torsdag, november 04, 2010

Regnig födelsedag

I morse väckte jag M och Lill-Skruttan med ett tänt ljus och lite sång. Hade gjort i ordning en bricka med de gratulationskort som kommit samt en del paket. Där fanns även den teckning Lill-Skruttan ritade till M igår. Precis "som Laban. Han ritar till pappa Spökes fölsedaaa!"(Lill-Skruttans favoritavsnitt i Labanfilmen heter Pappa Spöke fyller år....! say no more...!). Fast i morse när jag just väckt dem båda i sängen var hon inte direkt på sitt bästa humör. nej det var Fröken Gnällsippa som låg i sängen och surade och uäääade. Hon är verkligen otroligt konservativ när det gäller morgnar. Det ska alltid alltid vara likadant. Är det inte det så är det inte bra....! Jaja, till slut tinade hon upp iallafall, men blev lite sur över att jag slagit in en av M´s paket i hennes filt (i brist på presentpapper vilket jag upptäckte på morgonen) och knytit snöre om. DET var INTE poppis! Jaja, till slut ordnade sig ju det med. M öppnade ju paketet och vips hade hon sin filt tillbaka.

Lill-Skruttans teckning. För er som inte kan se det direkt så föreställer den bl a hennes hand (kanske kan skymtas nere i vänstra hörnet) och min hand (ngt mer fantasifullt ritad i mitten).


Svenskt godis! JIPPIE!!!

Resten av dagen har gått i regnets och gråhetens tecken. Åtminstone vädermässigt. Det har verkligen totalregnat här idag!!! Jag gick till jobbet en sväng för att ta hand om mina celler. Blev kvar ett tag för att fixa med en del annat men packade ihop och gick för dagen vid lunchtid. Hade bestämt att äta en födelsedagslunch ute med M så vi sågs först hemma där vi snabbskypade med Svägerskan innan vi gick ut i regnet. Det blev en lunch på vår favoritkrog runt hörnan, Bistro 61. Ingen av oss kände för någon längre utflykt i det här vädret. Gott och himla mysigt att ta en lunch ute sådär en vardag. Jag kände mig dock fortfarande rätt trött och hängig så när jag kom tillbaka hem tänkte jag lägga mig på soffan och "bara vila lite". Hm, jag somnade som en stock. Vaknade mer än 1 timme senare. Då började det redan mörkna ute. Jag hade nog varit totalt utmattad. Ibland tror man att man är i bättre form än man verkligen är....

Även katterna var trötta den här grå eftermiddagen.


Men tittade upp när jag skulle fota.Nu kommer de nog hem snart iallafall både M och Lill-Skruttan. Det kommer bli en delikat födelsedagsmiddag här! På menyn står nämligen Födelsedagsbarnets alldeles eget val: Varma mackor! Haha! Jaja, det blir det M vill ha när han fyller år. Varma mackor. Med tomat och ost och citronpeppar. Inget annat. 

Imorgon är det fredag. Vi har nytt dagismöte. Lärarna vill prata med föräldrarna igen om hur allt går. Vi var ju där på enskilt möte nyligen och på "gruppinformationsmöte" i måndags, men det är säkert bra att träffas regelbundet och hyfsat ofta. Vi får väl se vad de säger om detta med Lill-Skruttans salgtendenser. Jag tycker själv det verkat bli mycket bättre på sista tiden. Att hon börjat känna sig mer hemma i gruppen nu, vilket är skönt! Vi lär får veta mer imorgon.


11 kommentarer:

Fröken Anki sa...

Grattis till M! Låter som en mycket trevlig födelsedag.
Kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja det blev en bra dag även om det inte blev ngn tårta...
Jag har mailat dig nu ang bloggträffen också!
Kram!!

Trillingnöten sa...

Åh vad mysigt :) Födelsedagar som är så där är bäst! Lugna, trevliga, mysiga och så gör man precis som man själv vill! Det är underbart! :) Jag hoppas att middagen blev god. Jag blev i alla fall sugen på varma mackor kan jag tala om :) Ha det gött! Kramar

Desiree sa...

Låter som om M fick en riktigt fin och bra födelsedag med fin uppvaktning från sina båda favorit tjejer trots grått och trist novemberväder. Fin teckning lilla E hade fixat till pappa. Ha ha ler åt spöket laban storyn. Toppen att du mår bättre även om du fortfarande är trött. Du behövde nog den där vilan på eftermiddagen.
Varma mackor är inte alls fel på sin födelsedag. Det viktiga är att man får något gott om man gillar det behöver ju faktiskt inte vara så märkvärdigt alla gånger. Ni fick ju en fin lunch ihop på tu man hand. Ha det bra och fortsätt krya på dig.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack! Jo han sa att han var nöjd och han hade redan innan annonserat att han ville ha en lugn födelsedag med bara oss (familjen). Så det fick han.
Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är skönt när man kan mysa. Regnet gjorde ju sitt till för att öka just den där höstmysstämningen! :-)
Kramar!

KARLAVAGNEN sa...

Hjärtliga gratulationer! Jag ler stort när jag läser ditt inlägg, hon är för go lilla E.

Grattis till pappa M å katterna förståss, de får en hälsning!!!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
tack!! :-)

Anna, Fair and True sa...

Grattis M i efterskott!

Varma mackor är ju smaskens! Han bad ju i alla fall inte om blodpudding som många barn gör :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hhahaa OM vi skulle kunna få tag på blodpudding här så är jag rätt säker på att det skulle blivit en riktigt fin överraskningsmiddag! :-) Vi båda älskar blofpudding! Har hittat tysk blodkorv i en tysk affär men det var INGEN hit alls tyckte vi!
:-)

Anna, Fair and True sa...

:)