måndag, maj 03, 2010

Vill även säga att

...jag inte såg eller märkte av något av bilbomen här heller.
Trots att jag promenerade ca 10 block söder om Times Square på söndageftermiddagen. Men då verkade allt i staden vara som vanligt igen.

Och om någon händelsvis undrar så är jag mer orolig över oljekatastrofen utanför New Orleans än vad jag är inför fler eventuella bilbombsattentat här i staden. Iallafall i nuläget.

10 kommentarer:

Ulrika sa...

Ja usch. Det är mycket oro här och i torsdags i förra veckan kunde vi till och med känna lukten av oljan eftersom vinden låg på så ordentligt.
Den här stan som är så fyllt av seafood kommer få sig en riktig smäll av det här och jag vet inte hur folk kommer ta det som lever på fiske när de just fått lite lugn och ro efter Katrina och Gustav.
Hoppas i alla fall på inga fler bilbomber hos er!

Saltistjejen sa...

Ulrika,
ja jag tycker detta med oljan är fruktansvärt! Självklart framförallt på grund av att det handlar om ett sådant ofantligt utsläpp som kommer att ge negativa effekter på miljön länge länge länge. Men även just för att det är detta område som drabbas IGEN!!!!
Jag hoppas verkligen att det ska gå att minimera skadorna på djur, natur och människor så mycket som möjligt trots allt.
Kram!!

Katarina på Filippinerna sa...

Mycket olustigt är det att veta att plötsligt har man en galning som fått för sig att spränga saker..

Det här med oljan verkar verkligen vara en katastrof. Jag tänker på alla som lever av att fiska och sälja fisken, osv.

Musikanta sa...

Otäckt när sådana saker händer så nära som bilbombsexplosionen...

Vad gäller oljan har jag sett hemska bilder i tidningen på svartgrå pelikaner - fruktansvärt. Man vet ju att de går en kvalfull död till mötes. Oljeutsläpp har ju hänt även här, men inte i närheten av den dimensionen som i Mexikan Gulf.
Kramar!!!

Petra H sa...

Jaa, det är verkligen kontraster - ett icke-lyckat terrordåd med noll följder och en icke-lyckad oljeborrning med katastrofala följder... Vi hade CNN på i bakgrunden i söndagsförmiddags och de pratade nästan enbart om Time Square. Visst är det otäckt med terrordåd, oavsett om de genomförs eller inte eftersom de skapar mer terror och rädsla, och speciellt för er som bor i NYC.
Kram

Annika sa...

NU är den där galningen fast...
Stoppad på ett plan mot Dubai igårkväll. Planet skulle just lyfta då FBI stoppade det.
Jävla IDIOT...
Så glad att han är fast nu.

Oljan i gulfen är för j-g. Ja, tänk alla fiskare, allt fågelliv, alla fiskar...
NOG är det grymt vad den regionen ska drabbas om och om igen...

Kram!!

olgakatt sa...

Ja, fy för, med bombincidenten!

Det verkar som om Ella tål värmen bra, i alla fall bättre än lille W.
Först efter att jag läst färdigt och tittat på alla bilder tyckte jag något såg bekant ut - rabalderklänningen! Jag återsåg min egen just häromdagen men det dröjer nog ett tag innan den är aktuell att använda här!
Och dojor har hon som matchar fint - det har inte jag:)
Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det är verkligen sorgligt att det finns så mycket hat i världen. Och oljekatastrofen är så sorglig så sorglig.


Musikanta,
ja jag tycker attt oljeutsläppet är hemskt! Så stor område som drabbas. Djurliv, natur, växter och människor. Fruktansvärt!


Petra,
jo det kan man säga. Ibland är det bra att saker och ting inte "lyckas" och andra gånger slutar det med katastrof. Ang bilbomben så är det såklart obehagligt men jag är inte rädd. Inte mer än vad jag tror ngn annan skulle vara som bor i en storstad. Tyvärr finns det sådana här galningar överallt. Det är sorgligt.
Kram!!!


Annika,
ja det var ju TUR! Men det var ju än mer tur att bomben aldrig briserade såklart. Säga vad man vill om poliser och så här men jag tycker verkligen att de i vissa fall är otroligt snabba!
Kram!!


Olgakatt,
jodå hitttills verkar hon rätt ok med värmen. Tur! Och Rabalderklänningen passar perfekt nu! Den kändes ju såååå stor när vi fick den men nu har hon växt i den och den är verkligen superfin!!!!! :-)
Kram!!!

Anna, Fair and True sa...

Skulle jag också göra!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja tyvärr är ju oljekatastrofen fortfarande hemsk! Följderna fruktansvärda på så många vis.
usch!