söndag, november 21, 2010

Söndag i november

Idag har det varit en innehållsrik men ändå på många vis skön dag. Tyvärr har vi även fått veta något jobbigt som jag tror det kommer ta tid för mig att ta in, men jag kommer inte att skriva något mer om detta här i bloggen tror jag. Iallafall inte i nuläget. Just nu känner jag mig rätt omtumlad. Vi får se hur det blir framöver. Men trots detta tråkiga besked känner jag att dagen ändå varit bra på andra vis. Och jag inser verkligen att vänskap är viktigt. Otroligt viktigt. Vad skulle man göra utan sina vänner?
Här är dagen i bilder.

Dagen började med att Lill-Skruttan och jag gick till en av hennes dagiskompisar vid 10-tiden. Dit kom även ytterligare en dagiskompis och de tre tjejerna hade riktigt kul ihop vilket var skoj att se. Lill-Skruttan sa efteråt att hon tyckte det varit väldigt roligt där. Vi föräldrar hade också trevligt och det blev kaffe, muffins och bagels samt en massa prat.


Skön stil. Lill-Skruttan slog sig helt enkelt ner och kände sig som hemma...hahaha! 


Efteråt gick vi hem för vi hade bjudit hem vänner på brunch vid 12-tiden. Vi har inte setts sedan i somras så det var verkligen roligt och mysigt att ses. De är några av våra allra närmaste vänner här och faktiskt de allra första vi lärde känna.


Det blev svenska pannkakor & plättar, bär, grädde och olika sylter. Bröd, hemgjord gravlax och brie. Till detta dracks kaffe och sedan även champagne som våra vänner haft med sig. Lyxigt! 


 Båda är väldigt barnkära och det lektes en hel del med Lill-Skruttan.


När vi ätit färdigt gick vi ut i det otroligt härliga höstvädret. Först en sväng förbi det nybyggda huset på Rockefeller Campus. Sedan promenerade vi norrut tills vi skildes åt utanför Neue Galerie


Veckan som kommer är kort här i USA. Det är nämligen Thanksgiving nu på torsdag så vi arbetar endast måndag-onsdag. Otroligt skönt! jag börjar känna mig redo för lite mer ledighet nu faktiskt och ser redan fram emot julledigheten om en dryg månad. 

25 kommentarer:

kalaslotta sa...

Usch trist med tråkiga nyheter...vad det än är så hoppas jag att det är något som kan lösas.

Ha en skön vecka och happy thanksgiving!

Saltistjejen sa...

kalaslotta,
jo det hoppas jag med. tyvärr finns det inget jag eller vi kan göra vilket gör att man känner sig än mer maktlös. Men som sagt, jag orkar nog itnte gå in mer i detalj här i bloggen.Tack iallafall för omtanken!!! :-)
Och hoppas ni också får en fin vecka och en härlig Thanksgiving!
Kram!!

Katarina på Filippinerna sa...

Verkar verkligen som det blev en trevlig stund med era vänner och E. hon har verkligen vuxit.

Så tråkigt och jobbigt med mindre goda nyheter. Vad det än må vara, så hoppas jag saker kan få en rätsida.

Kram

Trillingnöten sa...

Jobbigt med såna nyheter! Jag hoppas att du slipper tänka på det alltför mycket...I alla fall verkar det som ni fick en fin dag tillsammans och det är positivt! :)

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det var väldigt skönt att träffa vänner och det var roligt att det fungerade så bra med Lill-Skruttans "playdate" också. Hur det går med de dåliga nyheterna får framtiden visa.
Kram!


Trillingnöten,
tack! Ja vad gäller tråkigheterna så får vi se. Men det var väldigt mysigt att få träffa vänner och tyvärr inser man (som alltid) att man borde försöka ses oftare än man gör.
Kram!

Mrs Clapper sa...

Vad jobbigt med tråkiga nyheter, hoppas att det på något sätt kan lösa sig.

Skönt med en kortvecka! För att inte tala om all god mat som den följs av... Mums! I år missar jag kalkonen, känns inte så motiverande att laga en till mig själv haha! Får väl köpa kyckling istället och festa på!
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

En stoooor, stor kram!!!

Anna, Fair and True sa...

Tråkigt med ledsamma nyheter. Tänker både på er och de drabbade (då de lät som några som är er nära). Annars såg det ut som om en mysig söndag (härligt med brunch!) och vad skönt att ni har kortvecka! Kram!

Ingrid sa...

Det är inte alls roligt med tråkiga nyheter, speciellt inte då man inte kan göra något för att hjälpa till. Allt behöver och vill man inte dela med alla och det är så det ska vara. Skickar bara med lite glada tankar för att balasera det tråkiga med!
Jag har skickat ett mail till dig, hoppas inte det är långtråkigt... :).

Fröken Anki sa...

Inte trevligt med trakiga nyheter, hoppas det snart kanns lattare.

Vilken skon sondag, umgas med vanner ar bra uppiggning!
Harligt med fina hostdagar, det hade vi ocksa i helgen. Men nu ar det gratt igen. Tur att det snart ar helg igen!

Kramar

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
tack!! Och ja det är skönt med kort vecka. Jag tycker det känns underbart faktiskt! :-)
Och jag förstår verkligen att du inte gör en hel kalkon till dig själv!
Kram!


Karlvagnen,
tack vännen!!


Anna Fair and True,
ja det är ju inte vi som är drabbade i första hand men det kändes väldigt tråkigt och jobbigt att få de här nyheterna. Men de finns inget annat vi kan göra än att "stötta" om/när det behövs.
tack för omtanken!
Kram!!


Ingrid,
nej det är jobbigt när man känner sig så maktlös. Tack för dina tankar!
Jag svarade dessutom på ditt jätteina mail igårkväll men sedan insåg jag nu att jag glömt trycka send..... Det var så sent då att jag helt glömde det men jag ska skicka svaret nu istället!
Kram!


Fröken Anki,
tack!
Och vi har grått här idag vi med. Men som sagt jag hoppas det blir lite finare igen till långhelgen.
Kramar!!

Desiree sa...

Vad jobbigt med daliga nyheter. Jag hoppas anda att det loser sig pa nagot bra satt. Men en underbar sondag borsett fran trakiga nyheter. Eran bruch sag jattegod ut och inte dumt alls med lite skumpa pa en sondag. Sa skont med kort vecka det kanske behovs lite extra sa att ni far smalta det som behovs. Har ni nagra thanksgivning planer?
Lilla E har verklien manga kompisar och verkar vara hur social som helst. En underbart go liten tjej ni har.
Skot om dig.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var inte roligt alls men som sagt det är inte jobbigast för oss utan de som drabbats "direkt". För min del känns det mest jobbigt att man inget kan göra. Tack för din omtanke!
Söndagen i övrigt var riktig bra och jo nu när Lill-Skruttan börjat lära känna alla barnen i sitt nya rum på dagis har hon ju utökat sin vänkrets något vilket är kul.
Kram!

Annika sa...

Inget roligt, Saltis. Jag hoppas innerligt att det ska lösa sig vad det än är.
Tänker på er!
Fint iaf detta med vänner. DE betyder så mkt.
Kort vecka är det, och sen är det verkligen jul, kan man säga...
Kramar i massor från mig!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
tack vännen!!
Och ja väner betyder enormt mycket. Kanske ännu mer för många av oss som är långt från familjen också.
Och kort vecka känns underbart! Och den kommande juedigheten också.
Kramar!

Taina sa...

Hej och hå vilken underbar helg ni haft med både marknad, goda vänner OCH champagne! Det är det som räknas och det man kan hålla fast vid när det blir jobbigt.

KRAMAR i MASSOR

Saltistjejen sa...

Taina,
ja det var en fin helg och som sagt bra vänner är guld värda!!
Kram!!

cecilia sa...

ser ut som en alldeles underbar och vacker söndag i NY - men trist med dåliga nyheter, skickar en styrkekram från västkusten!

Saltistjejen sa...

Cecilia,
tack!!! Vad gullig du är.
kram!

Marianne sa...

Var det dagiskompisarna som hon inte kom överens med tidigare? I så fall har hon inte bara tagit steg framåt, hon har tagit sjumilasteg!

DUBBELKRAMAR TILL DIG!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja den ena av tjejerna var den hon hade en "playdate" med hemma hos oss tidigare. Den jag skrev om som inte kändes så jättelyckad då, men som ändå verkade ha varit bra visade det sig senare.... :-)
Och visst har det blivit otroligt mycket bättre nu. Tror helt enkelt hon behövde ordentligt med tid att anpassa sig. Nu verkar hon trivas jättebra med de "nya" barnen också!
Kramar!!

Anne-Marie sa...

Jobbigt med tråkiga nyheter. Hoppas att du och de dina kan gå vidare trots allt. Vänner är så otroligt viktigt och de kan verkligen stötta när det känns jobbigt. Stor kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
tack ja det är otroligt viktigt med vänskap.
Kram!

Karin sa...

Tänker på er! Hoppas att det hela löser sig. Jag är säker på att även om du känner dig maktlös just nu, så vet den/ dem det gäller att du och M finns där <3

Saltistjejen sa...

Karin,
tack gulle du!
:-)
Kram!