söndag, maj 09, 2010

Mors dag

Idag är det Mother´s Day här i USA. Mors dag. En rätt stor dag som uppmärksammas mycket. Jag har dock själv ingen direkt tradition av att fira Mors eller Fars dag. Vi gjorde aldrig det när jag växte upp. Så det är inget jag tänker på här heller förrän det verkligen blir Mother´s Day för då hör man det överallt. Här är det tradition att gå ut med hela familjen och framförallt äta brunch. Så många många restauranger är bokade idag och går man ut lär det vara fullt av familjer som firar "mamma".

Själva ska vi faktiskt göra en utflykt idag. Tillsammans med de två andra familjerna vi åkte till Red Hook med förra söndagen. Vi har tillsammans hyrt två bilar (zipcar) och ska om en dryg timme åka norrut för att besöka en bondgård samt se på omgivningarna där. Det känns jätteskönt och roligt att få lämna staden en stund. Vädret är fint om än något svalare än tidigare i veckan, men det gör inget så länge det inte regnar.

Igår var jobbade M ganska länge på dagen och själv var jag in ett par timmar på eftermiddagen, men sedan fick vi en kväll ute ensamma då grannarna var barnvakt till Lill-Skruttan. Båda var vi trötta och inte så sugna på något särksilt så vi tog tunnelbanan ner till Lower East Side och promenerade runt lite. Kom till en peruansk restaurang Mancora där vi varit för ett antal år sedan med en dåvarande peruansk kollega till M, och vi mindes att vi gillade stället så det blev middag där. De har otroligt god ceviche där så gillar man det är detta ställe ett tips!

8 kommentarer:

Marianne sa...

Mysigt med en bondgård. Ska bli spännande att få höra vad barnen tyckte om alla djur!

Kramar!

Freedomtravel sa...

Google tror att det är Mors dag i Sverige också, och har haft mors dag-symbol på den svenska google-sidan hela dan... Det kan bli lite fel... Men sånt får man väl stå ut med när man är ett litet obetydligt land som Sverige...
;)

Linnéa sa...

Hej Saltis tjejen,

Fin blogg! Jag har hamnat på din blogg genom Utvandraren och anledningen till att jag surfar runt på era sidor är att jag är nyfiken på era liv i USA. Jag flyttar till ATL GA, om en vecka för att bosätta mig och gifta mig med min American Dream. Jag undrar om du skulle kunna svara på lite frågor, eller hjälpa mig finna lite logik kanske :) Jag har bott i USA ett år så jag tycker själv att jag har lite koll.. men vad önskar du att du visste när du flyttade? Var det något du skulle tagit med dig som du glömde? Vilken bank tycker du är bäst och vilken försäkring bör man ha? Det är många fågor ifrån någon som du inte alls känner så jag förstår om du inte har lust att svara. Har du tid och lust skulle jag vara tacksam att får svar ifrån dig som har lite mer "insider tips"
Ha en fin söndag!

Desiree sa...

Ja mors dag är verkligen stooort här i USA på ett helt annat sätt än i Sverige. Vi åkte iväg på en utflykt ut på landet också faktiskt idag. Låter som ni fick en mysig utflykt. Kul för barnen att få komma till en äkta bondgård. Smidigt med de där Zipcars som ni kan hyra. Ceviche är sååå gott. Jag har bokat bord på en resturang i Miami som lär ha supergod ceviche. Det ser jag verkligen fram emot.
Kram

Trillingnöten sa...

Hoppas du hade en fantastisk morsdag :) Mycket sol och trevligt sällskap! Nu får du istället ha en jättefin början på veckan, må den vara lugn och trevlig :) Kram på sig!

Annika sa...

Tycker det är trevligt att mors dag är en stor dag här i US. mammorna sliter ju rätt mkt, och de är absolut värda en stor dag.
Tycker jag iallafall :-)
Peter gjorde brunch härhemma åt mig, trevligt!!

NAJS med utflykt. Verkligen!!
Så himla bra det där med zipcar som ni kan hyra.
KUL med bondgården också, såklart.
Hoppas ni hade det riktigt fint där...

Idag är det fan så kallt i Washington. Antar att det är precis så hos er också.

KRAAAM!!

S w e F l o sa...

Det låter som en härlig utflykt, ska bli kul att läsa/se hur det var!

Bejla sa...

Jag är heller inte någon mor- och fars dag firare - den enda som gratulerade mig förra söndagen var faktiskt en receptionist på svärisarnas hotell. ;-)
Härligt med en ensamkväll och ser fram emot att läsa om er utflykt!
Kram