fredag, april 30, 2010

Lentivirus

Okej, jag har idag snabbt blivit presenterad inför en framtida samarbetspartner. Tanken verkar nu vara att vi eventuellt ska använda oss av Lentivirus för att transfektera våra vektorer in i cellerna. Hm, jag har aldrig tidigare sysslat med Lentivirusinfektioner. Så om någon därute läser min blogg och har koll på detta skulle det vara supergulligt om man fick en liten kort intro till detta fält. Eller råd om eventuell läslektyr. Reviews? All info emmottages tacksamt.

På tisdag ska jag ha möte med gruppen ifråga. Måste kolla upp en del saker innan dess och förbereda lite inför mötet.
Innan dess har jag en presentation här på labbet på måndag. Inte skoj alls tycker jag. Alla som läst min blogg ett tag vet ungefär hur jag tycker om presentationer nuförtiden. För att inte tala om själva förberedelserna....

Motivationen blir ju inte direkt bättre av att man lovat finaste sommarvädret i helgen. Vem vill sitta inomhus och häcka med en presentation då?!?! Nej som det ser ut nu blir det nog en sen söndagnatt är jag rädd. Kaffe, choklad och dator? Det ska säkert fixa sig denna gången också. Bara lite jobbigt att vägen dit alltid ska vara så skumpig.

Men NU gör jag slut för idag! Hemgång. Eller snarare ölgång. Mot dagis och sedan till Happy Hour. M verkar inte må toppen men han skulle komma en stund iallafall eftersom så många av våra vänner skulle komma dit. Jag hoppas bara att han kommer må bättre under helgen.


7 kommentarer:

Katarina på Filippinerna sa...

Lentivirus, när jag såg den skrivningen, var min första tanke, vilka symtom har dom nu, hoppas Lill-skruttan inte är dålig..

Men det var ju något helt annat :)

Precis vem vill sitta inne om det ska bli en bra väder helg för utomhusaktiviteter, förstår då att det känns extra tungt att lägga ner tid på presentationen! Men du kommer att fixa det!

Hoppas ni hade det trevligt på Happy Hour träffen, jag kan verkligen sakna det social livet här. Jag tror att det är mycket sällsynt att kvinnor går ut för en öl eller glas vin överhuvudtaget här.

Ha de bra!

Desiree sa...

När jag först läste titeln var jag rädd att det var något som du hade drabbats av. Tur dock att du bara ska jobba med det. Tyvärr har jag inte jobbat med det och har inga tips eller info. Blää för att hålla seminarium på måndag. Har du inget lite gammalt du kan använda dig av till största del och bara kompletera med senaste nytt så att du slipper ägna allt för många timmar åt att förbereda. Jag tycker dock att du gör helt rätt i att ta helg nu och passa på att njuta av det fina vädret. Är det måndag förmiddag eller eftermiddag du ska ha presentationen? Är det på eftermiddagen skulle du kunna ta några timmar på förmiddagen och fixa med det sista.
Kraaaam!

Anne-Marie sa...

Instämmer med Katarina och Desiree - trodde att det var något du eller din familj drabbats av. Jobbigt att ha ditt jobb "hängande över dig" när det skall bli fint väder. De har faktiskt lovat litet finare väder här hos oss också. Ha en fin helg! Kram!

Saltistjejen sa...

Katarina,
nej som tur var har vi inte drabbats personligen utan det handlar bara om jobbet.
Förtår att du kan sakna den sociala biten som det innebär att träffas ute och ta ett glas tillsammans. Det är något jag själv uppskattar mycket här.
Kram!


Desiree,
oj det var inte riktigt meningen att få folk att tro att vi har blivit smitttade. Nej det handlar om jobbet men jag tänkte att eventuellt finns ngn som läser min blogg och som har ngn kunskap?
ang presentationen är den redan 10.30 på måndag fm så jag måste ha den klar tills dess. Jag kan tyvärr inte använda ngt gammalt, men tänker nog ha ngn form av "Journal Club och presentera en artikel tror jag. Men nu efter att jag fick veta att jag ska syssla med just lentivirus tänkte jag att jag aksnke ska läsa ngn sådan artikel och rpesentera för att se om det finns ngn i gruppen som har erfarenhet o tips...
Vi får se. men jag kommer troligen sitta med detta på söndagkväll-natt...
kram!


Anne-Marie,
ja det är inte så kul att ha sådana här saker när det är helg och vackert väder, men jag kommer nog att försöka göra det mesta sent på söndag. Det är ok det med.
ha en fin helg och ta vara på ert fina väder du med!

Pettas sa...

Så mysigt och fiffigt att skriva Lill Skruttans ordlista.
Jag har njutit en lång stund:)
Karin

Trillingnöten sa...

Typiskt med jobb över helgen när det ska bli fint!! Men offra söndagkvällen och natten istället :) det låter som en bra idé och en bra anledning att käka massor med choklad!
Vilken fin valborg ni hade tillsammans med vännerna! Vilka mysiga bilder :)

Marianne sa...

Sorry, kan ingenting om de virusarna. Jag kan kolla på Wikipedia, men jag tror inte det räcker : D

Lycka till med både presentation och möte!

Kram!