onsdag, april 07, 2010

Tim Burton, Alice och duckies

De senaste dagarna har som sagt varit ganska intensiva. Igår tisdag, var vi till MoMa med den gästande Sverigefamiljen för att se utställningen om Tim Burton. Eller snarare om Burtons olika skapelser. Den är dels väldigt populär och dels snart slut, så man var tvungen att boka s.k "tidsbiljetter" i förväg. Detta hade jag gjort och vi hade köpt biljetter som gällde kl 10.30-11. Alltså man kunde under denna halvtimma få gå in på utställningen. Sedan fick man såklart stanna där så länge man ville. Jag gillar verkligen Tim Burtons filmer även om jag sett långt ifrån alla. Men han har ju en väldigt speciell stil som jag älskar. Hans figurer är helt otroliga, och de världar han skapar med och åt sina karaktärer tycker jag är helt fantastiska. Gränslandet mellan skräck och vardag, barndomsland och vuxenverklighet. Humor med enormt mycket svärta. Otroligt mycket rädsla, vemod och sorg. Men på något vis paketerat med sådan värme och kärlek. Man kan på något vis inte låta bli att älska hans monster! Efter denna utställningen är jag ett ännu större fan än innan. Framförallt tycker jag att hans teckningar och målningar är oerhört bra! Till och med bättre än många av de figurer som man kan se i hans filmer. Jag skulle dock bra gärna vilja ta mig en titt i Tim Burtons hjärna. han måste ha en enorm fantasi för många av hans skapelser jag inte kan förstå hur man kan komma på.

Det var tyvärr fotoförbud inne på själva utställningen så jag kan inte visa något därifrån. Denna "skulptur" fanns dock ute i själva "trapphuset".


Bok om Tim Burton man kunde köpa i shopen.


In- och utgång till 53rd street.


"Trädskrapa"


I väntan på att få korsa gatan.


På väg över Park Avenue.


Under Queensboro Bridge.

Efter utställningen gick jag och M tillbaks till jobbet. Senare på kvällen träffades vi allihop igen på vår bakgård för att grilla. Barnen lekte så det stod härliga till på lekplatsen som ligger på vår gård. Det blev en ganska sen men otroligt härlig kväll.

Vi tog ett av de nyligen utställda borden under träden som just nu står i full blom.


Här är lekplatsen. Lill-Skruttans nya favorit är Gungan. Om hon fick bestämma skulle hon kunna gunga i timtal.


Senare på kvällen med lite snacks.

Idag onsdag var det riktig sommarvärme. Knappa 30 grader och sol. Svettigt (jag kan meddela att vi nu ikväll dragit igång AC:n för första gången i år. Och det är bara början av april!!!) Jag gick lite tidigare från jobbet för att ta en fika med Sverigefamiljen på Alice´s Teacup, ett jättemysigt ställe i närheten. Om man är teälskare är detta ett paradis! Men även för en vanlig fika- eller lunchsugen kan jag rekommendera ett besök hos Alice. Särskilt deras "Afternoon-tea-menyer" där man kan få både smörgås, scones samt lite olika småkakor. Men även deras lunchsmörgåsar och sallader är bra. Stället är inrett på ett ganska speciellt sätt. Lite "tjejigt" som T uttryckte det nu under fikat, vilket kan stämma. Temat är såklart Alice i underlandet och nu med tanke på att Tim Burtons just gjort en film om denna Alice passade stället mer än väl in i vårt Burtontema. Det "tjejiga" är nog framförallt alla deras fjärilar vilka pryder stället både på väggar, tak samt servitriser! Dessutom serveras te eller kaffe i "gammeldags" koppar där ingen är den andre lik.På övervåningen är det höga fönster som släpper in mycket ljus.


Fjärilar på väggen.


En av de "Afternoon-tea-menyer" man kan välja på.


Själv tog jag "bara" två scones, men de är stora, goda och mäktiga.
De serveras med sylt och grädde.


Min kopp.


Tekannorna har jättesöta OCH praktiska "lockhållare" som även har en droppstopp vid pipen.


Här i närbild.


Servitriserna har fjärilsvingar.


Detta är ett rum som kan hyras för barnkalas etc. På väggarna sitter foton av barn som jag gissar varit där och haft kalas. I taket ännu mer fjärilar.


På bottenvåningen finns en liten disk där man kan handla kakor, muffins, scones etc.


Efter fikat på Alice´s Teacup promenerade vi hemåt och anslöt med M och Lill-Skruttan. Eftersom det var onsdag och otroligt skönt väder gick vi till "Happy Hour" som Rockefeller University har varje onsdag och fredag. Det blev lite öl och snacks i gröngräset framför den ännu torrlagda dammen. Lill-Skruttan var mycket besviken att det inte fanns något vatten i dammen eftersom det betydde att änderna som normlat brukar vara där inte syntes till. "Duckies hiding" upprepade hon bekymrat hela tiden i början, blandat med "duckies gömmese". Men T och I roade henne så mycket att hon kiknade av skratt trots att änderna inte var närvarande.

Här sitter hon och är lite betänksam över var alla "duckies" är.


Var kan de vara???


Men sedan var det fart och fläkt mest hela tiden ihop med T och I. Det sprangs och hoppades och jagades och kastades boll...


Sommarklädd tjej.

När mörkret fallit promenerade vi hem och sedan tillbringade vi vår sista kväll tillsammans för denna gången hos oss. Alla var rätt trötta och slitna så det blev en ganska lugn fortsättning på kvällen där R nästan somnade i soffan och M somnade under tiden han nattade Lill-Skruttan. Nu är det snart läggdags "på riktigt" och imorgonbitti är vi bjudna till Sverigefamiljen på kalas eftersom T fyller hela sju år vilket självklart ska firas!

11 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken fantastisk dag! Och tack för lite bilder från Moma :) Nu när jag inte kan se detta själv!
Tänk vad våren har kommit snabbt till er. Jag tittar ut genom mitt fönster och ser fortfarande lite snö på marken och inte en tillstymelse till knoppar ännu. Jag hoppas det kommer snart :) Ha det fantastiskt! KRAM!

Anonym sa...

Intressant inlägg.
Underbart café,blir så sugen på New York när jag läser här.
Går det att flytta därifrån???

Så stor LS blivit! Otroligt söt!

busliv sa...

Precis som Anonym här så blir man ju sååå sugen på att åka till NY. Men vi sparar ju lite redan nu och har planer på en resa när Lilly blir lite större, både Miami och NY blir det nog då :-)

Suzesan sa...

Härligt ni verkar ha det på era små utflykter med vännerna. Njut.

Tack för du delar med dig

kram
/Susanne

Millan sa...

Vilken harlig dag, och ja harlig helg med sverigebesoken!! Underbart! Det ser ut som om ni har det himla varmt och skont ocksa med tanke pa att alla gar omkring i t-shirts?
Forstar att det kanns trist nar besoken aker hem igen. Jag kanner igen den dar kanslan sa val!! Men tiden gar snabbt och snart ses ni sakert igen.
kram!

Annika sa...

Det är ju så varmt här på östkusten nu att häften kunde räcka. Vi hade värmerekord igår, 35 grader...
Sjukt. Redan!!
har inte dragit igång ACn, nej inte---
VILL inte i början av april. Nu ska det ju bli kallare också, tack för DET!!!

SÅ fina bilder. VAD söt hon är, den lilla. Vilken liten docka...

Å, det där tepalatset skulle ajg vilja gå till. Verkar ju hur mysigt som HELST!!!
Gott och fint...

Ni verkar verkligen ha bra dagar med era vänner. ROLIGT!!!

Kramar!!
Annika

Marianne sa...

Så du har också sommarvärme, härligt efter den stränga vintern.

Vad gott med en afternoon tea! Det var längesedan.

KRAM!

Desiree sa...

Alskar MoMa, det ar ett underbart museum. Jag skulle garna vilja komma dit igen. Det dar testallet sag verkligen charmigt och mysigt ut. Ni har saa mycket fina mysiga fik och coola resturanger i NY. Man blir helt avis. Aven grillningen pa kvallen utanfor dar ni bor verkade helmysig. Finns det grillar tillgangliga dar eller ar det sa att man far ta med sig sin egen lilla grill?

Kram

Anonym sa...

Ser ju superhärligt ut. Gillar Cafét, och helt plötsligt fick jag bortlängtan. skulle helt klart kunna tänka mig att byta ut Nuuk mot ett par månaders äventyr och strosande i New York. Skulle ju egentligen ha passat på nu innan sommaren kommer hit och innan det blir för hett hos er, men nej det får nog bli ett annat år trots allt... ;-)

Anna, Fair and True sa...

Jag är inte så jätteförtjust i Burtons figurer eller filmer. Eller filmerna är säkert bra i sig; det är figurerna jag har problem med :) Men kan ändå tänka mig att utställningen var intressant. Håller med om att han måste ha bra fantasi!

Testället såg mysigt ut men håller med om att det var lite "tjejigt" :) Gillade lampan!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
jaaa du själv älskar jag hans figurer eller kanske snarare världar! Men så är jag ju en sådan där konstig person som gillar skräck och det som gränsar till skräck o mystik! ;-)