tisdag, november 09, 2010

Den gångna helgen

Jag har ju inte berättat om helgen som var, men här kommer lite bilder från den. I lördags var det återigen ett strålande höstväder. Jag mådde mycket bättre så vi belöt att äntligen göra slag i saken och lämna tillbaka vår Kabel-TV box. Vi har funderat länge på att sluta med kabel-TV eftersom det är hutlöst dyrt och vi faktiskt inte tittar särskilt mycket på TV. Vi följer väldigt få serier eller liknande på kabelkanalerna och det mesta som man råkar vara väldigt intresserad av kan man ju se på nätet. Nu har vi ju även köpt den lilla söta Apple-TVn som gör det ännu lättare och enklare att "streama" filmer och TV-shower från t ex Netflix och detta är det vi främst gör. Tidigare då via M´s X-box. Så efter frukosten i lördags packade M ihop boxen och pluggade ur alla sladdar. SKÖNT!!!! Vi tog sedan en härlig promenad ner till Time Warner på 23:e gatan och lämnade tillbaks lådan. Vädret var otroligt fint men nu är hösten definitivt här. Krispig luft och kyliga vindar. Mysigt!

På eftermiddagen var det sedan dags för ett födelsedagskalas igen. Det var Lill-Skruttans dagiskompis O som fyllde 2. Kalaset hölls även denna gång på dagis och det var full rulle hela tiden kan jag säga. Det är roligt att se hur bra de leker tillsammans nu barnen i Orange Room. Mycket har hänt på bara ett par veckor.


En lek var att hitta "den andra" av olika saker. Lill-Skruttan fick enpar blå-gul socka och hon skulle leta rätt på den andra sockan. Färgvalet på socka var slumpartat men lite kul för det kändes så svenskt...!


Här klättras det! Haha, man kan se oss föräldrar ta kort i spegeln...


Och Lill-Skruttans dinosaurie verkar ha blivit vegetarian.... 
Iallafall tyckte hon att han skulle äta sparris...!


Så kom tårtan! I form av Elmo!!! Här skär O´s pappa upp den till förväntansfulla barn.


På söndagen var det ju maraton i staden. Vi höll oss dock inomhus under förmiddagen och när vi väl gick ut så promenerade vi söderut för att inte komma in i folkhavet som ju alltid bildas längs 1st avenue när det är maraton. Jag tycker det är underbar stämning i staden under maraton, men med barnvagn är det  folkmassorna ändå något man helst vill undvika. På vägen tillbaka såg vi dock hur städpatrullerna var ute. Minst 4 olika sopbilar såg vi då vi passerade två block. Plus en mängd volontärer som gick runt och sopade och plockade pappmuggar från gatorna. En doft av sportdryck svävade över gatan. söndagskvällen var vi barnvakt till W. Det var också otroligt livfulla timmar! Lill-Skruttan och W lekte som bara den. Både hos oss och nere i playroom dit vi gick en sväng under kvällen. Kul kul kul hade de och var igång länge trots att vi faktiskt flyttat tillbaks klockan till vintertid så vi hade trott att de eventuellt skulle bli trötta lite tidigare. Men icke sa nicke. Det lektes för fullt ända till klockan var runt halv nio ny tid vilket ju egentligen var halv tio för dem.


Här fixas vagnen.


Och så spelade vi instrument.

Nu är det ju redan mitten av veckan och jag tycker just nu att tiden rusar iväg. Ibland svårt att hinna med det man vill. En rolig sak vi gjorde igår var att prata med Olgakatt som ju befinner sig i Kina just nu.  Hon ringe upp M´s iPhone och eftersom båda har den senaste versionen av iPhone amt att Olgakatt hittat ett trådläst nätverk så kunde hon "face tima"! Otroligt häftigt måste jag säga! Att både kunna se och prata med någon så långt bort som i Kina. Rakt in i sin telefon! Ingen dator. Inget Skype eller iChat eller msn, utan helt enkelt bara mobilen! Hon verkade lite sliten eftersom hon inte sovit ordentligt på flera dygn, men ändå vid gott mod. Tågresan verkar ha varit en pärs. En 38-timmars (!) resa på en hård ca 45 cm bred träbrits. Ingen möjlighet till att sitta, utan de fick ligga på sina respektive britsar mer eller mindre hela resan. Inte undra på att hon var lite sliten...! Måste säga att jag tycker det är rätt coolt ändå att M´s gamla moster ger sig ut på en sådan här "backpacker-resa". Det är nog inte så många 65+ som skulle göra det tror jag. Tre veckor ska hon och hennes kompis var ute och "luffa".

Nu mörknar det sakta utanför fönstret och jag tänkte hämta Lill-Skruttan lite tidigare från dagis idag. Hon var på ett lite skumt humör både igårkväll och i morse så jag tänkte att hon kanske skulle behöva lite kortare dag på dagis idag och lite mer tid hemma. M kommer jobba lite sent ikväll så vi får mysa lite själva först hon och jag.


16 kommentarer:

Katarina på Filippinerna sa...

Jag håller fullt med mig, dessa Tv kankaler och det enorma utbudet, blir som att måste ha ALLA, i början. Men sällan påTV, förutom nyheterna en gånger per dag, då BBC och CNN. Jag kan leva utan dessa kanaler och kommer ihåg hur dyrt det var då vi var i USA.

Härlig orkester ni hade!!

Marktonen brukar vara en fantastisk upplevelse för dem som springer, men säkert en folkfest för oss andra.

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det finns ju väldigt bra program och serier här men vi har insett att vi inte har ngtstort intresse av de flesta som sänds på "vanlig kabel". Eller rättare sagt de kan man ofta ändå lyckas se online eller så. Eller abra vänta lite så kommer de på Netflix. Sedan KAN man ju även hyra eller köpa vissa serier IFALL man verkligen vill se dem. Och det blir i längden mycket billigare än att betala ca 100 dollar I MÅNADEN för kabeln! Så ja vi tycker det känns skönt att vara utan faktiskt. :-)
Kramar!!

Desiree sa...

En bade aktiv och harlig helg. Vi lamnade faktiskt ocksa tillbaka varan box for att vi kollade inte heller sa mycket pa tv i AL (det gor vi inte har heller for den delen). Kul att E har sa manga kompisar att leka med. Haftigt att folja olgakatts resa i Kina. Hon verkar fa mycket aventyr pa sin resa. marianne kor ju ocksa med lite rapportering fran henne.
Kramis!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var en rätt aktiv helg. Att göra sig av med kabel-YTVn kändes rätt. Vi har tittat en hel del på TV här och till viss del kan jag sakna boxen eftersom det var så smidigt att spela in program på den och se i efterhand. På så vis kunde man dessutom spola över reklamen! MEN vi insåg att vi inte följt/följer nästan några program längre som inte går att se på annat vis. Så då kändes det otroligt onödigt att betala så mycket varje månad.
Kram!

Annika sa...

Jag skulle inte vilja lämna tillbaka min box för aldrig det ;-)
Men vi är alla olika, och visst finns det massor att plocka från nätet och netflix. Så för er är det säkert rätt val.
Apple TV är lite coolt, det har jag också funderat lite på, men vi får se...
Hoppas att ni blir nöjd med er lilla box.
Annars verkar det varit en fin helg för er, som alltid. Massor i görningen!
SÅ j-a synd att jag inte komemr upp i helgen och får träffa dig och de andra, men det är för mkt pengar, och framförallt för MASTIGT för sex timmar i NYC. Satsar på våren och lååånghelg istället.

KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
hahahaa nej jag förstår att du itne vill ämna kabel-TVn! :-) Ni följer sååå många program. men vi gör ju iten det. Vi har liksom inte den tiden. Du vet på kvällarna så länge Lill-Skruttan är vaken är vi med henne. Och hon lägger sig inte förrän runt 21-21.30-tiden. Sedant ar det oftast nästan en timme att natta. Då är klockan ofta 22-22.30 när man gjort det. Och OM vi isåfal vill se ngt blir det oftast att vi netflixar ngt. Men ofta gör man annat. Som surfar på nätet eller läser. Eller typ umgså med varandra och pratar "vuxenprat" ;-)
Men det är skillnad på att ha småbarn och att ha stora barn. Tiden och kvällarna blir annorlunda. Man prioriterar annorlunda. Just nu för oss passade detta dock perfekt. Det vi kommer sakna mest är nog sporten. Inte för att vi kollade mycket eller ofta, men vi hade ibland på Rangers matcher på MSG eller så vilket var kul.
SKITTRIST att du inte kommer. Hade verkligen sett fram emot att träffa dig!!! MEN jag FÖRSTÅR verkligen. Det är både dyrt och lång resväg för så kort tid här. Kul att ni kommer i vår iallafall!!!
Kramar till er!

Trillingnöten sa...

Vilken mysig helg ni hade! Vad skönt också att det går bättre för E med kompisarna i Orange room. Hon har kanske vant sig nu? Och blivit mer bekväm i sin roll i rummet :) Ha ett trevligt slut på arbetsveckan :) kram

Marianne sa...

Ja Olgakatt är verkligen av segt virke! Vet i sjutton om jag hade fixat en sån resa. Tror jag hade varit väldigt gnällig : )

Tänk vad mycket barnkalas det blir när barnen är på dagis. Har glömt allt det där, men så är det ju.

Vad skönt att vara av med en tv-box! Jag tycker tv är något av det omodernaste som finns, att man ska behöva ha arton olika boxar och sladdar och fjärrisar verkar ju inte klokt, sånt där ska finnas integrerat i tv:n så att man slipper en massa bök.

Kramar!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det var en bra helg även om jag fortfarande var rätt trött på lördagen. Särskilt på kvällen. Skulle gått på en inflyttningsfest men orkade inte. Det är stor skillnad för hu Lill-Skruttan är i Orange Room nu. Nu verkar hon trivas hur bra som helst med de nya barnen. Jätteskönt!
Kram!


Marianne,
hahaha ja du visst är Olgakatt av segt virke! ;-)
Jag vet inte själv hur jag klarat av det hela. det är ju ingen "resort-charter" direkt...!
Och barnkalasen duggar tätt måste jag säga. Skönt är det ju att de flesta bor här och har dem i närheten. Det gör det hela mindre krångligt. Både när man ska på kalas samt när man står som "värd".
TV-boxen känns det bra att bli av med. Just som vi inte tittar nämnvärt. Kostade bara oss en massa pengar i onödan.
Sedan håller jag med om att jag tycker man skulle kunna ha EN fjärrkontroll för alla sina apparater. Varför kan man inte det???
Kramar!

Solstrålen sa...

Apple -tv! Måste du berätta det. Men vi här i Sverige vi har ju SVT med Anslagstavlan och Rapport och snöslask. Man får vara glad för det lilla.


Apple -tv...Apple.-tv.....

Saltistjejen sa...

Solstrålen,
javisst ni har ju hur mycket smaskigt som helst på TV!!!!! ;-)

Suddrik sa...

Kasta ut boxen... Det låter som en utopi. Tanken ska få mogna ett tag. Får se om ungarna överlever det bara!!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
ja det kanske är de små som värnar mest om Kabeln? Fast vår tjej är för liten än så det var inga problem. Det hon vill se är främst sådant vi ändå har på film (i datorn) samt youtube...
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag var inte ens en backpacker när jag var 18! Gillar resväska och hotell. Fast vandrarhem har jag bott på men av den lite mer bekväma varianten :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hahahaaa nej jag tror man måste vara lite äventryrlig av sig och känna att just det där med bekvämligheter inte är något man behöver. Själv skulle jag kunna tänka mig packpackerresande tror jag. Men visst, det ÄR ju ett helt annat sätt att resa på och på "äldre" dagar har jag verkligen lärt mig uppskatta att resa lite "lyxigare" också. utan barn är det dock en helt annan sak tycker jag. Då kan det t o m vara ngt man tycker är kul just detta att inte få allt "serverat". tycker jag. men MED barn går bekvämlighet klart först!! ;-)
Kram!

Trillingnöten sa...

Jag ÄLSKAR att mysa! Verkligen! Vi hade också kvällsfika hos pappa (mina föräldrar är skilda) och det var höjdpunkten. Man pratade om dagen och åt nå mumsiga mackor med varm choklad...Speciellt när det var mörkt ute på höst och vinter...mysa i soffan, fredagsmys, frukostmys, julmys...man kan mysa var som helst och närsomhelst! Kram