fredag, april 23, 2010

Födelsedagsmiddag på Gobo

Hemma igen efter en mycket trevlig kväll på den vegetariska restaurangen Gobo. Firade kompis som fyller år imorgon. Har nu provat en helt ny "rätt" nämligen "seitan". Lite roligt tycker jag det var att man nästan uttalar det som "Satan" på engelska.... haha! Det var tydligen gjort på vete. Hade aldrig tidigare hört talas om det. Men maten var himla god. Min rätt var alltså detta "seitan" som serverades som en "sizzlar" i citrussås med grönsaker. Till detta brunt ris. Om man gillar vegetariskt är detta verkligen en restaurang jag skulle rekommendera. Många olika rätter och väldigt mysig inredning. Jag skulle gärna återvända dit igen för att prova fler rätter. nästa gång kanske jag skulle ta och beställa 2-3 "små rätter" istället för en stor för att ha en chans att prova på fler olika.

Jag hängde inte med på deras vidare färd neråt Lower East Side utan travade rätt nöjd hemåt genom natten i staden. Njöt av promenaden hem. Detta är en av de saker jag verkligen älskar med New York City. Att promenera hem genom staden i natten/kvällen och bara njua av atmosfären här. Alla restauranger, krogar, pubar, uteserveringar och kaféer man passerar. Även här på lite "tröttare" Upper East Side sjuder det ändå av liv. Särskilt nu när det blivit varmare och folk kan sitta ute. Härligt! Kvällen blev alltså inte särskilt sen, men kändes alldeles lagom för min del. Nu är det riktigt skönt att sitta hemma med en mugg te. Tyvärr kan jag nog inte skylla hela den känslan på min förkylning. Haha, åldern spelar nog in den med tror jag.... Plus vetskapen om att helgerna nuförtiden inte alls är dagar man kan hämta igen sig på. Med en mycket aktiv LillSkruttan är det mer snarare mer aktivitet då än i veckorna.

Bild tagen inifrån restaurangen Gobo på Upper East Side. De finns även en Gobo i Lower East Side som är större, men tydligen tar de inte reserveringar på fredagar så därför blev det denna. För min del var det perfekt eftersom jag då hade gångavstånd hem.Födelsedagsbarnet D med pojkvännen E.


Jag med mina kompisar från förra labbet.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Låter härligt med en sådan promenad! Och kul med middagen; det behöver ju inte sluta så sent för att det ska vara trevligt - lördagen har också en tendens till att bli så mycket mindre rolig då också, om fredagen var sen. I alla fall när man har små barn. ;-)
Trevlig helg!!

Desiree sa...

Restrurangen såg jättemysig ut. Kul att prova på helt nya maträtter. Ha ha även om din rätt hade ett litet lustigt namn så lät den himla god. Vilken underbar kväll du fick. Jag hade nog också valt att gå hem och inte fortsätta kvällen. Har blivit ganska kvällstrött på senare år. Härliga bilder på dig och vännerna. Ha en fortsatt skön helg.
Kram

Fröken Anki sa...

Det låter som ett trevligt ställe. Ska försöka komma ihåg det.

Härligt med en utekväll för dig också. Och du, det där med att det är skönt att komma hem "i tid" - det instämmer jag i. Fast vi har fortfarande helgerna att sova länge på.

kram och ha en fortsatt fin helg

Anne-Marie sa...

Visst är det trevligt att hitta nya, spännande restauranger. Låter som en riktigt lyckad middag i trevligt sällskap. Ha en fin helg! Kram!

Marianne sa...

Härligt med en bra vegetarisk restaurang som gör riktigt bra och annorlunda mat. Det behövs fler sådana.

Haha, vänta du bara så trött man kan vara på kvällarna : D

KRAM!

Katarina på Filippinerna sa...

Kul att besöka en bra vegetarisk restaurang! Verkligen ett annorlunda namn på maträtten!

Kvällstrött,jag är nog inte heller någon som orkar dra vidare på nästa ställe. Låter härligt med din promenad hem genom stan.

Ha de gott!

Saltistjejen sa...

isflaket,
ja det var jättekul att träffa mina "gamla" vänner! Och alldeles lagom qtt avsluta efter middagen.
Kram!


Desiree,
ja det var kul att prova ngt nytt. och jag är kanske inte direkt så superkvällstrött men visst känner man av om man är ute och verkligen festar sent. Så att gå hem runt 23-tiden kändes rätt bra.


Fröken Anki,
haha ja det är nog åldern till viss del tror jag... ;-)


Anne-Marie,
ja det är kul att hitta ställen man inte varit på tidigare. Och att träffa vänner och äta gott är aldrig fel! :-)


Marianne,
ja just Gobo är känd för att göra otroligt bra vegomat och det kan jag bara hålla med om! Det var dessutom ett mysigt ställe.
Kram!


Katarina,
japp visst var det ett lite annorlunda namn på själva "proteinet". Inte i srkift men just när man säger det här i ett engelsktalande land kan det låta rätt lustigt.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Låter som en trevlig kväll, inklusive promenaden! Och restaurangen ska jag komma ihåg till nästa NYC-besök!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp den är värd ett besök!