lördag, november 20, 2010

Lite smått och gott

Gårdagens anteckning från Orange Room:

E had a great day playing with the children. R and E played with the babies all day today and E had a question. She´d turn to me so I encouraged her to turn to turn to the child and ask the question. Now E has no hesitations to ask them questions. This can help her feel more confident to ask them questions and help her social skills with other children.
Today C was making a cake by using the blocks. E wanted to join her. She grabbed one block and asked C (without our help) "Can I help you C?". C said "Yes". They made the cake together.
Have a good night!
/A

Lärarna i Orange Room har även öppnat en länk på nätet där de laddat upp bilder från dagis. Alla föräldrar har blivit "inbjudna" att ta del av dessa bilder och det var verkligen roligt att se. Alla barn har fått ett eget "album" där och det finns även ett för "gruppaktiviteter". Som förälder känns det otroligt roligt att kunna ta del av bilder från dagarna på dagis. Det är helt fantastiskt vad de gör saker där. Otroligt! Bilder är lite extra eftersom de kompletterar det vi får reda på när vi pratar med lärarna vid hämtning samt de små anteckningar som de ofta skriver i "vår anteckningsbok". Roligt!

Just nu är det morgon här. Solen skiner utanför fönstret men det är ganska kyligt ute. Enligt datorn ska det vara 6 grader nu på morgonen men stiga till ca 14 under dagen. Vi har planerat att gå till den svenska julmarknaden idag. Som anordnas av Svenska Kyrkan här i New York. M var där redan igår eftermiddag med sina två svenska kollegor och provsmakade glöggen. Han hade med sig en del svensk choklad när han kom hem vilket var väldigt uppskattat!

Vi har även fått ett samtal från Olgakatt nu på morgonen och hon mår bra nu efter sin dunderförkylning. Så härligt att se henne. En helt annan lyster i ögonen! Nu har hon ett par dagar kvar innan den långa resan tillbaks till Sverige.

7 kommentarer:

Desiree sa...

Vad trevligt med lite svenskt adventsfirande i svenska kyrkan så här på förhand. Det är ju mysigt att faktiskt ha möjlighet att gå på just sådant då man bor utomlands sådant där fanns ju aldrig i AL men vi brukade ju istället anordna lite själva med det lilla svenskgänget där. Kul att Olgakatt mår mycket bättre och nu kan njuta av sina sista dagar i Kina. Ha en underbar dag och njut av det fina vädret.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag var också där på julmarknad när jag bodde i New Jersey. Och Lucia, fast den var i St Peter's kyrka tror jag. Köpte du något? Jag ska på Taxinge slotts julmarknad imorgon, den är så mysig!

Kram!

Suddrik sa...

Vi skulle också på svenskt julfirande idag, Nordic Heritage Museum, men Alva bara kräks. Får bli imorgon istället!

Jag blir lite avis på er skolwebb... Det har de nog inga resurser för på vårt dagis.

Katarina på Filippinerna sa...

Kul med adventsfika, än om den är lite tidig.. (Jag är en sån där typ som håller hårt på när man börjar fira och inte,, he he) Men det smakar säkert lika bra ändå!

Kul att de fixat bilder som föräldrarna kan ta del av. Jag tycker det verkar som ni har ett riktigt bra och engagerat dagis!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var jättemysigt som vanligt. Särskilt själva marknaden. Jag gillar den.
Kram!


Anna Fair and True,
japp själva Luciakonserten är inte i Svenska Kyrkan eftersom lokalen där är väldigt liten.
Vi köpte en del saker på marknaden. Och du Taxinges julmarknad är suverän! Har inte varit där på många år men som yngre var det en tradition att åka dit.
Kram!!


Suddrik,
fy vad hemskt att Alva kräks så mycket!!! Hoppas verkligen hon blir bra snart.
Kram!


Katarina,
ja det var inte riktgit adventsfika tror jag. Svenska kyrkan här har nästan alltid julmarknaden just den här helgen i november. Troligen för att nästa helg (sista helgen i november) oftast är Thanksgiving och då kan de nog inte har julmarknaden. Så de har den innan.
kram!!

Emmama sa...

Superbra initiativ från förskolan! Och vad bra att hon frågade barnet själv!

Kram!

Saltistjejen sa...

Emmama,
visst var det bra att hon a till själv! Vi blev jätteglada för det!
kram!