måndag, april 05, 2010

Junior Fire fighter

Förra veckan gjorde Lill-Skruttan en utflykt med sina dagiskompisar. De gick och hälsade på en närliggande brandstation. Roligt tyckte barnen. När man bor i en storstad som New York City så är några av de första fordon barn ser och framförallt hör utryckningsfordon. Ambulanser och brandbilar är därmed otroligt populära. En av de sånger Lill-Skruttan först började nynna på var en som handlar om en fire truck. Och på dagis är just "brandmannahatten" en av de mest populära utklädningskläderna. Både bland killar och tjejer. Härom kvällen blev Lill-Skruttan förresten oerhört förnärmad. Jag skulle natta henne och vi låg i sängen och läste bok när hon plötsligt säger ett ord jag inte riktigt förstår. Jag ber henne upprepa ordet och det gör hon. Flera gånger. Men jag mitt dumma nöt kan ändå inte komma på vad sjutton det är hon vill försöka säga. Tills hon med en min som säger allt om hur urbota korkad mamma hon har, spänner ögonen i mina och börjar säga "wiioowiiiooowiiiooo". Då trillar poletten ner. Hon sa såklart ambulans! och mycket riktigt. När jag frågar om det var ambulansen hon menade nickar hon ivrigt och säger "Yeah". Sedan kan vi lugnt återgå till högläsningen igen. Lill-Skruttan är nöjd. Mamma har förstått.


Litet minne från Brandstationsbesöket.


På lappen från dagis stod det om besöket.Här är Lill-Skruttan iförd "brandmannahatten".
Det ser verkar som hon just räddat livet på en brun gosekanin samt en liten gul bil...


I övrigt kan jag meddela att det varit fullt upp i helgen. Det ena Sverigebesöket har åkt hem (igår) medan Sverigefamiljen fortfarande är kvar. Igårkväll sågs vi efter deras heldag ute på stan. Åt middag tillsammans hemma hos oss. Så roligt och mysigt att träffas, men det blir också rätt intensivt med alla tre barnen i vår lilla lägenhet. Men att se Lill-Skruttan tillsammans med I och T är så roligt! Hon skrattade så hon kiknade i stort sett hela kvällen igår. Nu är det ny vecka. Annandag påsk hemma i Sverige men vanlig måndag här. Ingen påskledighet alls. Men imorgon har både M och jag tagit lite ledigt eftersom vi ska med Sverigefamiljen och se Tim Burtonutställningen på MoMa. Det ska bli jättekul! Biljetterna är redan inköpta och vi får se om det ev blir en lunch efteråt också.

17 kommentarer:

Taina sa...

Men så gulligt att LillSkruttan har fått åka på en sådan häftig utflykt! Inte många som varit med om det inte, fått träffa äkta brandmän från Manhattan. Nästan så JAG blir lite avis. Vi kanske kan boka in ett sånt studiebesök när jag kommer? Hahahaha!!

Njut av besöket. Jag njuter av solen. Från mitt fönster...för här jobbas det också ;)

KRAMEN!!

em sa...

För si så där en tio år se'n fanns en brandstation på lower Manhattan, som var känd för sina snygga brandmän. Och killarna tyckte uppenbarligen själva att de var snygga och kråmade sig som ungtuppar - fast jag misstänker att tidens tand har börjat gnaga på dem nu.
Margaretha

Desiree sa...

Åh det där är allt den sötaste lilla brandtjej jag någonsin sett. Jag förstår att brandmännen och utryckningsfordonen är poppis och jättespännande. Vad kul att de fick göra denna utflykt med dagis. Det måste verkligen blivit en hit bland barnen. Ha en bra måndag.

KRam

Annika sa...

ÅÅÅÅ det där kommer jag ihåg. Besöket på brandstationen när K gick i lekis. Lite ädre var hon då än din lilla ella är idag, kanske tre.
jag och flera mammor volonterade mer än GÄRNA, för vem ville inte se de snygga brandmännen ;-)
Det var ett superkuk besök. Vi gick dit två ggr under de två år K gick på lekis.
Klart att Ella gillade det hela...Det är ju så ballt!!!
Kramar!!

Annika sa...

O MY, en freudiansk slip där kanske...SUPERKUL ska det ju stå, hahahahah!!
TUR att det är DU så du fattar!!!
Kramen igen!!

Västmanländskan sa...

En så söt brandman! :)

olgakatt sa...

Men snälla ni! Ni går på MoMa på FEL DAG!
M lovade ju att kolla Marina Abramovic som sitter vid ett bord hela dagarna - UTOM den 6 april och några enstaka till. Suck, och jag som tänkte titta på live-strömningen när någon av er sätter sig framför henne...

Pussa sötaste brandsoldaten från mig!

Emmama sa...

Ursöta bilder och extrem rolig felskrivning av Annika - så mogen är jag! :D Ella är så lik dig på bilden iklädd uniformen tycker jag. Måste varit en riktigt spännande utflykt!

Kram och fortsatt trevlig vecka!

Taina sa...

Annikas kommentar fick mig till ett riktigt gott kvällsskratt!!! HAHAHAHAHAHAHA!!

Trillingnöten sa...

Helt otroligt gulligt :) Det är roligt att dagis alltid skickar med lite lappar om hur det gått med just sitt barn tycker jag. Det händer inte lika ofta i Sverige tyvärr.

Och utställningen på MoMA! Hur länge håller den på tror du? Äsch, jag googlar :) Berätta om den var bra!
ha en toppenbra dag, KRAM!

Livet enligt Jenny sa...

Annika!!! Du e för jädra gó!!! HAHAHAHAHAHA ja skratta så jag trilla av stolen! Blev bra nyfiken och skulle också gärna vilja komma och hälsa på den brandstationen, den verkar ju vara något i särklass... :)
Vilken tur att det finns så goa tjejer som kommenterar våra bloggar så vi kan skratta oss genom livet! Jag njuter, både av ditt fina inlägg Saltis å av Annikas underbara kommentar.. :)
Kramen

Marianne sa...

Hahahahahahaha, härligt att Annika gjorde sin lilla slip så man fick sig ett gott skratt!

Sööööööt brandsoldat!

Kramar!

Suzesan sa...

Haha hur blev det då Annika och just på brandstationen vad tänkte du ¨på hahaha. SÅ Roligt!


....och söt Ella som brandman. Tänk att hon verkligen räddat en liten gosekanin och en gul brandbil. Sen skrattade jag åt när hon skulle förklara ambulans. Gullunge.

kram
/Susanne

Millan sa...

Hahahahahaha ja snacka om freudiansk felsagelse Annika :-)

Men josses vad skoj for de sma barnen att fa halsa pa pa en brandstation. Och vad sot hon ar pa fotot dar hon precis raddat sitt gosedjur :-). Nagra sadana avancerade besok har inte Sofia fatt ga pa annu. Men jag halelr med annika och volonterar mer an garna om de ska ga i framtiden :-).
Kram!!

Millan sa...

Hahahahahaha ja snacka om freudiansk felsagelse Annika :-)

Men josses vad skoj for de sma barnen att fa halsa pa pa en brandstation. Och vad sot hon ar pa fotot dar hon precis raddat sitt gosedjur :-). Nagra sadana avancerade besok har inte Sofia fatt ga pa annu. Men jag halelr med annika och volonterar mer an garna om de ska ga i framtiden :-).
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Vad kul och bra med besök på brandstation! Hoppas de får gå igen om ett par dagar när det är ännu mer användbart. Sött diplom :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja de är väldigt intresserade av just fire trucks. Troligen för att man ser brandbilar så ofta här i staden. Det samt ambulanser.