måndag, november 15, 2010

Liten uppdatering

Ringde till orange Room strax efter att jag postade inlägget nedan. Pratade med ena läraren där. Lill-Skruttan var lugn igen men det hade tagit en bra stund efter att jag gått. Hon verkade dessutom vara lite mer känslig än vanligt med nära till tårarna då och då. Vi kom överens om att jag skulle hämta henne tidigare i eftermiddag.  Jag vill det själv eftersom det kändes som om Lill-Skruttan verkligen behöver få vara hemma lite mer idag efter sin tuffa morgon. Jag ska dessutom ut ikväll och äta middag med vänner från mitt förra labb och vill därmed ha mer tid för Lill-Skruttan. Om jag hämtar tidigare hinner vi få mystid ihop. Bra för henne och bra för mig. Jag hade tänkt hämta efter vilan, men läraren sa att de skulle fira ena barnets födelsedag då och hon trodde Lill-Skruttan gärna ville vara med om det. Så jag hämtar efter att de firat detta, vilket de skulle göra direkt efter vilan. Det blir jättebra. Klumpen i magen kändes mindre efter det samtalet. Nu är jag mest hungrig. Tror det blir lunch snart.

19 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Fy bövelen vad jobbigt! Jag förstår både henne och dig. Det kan inte ha varit lätt. Visst, de förstår mycket i den åldern, men man kan ju inte förklara allt i alla fall. De förstår inte, de har inte tillräckligt med erfarenhet ännu...usch! Vad skönt att få gå och hämta lite tidigare i alla fall och få mysa en liten stund! Jag hoppas eftermiddagen blir bättre! Kramar

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det var riktigt jobbigt. Men det är ju något man braa måste uthärda. Det jag tror hon tycker är värst är nog inte själva smärtan i sig från stick etc utan att hon känner sig maktlös. Att hon inte har kontroll över vad som händer. Att vi håller "fast" henne och att hon itne kan ta sig därifrån. Och ja det känns helt rätt att hämta henne tidigare. Ska snart gå dit.
Kram!

Emmama sa...

Åh så bra att hon verkar bättre nu och skönt att du har möjligheten att gå lite tidigare. Måste varit ett himla skräp för henne och dig att börja dagen med en spruta. Hoppas ni fick till mycket mys innan din middag ute! :)

Kram!

Taina sa...

Skönt att höra att det hade lugnat ner sig. Kul för henne att få vara med på lite kalas och sen en mysstund med mamma. Den tuffa dagen får således ett bra slut.

Kram kram

Fröken Anki sa...

Men usch vilken dag! INte kul när det blir så. Hoppas att det går över med åren.

SKönt att du kunde hämta lite tidigare så att ni fick lite mystid tillsammans! HOppas att hon var gladare ikväll, och att du fick en trevlig kväll ute.

kram

Saltistjejen sa...

Emmama,
ja det var en jobbig morgon. MEn eftermiddagen och kvällen blev väldigt mycket bättre vilket var skönt. Hon verkade dock lite "låg" hela kvällen men vi hade det supermysigt och jag tror att både hon och jag behövde den här stunden ändå.
Kram!


Taina,
ja det var en bra stund tillsammans. Vi gjorde inte något särskilt alls utan var mest bara tillsammans vilket var det jag tror behövdes.
Kram!


Fröken Anki,
nej det är inte kul alls. Jag hoppas också att det ska gå bättre när hon är lite äldre och ändå kan förstå ännu lite mer.
Kram!!

Livet enligt Jenny sa...

Fy vännen vad jobbigt! Klart du skall unna dig lite mys och gostid extra. Hoppas du hade trevligt på middagen! Kramen

Anna, Fair and True sa...

Hur gick det på kvällen? Ville hon prata mycket om det?

Syster i söder sa...

Usch vad jobbigt. Hoppas hon lugnar ner sig lite. Jag vet att jag själv var livrädd för doktorn närjag var liten. krama henne från mig. Skypa till helgen?

Saltistjejen sa...

Jenny,
ja det var jobbigt men det blev en mysig stund m Lill.Skruttan på eftermiddagen och jag hade en trevlig kväll med mina vänner.
Kram!


Anna Fair and True,
nej vi pratade inte så mycket om det. Hon ville läsa en av "doktorsböckerna" igen så fort vi kom hem från dagis. Så det gjorde vi och då pratade jag såklart en del om hennes besök också. Men sedan verkade hon liksom "färdig" med detta så då gjorde vi helt andra saker. Hon var lite "mellow" men ville vara mycket nära" så edet kändes verkligen bra att jag kunde hämta henne tidigare så vi fick lite tid tillsammans.


Syster i Söder,
ja det är ju jobbigt. Skype låter super!
Kram!!!

Annika sa...

Den tuffa dagen fick ett lugnt och fint slut. Mys hemma med klok mamma!
Du är bäst, Saltis!!
KRAM!!

Anna, Fair and True sa...

Men låter positivt att hon ändå ville läsa doktor-boken.

Saltistjejen sa...

Annika,
tack gulliga du!!!
Kram!!


Anna Fair and True,
ja det ar nog ett sätt för henne att lite återknyta till det hon upplevt tidigare på dagen kanske?

anna of sweden sa...

Hoppas att allt är okej idag!
Kram!

Marianne sa...

Usch så jobbigt sånt där är! Det är nästan så att du hade behövt mer tröst än Lillskruttan! Hoppas att resten av dagen gick bra och att hon lugnade sig ordentligt.

Det kanske vore bra om dagis fick göra ett studiebesök hos doktorn? Att alla barn får vägas och mätas och Lillskruttan bara om hon vill och i så fall inte som en av de första? Då skulle hon se tydligare att det inte är farligt, att andra barn klarar det och då gör nog hon också det? Fast sånt kanske inte går att ordna, förstås.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
Haha ja jag behövde kanske lika mycket tröst jag med? ;-)
Förslaget om studiebesök är jättebra men tyvärr tror jag det är svårt att genomföra. De flesta pediatricians här verkar jobba för fullt och har nog svårt att säga ja till sådana saker. Tyvärr. Men visst hade det säkert kunnat hjälpa. I motse var hon iallafall på ett strålande humör då jag tror hon "glömt" det jobbiga nu. Till nästa gång...
Kram!

Saltistjejen sa...

Anna pf Sweden,
Tack! Det var bra i morse iallafall! :-)

Anna, Fair and True sa...

Smart idé Marianne hade! Men säkerligen svårt att genomföra. Om inte doktorn kommer till dagis förstås.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det hade varit superbra men tyvärr är den nog inte möjlig att genomföra. Iallafall inte om man inte känner ngn som arbetar som pediatrician här och kan ta det den vägen. Gissar att det är lite lika i Sverige också, de barnläkare som finns har fullt schema och kan iten ta in "studiegrupper" om det inte handlar om deras egna barn m kompisar, eller några de känner.