fredag, november 26, 2010

Thanksgiving i bilder


Frukost - Lill-Skruttans cup cake som hon bakade i Orange Room igår. I bakgrunden stod TVn på med Macy´s Thanksgiving parad.


Lipton & Tazo 


Vårt bidrag till Thanksgiving middagen: Brysselkål i ugn med citron och ingefära samt en rödbetsallad med tomater och getost.



Våra härliga grannar som var "värdar" för middagen. 


Tåg är alltid skoj!


Glad värdinna.

Lill-Skruttan och M


W hade otroligt kul hela eftermiddagen och kvällen.


Fortfarande tidigt vilket man kan se på det relativt tomma bordet....



Bus


Lill-Skruttan får hjälp att sätta fast benet på en dinosaurie.



W och Lill-Skruttan roar sig i väntan på maten och de andra gästerna.


Tranbärsgelé


Små hjälpredor i köket.


Jag och Lill-Skruttan


Här kommer KALKONEN!


Bordet börjar fyllas


Så gott!


Konsten att tranchera en kalkon.


 Koll på utsikten




Tredje kompisen E har anlänt!


Middagen serverad


Så otroligt gott!


E testar fotbollsutrustningen samtidigt som hon kollar fotbollen på TV.


Cool tjej! 
Kan även tillägga att Lill-Skruttan var livrädd för W´s stora handske. Varje gång hon såg den började hon gråta, så senare under kvällen plockades den undan.


Efterrätterna framdukade. Pecanpaj samt pumpkinpaj.


Lässtund i soffan.

 Sista öset innan det var dags att säga TACk och adjö. Här var alla ungarna helvilda medan vi vuxna inte riktigt hade samma energinivå....


Thanksgiving är över för det här året. Det var en riktigt bra dag på det hela taget. Det enda jobbiga var att Lill-Skruttan har någon förkylning på gång så hon var inte riktigt sitt vanliga jag utan klart mer gnällig och trött än vanligt. Jag hoppas hon är bättre igen snart. Maten var dock helt otroligt god! Våra grannar hade gjort kalkonen samt stuffing och gravy (sås) helt från början. Inga halvfabrikat här inte. Dessutom pecannötspajen. Våra andra vänner kom med två potatisrätter - potatismos samt en oerhört god potatisgratäng. De hade även bakat pumkinpajen. Vi stod för brysselkålen samt rödbetssalladen. Den sistnämnda ingen traditionell Thanksgivingrätt utan enbart medtagen för att vi tycker om rödbetor. Dessutom hade vi med lite ost och kex. God mat och Gott sällskap. Vad mer kan man begära?!?

To our friends -
THANKS for a GREAT Thanksgiving!!!


11 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad underbart att få fira med vänner och trevlig mat! Det såg verkligen mysigt ut! Jag saknar lite den där känslan av Thanksgiving och längtar tills vi kan fira på riktigt :) Här är det ju ingen som bryr sig. Min värdfamilj i NY frågade om man firar Thanksgiving i Sverige. Erm...IQ fiskmås? Och de var också välutbildade och intelligenta människor :) Kram på er!

Annika sa...

Jag har inte riktigt förstått hur stor denna helgdag är i USA. Det verkar jättemysigt. vi i Sverige är avundsjuka för vi har ju inte en helgdag på hösten! =) Sedan måste jag säga: Vilken härlig utsikt och vilken söööt tjej med den stora handsken!

Millan sa...

Det later verkligen som en mysig och rolig dag!! Thanks Giving verkar vara en riktigt trevlig helg maste jag saga! God mat sag det ocksa ut att vara. Jag har inte atit frukost annu sa sitter har med kurrande mage nu :-).
Fin hon ar lillskruttan i sin GAP klanning ocksa. Jag har statt och hallt i den dar klanningen SA manga ganger och funderat pa den som julklanning till Sofia. Sa fin!
Kram

Katarina sa...

Va kul att fira med vännerna. Ser ut som ni har ätit massor med god mat. Vi firar inte thanksgiving här på Filippinerna men tog det av matbordet vis Skype video, så vi var med på ett litet hörn imorse!

Kram och ha en bra helg1

Desiree sa...

Vilken underbar thanksgivning. All maten på bordet såg jättegod ut. Din rödbetssallad såg väldigt vacker och god ut. Häftigt att ha den utsikten över NY också då man intar sin thanksgivning middag.

Jag tycker att lilla E såg himla cool ut i sin fotbollshjälm och din jättehandske. Hoppas att hon kryar på sig snart.
Kram och ha en fin första advent också.

Lotta sa...

Åh, så fint det ser ut! Och god mat är alltid helt rätt!
Vilken utsikt! När jag var yngre var New York min stora dröm och jag läste allt jag kunde komma över om the big apple. Jag lärde mig gatusystemet och kunde namn på broar och tunnlar. Tyvärr har jag aldrig varit där på riktigt. Nu undrar jag förstås vilken bro det är vi ser?
Kram och trevlig advent!

Annika sa...

Precis, vilken mysig helg det är, Thanksgiving!!
Älskar den precis för vad den är. Just det där nedtaggade med folus på mat och vänner och familj.
Er middag ser superdupergod ut, och jag kan tro att rödbetorna var uppskattade.
Era grannar har en otroligt vacker utsikt, men det har NI också!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Mysigt och trevligt ni verkar ha haft! Jag blev nyfiken på brysselkålrätten - kan du berätta lite mer/ge receptet?

Kram!

franziengland sa...

Gott, gott, gott och trevligt ser det ut! Så många fina bilder. Jag vill också gärna ha receptet på brysselkålrätten :) . Pecannötspaj kan jag föreställa mig är OTROLIGT gott. Nej, vad mer kan man begära. Det verkar ha varit superlyckat. Fint att ha sådana vänner.

Marianne sa...

Det låter som en både bra och god dag! Haha, jag hade också blivit rädd om någon hade ståt och viftat med en hand som var större än hela jag : )

Kramar!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
jag förstår att du kan sakna Thanksgiving. För någon som har familj i USA så måste detta vara en alldeles speciell högtid.
Kramar!


Annika,
visst är den otroligt stor här denna helgen. Och självklart är det välkommet såhär års.
Haha ja Lill-Skruttans kompis E är jättesöt och hon var så cool i fotbollsutrustningen tycker jag! :-)


Millan,
haha så du har kollat samma klänning till Sofia! :-)
Ja, jag föll ju direkt för den när jag såg den. Det var på rea tidigare i höstas men detta är faktsikt förta gången Lill-Skruttan har den på sig.
Kram!


Katarina,
å mysig att ni kunde skypa lite och få lite Thankksgivingkänsla den vägen! :-)
Kram!


Desiree,
ja det var en himla mysig och god Thanksgiving. Haha det var inte vår lilla E som hade fotbollsutrustningen på sig dock, utan det var våra vänners dotter. Alltså en av Lill-Skruttans bästa vänner. Och handsken var en annan av Lill-Skruttans vänner nämligen grannarnas son W´s. Även hjälmen var hans. :-)
Lill-Skruttan var däremot jätterädd för just handsken och började gråta nästan varje gång hon såg den....
Kram!!


Lotta,
å där ser man. Bron man ser är Queensboro Bridge, alltså den som går mellan Manhattan och Queens. Den går alldeles över Roosevelt Island som ligger i East River. Kul att du var så intresserad av NYC. Kanske kan du besöka staden så småningom? :-)
Kram!


Annika,
ja visst är det en härlig helg. Jag har verkligen lärt mig uppskatta den mer och mer för varje år. Inte på samma vis som en som har familj här i USA men ändå som en otroligt mysig helg. Avslappnad. God mat och gemenskap! :-)
Kram!!


Anna Fair and True,
aha jo jag kan lägga ut receptet här senare.
Kram!


franziengland,
kul att det var fler som var nyfikna på brysselkålen. Den blev verkligen GOD tycker jag! :-) Ska som sagt lägga ut receptet i bloggen senare.
Pecannötspajen var god! :-)
Kram!


Marianne,
du jag hade kanske också blivit rädd om någon viftat med en sådan handske....! ;-)
Kramar!!