tisdag, maj 18, 2010

Hemmadag i teets tecken

Det blir en hemmadag idag. En Krya-på-mig-dag. En Hoppas-dammvippan-försvinner-dag. Kände mig hängig i morse. Halsen svullen och ond. Alltså ond som i ont inte som i elak.... Under natten/tidig morgon har jag även vaknat ett antal gånger dels på grund av hostan dels för att jag har känt att det börjar trycka i bihålorna. Vad är detta nu då? Ska det aldrig sluta?? Så en vilodag tror jag blir bra. Hoppas att det ska ge med sig snart. Har varken tid eller lust med sådana här jädrans segförkylningar!

Men jag ska inte bara beklaga mig. Sådant blir lätt så trist. Igårkväll när jag kom hem satt en gul lapp i vårt lilla lilla postfack. Gul lapp som betyder "paket". Vad kunde nu det vara?!?! Jo, det var en påse te som åkt hela vägen från Lund via Philly innan det landade hos oss!! Lundablandning. Jag har inte öppnat och testat än men det ska bli roligt att göra det. Vem var avsändaren då? Jo, en annan bloggkompis. Så GULLIGT av dig att skicka denna lilla överraskning till oss!! TACK!!! Jag har sagt det förr och jag säger det igen, Bloggvärlden är på så många vis helt fantastisk!Just nu: en stor mugg hett roibooste med citron(som vi tidigare fått av Olgakatt) och en halstablett. Så himla skönt för halsen.

15 kommentarer:

Desiree sa...

Stackare, krya på dig. Jag tror en vilodag är helt rätt för att snabba på tillfrisknandet. Är det förkylningen som M hade tidigare som du kanske har fått? Pefekt med en tegåva då att njuta av. Gulligt att få en liten gåva. Som sagt krya på dig och drick och njut av ditt goda te.
Kram

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack! ja det känns rätt. Eventuellt kan jag läsa något jobbmässigt men vi får se. Just nu är det skönt att bara vila. Känner att kroppen behövde det. Vet inte om det är M´s förkylning men det är mycket möjligt. han blev dock inte lika hostig som jag. Men sådant kan ju bli olika hos olika personer.
Kram!

Musikanta sa...

Mina förkylningar brukar alltid börja med halsont. Sen efter någon dag brukar det gå över och snuvan kommer istället i floder. Inget kul! Bra att du tog ledigt. Jag förstår att du behöver vila efter en sådan intensiv helg som jag har läst om hos Annika!
Krya på dig!
Kramar!

Anne sa...

Blä för sådana här sega förkylningar, hoppas att en hemma-och vilodag kan göra susen och göra så att du slipper det här nu. Personligen tycker jag att riktigt kallt kan vara skönt, len kall glass som slinker ner genom halsen bedövar på nåt sätt som gör det känns så skönt för halsen. Ett tips att prova om du känner dig desperat och vill ha nåt annat än varmt te.
Krya på dig nu, kram!!

Västmanländskan sa...

Usch, din stackare! Krya på dig. Hoppas teet kan hjälpa till.
Visst är bloggvärlden fantastisk! Jag fick ju t.ex. erbjudande om att låna en lägenhet i NY av en bloggvän ;)
Kram!

Saltistjejen sa...

Musikanta,
ja jag har känt av bihålorna lit nu men tror inte det kommer gå dit ändå. Det verkar vara just halsen som är det som denn förkylning fokuserat på...
tack!!
Kram!


Anne,
ja glass brukar kunna vara bra mot halsont också. Men tror tyvärr inte vi har någon hemma. Tack för tipset! Te fungerar dock fint det med!
Kram!


Västmanländskan,
tack! Och du tack igen för teet!!! Haha, ja bloggvärlden är underbar! :-)
kram!

Petra H sa...

Åh, vad härligt med te från Tehuset Java!! Tror du inte att jag fick köpa ytterligare en tekula i helgen, trots den vi fick av dig + den som min mor skickade till mig ungefär samtidigt som du, för de är ju alla i flyttlasset. Jag vill nämligen köpa löste i Sverige men utan tekula funkar det ju inte så bra.
KRYA PÅ DIG!
Stor kram

KARLAVAGNEN sa...

Krya på dig! Du ska se att det gör susen med en vilodag!

Saltistjejen sa...

Petra,
haha jamen tekulor kan man aldrig få för många av!
:-)
Läste just ditt mail också! Svar kommer snart i en epostlåda nära dig!!!!!!!
KRAAAM!


Karlavagnen,
tack!

Leles värld sa...

Hoppas att du känner dig bättre!
Vad kul med ett Te-paket. Jag är inte direkt någon stordrickare av te men några kvällar i veckan brukar jag sätta mig i soffan med en kopp kamomillte.
Kram

Saltistjejen sa...

Lele,
ja det var himla gulligt och roligt!
Så otroligt vad den här bloggosfären kan skapa! :-)
Kram!

Marianne sa...

LIte huskur: Riv ner ingefära i teet. Ingefära, citron och lite socker brukar bli gott och kan hjälpa. Kan du ta echinacea eller någonting annat. Usch, jobbigt med såna där förkylningar!

KRAM!!!

Bejla sa...

Så sött att skicka iväg te bara sådär! Visst är bloggvärlden underbar. :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det är otroligt vilka personer man lärt känna via bloggen!!!! :-)

Anna, Fair and True sa...

Hoppas du mår bättre en vecka efter detta inlägg!