tisdag, maj 11, 2010

Säg det med blommor

I fredags när jag kom till dagis för att hämta Lill-Skruttan hade hon en present till mig. Barnen hade målat varsin blomkruka som de sedan valt blomma till och planterat i krukan. Enligt läraren hade Lill-Skruttan velat ge mig en röd blomma så jag fick denna fina kruka med en vacker röd gerbera i. Två stora lysande röda blommor högst upp på varsin stängel. Samt en liten knopp nere bland bladverket. Lill-Skruttan var såååå stolt när hon sprang fram till mig med krukan i båda händerna och sa "flower!" Så fint! Jag blev jätteglad. På själva krukan satt ett kort där det stod "I love Mommy" på. Gissar att det hela var för att det var Mors Dag här i söndags.

Så tänkte jag ta ett foto av blomman men det blev inte av. Däremot hade vi den framme en stund här hemma och givetvis blev både Lipton och Tazo oerhört fascinerade av blomman. Såpass att blomman plötsligt inte längre hade några blommor om man säger så. Nej, katterna tyckte tydligen att detta var ett perfekt byte så de hade "jagat av blommorna" från sina stjälkar. Här är blomman med kruka idag när den lilla knoppen faktiskt slagit ut. Var vi har blomman nu? Jo, i skafferiet får den stå. men man kan ta fram den lite ibland och titta på den och bli glad i hjärtat. Sedan får den åka tillbaks in i skafferiet igen....


Krukan som Lill-Skruttan målat. Som synes är de två stjälkarna väldigt rakt avhuggna i toppen. Inga blommor där inte. Och självklart kom båda katterna direkt när jag tog fram blomman. I bakgrunden här syns Lipton.


Här är lilla knoppen som just slagit ut. Tazo är vääääldigt intresserad...


Såpass intresserad och nyfiken att han såklart inte kan hålla tassarna borta.


Här syns den lilla lappen på krukan. Gulligt även om det såklart inte är barnen som själva skrivit dem.

21 kommentarer:

S w e F l o sa...

Man ser riktigt hur Tazo har siktet inställt, det där var en kul ny leksak ha ha!!!

Emmama sa...

Finare present kan man inte få. Jädra lilla gullekatt dock som inte kunde boxats med nåt annat! :)

Kram!

olgakatt sa...

När nu inte katterna får följa med ut i naturen får dom ta för sig vad dom kommer åt! Njesen kom med en mycket bra present här senast: En bur i snygg design som jag satt över en av de få krukväxter vi han inomhus! Annars drabbas ju krukväxter här av precis samma öde: knips, knips, kräk, kräk!

Fröken Anki sa...

Jättegulligt! Vilken fin idé av fröknarna att göra krukor och att barnen själva fick välja blommor.

Hur fick de katterna egentligen av blommorna så där snyggt? Samarbete?

Tur att blomkrukan inte kommer vara lika lättjagad ;)
kram

Suddrik sa...

Ååååh vad sugen han är...

Den där blicken är så härlig, ska verka helt ointresserad och smyger, smyger... så sakta att ingen ser att jag rör mig...


Jag fick tassavtryck på barna i mors dag-present, med små dikter till. Jättefina!!

Saltistjejen sa...

SweFlo,
japp! :-) Tvärr är den nu inställd i skafferiet igen....


Emmama,
nej visst var det sött! Särskilt gillar jag att hon målat krukan! Och valde blomman. Det är gulligt.
Kram!


Olgakatt,
å vad smart med en sådan bu! Jag har faktiskt funderat över att skaffa något stor glasburksliknande sak att liksom "trä över blomman" men har hittills inte riktigt kommit på något som kan vara tillräckligt stort.
Jag ahr påmint M om mailet också!
:-)


Fröken Anki,
ja det var ju barnen själva som målade krukorna faktiskt. jättekul! Och sedan fick de plantera blommorna.
Haha visst ser det väldigt fint avknipsat ut, men jag tror helt enkelt de har dragit i blommorna så attt stjälken gått av just under själva blomman och så har det blivit ett såpass "snyggt snitt".
Kram!


Suddrik,
å vilken rolig och fin morsdagspresent du fick!! :-)
Och visst är det härligt när katterna smygjagar! Fast ibland blir man jädrigt irriterad måste jag säga. Alt beror såklart på VAD de smygjagar haha! ;-)
Kram!

Trillingnöten sa...

Vad gulligt :) Det alltid mysigt med överraskningar tycker jag. Och tydligen tycker katterna det också :p Jag gillar den där bilden när han tittar på blomman i bakgrunden. Den ser lite ondskefull ut också :) Som att "vänta du bara tills jag blir ensam med dig..." hehehe. Klockrent! Ha en fantastisk onsdag!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja visst var det gulligt. Och jag gillar också överraskningar. och jodå katterna vet vad de vill och vad de gärna vill stäta tänder och klor i hahaha! ;-)
kramar!

Ingrid sa...

Vilken trevlig present! Det är roligt när de gör saker som barnen verkligen kan vara involverade i och inte för avancerade saker.

Taina sa...

Men Saltis! Har du inte uppfostrat dina katter bättre än så??? Hahahahaha!
Gulligt av Ella i alla fall. Jag tycker de är duktiga här att lära barnen på dagis i skolan att visa uppskattning för sina föräldrar.

Kramar!!!

Sunflake sa...

Tycker alltid man blir lika imponerad över att personalen har tid och fantasi att hitta på såna där saker, och att de kan hålla reda på vad alla heter och att alla får rätt saker med hem. Guld värt med ett bra dagis!!
Man kan ju så kattgräs till kattorna :-D har ni prövat det?? Så kanske de låter finblommorna va ifred. Kramar :-*

Saltistjejen sa...

Ingrid,
ja det är verkligen roligt! Extra kul när man får ngt ens barn har gjort själv!


Taina,
haha nej de är såååå ouppfostrade. Iallafall när det kommer till vissa saker...
Och visst uppmärksammas föräldrarna mer här. Lite emr som "förr" i Sverige skulle jag tro. MEN man ska inte sticka under stol med att många föräldrar här "gör" mer dvs är mer aktiva i just skola och dagis här än i Sverige. Det förväntas och krävs mer engagemang här tycker jag. Vilket har både sina för- och nackdelar.
Kram!


Sunflake,
tack för tipset om gräset! Vi har dock testat det förut och då var de konstigt nog inte särksilt intresserade alls! De vill nog ha växter som de kan "leka mer med" haha! Särskilt intressant är blommor på långa stjälkar....
Och som du säger är ett bra dagis verkligen guld värt!!!
kram!

Desiree sa...

Jättefin morsdagspresent alla gånger. Synd bara att katterna inte visade mer respekt för vare sig din fina present eller Ellas konstverk. Hon har ju målat krukan så vackert. Jag förstår att hon var både glad och stolt då hon lämnade över denna present till dig.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
haha nej katterna klarar inte av att hålla tassarna borta från sådana saker som blommor. Det VET jag ju men de var snabbare än mig... ;-)
Och som mamma blir man jätteglad för sådana här presenter!
Kram!

Suzesan sa...

Grattis på morsadag i efterskott.

Åh så fint gjort av Ella. Visst blir man så glad av dessa hjrtliga presenter. Jag skrattar åt bilden där Tazo nästan tittar i kors. Han ser elak ut. Precis som om han är frustrerad över att han inte får DÖDA den nya blomman. Hehe. För det handlar väl inte bara om att de- ska lukta på blommorna-;)Hade varit kul att se om de samarbetade. Haha när man läser ditt inlägg och innan man kommer fram till att blommorna blev attackerade så ser man bra de där pinnarna. Det ser kul ut. Men Ella är ju så söt. Röda blommor och I love Mommy. Gullis.
Mitt barnbarn Amélie lärde sig gå idag. Hon är ett år om en månad. Jipiii!

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
ja man blir jätteglad! Haha Tazo ville nog säkert hoppa på och döda blomman ;-)
Byte som byte vet du...
KUL med din lilla Amélie!!!! Hon är bra myckettidigare än vår E som inte lärde sig krypa förrän hon var nästan ett år gammal och sedan började gå vid ca 14 månader. :-)
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Vilken fin present! Ja, innan den blev massakrerad :) Ni kanske inte har så många blommor just pga katterna så de är inte vana? Blev Ella ledsen?

Bejla sa...

Men tanken var god. Så god. Det känns verkligen i hjärtat, när man tänker hur hon valt att hon ville ge dig just en röd blomma för att göra dig glad (väl vetande att hon nog inte vet vad just röd står för, men just det att hon liksom valt något just för dig). Underbart! Sedan kunde ju kanske katterna valt att vara lite mer finkänsliga... ;-)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja visst var den söt. Att katterna gav sig på den var dock väntat. Vi har helt slutat hablommor sedan vi skaffade katt. Det är det enda trsita med aktterna tycker jag. För jag gillar blommor. Å andra sidan är det ettlätt "offer" för att få ha de här två älsklingarna här! :-)
Ella blev inte alls ledsen.
Kram!!


Bejla,
ja det känns så fint att hon har valt och tänkt. Även om det mer är en "tillfällig tanke" så är det så mysigt
kram!

Marianne sa...

Hahahaha, jag känner igen det där! Just gerbera älskar mina katter också, fast de brukar inte hugga hela blomman, de tar ett kronblad i taget, som "älskar, älskar inte" ... Och min orkidé fick knoppar - men inte någon lägre tid inte ...

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
nej vi hade också en orkidé innan Lipton men efter honom var det inte mycket bevänt och efter Tazo så var det bara att kasta..... Tyvärr.
TUR att de är så gosiga att det är värt att inte ha blommor!:-)
Kram!