måndag, april 12, 2010

Dödläge

Just nu är det lite dött på bloggfronten för min del. Sedan våra Sverigevänner åkt hem har det inte riktigt funnits vare sig tid eller ork för bloggen. Så än är alla era kommentarer på tidigare inlägg obesvarade. Sorry! Likaså har jag varit väldigt dålig på att kommentera andra bloggar. Jag försöker dock hinna läsa dem.

Vet inte riktigt varför men jag har känt mig lite trött de senaste dagarna. Kanske är det en blandning av våren, det nyliga besöket, jobbet samt en massa andra saker som surrar runt i huvudet som gör att jag inte riktigt orkar hålla mitt vanliga tempo? Det känns lite som om allt händer så fort och saker och ting snurrar snabbare än jag riktigt hinner hänga med. På flera plan. Nu hoppas jag dock att jag snart ska få upp energin igen. Ute är det underbart vårväder med temperaturer runt 20 grader. Träd och rabatter blommar för fullt. Helst skulle jag bara vilja sitta ute i en solstol och läsa. Ladda batterierna lite. Men det går ju inte. Tyvärr. Så jag försöker ladda batterierna på andra vis. Och det går om än lite långsammare. Men egentligen har man ju ingen brådska. Eller det är iallafall vad jag försöker intala mig. Ofta är det ju just själva "brådskan" som skapar stressen och som får batterierna att ladda ur. Så kanske ska man helt enkelt bara ta det lite lugnare då och då. Så det är mitt motto för tillfället. Att inte pressa in alltför mycket inom de snäva tidsramarna som utgör vardagen. Alltså är det lite långsammare även bloggmässigt.

11 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Ingen fara! Vi väntar troget och läser alla dina inlägg :) Ibland är det bara så. Man orkar inte, vill inte, känner sig inte motiverad. Kan det vara den berömda vårdeppen? I år har jag känt mig ganska pigg i alla fall, trots vårens ganska sena ankomst. Kan bero på att vintern gav ganska mycket ljus när det var så mycket snö...jag är glad i alla fall :)
Kram på dig så länge!

olgakatt sa...

Tag det lugnt! Du är verkligen inte ensam om den känslan just nu - jag hör den från flera håll!
Njut av våren omkring dig istället för att känna krav!
Kram!

Ingrid sa...

Din blogg är en av få som jag följer utan att känna bloggaren ifråga och det enbart för att du är så klok i dina tankar, samt att du verkar vara en fin/reko/just (hittar inget riktigt bra ordval för det jag menar) människa!
Känn ingen stress med bloggandet, det är ju bara en bland många saker man ska hinna med i vardagen och nu är det dessutom vår och de flesta vill kunna njuta av den med istället för att känna press att sitta vid datorn.
När du inte skriver är du helt säkert saknad av många, men alla förstår också att man inte kan hinna/orka/vilja skriva jämt.
Kram.

Taina sa...

Take it easy. Jag känner igen känslan.

KRAMAR!!!

Desiree sa...

Ingen fara här heller. Ta den tid du behöver. Ibland behöver man en paus eller ta saker och ting i ett lugnare tempo. Ni har ju verkligen haft fullt upp. Let it come when it comes.

Kram

Annika sa...

Det är bara att coola, Saltis.
VI finns kvar!!
DET vet du!
Kramar!!!

Marianne sa...

Stressa inte! Speciellt inte med bloggen. Som Annika säger, vi finns alltid kvar!!!

KRAM!

Karin sa...

Hoppas att vårt besök inte dränerade dig totalt!
Vi uppskattade all samvaro med er väldigt mycket, även om jag också känner mig ganska mör för tillfället. Typ 1000 mejl väntade i inkorgen när jag kom hem...

Dr J på jobbet var också väldigt trött idag och vi härledde det till Våren, den lär ju orsaka en del trötthet och till och med depressioner (om jag förstår Expressens löpsedlar korrekt ;)).

Försök att ta en powernap när du lör en gel eller nåt! Vi hade en kinesisk postdoc när jag var doktorand och hon brukade samla energi genom att göra yogarörelser på en stol med ansiktet mot fönstret när hon väntade på sina geler och kände sig speciellt trött, hon sa att det funkade jättebra :-)

Simma lungt! Massor av kramar!!!!!!!!!!!!!

YraTyra sa...

Här är det precis likadant. Samtidigt som det är massor som ska fixas, så har man liksom ingen kraft. Vi får prioritera att sitta och uggla lite i solen, ge oss lite tid att bara njuta och vara. Enkelt och svårt.
Styrkekram

Anonym sa...

Nu har jag inte hunnit läsa dina senaste inlägg ännu, men förstår om inte bloggen hinns med. Känner igen din situation och hoppas att du kan få tiden till att samla styrka igen!
Kram

Saltistjejen sa...

isflaket,
jo sådana faser går man igenom då och då. Mycket omrking sig och/eller trötthet som gör att man inte hinner med eller orkar blogga.