fredag, maj 21, 2010

Sista dagen med Annika och hennes familj - söndag

Så var det då vår sista dag hos Annika och hennes familj. Söndag. Vi hade pratat om att ta oss in till Georgetown och äta brunch ifall jag mådde tillräckligt bra. Och det gjorde jag. Halsen var varken bättre eller sämre än dagen innan. Så det bar iväg med två bilar för att få in oss alla, till ett otroligt bra brunchställe som Annika och Peter kände till. När vi kom dit var det dock helt tomt. Så vi började nästan undra vad som var fel. Men så småningom började fler och fler droppa in, så vi hade nog bara varit väldigt tidiga. Maten var iallfall otroligt bra. Vilket utbud! Och servicen var mer än utmärkt! Kanske har vi vant oss vid att många matställen i NYC är otroligt stressade med personal som inte alltid varken hinner eller orkar ta hand om alla sina kunder på bästa sätt. Men både M och jag tyckte att personalen på detta stället var oerhört serviceinriktad på ett sätt som kändes äkta och genuint.
Nedan är bilder från dagen:


Brunch på restaurangen Paper Moon. En otroligt god och lyxig brunch med mycket trevlig och serviceinriktad personal!


Hela gänget.


Lill-Skruttan fick till och med två ballonger! Vilket sammanträffande att det råkade bli de svenska färgerna!


Efter den mycket goda brunchen flanerade vi runt lite i Georgetown. M och jag var här även förra och enda gången som vi besökte DC, för ca 3 år sedan, och jag mindes från det besöket att jag verkligen tyckte om Georgetown. Mitt första intryck visade sig fortfarande hålla i sig.

Äldre bebyggelse. Prydligt. pittoreskt. Lugnt.

Vi promenerade ner till vattnet.Där nere ligger den svenska ambassaden "House of Sweden".
Sedan fortsatte vi promenaden genom Georgetown upp mot universitetet.


Som ni kan se här var kanalen nästan torr.Några av de färgglada husen intill universitet.


Majestätiskt ligger universitetet på höjden.Campus


I slutet av promenaden passerade vi även "Exorcisttrappan". Alltså en trappa som var med i filmen "The Excorsist" vilket ju är en klassisk rysare. I ärlighetens namn minns jag inte riktigt i vilken scen trappan är med, men så var det ju flera år sedan jag senast såg filmen.


Efter detta besök i Georgetown var det dags för oss att åka tillbaks till Reston för att packa och göra oss i ordning för vår flygning tillbaka hem till NYC. Annika och Peter skjutsade oss till flygplatsen och det kändes riktigt vemodigt att säga hejdå. Dagarna vi fått spendera tillsammans med dem i och utanför deras hem hade varit så härliga och på många vis gått snabbt. Som det ju ofta gör när man har roligt.

Återigen ETT VARMT TACK till Annika med familj!!!!!
Tack för att ni tog emot oss i ert hem! Med värme, generositet och glädje. Vi hade verkligen en Toppenhelg tillsammans med er!


14 kommentarer:

Therese sa...

Så härliga foton! Missade Georgetown när jag var i DC för hundra år sen.
Hoppas att ni kommer att få en underbar helg!
Kram Therese

Karin sa...

Vad härligt DC verkar. Vi får se till att inkludera en tripp dit nästa gång vi far över Atlanten!
Hoppas dammvippan försvinner och du får njuta av det fina simmarväder ni verkar ha.
Här har vi också fått sommar (äntligen!!!) och jag sitter nu på ett utekafé och ska ha morgonmöte. Känns väldigt kontinentalt :-)
kramar!!!!!!

Annika sa...

NI ska ha TACK!!
SÅ lättsamma som ni var! TREVLIGA!!
Roliga!
Kom tillbaka ANY OLD TIME!!!
SÅ kul!!!
Fattar inte att det idag gått en vecka sen vi var i Old Town...
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Therese,
tack!! Oj Georgetown borde du besöka om du kommer tillbaks till DC någongång i framtiden. En jättemysig stadsdel att sträva runt i!
Kram!


Karin,
låter skönt med morgonmöte på utekafé!!! :-)
Och ja DC är en fin och mysig stad med variation. Helt klart kul att besöka. Alla museum är dessutom gratis vilket inte är fel! :-)
Vad härligt att ni äntligen fått sommar där hemma i Sverige också. Underbart!
Många kramar!!!


Annika,
nej visst går tiden fort!!!!! Rasande fort!
Och DU vad det var MYSIGT och TREVLIGT!!!
Men innan vi kommer tillbaks lär vi ses här i NYC?!?! Till hösten väl?
Hälsa familjen!
KRAM!!

Desiree sa...

Vad kul att få se dina bilder från Georgetown. Det är sååå himla fint och charmigt där! Ren njutning av att få se dina bilder med alla vackra gammla hus. Där skulle min kamera går varm. Jag kan liksom inte få nog av att fota sådant.

Kram !

Saltistjejen sa...

Desiree,
nej det var en jättemysig stadsdel just med alla gamla hus! Så mycket atmosfär! Du skulle definitivt älska att använda kameran där!
Kram!

Marianne sa...

Och tack till dig, Saltis, för alla fina bilder och alla berättelser. Det var nästan som om jag också var med. Så härligt att ni kan träffas lite då och då i alla fall.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
vad roligt att du tyckte det var kul att "följa med". Ibland kan man ju undra över om läsarna av bloggen tycker det är tjatigt.... ;-)
Kram!

Marianne sa...

INTE tjatigt!

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
tur det då! :-)
Kram!!

Bejla sa...

Vilka härliga foton! Har aldrig varit där, men är en av de mål som jag tänkt mig att komma till innan jag blir alltför gammal... ;-) Kul med ballongerna också, hihi.

Saltistjejen sa...

Bejla,
tack! Det är definitvt värt ett besök OM du skulle göra en USA-tur. Gissar att din son skulle älska vissa av museerna här i DC. T ex Air and Space!

Anna, Fair and True sa...

Georgetown är så fint! Har varit i DC tre gånger eller om det t o m är fler men endast åkt igenom området. Nästa gång måste jag verkligen dit!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
jag tror verkligen du skulle äslak Georgetown! Så näta gång du kommer till DC skadu absolut besöka denna stadsdel!