jag helt glömde bort att mina jeans kändes som om jag badat med dem. Vad vi såg? Jo senaste Tarantinofilmen. Inglourious Basterds. Ni som läste mitt förra fredagsinlägg har kanske insett att jag är svag för hans filmer. Och även denna gång var det en hit! Jag kan säga som så att jag blev inte besviken. Alls. Som vanligt underbara karaktärer. Man kan inte låta bli att älska dem. Även dem man hatar. Och scener som har Tarantino signerat över sig. Snyggt. Coolt. Och med den där speciella atmosfären som han är så bra på att framkalla. Sist men inte minst hans fenomenala förmåga att skapa den perfekta känslan genom musiken. Men jag förstår även om man inte alls gillar hans filmer. De är ju rätt speciella. Oftast väldigt våldsamma och med en ganska egen dialog. Framförallt är det väl våldet som kan vara svårsmält för många. Jag tror att man antingen älskar eller hatar hans filmer.

Väl hemma igen visade det sig att allt gått som på räls. Nattningen var inga problem alls. Lill-Skruttan hade ätit middag, badat och fått pyjamas och mjölk hos grannarna. W hade varit lite misstänksam och undrat varför hon aldrig gick hem och lämnade hans mamma ifred, men annars hade allt gått bra. Hon hade nästan somnat när hon satt med J i soffan och kollade American Football vilket jag kan förstå haha! Sedan var det nattning i egen säng och resten av barnvaktarkvällen kunde grannarna sköta sittandes i sin soffa i vardagsrummet. Endast baby watchern på i Lill-Skruttans rum och såklart i deras vardagsrum. Men när vi kom hem hade hon sovit hela tiden utan att vakna alls. Så de tyckte kvällen gått strålande.
Det känns så otroligt bra! Detta gör verkligen att vi kommer kunna hjälpa varandra med barnvaktandet rätt ofta och på så vis kunna få barnfria kvällar eller timmar lite då och då. Så underbart!

Nu väntar sängen, eller soffan för min del eftersom vi numer turas om att sova där.
Imorgon ska regnvädret har dragit förbi och det ska bli bra väder igen. Vi har bestämt att träffa en av mina bästa kompisar här på brunch och det ser jag otroligt mycket fram emot. Jag har inte träffat henne sedan i somras på grund av mycket jobb och en del resor. Så här långt har helgen verkligen varit bra!


11 kommentarer:

anna of sweden sa...

Vad trevligt det låter. Bra att kunna hjälpas åt. Annars är man ju lite "utsatt" när man har sin familj och sina vänner hemma i Sverige.

Hoppas att ni får en härlig söndag.

Kram!

Syster i söder sa...

Låter som en härlig lördag. Idag har vi i Sverige ställt om klockan så nu skiljer det väl bara fem timmar va? För ni har inte gått över än? Kram!

Nilla sa...

Vi såg också den filmen för ett tag sedan. Jag gillade dialogen och språket och karaktärerna! Våldet var dock för mycket...

Anna, Fair and True sa...

Visst var den bra!! Jag gav den 5 av 5 i min listan här till höger i bloggen!

olgakatt sa...

Attans! Då är väl chansen minimal att ni ringer mig om barnvakt...... synd! Jag hade kommit som ett skott!

Marianne sa...

Skönt att hon äntligen börjar piggna till! Och vad bra att det verkligen funkar med barnvakterna! Så skönt att komma ut lite - eller bara vara hemma lite - och vara vuxen.

Själv kan jag inte somna, sitter här och är klarvaken av någon mystisk anledning. Kanske ska gå och koka lite mjölk med honung.

Kramar!

Desiree sa...

Vad kul att det gick så bra med att lämna lilla E hos grannen och att ni fick en fin och mysig helkväll tillsammans med både resturangbesök och bio. Det är ju toppen att Ella och W är så bra kompisar och att ni kan turas om med grannen att sitta barnvakt. Hoppas att lill skruttan återhämtar sig så att hon blir till den vanliga glada lilla tjejen snart igen. Hoppas att regnet även dragit förbi och att ni får lite bättre väder här i veckan.

KRam

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
ja det är otroligt lyxigt att ha lärt känna våra grannar och dämed kunna hjälpas åt med barnen!
Kram!


Syster i Söder,
japp nu skiljer det 5 timmar mellan oss denna veckan.
Kul att höra och se er via Skype idag! :-)
Kram!!!


Nilla,
ja jag är stor fan av Tarantinos filmer trots att de är oerhört våldsamma. Men på ngt underligt vis stör inte våldet mig så mycket i just hans filmer. Vet inte varför men kasnke för att man vet om det i förväg på ngt vis, och sedan för att allt i hans flmer alltid är så otroligt bra att våldet liksom alltid är en naturlig del av storyn på ngt vis?
Kram!


Anna Fair and True
haha! Kul! Jag gissar att du gillar hans andra filmer också? Det kändes när jag såg dena som en typiskt Tarantinofilm. Gillar men hans andra filmer gillar man denna och vice versa.
Kramar!



Olgakatt,
haha du vi loooovar att nästa gång du är på besök får du mer än gärna vara barnvakt igen! Senast gjorde du och Dam B det ju med den äran! :-)
Kram!!!


Marianne,
oj sömnproblem? Hoppas du inte håller på att bli sjuk du med. Och ja det är underbart att kunna få lite "vuxentid" tillsammans!!!!!!! :-)
Kraaam!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det känns toppen! Verkligen. När man itne har familj nära som kan stöta så är det helt fantastiskt att träffa personer i sin närhet som man gillar OCH som dessutom har barn som ens eget kan leka med OCH som även mer än gärna utbyter barnvakteritjänster! :-)
Idag var det fint här och tror kommande veckan ska bli fin den med. Hoppas det för Petrorna ommer ju hit denna veckan.
Kramar!!!

Anne sa...

Mmmmmm, låter som en superhärlig kväll! Vilken fullträff ha de här grannarna så nära och kunna börja med det här barnvaktsbytet, det kommer nog vara guld framöver.
Baby watchern måste vara en av de prylar som ni är nöjda med (även om man inte använder dem för vaktande grannar i lägenheten bredvid). Vi var på middag i fredags till ett par med en 18 månaders bebis, de sa att en av de "must have" grejerna man måste köpa är en baby watcher.
Jag har lite smått börjat (jag veeeeet, det är supertidigt börja kolla på inköp men man kan ju alltid få göra lite research) på olika inköpslistor för vad som behövs till en nyfödd eller under första året.
Man blir helt snurrig...som du säkert skriver under på och som paret vi träffade i fredags så, så är det som nyblivna föräldrar lätt att bli helt överväldigad av den här bebisindustrin och alla "måstesaker" som försöker prackas på en och står i böcker med mera att man måste ha...
De här listorna för inköp jag sett och fått tipsat för mig är långa som jag vet inte vad och jag är ju säker på att hälften av alla måstesaker inte är så måste egentligen. Jag menar, apparat för varma våtservetter för tvätt av babyrumpan vid blöjbyte...En sån apparat som värmer servetterna kan ju vara allt annat än en måstegrej...
Haha, jag får väl återkomma till dig längre fram och när det närmar sig och fråga om råd ifall jag är helt förvirrad.
KRAM

Saltistjejen sa...

Anne,
hahahahaa! Ja det är inte klokt att barn har överlevt tidigre utan alla dessa rpylar!!!! ;-)
Baby watchern är faktiskt inte vår. Den är grannarnas. Vi tyckte inte vi behövde ngn sådan eftersom vi bor så smått. Men den är guld nu när vi barnvaktar åt varandra. Annars kunde vi ha använt datorn och Skype också! Det gjorde ju några av våra andra vänner. :-)
Bara man har två laptops och trådlöst så går det super!
Men som sagt alla måsten och inte måsten i pryldjunglen måste man försöka klura ut. Det svåra är ju att förutomde grundläggande basbehoven så har vi alla olika behov och prioriteringar. Plus att olika bebisar är olika. Vi som bor trångt har t ex valt bort mycket p g a detta! Hellre färre saker än för mycket tycker vi. T ex skaffade vi aldrig ngt skötbord att byta blöjor på. Vi gör det på golvet på en filt. Bor man däremot i ett stort hus så kanske man prioriterar annorlunda. yckte även att saker som steriliserare för flaskor samt våtservettsvärmare etc var heeeelt galet onödigt! Så sådant gick helt bort. Likaså speciell blöjsoptunna. Men som sagt, allt beror på ens egna behov och prioriteringar. Mitt tips är ändå att vänta lite med att skaffa vissa saker. Man ser med tiden vad man faktiskt kan komma att behöva. Den första månaden tycker jag lugnt man klarar sig med typ blöjor och våtservetter. Någon flaska är bra att ha hemma OM amningen inte fungerar bra i början. Men annars behövs faktiskt inte mycket mer. Sova kan de göra var som helst. Har man inge barnsäng först går det bra om man t ex har en liggdel till vagn. Annars kan man bädda på filt på golvet. Många sover ju med bebisarna i egen säng också första tiden p g a nattamningar. Så ja vänta lite med en del grejer. Det är mitt råd. Sedan ser ni vad ni känner att ni skulle behöva. Filtar att swaddla barnet i är dovk superbra!! :-)
Kramar!!