tisdag, oktober 06, 2009

Söndagens aktiviteter med Damerna

I söndags var det ett strålande väder. Solsken och sådär alldeles lagom varmt. Vi hade sedan tidigare planerat att gå och äta brunch på The Boathouse i Central Park. Men jag var tvungen att springa förbi jobbet först så Damerna, M samt Lill-Skruttan gick i förväg. De skulle ta en köplats eftersom man inte kan boka bord utan måste köa för att få plats. Förmiddagen var underbar och det var som vanligt en alldeles speciell känsla att promenera genom staden. Jag passade även på att ringa mamma. Hon hade varit så otroligt gullig att hon hört av sig och ville köpa och skicka ett regnställ samt stövlar till Lill-Skruttan så vi pratade lite om storlekar. Väl framme visade det sig att det var nästan 2 timmars kö och eftersom vi var vrålhungriga köpte M och jag varsin bagel samt lite att dricka. Damerna tog en kaffe respektive juice. Detta intogs på uteserveringen som hör till The Boathouse.

Här knatade Lill-Skruttan omkring som vanligt och tog kontakt med andra gäster. Även några duvor blev föremål för en del uppmärksamhet.


Svårigheten är ofta att bestämma VAD man vill äta av allt gott på menyn.


The Boathouse bjuder på en fantastisk miljö så om ni besöker NYC försök att passa på att gå hit och ät! Det är väl värt att vänta på.



Här sitter vi allihop. och njuter av brunchen: pannkakor för mig och Dam B, en quiche till M samt Eggs Benedict till Moster M.


En av alla små sköldpaddor i Parken simmade förbi i vattnet nedanför vårt bord.


Moster M med Lill-Skruttan i famnen.


Efter brunchen begav vi oss till Highland Park. Detta är den nyöppnade "parken" som man byggt upp på de gamla järnvägsspåren som går "i luften" i Meat Packing District på västra Manhattan. Man håller fortfarande på att anlägga parken men öppnade den första delen nu iår. Båda bloggarna Petchie och Anna Fair and True var här tidigare i somras och bloggade då om sina intryck från denna nya park.
När vi var där var det tyvärr alldeles packat med folk och utrymmet är inte särskilt stort. Jag tror att man helst bör besöka Highland Park en vardag och inte en helg för att slippa känslan av att "köa" sig genom parken.

Damerna med Hudson River i bakgrunden.


Här ser man en del av de gamla spåren. Växterna man planterat är sådana som ska göra att växtligheten ser mer eller mindre vild ut. Jag gillar det. Mycket olika sorters gräs samt blommor som ser ut som ängsblommor.


Här är vi i slutet av Higland Park, eller rättade sagt slutet av den nu öppnade delen av parken. Det syns inte så mycket här men det var fullt med folk både framför och efter oss.


På söndagkvällen hade Damerna bjudit med mig på musikal - Mamma Mia på Broadway! Jag ahr faktiskt aldrig sett den tidigare men funderat flera gånger på att gå så det var otroligt gulligt av dem att bjuda mig på denna härliga kväll! Återigen TACK för en underbar kväll!!! Grädden på moset var Dam B´s t-shirt inköp! Detta var 6:e gången hon såg Mamma Mia och dirade detta med att köpa en t-shirt med glittrande text på bröstet. Nu B kan du lägga til New York/Broadway till din "Mamma Mia-kollektion". Vad är det nu - London, Stockholm, Göteborg....


Här är Damerna mellan korven vi köpte av den pratsamma egyptiske korvförsäljaren och föreställningen. Dam B fyller på vätskeförrådet inför sång- och dansnumren...!


Jag tyckte verkligen att Mamma Mia var otroligt härlig! En sådan där upplevelse som man blir glad av. En riktig "Feel-good-musical" om man kan säga så. Särskilt älskade jag extranumren som ensembeln helt överraskande rev av efter slutet av själva historien. De fick verkligen mer eller mindre hela publiken att stå upp, dansa, sjunga med och klappa händerna. En häftig upplevelse! Efteråt tog vi en taxi hem till oss och fikade med M innan det var dags för sängen.

Gårdagen var ju vanlig måndag vilket betydde jobb för mig och M. Damerna hann däremot med massor - MoMa, shopping, hämta sina operabiljetter på Metropolitan samt promenera runt i staden mm. Moster M kom senare upp en stund till oss på kvällen. Lekte med Lill-Skruttan som showade lite för gästen, och drack sedan te och snattrade med mig och M. Jättetrevligt.

I morse tisdag, kom Damerna förbi oss för att följa med och hälsa på Lill-Skruttans dagis. De tyckte båda att det var riktigt roligt att få se Pink Room och träffa lärarna där samt se miljön och barnen. Dam B är ju f d speciallärare så hon var väldigt nyfiken på allt från själva miljön till pedagogiken. Hon har en hel del erfarenhet eftersom hon varit runt till flera olika länder för att studera just förskole- samt skolmiljö.


Moster M leker med Lill-Skruttan

Nu ikväll är det M´s tur att ha en utekväll med Damerna. De har bjudit med honom till Metropoliten för att avnjuta Tosca. Att det blev musikal för min del och opera för M´s är nog ett tecken på att han definitvt har en mer finkulturell ådra än vad jag har. De två gånger jag varit på Metropolitan och upplevt operaföreställningarhär har helt klart varit otroligt häftigt. Miljön är väldigt speciell, operahuset maffigt och vackert. Jag har fascinerats av scenografin och kostymerna. Jag har definitvt njutit. Men jag har också insett att jag nog inte är någon operafantast. Jag tycker att en del av musiken är fantastiskt vacker. Så att huden knottrar sig och man nästan får tårar i ögonen. Men trots att jag verkligen försökt att hitta det där extra i hela föreställninge har jag inte riktigt lyckats. Jag är nog en sådan där typiskt trist mainstreamperson som tycker om "operans Golden Hits" eller så, haha! Därför passade Mamma Mia mig! För vad är mer mainstream än gamla Abbasånger....?! Efter att ha sett musikalen blev jag även lite sugen på att se filmen. Så kanske ska jag hyra den på Netflix. Nu njuter jag av att ha en ensamkväll hemma. Det kan också vara riktigt skönt ibland. Snart blir det nog lite te.

21 kommentarer:

Annika sa...

Det är så kul att läsa om er och damerna!
Damerna verkar ha det SÅ bra i NYC. Det förstår jag!
Bra väder är det ju också, so all is good and fine.

Jag vill också gå på The Boathouse, har aldrig varit där! VILL dit!
Är det värt ett besök? eller är det mest en turistfälla?

MAMMA MIA är underbar!!
Helt underbar och slutet är häftigt värre!!
I just love it!

Går gärna på Operan, men hellre på balett än opera. SÅ om jag ska gå på MET ska det vara American Ballet Theatre som ska dansa...OOOO, vad härligt!!!

KRAM!!

Saltistjejen sa...

Annika,
haha ja visst är de söta och visst är de oerhört aktiva!?! Idag ska det dock bli regn så jag tror de kommer gå en sväng på metropolitan Museum of Art. Där kan man ju spendera en vecka utan problem, så en dag ska nog gå lätt.
Jag tycker absolut att The Boathouse är VÄL VÄRT ett besök!!! Visst är det många turister där, men jag tror även att det är många som vi - locals. Just för att det är en så himla mysig miljö!
Mamma Mia var supermysig och ja slutet var det allra bästa tycker jag! Så roligt!
Och jag skulle gärna gå på balett så om du får nys om ngn föreställning du vill se så hojta till! :-)
Kramar!!!

Taina sa...

Oj vad ni hinner med mycket! Hur länge stannar damerna?

Jaha, då ha jag lagt till två saker på min mäste-se-lista-i-NYC, Highland Park och Boathouse. Det såg onekligen mysigt ut där och Minstingen skulle nog kunna mumsa i sig en och en annan pannkaka!

Mama Mia har jag sett två ggr, London och Stockholm. SÅ BRAAAAAA!!! Filmen är också bra trots Pierce Brosnans falska sångröst...Hahahaha!

Vad tyckte hon om Pink Room då? Intressant att höra med hennes bakgrund.

Kramen!!!!

Pssst Albert har mailat dig ett par ggr nu och undrar om du har ångrat dig....

Desiree sa...

Låter som både ni och damerna har en mycket trevlig vistelse. Kul att du äntligen fick gå och se Mamma Mia som du varit sugen på länge. Jag har själv inte sett den ännu men skulle gärna om jag fick chansen och tillfället.
The Boathouse ser ju otroligt mysigt och trevligt ut. Oj jag skulle nog ha jättesvårt att bestämma mig vad jag ville ha om det finns massor av gott på menyn. Jag ser på bilderna att det var värt att vänta på även om det var 2 timmars kö. Damerna verkar få en toppenvistelse med perfekt väder. Hoppas att M får en underbar operakväll och att ni båda får det jättemysigt imorgon kväll då ni ska ut och äta på egen hand.

Saltistjejen sa...

Taina,
nej vi har inte ångrat oss. Jag är bara inte alltid så snabb på att svara. Fy fy! Men nu har jag svarat! :-)
jodå hon gillade det hon såg av dagiset. Det var ju en lite för kort visit för att hon skulle kunna uttala sig jättemycket, men hon tyckte famförallt att det verkade "lugnare och tystare" än på svenska dagis. Lite förvånande med tanke på att jag tycker det mesta här i USA är bullrigare än i Sverige. Men visst, ljudnivån på dagiset är faktiskt inte särksilt hög. Hon menade på att hon såg en skillnad i hur lärarna pratade med barnen och att detta kanske bidrog till att hålla ljudnivån nere.
Boathouse tycker jag absolut ni ska äta på!!!! Så mysigt!
KRAAAM!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja om du kommer hit ska du absolut äta på The Boathouse! Jag är nästan säker på att du skule gilla stället! Det är så mysigt att sitta och se ut över dammen i parken och se de höga husen bakom träden. Känns otroligt New Yorkigt!
M ahde en jättebra operakväll. Själv hade jag det mysigt med Lill-Skruttan och sedan en skön ensamhemmakväll.
Kram!!

Anne sa...

Vad kul du gillade musikalen Mamma Mia! Jag har också sett den (i Las Vegas) och tycker den är superbra. Det är nåt speciellt och så mäktigt med musiken när den framförs på scen. Jag tror faktiskt att om man sett musikalen så kommer man inte tycka filmen är sååå bra. Det är liksom mycket mer mäktigt på scenen, musiken, ljudet.
Boathouse vill jag också gå på, låter som ett toppenställe. Jag måste ju också kommentera damerna och hur härliga och aktiva de verkar vara i storstan.
Det där med dagis och kommentaren att det verkade mer tyst på Lill-Skruttans amerikanska var rätt intressanta. Precis som du säger så är ju allting annars här bullrigare, mer högljutt och större på nåt sätt. Men kanske det är det med med barn och uppfostran igen, den amerikanska modellen är ju mer strikt än den svenska kan jag tycka. Alltså barn ska inte höras eller ta för sig lika högljutt på svenska. Eller kanske jag är helt ute och cyklar nu. Intressant i alla fall! Ha en fortsatt bra vecka, torsdag imorgon redan!
Kram

Pratglad sa...

Mamma Mia är en riktigt cool musikal.. rätt ovanlig känsla att kunna nästan alla låtarna i musikalen utantill INNAN föreställningen... *fniss*

Kram på dig!

/Pratglad
som såg Mamma Mia i London 1999...

KARLAVAGNEN sa...

Åh så himla mysigt! Jag vill åka till NY City nuuuu...

Saltistjejen sa...

Anne,
ja jag tyckte musikalen var toppen men blev ändå sugen på att se filmen. Inser att det kommer vara helt annorlunda efersom det är en film och inte live, men det vore ändå kul. The Boathouse är verkligen mysigt att gå på tycker jag så om du kommer till NYC är det ett hett tips!
Det ang dagiset är lite intressant. Just med ljudnivån. Men detta dagis är inte särksilt "strikt" i DEN bemärkelsen. Alltså de kör inte med Time Out eller liknande. De försöker få barnen att uttrycka sig verbalt istället för att "bråka" etc men de tilltalar oftast barnen väldigt lugnt. Jag vet inte ifall detta kan bidra, men å andra sidan känns det som om lärare på svenska dagis säkert också gör samma sak??? Så nej, jag vet inte riktigt vad hon menade. Jag måste nog fråga henne för jag tror de ska komma över o fika hos oss ikväll.
:-)
Kram!!


Pratglad,
visst var det lite speciellt att kunna de flesta låtarna! OCH att dessutom ha en massa nostalgiska minnen till dem från flera år tillbaks! :-)
Kramar!


Karlavagnen,
du är såååå välkommen så!!!!
:-)
Kraaam!

Anna, Fair and True sa...

Vilka roliga grejer de får göra, mostrarna! Och du med! Jag har sett Mamma Mia en gång - i London - men filmen flera gånger. Den är verkligen Feel Good. Min mamma har dock sett den i Stockholm också, musikalen alltså, och skulle säkert kunna se den igen :) Håller nog med dig angående operan. Då föredrar jag balett.

Tänkte bara påpeka att parken heter High LINE. Och rätt länk är http://www.thehighline.org/

Din länk var till en park i Jamaica Towni Queens eller nåt! :)

kram!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
OJOJOJ var både namnet och länken fel!!!! Där ser man. KIbland går det lite för snabbbt...
TACK för att du rättade mig!
haha nu kanske man borde åka till den parken i Queens bara för det, hahahha!
kramar!

Anna, Fair and True sa...

Fast tillsammans var de ju rätt. Du hade rätt länk till det namnet du använde, även om det inte var det du menade :)

Marianne sa...

Kul att du fick se Mamma Mia! Nu måste du se den på film också. Hehe, jag har bara sett den på film ...

Det ser helt underbart ut där på The Boathouse! Skulle gärna gå dit. En vacker dag så!

Jag gillar också opera, men har väl inte direkt lyckats ta mig in i dess mysterier, så jag är nog som du, Golden Hits duger bra för mig : )

KRAM!

Oakbeach sa...

Anna Fair and True,
jo men det var ju trots allt fel..!


Marianne,
ja opera tror jag ofta man måste ta sig lite tid att lyssna in sig på. Jag ycker personligen att vissa stycken är oerhört vackra, men sedan är det de där mer "monologartade" syckena som kan kännas väldigt tradiga. Nästan som transportsträckor. men till vss del har det säkert med at man inte är så van att lyssna på den typen av musik.
Kram!!

Suzesan sa...

Filmen MammaMia är härlig och när man ser den så får alla låtarna en ny innebörd tycker jag. Innan har man bara lyssnat på låtarna men det blir mer levande sen efter filmen. Åhh jag hade gärna sett musikalen.



VILKEN PROMENAD jag är HELT SLUT;)Tack för bilderna av rundturen kul att se.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
ja det var skoj attt alla låtar precis so du säger fick ett nytt liv igen genom musikalen. Och jag är väldigt imponerad av hur man lyckats sätta ihop sånger som egentligen är helt "random" till en historia!!! DET va kul att se. Jag var nyfiken på hur de skulle få tl just detta.
Du hade nog säkert tyckt att musikalen vart jättesoj tror jag.
Hoppa nu du får en fin helg!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,

samt

Marianne,

såg nu att jag visst svarat på era kommentarer när jag var inloggad på M´s dator och med hans inlognings-ID. Hm, Damitri är alltså JAG men med fel inloggning.
Så blir det ibland...

cecilia sa...

Så mysigt att läsa om vad ni har hittat på - jag kan inte fatta hur stor lill-skruttan har blivit, vilken liten prinsessa, hon är så söt!

Emmama sa...

Åh vad kul ni har det och vad fantastiskt att ni fått varsin egen utekväll med Damerna, kul kul! Skulle faktiskt fråga just om det också sett Mamma Mia-filmen men alltså inte. Jag tycker den var hur bra som helst, riktig feel good-film. Tro inte alla dom som skrattar åt den, som fattar bara inte dess storhet.. ;) Ha nu en skön helg! Kram!

Saltistjejen sa...

Cecilia,
visst har hon blivit stor. Det går så snabbt! :-)
Kram!


Emmama,
ja det var såååå härligt att få först varsin utekväll och senare en gemensam - jag och m! LYX!
Och Mamma Mia var super!
Kramar!