torsdag, april 08, 2010

EFIT - 8 april 2010

Så var det dags för EFIT (Ett-Foto-I-Timmen) igen. Jag har endast lyckats vara med på detta en enda gång tidigare och det var flera år sedan. Tänkte vara med fler gånger men har sedan glömt bort det varenda gång. Nu kom jag dock ihåg det så jag tänkte att jag skulle försöka. Jag glömde självklart bort det i den första 1,5 timmen i morse efter att vi gått upp, så första bilden är inte tagen förrän runt 8. Tyvärr ska jag även erkänna att mina tider ibland är lite glidande. Det är lätt att glömma bort att ta kort varje timme. Och ibland när man kommer ihåg det har det inte riktigt gått 60 minuter sedan sist. Så ibland har det gått lite längre tid och ibland lite kortare mellan mina bilder, men detta är iallafall en översikt över min dag idag.


Klockan 08.09
Dagen började med firande av T som fyllde 7 år. Det blev tårta i deras lägenhet! För M och Lill-Skruttan blev det även till att säga "hejdå" eftersom ingen av dem skulle kunna komma ifrån under dagen för att ta farväl när hela familjen skulle åka.


Klockan 08.59
På väg till dagis med Lill-Skruttan. Här ska de nyligen utslagna hyacinterna och tulpanerna inspekteras.


Klockan 09.45
Min arbetsplats. Labbänk närmast i bilden och skrivbordet bredvid.


Klockan 10.48
Nu var det dags att ta sig an cellarbetet.


Klockan 11.57
På väg hemåt för att säga hejdå till våra vänner.


Klockan 12.42
Har just sagt hejdå till våra vänner som nu ska återvända till Sverige efter en veckans semester här i staden. Sorgligt.


Klockan 13.34
Är på väg tillbaks till jobbet efter min långlunch hemma. Blev ytterligare lite försenad eftersom M ringde och sa att han skulle komma hem en stund efter att jag ätit. Vi hade lånat ut hans nyckel till våra svenska vänner tidigare och jag stannade därför hemma för att kunna släppa in honom i lägenheten. Och då blev det såklart en kort fika tillsammans också. Men när jag väl kom iväg såg jag att Dogwood-trädet (tror jag det heter) just slagit ut!


Klockan 15.27
Min PCR är snart klar och jag ska gjuta en gel för att kunna se DNA:t.


Kockan 16.26
Ännu lite mer cellpyssel.


Klockan 17.17
Min PCR är färdig och jag ska nu ladda proverna på gelen. Detta är utsikten från "stora labbet". Den lilla spetsiga siluetten lite till höger i fönstret är Chrystler Building.


Klockan 18.12
Vi har avskedsfest för en av de doktorander som nyligen disputerat och som nu ska dra vidare. Idag var hennes sista dag i labbet.


Klockan 18.50
Jag tar ett foto på min gel.


Klockan 19.45
Efter middag och lek med Lill-Skruttan klappar jag Tazo som varit hos veterinären idag och fått sprutor.


Klockan 21.37
Glömde ta ett kort timmen mellan halv åtta och halv tio. Då var jag in och nattade Lill-Skruttan. Lyckades även somna till en stund själv... Men efter att jag vaknat igen så blir det ett glas bubbelvatten eftersom det är så himla varmt och jag är supertörstig.


Klockan 22.20
Tittar på ett inspelat avsnitt av "nya V".


Klockan 23.20
Tazo och Lipton myser


Nu är klockan 24.11 men jag har faktiskt stängt av kameran för idag.
Det har varit en lång dag och det kommer bli en tidig morgon för mig imorgon. Så egentligen borde jag nog gå och lägga mig. Men M har just bryggt te så jag ska ta en kopp te först. Kan dock säga att jag är glad att det är fredag imorgon! Detta kommer bli en lugn helg. Känner att vi alla kan behöva vila och ta igen oss lite efter den intensiva veckan.

14 kommentarer:

Desiree sa...

Kul med EFIT och få se hur du har det mitt i vardagen. Jag har också varit med bara någon enstaka gång. Visst är det svårt att komma ihåg att ta kort varje timme. Vilken nice dag du hade med en hel del som hände. Jag tycker ofta att det inte händer så mycket under mina arbetsdagar. Hade jag tagit EFIT på en sådan dag hade det varit mest samma samma hela tiden (labpyssel). Ha en fin start på helgen.

KRam

Annika sa...

KUL med efit. jag har ju varit med en hel del genom åren, dock inte igår.
Visst rä det svårt att komma ihåg att plåta en ggn i timmen, och timmarna går ju så fort så man gör efit, pust.
KUL att se lite vardagsbilder från ditt labb etc.
Och ja, det är ett dogwoodträd. Ni ligger lika i blomningen med oss, ser jag.
Älskar dogwood, som heter skogskornell på svenska.
ER utsikt är lika nice som alltid...
KRAM!!

Marianne sa...

Kul att få se ditt labb! Och vilken utsikt du har, otroligt fint.

Haha, Tazo ser rätt lack ut, är han långsint tro?

KRAM!

Anne-Lie sa...

Vad spännande att få se din arbetsplats! Sen att det verkar så mycket varmare än här hemma gör ju inte det hela sämre-♥-

Sirpa sa...

Blev så glad för din kommentar i min gästbok, och självklart får du länka till mig! Vilka otroligt vackra katter du har!!!

bettankax sa...

Kul att få följa din dag! Utsikten är magnifik. Lill-Skruttan sötaste av söta, tätt efter mitt ljuvliga lilla barnbarn, förstås!;)
Katterna, även dom är ju så fina!

Ariella sa...

Kul att få följa din dag i ett annan del av världen.

Fin utsikt ni har och fina katter!
Kram

Anonym sa...

Kul med en EFIT från dig. En lång, händelserik dag. Och vilka fina blommor. Trots att vi inte alls har fått den vinter vi brukar och våren på sätt och vis redan kommit hit, så snöar det utanför mitt fönster och pulka kan fortfarande användas på sina ställen, så dina foton känns exotiska för mig. Har lite svårt för att förstå att det är så det ser ut hos er just NU. :-)
Jag tycker förresten inte det är någon fara med att det blir lite si och så med det exakta timmesfotot förresten. ;-)

Taina sa...

Nä men saltis, är du uppe så länge när du ska upp tidigt? Jag är ju morgonmänniska, ingen kvällsuggla.

Vad gullig hon är, Lill-Skruttan där hon inspekterar blommorna.

Kul att följa din dag på jobbet och all cellpyssel. Du har ju en fin OCH intressant arbetsplats. Min ser mest ut som döda celler just nu, dvs en skräphög med miljontals papper hullerombuller.

Hoppas du får en fin måndag!

KRAMAR!!!

Karin sa...

Såg att min kommentar inte kom med igen (betyder det att jag borde skaffa en iPad istället för min iPhone?).

Vi kom hem utan problem och åkte till V-ås och hämtade lille R och det var jättekul att träffa honom igen!!!!!!! I och T hade längtat så mycket och det märktes att R blev glad när han såg dem. Han hade dock haft det jättekul med mormor och var inte särskilt klängig, utan bara allmänt glad över att vi var där. Tidsuppfattningen är väl inte den bästa...

Idag var det jobb, dagis och skola igen och livet traskar på och vi längtar tillbaka till de varma och trivsamma dagarna i NY.
Kramar!!!!!!!!!

Suddrik sa...

Jag brukar inte vara så glad i fredagsteman och tänkte inte skriva nåt här i alla fall och därmed visa att jag inte läst bloggar på sistone, men faktum är att detta nog var det roligast blogginlägg jag läst nånsin. Inte bara din blogg alltså. Superkul att se en hel dag i ditt liv!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
håller med om att just EFIT är rätt skoj! Att få ta del av olika personers vardag på olika platser är jättekul!!! Lite som att tjuvkika på folk ute... haha! ;-)
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Jag har också tänkt att vara med någon gång men det har inte blivit av. Men om jag är med någon gång får det vara en helg eftersom jag inte får ta foton på jobbet.

Så du var hemma och "fikade" med maken... ;)

Tycker du "V" är bra? Jag var så rädd för det när det gick så jag undviker den nya serien också :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hahaha ja vi fikade faktiskt! :-) Jag går ju hem vissa dagar för att äta lunch så ibland kan vi ses hemma och fika. Men det blir sällan något mer "spännande" än så.... ;-)
<jag gillar faktiskt nya V också även om den inte alls är som orignialserien. jag ÄLSKADE originalet och såg varenda avsnitt. Nya versionen är väldigt mycket "snyggare" såklart men också mindre cool på grund av detta tycker jag. Saknar ibland känslan för karaktärerna som var i gamla V. och svetten. Här går alla runt som fotomodeller utan vare sig skråmor eller svett.. Dessutom kan jag sakna de gamla ödlorna! haha Diana var bara FÖR bra. Anna som hon heter i nya serien är rätt trist tycker jag. Men det är ändå kul spänning för stunden så jag är fast.... ;-)
Kramar!