onsdag, maj 26, 2010

Konstigt

Ja, sedan förra inlägget så har det i praktiken inte hänt så mycket. Inte mer än att mammigheten fortsatt som vanligt. Men en skillnad är att jag känner att tålamodet kommit tillbaka igen. Åtminstone för en tid. Vill även passa på att tacka för alla fina och stöttande kommentarer till förra inlägget! Det känns skönt att inte vara ensam om sådana tankar och känslor. Tack för ert engagemang och för att ni tog er tid!

Något annat som just nu kastar sin skugga över vardagslivet är min eländiga hosta. Den verkar aldrig vilja försvinna. Inatt vardet dessutom värre än vad det varit den senaste tiden. Just som jag somnat så vaknar jag igen av att bröstet känns som om det drar ihop sig. Det känns stickigt och nästan lite som om någon pressar en tyngd över bröstet. Lite svårt att andas. Känner hur luftvägarna liksom drar ihop sig lite och i-och-med detta känner jag retningar som framkallar hosta. Jag hostar så mycket att jag till slut inser att jag måste gå ut ur sovrummet för att inte helt väcka Lill-Skruttan och M. Dessutom fortsätter den där konstiga känslan av att det liksom sticks i bröstet och att det känns svårandat. Lite samma känsla som jag kan få om jag vistas i ett rum med mycket starka dofter, som t ex mycket och stark parfym.

Ute ur sovrummet försvinner den där stickiga känslan.
Jag lägger mig i soffan. Hostar vidare och somnar sedan där. Vaknade vid 5-tiden av att jag frös. Hade ju inget täcke. Gick in i sovrummet igen för att lägga mig i sängen och sova vidare där, men så fort jag kom in i rummet fick jag tillbaks den stickiga känslan i bröstet och hostan satte genast igång. Obehagligt. Att återigen känna att luftvägarna liksom drar ihop sig och att det känns jobbigare att andas. Och att varje andetag medför en hostattack. Jag tog därför bara med mig en fleecefilt och gick ut till soffan igen. Somnade där och vaknade sedan av att M och Lill-Skruttan var uppe.

Om jag inte blir bättre i slutet av denna veckan ska jag ta och uppsöka läkare. Jag vet att man kan dras med hosta länge länge utan att det finns något att göra åt saken. Men jag blev faktiskt lite orolig inatt när jag kände att det inte enbart handlade om hostan utan att luftvägarna retades på något konstigt vis också. En obehaglig känsla när det känns som om man inte kan andas "normalt". Det underliga var dock att känslan kom endast i sovrummet. Och i morse när jag gick in där var den borta. Kanske var det annorlunda inatt eftersom vi alltid har sovrumsdörren stängd så att katterna inte ska komma in och röja runt i sovrummet när vi sover? Kanske beror det på att det just nu är väldigt hög luftfuktighet och det var rätt varmt och fuktigt i sovrummet inatt? Jag vet inte vad det kan bero på men hoppas bara innerligt att det inte handlar om någon form av allergi som börjat utvecklas.

Idag känner jag mig inte särskilt utsövd, men det är inte så konstigt. Hoppas dock att kvällen blir okej och att jag inte får tillbaks den där stickiga känslan i bröstet. M ska vara borta hela kvällen och jag är ensam med Lill-Skruttan.

22 kommentarer:

Desiree sa...

Usch då låter inget vidare med den där hostan. Jag hoppas att den ger med sig. Du får som sagt gå till läkare om det inte blivit bättre innan veckan är över. Med den hostan blir det ju ingen vidare nattsömn. Bland det värsta jag vet är att känna att man inte kan andas ordentligt eller får luft som man ska. Mycket obehagligt. Hoppsa du kryar på dig.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja vi får se om det blir likadant inatt eller om det blir bättre. usch ja det kändes inte roligt att vakna av att man kände tryck över bröstet. fy!
Hoppas nu ni får riktigt härliga dagar i Florida iallafall!!!
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Låter lurigt. Det finns inget mögel i sovrummet? Under ev heltäckningsmattor etc? Hmm, klurar vidare... Men sök läkare så att du får sova om nätterna! Sök nu hellre än senare är mitt råd.

Var rädd om dig!

Marianne sa...

Ja, jag tänkte det samma som Karlavagnen. Har ni angränsande badrum/kök till sovrummet? Kan det finnas en läcka som har gjort att det finns mögel? Har ni heltäckningsmatta i sovrummet och att det sitter någonting där? Vad är era madrasser stoppade med? Tusen frågor, om jag var som dig skulle jag gå igenom hela sovrummet och se om det är någonting nytt eller någonting som KAN utlösa en allergi. Skruttans madrass är väl ny, vad är i den? Har ni bytt tvättmedel?

Och doktorn, absolut, har det inte blivit radikalt bättre på fredag så gå till doktorn! Annars blir jag arg på dig! : )

KRAMAR och BLI FRISK!!!!

olgakatt sa...

Det är nog dags att gå till doktorn, ja!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
jag vet att vi hade en läcka med vatten som rann frn badrummet in under golvet i sovrummet för kasnke något år sedan eller två. Eventuellt blev det ngn mögelskada då?
Och jo jag ska gå till läkaren denna veckan tror jag. För det känns fortfarande inte bra i bröstet.


Marianne,
ja som sagt det KAN vara mögel under golvet p g a en vattenläcka vi hade för länge sedan. Men jag är inte säker. Men ska se om vi kan kolla detta på ngt vis. I övrigt är det inget som är direkt nytt i sovrummet. Även madrassen i Lill-Skruttans säng har vi ju haft ett bra tag nu så det borde inte bli den.


Olgakatt,
ja doktorn! Jag ska!!! .-)

Annika sa...

Bäst att du pallrar dig iväg...
Jag minns hur du hostade redan då du var här. Hosta kan vara sååå segt.
Krya på dig, Saltis!!
Kram!!

Katarina på Filippinerna sa...

Det verkar ju som att du redan harvat runt med den där envisa hostan ett bra tag, gå till läkaren nu!

Jag tror du behöver din nattsömnen också. Vännen, var snäll mot dig själv och knalla iväg nu!

Krya på dig!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja hota kan vara segt. Och om det bara var hostan tror jag inte att jag känt att jag skulle måsta till läkaren redan, men eftersom det kändes lite "tungt" i bröstet inatt och fortfarande inte känns helt bra där nu heller är det nog bra att kolla.
Kram!


Katarina,
tack!
Ja det har jag ju så det är nog bäst att kolla iallafall.
Kram!

Trillingnöten sa...

Fy sjutton vad konstigt du haft det på natten! Det låter väldigt obehagligt och otrevligt. Jag tycker du gör rätt i att besöka en läkare om det inte blir bättre inom några dagar...speciellt med den där känslan i bröstet du hade i sovrummet. Men som du sa, hosta kanske inte går väl med hög luftfuktighet heller...Jag hoppas du mår bättre idag! Stor krya-på-dig-kram!

Millan sa...

Usch vilken jobbig hosta. Jag tycker ocksa du ska ga och kolla dig hos lakaren for det later inte sarskilt roligt. Det kan ju vara nagot som du ar 'kanslig' for och som ger nagon form av 'astmatisk hosta'. Nils astma blir alltid varre pa natterna da han ligger ner men med en puff fran inhalatorn sa mar han mycket battre.
Hoppas att du fatt sova mer i natt. Ja du sover val just nu kan jag tanka mig :-).
Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det var inte kul alls. Inatt sov jag dock hela natten förutom lite "vanlig" hosta tidigt i morse. Men jag ska ändå gå till läkaren imorgon för jag ahr fortfarande ONT i halsen vilket jag tycker är skumt med tanke på att jag snart haft det i tre veckor!


Millan,
jag vet verkligen inte vad det är men känner att det nog är bäst att kolla upp det nu iallafall.
Har dragits med både hosta och halsont så länge och känner ännu av att det är ngt lurt med luftvägarna så det är nog bra att gå till läkare.
Det blir imorgon.

Marianne sa...

BRA, GÅ TILL DOKTORN! Och kolla absolut upp den där vattenläckan, det låter som bäddat för mögel. Och det måste ni bli av med, hur jobbigt det än är, för annars kanske Sötnosan drar på sig någon allergi också.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
pratade med M igår om "läckan" och han tror inte det är ngt. Det var ingen "riktig" läcka utan vatten som rann under tröskeln från badrummet efter att vi duschat med duschdraperiet utanför badkaret för ett par år sedan. Men eftersom badrum här i USA inte har ngt avlopp så hade vattnet ingenstans att ta vägen. Det rann alltså in en del under tröskeln men tror att det måste torkat upp för lägne sedn. Det var väl ca 2 år sedan nu eller så där det hände. Och vi har inte känt av ngn lukt eller ngt annat heller så ja, vi får se. Jag ska kolla med läkaren först och se ifall det är ngt annat i sovrummet som kanske irriterar. Tack gulle du ändå för omtanken!!!!!
KRAM!

anna of sweden sa...

Usch, det låter jobbigt. Den här värmen gör det förmodligen inte bättre heller.

Hoppas att du snart kryar på dig.

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
ja värmen hjälper inte till alls. men jag hoppas det ska bli bättre snart.
Tack!

Suzesan sa...

Första jag tänkte på var mögel. man behöver inte känna lukten för all mögel luktar inte. RödMögel svartMögel osv. Jag blir förkyld där det finns mögel. Mycket känslig för det.

Annars låter det som astma eller nån slags allergi. Hoppas det har en naturlig förklaring. Om man får fukt någonstans där det kryper under nåt, så torkar det inte bara av sig själv. Har du tänkt på dina katter. HOPPAS INTE!Hög luftfuktighet hjälper ju inte till precis. Om det är nån slags astma blir det lite värre när det är hög luftfuktighet. haha nu låter jag som en läkare. DET ÄR JAG ju inte. Men vi har allergier och luftrörsbesvär i släkten. Astma och sånt men inget allvarligt.Krya på dig

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
tack för råd och tips! Jag ska till läkaren imorgon och vi får se vad han/hon säger. Men visst kan luftfuktigheten säkert spöka till det lite extra kanske?
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Hoppas det inte är mögel bara! Kanske bra att både gå till läkaren samt prata med hyresvärden så att det kan komma och mäta. Men det kan ju också vara något annat du är allergisk mot, t ex duntäcken? Förhoppningsvis är det inte katterna! Kan ju också vara förkylningsastma.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja enligt läkaren verkar det vara förkylningsastma mer än allergi. Men hon visste ju såklart inte säkert. Jag hoppas dock att det ska gå över snart.
kram!

Anonym sa...

Nej, jösses, stämmer verkligen detta? Att det var tre månader sedan jag läste på en av mina absoluta favoritbloggar?!?! Semester och mycket annat under sommaren har verkligen inte bättrat på ett redan dåligt bloggläsande. Skärpning lovas från min sida. Men innan dess så har jag en hel del att ta igen kan jag se. Har suttit en lång stund redan bara för att scrolla igenom inläggen för att komma fra till det senaste jag läst. Massor av fina foton har jag sett, från "park- och grillfester" och semester bland annat. Jag har alltså något att se fram emot. Men det kommer nog att ta lite tid innan jag är helt ikapp. ;-)

Saltistjejen sa...

isflaket,
ja så kan det vara ibland. Somrarna är väl speciellt sådana att man har mycket annat igång så bloggarna (egen och andras) kanske får vila lite. Känn absolut ingen brådska alls. Läs när du har tid och lust. När jag itne följt bloggar på ett tag så läser ja aldrig alla inlägg utan skummar en del och läser de jag tycker verkar intressanta. Annars skulle man aldrig hinna till "nutid".
Kramar!!!