söndag, oktober 25, 2009

Kläder till mans och till hunds

Vädret här skiftar snabbt. Temperaturen likaså. Ena dagen kan det vara 4 grader och nästa 20. Det är inte alltid lätt att veta vad man ska ta på sig. För Lill-Skruttans del så kände vi ju att vi måste skaffa varmare kläder när temperaturen sjönk. Så förra söndagen var vi till Palisades Mall och hittade då en del höst- och vinterplagg till henne. Jag köpte desutom en mössa samt ett par vantar till som jag hittade här i staden, men mössan var lite liten så den ska jag försöka byta till en storlek större nu i veckan. Men nu är hon iallafall hyfsat rustad inför den kalla årstiden.

Här är lite bilder på inköpen förra veckans inköp.


Denna höst- och vårjacka/kappa hittade vi på rea på GAP. Den är fordrad men ändå tunnare än en vinterjacka.


För kallare dagar köpte vi denna. Otroligt mjuk och skön och varm.


Sedan en liten stickad klänning


Samt en stickad men något tunnare luvtröja.


Om de här tröjorna funnits i vuxenstorlekar hade jag kunnat tänka mig att köpa dem till mig själv. Jag är svag för randigt och även svart-vita mönster. Så både färgerna och mönstren på dessa var precis i min smak. Att de dessutom är i "organic cotton" gör inte saken sämre.


Denna mössan hittade jag på GAP. Tänkte att det kunde vara bra att ha något riktigt varmt eftersom vissa dagarn kan vara väldigt kalla och blåsiga här på vintern. Det blir ju dessutom hemresa till Sverige i jul och då vet man heller aldrig hur låg temperaturen kan vara. Tyvärr visade det sig att mössan var i minsta laget så nu hoppas jag att storleken större finns kvar så jag kan byta i veckan.


De här fleecevantarna tyckte jag också var fina.


Och för kallare dagar och ev snö köpte vi de här vantarna.


Idag söndag, var vi först på brunch med ett par vänner. Det var jätteroligt att träffas igen för vi har inte setts på länge. Men som alltid när man ses med små barn så blir konversationen lite bruten. Det är inte helt lätt att verkligen kunna prata så mycket man egentligen skulle vilja. Lill-Skruttan växlade dessutom mellan soligast av soliga humör till åskminen. Men på det stora hela var det skoj att ses. Efteråt skulle de vidare till Brooklyn och eftersom vädret var strålande fint idag så promenerade vi lite. Medan Lill-Skruttan sov passade även vi på att ta en sväng förbi H&M och handlade lite. Själv var jag i skriande behov av nya kläder. Det är nästan pinsamt hur länge sedan det var jag köpte något nytt. Förutom kanske strumpor och underkläder. Men nu behövde jag verkligen få tag på lite nya saker. Tyvärr är jag ju en dålig shoppare rent allmänt vilket såklart är orsaken till min skrala och asketiska garderob. Men idag lyckades jag riktigt bra med att snabbshoppa. Orkade dock inte gå in i något provrum, så jag provade allt framför en av speglarna ute i affären. Därför blev det inga byxor utan enbart kläder som går att prova på det viset. M fick tag i en höst/vinterjacka. Har inte tagit några bilder på dagens inköp och orkar nog inte göra det heller. Som sagt, jag är en riktig tråkmåns när det kommer till kläder till mig själv....haha så bilder på egna kläder bortprioriteras lätt.

En av dagens lite mer udda händelser var att det var hundtävling intill lekparken dit vi gick med Lill-Skruttan idag. Inte vilken tävling som helst utan "Best Dog Costume" eller något sådant. Det kändes väldigt amerikanskt. Hundar i alla möjliga kreationer. Allt från kändisar som Michael Jackson och Priscilla Presley, till Cheerleader och häxa till diverse djur som hummer, humla och nyckelpiga. Annorlunda minst sagt. Här är det ju vanligt att folk klär upp/ut sina hundar runt t ex Halloween och Valentine´s Day. Tyvärr fick jag itne upp kameran så några bilder blev det inte. Det berodde till viss del på att vi stod rätt långt ifrån tävlingen så ev bilder hade nog inte blivit särskilt bra.

Den roligaste hundklädseln jag sett hittills är dock ett foto som M tog med sin dåvarande mobil under något av våra första år här. Han mötte då en hund som blivit utklädd till "hot dog" och travade runt med två bröd på vardera sidan samt något som skulle föreställa ketchup och senap på ryggen. Haha, det tyckte jag var humor!

18 kommentarer:

Anne sa...

Haha, en hund som var utklädd till "hot dog". Jaaa, det är humor :)
I dessa Halloweentider har jag i reklambladen sett en massa halloweenkostymer för hundar, vissa ser ju helt sjukt knäppa ut...
Men du, vad fina kläder ni handlat till den lilla!!! Så fina, urfina faktiskt. Du nämnde i inlägget att vissa av kläderna var från Gap. Varifrån var de andra plaggen??? Jättefina kläder för en så söt dam, nu kommer det nog ännu fler "modelljägare" och försöker få henne på kroken ;)
KRAM

Saltistjejen sa...

Anne,
tack!! jden första var från GAP, likaså mössan samt de randiga fleecevantarna. De stickade plaggen samt tjockare jackan var alla från Old Navy och tröjorna från H&M. Jag gillar ju som sagt kläder som inte är rosa och sockersöta. Sedan blir det en annan sak att se om Lill-Skruttan gillar kläderna! ;-)
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Den stickade klänningen var ju bara så söt!!

Så ingen bävernylonoverall eller galonbyxor?! ;)

De färgglada tröjorna påminde lite om Polarn & Pyrets kläder.

På tal om din egen shopping, ett tips är att beställa på nätet från t ex H&M. Då kan man prova hemma i lugn och ro och sedan skicka tillbaka. Jag shoppar i affärer också men jag tycker också om att få hem ett litet paket då och då :)

Annika sa...

Men ÅÅÅÅÅ!!!
OM du bara visste hur jag shoppade till Karolina då hon var i Ellas ålder!! Tror jag besökte GAP, Old navy, Gymboree och the childrens place flera ggr i månaden.
Numera väljer hon ju själv, och det är inte alltid JAG håller med :-)
Men att handla barnkläder är så roligt, och det finns så grymt mkt snyggt!!
Den grå klänningen är ju som en liten dröm!
Blir det julklänningen för året?
SÅ ni ska hem i jul. Det ska vi med.
Halloween för alla, även för doggarna!
Det är som när Peters fldrar klär ut sin hund till ren på julen...hehehe!!
Online shopping, som Anna skriver om ovan, är ju så lätt, och oftast blir det bra!
Det är kul när UPS kommer med paket :-)
Kramar!!!!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
jo online shopping är super! Jag gillar det också. Dock har jag inte köpt så mycket kläder online. Men ibland så, Overall har vi fått låna av en kompis så det har vi inte köpt. Och regnkläder har hon fått av min mamma så det enda vi ville ha nu var lite varmare kläder och jacka.
Kram!!


Anika,
visst är det s roligt att handla barnkläder! jag som tycke det är trist med kldshopping till mig själv kan handla massor till Lill-Skruttan. Fast jag brukar besinna mig. man vet ju att det varar så kort.... ;-)
och ja vi ska hem till jul. Bokade biljetterna för ett tag sedan.
KRAMAR!

Desiree sa...

Vilka fina goa och söta kläder du hittade till lillan. Nu är hon allt utrustad för regn och rusk i NY. Jättefina kläder allithop. Tur att även du hann med lite snabb shopping och lyckades hitta några grejer. Ha ha den där dog coustume tävlingen lät faktikst himla kul. Jo nog känns det väldigt amerikanskt med något sådant. Här säljs ju massor av olika costumes till halloween just för hundar ser jag. Ha en bra start på veckan.

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack! Ochja det här med att klä ut sina husdjur är väldigt stort här. Mest till Halloween och sedan lite till Valentine´s Day också. Men faktiskt även "till vardags". fast då handlar det inte så mycket om ngn form av "kostym" utan om "vanliga kläder". Jag har väldigt svårt för detta. Att se hundar trippa runt i tröja och typ stövlar!!!! Tycker det inte ser klokt ut och jag tycker ofta synd om hunden. Käns mer som om den inte får vara hund utna ska vara ngn form av assecoir. Till Halloween tycker jag dock det kan vara lite kul just för att det är fråga om "utklädnad" och en särskild händelse.
Kram!!

anna of sweden sa...

Åh, vad mycket fint! Bra att det blev lite till den shopping-ointresserade modern också! ;)

Saltistjejen sa...

Anna of weden,
tack! Ja det var välbehövligt för jag hade inte handlat kläder på pinsamt länge...
Ändå är det fortfarande saker jag behöver. Kanske hinner gå i lite affärer med Petra när hon kommer. Jag hoppas på det i varje fall.
Kramar!!

helen(USA) sa...

I love the clothes you bought for your daughter. She is, with her mothers help, a little fashionista. Best dressed kid in her group in preschool.

Saltistjejen sa...

helen,
oh thanks!
Haha I don´t know if she will be a fashionista but I do like to buy nice clothes to her. More than to myself...!
:-)

Suddrik sa...

Har ni bra shopping? Jag tycker att det går rätt dåligt här. Efter 1 drygt år borde vi ha vant oss, men jag tycker fortfarande att inget duger. Jag har köpt kortärmade blusar och jeans, that's it. Nån dag ska vi åka till stora HM i Vancouver (i Kanada alltså) det är bara 2 timmars bilresa dit och det ligger ett bra hotell i närheten. I närheten av HM alltså... :-D

Marianne sa...

Fina kläder ni har hittat till Lilla Sötnosan! Haha, jag är likadan när jag handlar, hatar att prova. Men toppar och blusar räcker oftast att hålla upp framför en, så ser man om de passar. I lördags köpte jag en vit skjortblus som jag blev tvungen att prova, för den fanns bara i medium och jag var osäker på om den var för stor eller ej. Men det blev utanpå-provning som du också kör med!

Kram!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
jo det finns ju hur mycket affärer som helst här såklart. I början hade jag svårt att hitta rätt storlekar men nu börjar det bli bättre. Jag handlar dock mycket på H&M eftersom jag känner mig "hemma" med de sakerna och storlekarna vilket kasnke är trist när man nu bor på manhattan haha! Å andra sidan handlar jag så sällan kläder att det kanske itne gör så mycket. Jag gillar annars American Eagle Outfitters också. Det är mycekt min stil - jeans och tröja... Jag är ingen stor modefantast även om jag känner att jag borde försöka ibland.
Kul att ni ahr så nära till Vancouver. Vi har vänner där. Svenskar. Men de ska flytta tillbaks till Sverige nu i december. Ska ju vara en sagolikt vacker stad och med urhäftig natur! Både bra på sommaren om man gillar paddling etc samt på vintern om man gillar skidåkning!
Kram!!!


Marianne,
hhahaha visst är det skönt så länge man slipper handla byxor! För de MÅSTE man ju faktiskt prova. iallafall jag. Min shopping stupar nästan alltid på just detta med provning. orkar inte gå till provrum och ev köa. ofta kan bara tanken på att jag måste ta av mig mina kläder göra att det känns alltför jobbigt och så hänger jag tillbaks vad jag ev hittade i affären.
Kramar!

Stef sa...

Vilka fina kläder du hittat till tösen! Jättesöta!!!
Ja vädret i Ohio skiftar också så från varmt till kallt, man visste aldrig riktigt vad man skulle ha på sig!

kramar

Saltistjejen sa...

Stef,
tack! Visst är det svårt att vänja sig vid det här otroligt skiftande vädret och då främst temperaturen. Jag tyckte det var växlande väder i Sverige, men det är inget jämfört med här.
Kram!

Taina sa...

Jättegulliga kläder till Lill-Skruttan. Men vet du vad. Jag blir så irriterad på en sak och det är att det knappt går att hitta en jacka eller kofta till barn utan luva! Jag är lite rädd för att ha det. Speciellt när de börjar bli lite större och ska klättra. Hur många olyckor har det inte hänt på barn där just luvan har fastnat till exempel i en klätterställning??? För det andra så tycker jag den är i vägen!!! Ta en kofta som ska vara under en jacka som OCKSÅ har luva. Hur knöligt blir inte det? SÅ opraktiskt.

När jag var i Sverige sist köpte jag en vinteroverall åt Liisa. Det hittar man heller inte här. Overaller är ju SÅ praktiska. Ingenting som glipar.

Oj vad mycket det kom ut här då...

Hahahahaha! Och vår hund som var Hot Dog!!!

Kram på dig!

Saltistjejen sa...

Taina,
jo jag har tänkt på det där med luva också. jag vet att det finns en risk för att de fastnar och kvävs men jag tror ändå att den är mindre när de är så små att man mer eller mindre alltid har uppsikt över dem. En del kläder har avtagbar huva vilket jag gillar. Då kan man u välja. Det positiva med luva för vår del är att Lill-Skruttan hatar mössa men luva KAN gå bra. S vi drar ofta på henne luvan åtminstone när hon sitter i vagnen. Overall är svårt att hitta jag. Iår har vi fått låna en av en kollega till M som hade en i alldeles rätt storlek efter sina barn. Det är bra.
Kram!!