tisdag, oktober 06, 2009

Ingen tårta men snart lite lyx ändå

Det blev ingen tårta eller annat firande igår. MEN de söta Damerna har erbjudit sig att sitta barnvakt en kväll denna veckan så då får M och jag gå ut själva vilket känns som en otrolig lyx!!!!! Att kunna gå ut äta en god middag och umgås utan barn en kväll utan att det ska kosta närmare 100 dollar känns som en riktig vinstlott! Troligen blir det på torsdagkväll.
Nu ska vi se vilken restaurang det blir.

Ikväll är jag hemma ensam med Lill-Skruttan eftersom M ska med Damerna på Metropolitan. Operan alltså. Själv fick jag min utekväll med Damerna i söndags när de tog mig med på Mamma Mia på Broadway. En otroligt rolig, mysig och trevlig kväll! TACK!!!!!!
Jag hoppas kunna blogga lite mer ikväll och då lägga ut lite bilder från söndagens aktiviteter.

Men nu blir det jobb jobb jobb för senare idag ska jag på en "radioaktivitetskurs". Det är obligatoriskt eftersom jag inte haft någon här på nya jobbet. Men jag ser inte fram emot det. Jag har ju jobbat med radioaktivitet flera år men på varje nytt ställe måste man ändå gå den "obligatoriska kursen". Så ja, nu i eftermiddag blir det 3 timmar igen....
Vädret är iallafall strålande och Damerna skulle idag ner och ta en båttur med gratisfärjan till Staten island. Den passerar Frihetsgudinnan och man får se Downtown Manhattan från vattnet vilket är trevligt. Sedan skulle de till Battery park och troligen promenera längs med vattnet på Västra sidan upp till Ground Zero. Bäst att passa på idag för imorgon har det lovats regn. Idag är det dock sol och 20 grader utlovat så det blir nog en härlig dag för våra Damer.


12 kommentarer:

Desiree sa...

Vad gulligt att damerna ser till att ni får en egen kväll tillsammans du och M. Låter toppen. Då kan ni börja fundera ut vilket ställe ni vill gå till på torsdagkväll. Roligt att ni fick varsin musikal/teaterkväll också.

Usch de där obligatoriska kurserna som har med labsäkerhet är sååå tråkiga men tyvärr ett ont måste. Det är liksom bara sega sig igenom. Ha en bra dag trots kursen.

Saltistjejen sa...

Desiree,
javisst var det sött av dem!!!! Jag känner mig helt rörd och jätteglad. Dels att bvi fick varisn utekväll tillsammans med dem och sedan på toppen av detta en egen kväll ute också!!! .-)
och visst är de där säkerhetskurserna trista. Jag förstår varför man har dem men det känns segt är man själv ahr flera års erfarenhet och ÄNDÅ måste gå dem.
Kram!!

Petchie75 sa...

Åh, vad kul att ni kan gå ut och äta på tumanhand och få gratis barnvakt!! Det är ju guld värt!! Och dessutom få varsin egen utekväll - ska bli kul att höra vad du tyckte om Mamma Mia!? Har du sett filmen?
Vad härliga planer damerna har, jag skulle gärna vilja ta den där gratisfärjan nästa gång jag kommer till NYC! Men det är ju alltid så mycket man vill hinna med när man är i Manhattan...
Stor kram och hoppas att den obligatoriska kursen går snabbt!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja de har varit udnerbara med att "ta ut oss" och nu även ge oss en egen kväll. Härligt!
gratisfärjan går ofta så nästa gång n kommer hit kan ni passa på att ta den. fast jag föredrar nog att ta en tur till Eliis Island och gå på muséet där! Det är VÄL VÄRT ett besök!!!!! Och då stannar ju den båten också vid Frihetsgudinnan. Visst kostar det lite men det inkluderar ju muséibiljetten.
Jag tyckt det var superkul med Mamma Mia! Och jag blev lite sugen på att se filmen för den har jag faktiskt inte sett än.
Kramar!!

Marianne sa...

Grattis till fyraårsdagen! Visst är det speciellt. Själv firar jag snart elva år i utlandet! Inte klokt.

Mysigt med en middag på tumanhand!

KRAM!

KARLAVAGNEN sa...

Toppen! Njut! Å du, det är ju bra med en repetitionskurs ibland - även om det blir tjatigt. Ialla fall vad t ex gäller första hjälpen så ändras rutiner, så det kanske även gäller för radioaktivitets-kursen? Oavsett så kan du gå därifrån och se strålande ut!

Annika sa...

Härligt!
Mamma Mia som musikal är ju helt, och alldeles, underbar!!!
Vilken fin present.
Och nu är damerna på The Met...Jodå, jag är avis på det, jag också! DIT skulle jag gärna gå!!
Damerna är urgulliga som barnvaktar åt er på torsdag!
Vart ska ni gå? är alltid nyfiken på era restauranger!! MUMS!!
Staten Island färjan har man ju en enorm utsikt ifrån!! Mäktigt!
Nästa ggn ska vi absolut till Ellis Island, det är bestämt sen länge :-)
Kram!!

Saltistjejen sa...

Marianne,
11 år DET är verkligen lång tid!!! :-)
Och ja det ska bli så himla mysigt med middag på tu man hand! Det var ju rätt länge sedan.
Kram!


Karlavagnen,
jo visst är det bra med repetition ibland plus att olika ställen har lite olika rutiner o regler MEN jag har nyligen tagit en likadan kurs när jag blev anställd på min "egentliga" arbetsplats här så det känns lite väl tjatigt.... Well well, nu är det gjort. Det var ok men sista timmen var seeeg.
Kram!!


Annika,
japp ikväll ska de se Tosca.
Gissar att du helst vleat se dans eftersom du är balettexpert?? Själv skulle jag gärna gå på balett här ngn gång innan vi flyttar härifrån, men M är inte alls intresserad. Kanske har du lust att gå med mig någongång? Komma över en helg och så kan vi se någon föreställning tillsammans. Det hade varit urkul! :-)
Och ja jag ser otroligt mycket fram emot att få komma ut med M. Det är ju inte så ofta det blir av att vi går ut tillsammans utan barn. Vi har ännu inte bestämt restaurang. Pratade i morse om vi skulle gå till favoritrestaurangen (Spice Market) eller om vi skulle testa ngt nytt. Vi får se. Det är inte ens säkert det går att få bord på Spice Market eftersom man ofta måste boka rätt tidigt där. Men som sagt, kanske vore det skoj att testa ngt nytt ställe också.
Jag lovar att meddela när vi väl bestämt oss. ;-)
Kraaaamar!!!!

Stef sa...

Full fart som vanligt! Så boathouse är en restaurang?
Jag älskar filmen mamma mia men har inte sett musikalen, folk säger dock att den är lysande!

Ha det bra!

Saltistjejen sa...

Stef,
japp numer är det en restaurang. Förr var det just ett båthus. Tror en av scenerna från "When Harry met Sally" är härifrån. När Sally äter lunch eller brunch eller vad det nu är tillsammans med sina två tjejkompisar. Då sitter de på The Boathouse.
Jag ska se filmne Mamma Mia nu tänkte jag. För att jämföra lite och för att se de mer kända skådisarna spela i storyn.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag önskar att vi hade mycket mildare höstväder! 20 grader hade varit härligt. Vi hade ju iofs det helgen för 10 dagar sedan och sedan på måndag-tisdag veckan efter var det plötsligt 5 grader brrr!! Idag var det i alla fall 11-12 grader :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
haha, ja jag ärlskar den milda hösten här. MEN jag gillar faktiskt även höstkyla. Så länge det är soligt och klart kan det vara sååå härligt med lite bitande temperaturer och frost! :-)
Kram!