torsdag, april 29, 2010

Inte så tjejig

Gårdagens tjejkväll blev inte så tjejig som jag först trott. Den fick nämligen inslag av lek med W. När vi kom från dagis hörde vi W direkt då vi kom ut ur hissen. Han var uppenbarligen arg, ledsen och/eller upprörd vilket han ganska högljutt gav utryck för. Som alltid när Lill-Skruttan hör detta så säger hon då "W lessen" och ville genast knacka på dörren för att han skulle bli "gladigen". Finungen!

Sagt och gjort. Vi knackar på. Och W blir mycket riktigt "gladigen" så hon hade helt rätt i sin tolkning av situationen. Alltså blir det lek hos grannarna. Även middagen äts där eftersom Lill-Skruttan vill äta när W ska äta. När klockan närmar sig halv åtta tycker jag det är dags att gå hem. Det tycker inte W. Han blir återigen "lessen" men vi säger ändå hejdå och går hem. Väl hemma myser vi i soffan och efter lite "bråk" blir det pyjamas på. Sedan mjölk-i-flaska och mer soffmys. Men så vänder plötsligt det soliga humöret. Inte mitt då alltså utan Lill-Skruttans. Plötsligt är inget bra längre. Ilskna tårar trillar nerför kinderna. Underläppen putar. Så jag tolkar det som att hon är trött. Men när jag frågar om hon vill gå "night night" blir hon ännu argare och skriker "Don wanna night night!!! Don wanna borsta tännena!!!" "Ja gå stroller!!!" sedan kastar hon sig på golvet och sparkar och gråter och skriker. Katterna flyr. Jag försöker säga att vi kan vara uppe ett tag till om hon vill men då blir hon ännu argare och skriker "Donwannadonwannaonwanna!!!" Men jag förstår aldrig riktigt vad det är hon vill. Bara att hon inte vill. Så då blir det faktiskt tandborstning, napp och sänggång. Läser "krokodilboken" två gånger och släcker sedan ljuset. Natt natt!

M kommer hem vid 23-tiden efter en trevlig kväll ute. Montreal vann och tydligen är det Loffs favoritlag i NHL (vilket jag hade noll koll på) så han är nog glad! Nu är det redan torsdag och jag har lite försök inplanerade på M´s labb. Men vet inte riktigt hur tidsplanen ser ut. Måste höras och se när det är dags att knata över dit.

14 kommentarer:

Marianne sa...

Hahahaha, nä men det är kanske inte så konstigt att du inte förstår vad hon vill eftersom hon inte vill nåt, hon vill bara INTE : D

Antar att hon ändå slutade med lavjo : )

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
japp! Även i sömnen inatt så sa hon "nonono don´t want to..." så det är nog mycket sådant som pågår i hennes lilla huvud just nu.
Lavjo sa hon faktistk inte förrän i morse. Men det är verkligen det ljuvligaste sättet att vakna på! En liten piggis som tittar ner på en och lyser som en sol och säger "lavjo" tätt följt av "elskede" ... :-)
Kramar!

olgakatt sa...

"Kris och utveckling" pågår, det är tydligt!

Emmama sa...

Ja detta att det inte alltid blir som man tänkt är ganska vanligt förekommande med barn inblandade.. ;) Mysigt med middag tillsammans men mindre mysigt med det där arga.. Men som tur är så går det ju över. Kram!

Suzesan sa...

hahah håller med hon vet ju inte vad det är hon inte vill. Hon vill bara inte. Tror inte det hade funkat med nåt alls. För det vill hon inte. Gullisen. Lavjo och eskede kan ju får den starkaste att bryta ihop av ömhet och blir mjukare än smör:)

När min barn kom och kramade och pussade och klättrade på mig och nöp mig i kinderna och sa "Mamma jag ääääälllllllskar dig" Då fpågade jag ofta direkt skrattande "VAD VILL DU/NI HA för nåt. Det brukade vara godis läsk pengar få gå någonstans dit de kanske kunde förvänta sig ett nej eller nåt sånt. hehe.

Kram
/Susanne

Desiree sa...

Låter som en väldigt bra tjejkväll (liten kille med på ett hörn också) förutom det allra sista på kvällen. Jag antar att det är stora trotsåldersperioden som påbörjats. Du får istället för att ställa frågan om hon vill gå och lägga sig fråga vill du vara uppe hela natten och se vad svaret blir ;-) (förhoppningsvis nej eftersom allt annat är Nooooo).
Kramis

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
ja hela tiden....


Emmama,
ja det är mysigt men kan ibland kännas lite frustrrande när det blir för mycket "vill inte". Men jag tycker ändå oftast inte det är så farligt.


Suzesan,
ja det är verkligen så att man smälter på en gång när hon verklien visar sin kärlek både fysiskt och med ord! :-)
Kram!!


Desiree,
ja det var en bra kväll tycker jag. Och att köra lite "tvärtom" kan man prova såklart fast dessvärre är det ofta hon säger en sak och sedan gör en helt annan! :-)

Trillingnöten sa...

Hahaha! Det kan fasiken inte vara så lätt att vara liten utan tillräckligt med ord! N brukar ta min hand och dra mig med dit hon vill, men innan brukar jag fråga vad hon vill- Vad vill du? Då tittar hon på mig med stora ögon och säger - Vill dy? Härmar bara alltså. Så jag förstår att det måste varit frustrerande för dig och henne :) Ska bli lite skönare när de kan säga vad de vill och inte bara vad de INTE vill :)

Katarina på Filippinerna sa...

Jag kan tänka mig att ni båda två var frustrerade,, Helst när den ena inte vet vad hon vill..Men vänta bara,,,

Ha en bra dag!

Millan sa...

Later trevlig med en spontandejt med grannarna och bra att den lille blev 'gladigen'.
Men josses ja.. vad gor man nar de far sadana dar utbrott. Sakert sa var hon ju trott och da gar det ju oftast inte att resonera alls med dem. Nils ar fortfarande lite san faktiskt... kan vara hur glad som helst men sa blir han trott och da ar INGET bra.
Och maste bara skriva igen.. josses vad hon pratar!! Flerordsmeningar ju! Det gor inte Sofia annu. Hon babblar visserligen mest hela tiden och med hjalp av ord och uttryck kan hon ju gora sig forstadd men sa klart som Ella pratar pratar hon definitivt inte!
Kram och ha en trevlig helg xx

Annika sa...

Nej, hon bara inte VILLE. SÅ är det :-)
Lustigt hur humöret skiftar hos de små liven...
ja, det där med Montreals vinst grämer mig, ska du veta...
Som bara den...
:-)
Kram!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja visst inser jag också att en del av frustrationen och troligen ilskan hos dem beror på att de känner sig begränsade i sin uttrycksförmåga. Att folk inte förstår vad de vill trots att de faktiskt "säger" det! :-)
men en del är nog också så att de faktiskt inte riktigt vet vad de vill själva alla gånger. Kanske vet de bara att vissa saker villde INTE. ;-)
Kram!


Katarina,
hahaa! Ja rätt som det är kan hon ng säga klart och tydligt vad hon verkligen vill! :-)
Kram!


Millan,
Nej när de är trötta så är de abra just detta- trötta. och då är inget bra. Det har man lärt sig nu och jag har slutat försöka tjafsa med henne då utan då är det bara läggdags som gäller.
Ang hennes språkutveckling så har det hänt MASSOR de senaste kanske två-tre månaderna och det går framåt för varje vecka m nya ord och uttryck och/eller att hennes uttal blir bättre på de ord hon redan kan. Så Sofia kommer nog snart dit hon med! Hon är ju yngre också. Sedan ÄR det ju även så att vissa abrn börjar prata mycket senare än andra. Och detta är ju normalt det med så inget att oroa sig för. Däremot förstår jag att du är "otålig" för det var och är jag fortfarande, eftersom det kommer kännas så mycket enklare den dag man kan kommunicera mer bekymmersfritt med dem. Eller det tror jag iallafall att det kommer att bli! ;-)
KRAM!!


Annika,
jag förstår att du grämer dig över förlusten. Men hoppas det vackra vädret kan trösta. Sport är ju ändå bara sport....
Och humöret är verkligen upp och ner hela tiden. men just på kvällen när tröttheten slår till brukar det nästan alltid sluta med sådana här utbrott. Mer eller mindre.
Ha en fin Valborg och en mysig helg! Snart ses vi på RIKTIGT! Wiiiih! :-)
Kramar!!

Petra H sa...

Ha ha, jag tycker att det är så roligt att höra om Lill-Skruttans uttryck, och att hon visst har ett hetsigt humör ;-) Var kommer det ifrån - M verkar extremt lugn, så ska vi skylla på mamma :D
Nog kan man själv ibland känna att man inte vill något alls! O tycker dessutom att jag har en tendens att slänga mig i golvet men det är mest när han försöker kittla mig och jag försöker komma undan, hi hi.
KRAM och hoppas att alla var på gott humör imorse istället!

Saltistjejen sa...

Petra,
hm jag är faktiskt ganska lugn jag med. Tycker jag själv iallafall. Men visst, jag har definitvt mer humör än M men han är ju otroligt lugn!!!!! :-)
haha, att slänga sig på golvet kan jag dock göra också. eller iallafall rent symboliskt. När jag var yngre slängde jag faktiskt någongång ibland i ilskan saker omkring mig.... Inte särkilt konstruktivt men det kändes ändå ofta bättre efteråt trots allt, haha! Nu slänger jag sällan ngt i ilskan...
Kramar!