onsdag, november 17, 2010

Söndag på Zoo

Jag vet att det är onsdag idag men jag har ju ännu inte visat bilder från helgens zoobesök vilket jag skrev tidigare att jag skulle. Underbart väder var det i helgen med sol och runt 17 grader. På söndagen gick därför jag och Lill-skruttan (M var tyvärr tvungen att jobba) till Central Park för att besöka deras zoo. På vägen dit sprang vi på en av Lill-Skruttans dagiskompisar. Hon och hennes föräldrar skulle också till zoo:t så vi gjorde sällskap. Det blev en riktigt härlig söndag där. Först besökte vi deras "petting zoo" där Lill-Skruttan för första gången vågade mata fåren. Men laman var lite för läskig så den fick jag mata medan hon tittade på. Det blev även en hel del lek där också. Efter detta gick vi vidare in till andra delen av zoo:t och tittade på sjölejonen, isbjörnarna, snöleoparden, pingvinerna och babianerna. Och ja, så satt vi och njöt i solen också såklart.

Tittut! En liten kanin.


Lill-Skruttan och hennes kompis leker med sköldpaddan och de stora sköldpaddsskalen som finns på petting zoo:t.


Konsten att rida på en sköldpadda.


Inne i det stora äggskalet.


Här kan man gå över vattnet på stora "näckrosblad". Spännande!


Väl inne på "stora zoo:t".
Här på väg mot sjölejonen.


Sjölejonen. 
En solade högst upp på klippan och de andra två njöt i solen vid vattnet.


 
Här sitter de små tjejerna och äter lite snacks och kollar in både människor och sjölejon.


En örn kan man ju alltid undersöka.


En sådan underbar vacker höstdag. 
Såpass varm att många gick i t-shirt så det kändes mer som en sommardag faktiskt.

Efter zoobesöket gick vi en stund till lekparken i närheten men stannade bara en stund innan vi gick hemåt igen. Lill-Skruttan somnade i vagnen. En riktigt skön dag i Parken! Sådana här höstdagar är helt fantastiska och det är de som gör att jag älskar hösten här. Den är helt klart min favoritårstid här i New York även om våren är riktigt fin den med.


*) Tyvärr hade jag inte kameran med mig så alla bilder här är tagna med min iPhone. Som tur är tar den riktigt bra bilder när man är utomhus i fullt dagsljus.

12 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag kan inte annat än hålla med om att höst i New York är underbart :) Då har den heta och fuktiga sommaren lagt sig, men det är fortfarande varmt och skönt och bra väder :) Här har vi snö btw. Jupp. Fortfarande. Jag som trodde att snön skulle vara försvunnen förra fredagen. Tji fick jag! Så njut av hösten!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
oj snö fortfarande! Fast jag gillar snö också. Då kan man åka pulka och skidor och kasta snöboll!!! :-)
Men visst njuter jag av hösten här.
Kram!

Suddrik sa...

Vilket fint zoo och vilket härligt väder! Inte konstigt att du älskar hösten!

Katarina på Filippinerna sa...

Härligt höstväder och det ser fint ut på zoo, om man nu kan uttrycka sig så. För vilda djur hör ju hemma någon annanstans.

Fina bilder!

Anna, Fair and True sa...

Det märktes som sagt inte att det var tagna med iPhonen! Brukar E vilja kolla på fotona också? Jag tänkte t ex på bilden med/i kaninerna.

Ja, tänk om höstevn var så här hemma!

Desiree sa...

Perfekt vader for en dag pa zoo. Vad sota bada tjejerna ar i sina toffsar. Jag forstar att du alskar hosten. Just host och var var ju helt klart basta arstiderna i USA.
Kram!

Annika sa...

Jadu, hösten på den amerikanska östkusten är helt oslagbar. men våren är också helt fantastisk!!
Men hösten vinner nog iaf.
ÄLSKAR DEN!
OCH vilken fin dag ni fick på zoo! OCH bilderna med din iPhone blev ju toppen. Jag har ju bara den fösta modellen av iPhone ännu och där är kameran så USEL.
Peter har iPhone4, stor skilland på hans kamera och min.
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
ja det är fantastiska höstar här tycker jag!
Kram!


Katarina,
ja jag håller med dig om att djur egentligen borde finnas fria, men jag tycker ändå att djurparker fyller en funktion. Dels finns ju arter som faktsikt "skyddas" av att man håller en del i fångenskap genom att man försöker att få dem att föräka sig där, men framförallt kan man nog med hjälp av djurparker väcka folks intresse och kärlek för djur och natur på ett sådant vis som förhoppningsvis kan få dem att engagera sig även i de vilda djurens väl. Kanske särskilt barn som annars mest skulle se dessa djur enbart på bilder eller i TV.
Hoppas jag. :-)
Kram!


Anna Fair and True,
jo hon vill gärna se sig på bild. Dock vill hon egentligen inte vara med på bild. Hon avskyr när vi fotar. Troligen för att jag gör det så ofta. men hon vill mer än gärna titta sedan.... ;-)
Hon gillade förresten den med kaninen!!!


Desiree,
ja hösten här är helt underbar!!!
Kram!


Annika,
jo jag gillar våren också. Och jag lovar att i vår kommer jag säkert att skriva här att VÅREN är min favoritårstid här hahahhaaa! ;-)
men som sagt, vår och höst är underbara. Kanske är det lättare att hösten får ytterligare lite mer uppmärksamhet från min sida för att 1) den är mycket längre här än vad våren är så man kan likosm njuta av de längre. Våren går så otroligt fort! 2) hösten här är så mycket härligare än höstarna i Sverige, medan jag faktiskt kan sakna just svenska vårarna en del. Jag saknar däremot sällan de svenska höstarna eftersom jag tycker atthöstarna här är så mycket härligare.
:-)

Marianne sa...

Mysig dag! Det är så bra med sådana där smådjurszoon där barnen får klappa djuren och komma i närkontakt. En kille i Kairo har planer på att göra det av sin farm som han har i utkanten av stan, men det kräver ju en del tid och jobb och pengar, så det dröjer nog innan det blir verklighet.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det är roligt att man kan klappa djuren. Nu är ju Lill-Skruttan fortfarande lite rädd för fåren också så hon vill helst inte klappa, men det är ändå roligt att barnen får mata och klappa.
Kram!

Anne-Marie sa...

Central Park är en fantastisk plats tycker jag. När man ser hur stort området är blir man imponerad. Vilket härligt väder och fina bilder som vanligt. Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
Central Park är verkligen fantastisk. tan den skulle New York vara så annorlunda. Jag känner mig så lyckligt lottad att vi bor på gångavstånd till Parken.
Kram!