fredag, maj 21, 2010

Skön fredag

Dagen har varit riktigt härlig. Vädermässigt var det en av de där perfekta dagarna. Sol och värme men inte för hett och ingen fuktighet alls. Efter att ha jobbat på förmiddagen bytte jag av M hemma med Lill-skruttan runt lunchtid. Dagis var som sagt stängt idag så vi delade dagen med henne mellan oss. Jag hade redan igår pratat med min kompis K (mamma Lill-Skruttans kompis R) att ta med barnen till Central park. Så efter en snabbvisit hemma hos R gick vi till Parken. Det blev en skön promenad. Roligt också att träffas bara K och jag. Det är ofta under sådana stunder man lär känna varandra lite mer. Det blev ingen picknick riktigt, men vi hittade en skön plats i skuggan på en gräsmatta i Parken där vi slog oss ner. Lill-Skruttan och R sprang omkring och roade sig mer eller mindre själva, och det var bara sådär härligt som det kan vara en sommardag ute när man är tillsammans med en bra kompis. På hemvägen somnade faktiskt båda barnen i sina vagnar vilket gjorde att vi fick lyxen att även avnjuta varsin iskaffe (och ännu mer prat såklart) i skuggan utanför Java Girl (ett av våra favoritkaffeställen här).

På kvällen gick vi som vanligt till Happy Hour. Där blev det grillning tillsammans med andra kompisar. Kvällen ljummen och skön. Glada barn och goda grillade hemlagade burgare. Kall öl och pratsugna vänner. Vad mer kan man begära av en fredagkväll?!


Central park
Dammen har nästan växt igen av alger. Men trots den gröna sörjan i kanten ser det på något vis idylliskt och rofyllt ut tycker jag.


Flera rodde ute på dammen idag.


Sötaste Sötnosarna!
Lill-Skruttan ville så gärna så gärna "hold hands" med R så hon fattade tag om hans hand och sedan var han minsann fast...!
Eftersom jag tyckte det var så himla gulligt med Lill-Skruttan som ville hålla R´s hand kunde jag givetvis inte låta bli att filma dem tillsammans.


På väg tillbaks passerade vi en av mina favoritplatser i Central Park. Dammen där man såhär års kan hyra radiostyrda segelbåtar att segla med. Seglen skymtar vitt i solglittret på vattnet.Happy Hour på kvällen
En Red Cardinal (tror jag det är) i ett av träden på campus.


Här leks det firefighters (ni vet när brandmännen åker nerför stången på brandstationen).


Lill-Skruttan med sin kompis A.


En av de saker barnen älskar med detta stället på somrarna är dammen där det varje år häckar änder. Så även i år. Om jag förstått det rätt är det i år till och med tre andhonor som är här med sina ungar! Förr tror jag det varit en eller två?


Här är två av dem. Den närmast i bild har ungar men de skyms av mamman själv. Den ena av hennes ungar är dock gul och man kan skymta lite av den gula färgen strax intill hennes rygg (lite framför stjärtfjädrarna).


Här syns de dock simmandes i dammen. Den lilla gula syns tydligt!


Tre glada flickor.


Lill-Skruttan med sin kompis E.

19 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken underbar fredag och fantastisk start på helgen! Det där med Happy hour är ju jättekul också. Det är alltså varje fredag? Det är därför det är så trevligt med vår och sommar...sånt är aldrig på vintern :) Ha en fantastisk helg!
Kramar!

KARLAVAGNEN sa...

Vilka härliga bilder! Låter som en sagolik fredag! Du är så bra på att skriva inlägg och berätta.

Tror bestämt att jag har något att lära av Lill-Skruttan. Just grab the hand! ;-)

Måste få fråga om Central Park och hundar. För ni sätter ju er ner på gräsmattor och verkar inte behöva vara bekymrade över hundar eller hundlortar? Stämmer det?

olgakatt sa...

Ingen tvekan om vem som tar kommandot!
Heja Ella, ta för dig!

Desiree sa...

Vilket mysigt avslut på veckan och underbar fredags eftermiddag att njuta av. Så skönt när vädret är soligt och vackert men inte fuktigt och alldeles lagom varmt. En riktigt bra inledning på resten av helgen. Inte dumt när dagis är stängt ibland. Ha en fortsatt bra helg.
Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det var en otroligt fin fredag, Happy Hour har de dock på Rockefeller varje onsdag OCH fredag alla veckor. Sommar som vinter. Men vi brukar nästan bara gå dit på fredagar om det är fint väder på sommaren. När det är dåligt väder eller på vintern så är sitter såklart folk inomhus. Men jag tycker det är msyigast när man kan vara ute.


Karlavagnen,
hahaha! Japp se och lär! :-)
Ang Parken så är den väldigt ren. De städar där väldigt ofta och nog så det är mycket sällan man ser hundbajs trots att så många hundägare är där med sina jyckar. Väldigt lite skräp också med tanke på hur många personer som utnyttjar parken.


Olgakatt,
:-)


Desiree,
ja det var en perfekt dag om dagis var stängt måste jag säga :-)
Resten av helgen ska enligt prognosen bli mer ostadig men övervägande fint väder tror jag.
Kramar!!

Suzesan sa...

Meeeen guuu' så söta. Gullungar. Jag har precis haft besök av min sockersmula. Ja de båda och min svärson. Lyckat. Kolla bilder på bloggen om du hinner. Så fär du se mitt guldkorn till barnbarn. jag och Amli(mitt nicknamn på Amélie) har gapskrattat idag. Vi tittar på varandra och skrattar.

Åhh så fint när de håller handen. Tänk om de är ett par sen när de växt upp haha. Vem vet.. Who knows. Ba' skojar.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Härlig dag i parken och vid grillen. När man ser Central Park tror man knappast att det är mitt i en myllrande jättestad! Underbart. Vi har visserligen en park med en damm även här, men den är pytteliten i jämförelse.

Kramar!

Fröken Anki sa...

Riktiga sötnosar dom där småttingarna. Härligt med "hold hands", klart man ska göra det.

Härligt att ni fick en sån fin dag i parken och på Happy Hour.

Hoppas resten av helgen går i samma teckan.
kram

Karin sa...

Vilken härlig helg ni verkar ha haft! Ella måste vara nöjd med att duckies inte längre är hiding :-) Vi har också fått andungar i vår damm och de är verkligen söta.
Igår hade vi strålande väder och picnic i parken med I:s klass. Vi spelade brännboll också, föräldrarna mot barnen. Kul! Sen följde några föräldrar hem till oss och vi fortsatte prata och pimpla vin. När de sista gick var set dags för grannen att komma hem, så vi bjöd in henne och gjorde slut på resten. Kan tala om att jag inte mötte morgonen md helt klar blick...
Om en vecka slutar dr J på jobbet och det kommer att kännas mycket konstigt att inte jobba med honom igen. Vi har ju varit kollegor ända sedan 2001 på CCK, med ett litet avbrott under 2007. Inte klokt egentligen.
Ha det fortsatt bra och lycka till med forsket!!!!!!
Kramar!

Saltistjejen sa...

Suzesan,
Å då måste jag kolla din blogg nu!!!!
Kram!


Marianne,
ja Central Park är verkligen en oas mitt i denna myllrande stad. Fantastiskt egentligen.
Kram!


Fröken Anki,
tack, och visst är de goa när de hold hands.
Kram!


Karin,
ja nu är hon glad att det är duckies där igen! :-)
Härligt med sommarvädret för er där hemma i Sverige också! Haha jag minns själv när man var i I´s ålder och spelade brännboll mot föräldrarna! :-)
Hälsa J så jättemycket!!!! Förstår att det kommer kännas konstigt.
Kraaam!

Anne-Marie sa...

Vilka härliga bilder på Lill-Skruttan och hennes kompis. Har bara varit i NYC en gång men minns Central Park som en härlig oas där man kunde ta långa promenader. Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja Central park är oerhört underbart! Särskilt i en stor och bullrig stad som NYC. Vi är så glada att vi bor på gångavstånd till parken!!
Kram!

Stef sa...

Ser jättemysigt ut! Och lill-skruttan är så söt!
kram

Bejla sa...

Vilken bra start på helgen! Ser ut som en härlig dag. :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det var det också!
:-)

Saltistjejen sa...

Stef,
TACK!!!
:-)

Anna, Fair and True sa...

Vilken härlig fredag! Er Happy Hour är ju en sån trevlig tradition fast det har jag ju sagt förut :) Gulligt med det två handhållande småttingarna!

Anna, Fair and True sa...

Vilka söta klänningar både Ella och kompisen A hade förresten!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det är himla mysigt och relaxat att ses på det viset. En bra början på helgen!
Kram!