fredag, november 05, 2010

Litet tårtkalas

Idag har jag mått mycket bättre och inte varit fullt lika trött. Eftersom jag inte var tvungen att vara på labbet idag så bestämde jag mig för att jobba hemifrån. Skönt för då kan man ändå vila lite emellanåt om det behövs. På eftermiddagen bestämde jag mig för att baka en tårta till kvällen och fira M lite mer idag eftersom vi tog det väldigt lugnt igår. Inget stort eller märkvärdigt utan bara ett litet tårtkalas för "Vårt Gäng" här. Det blev en klassisk barnkalastårta ni vet med marängbottnar man lägger ovanpå varandra med grädde och frukt&bär mellan. Jag bredde även på grädde på toppen och strödde över lite strössel och siktade kakao. Vi hade endast ett tårtljus kvar men detta satte jag i mitten av tårtan. Mest för att Lill-Skruttan hela tiden pratat om att "Pappa ska blåsa ut ljusen på tårtan." Nu blev det faktiskt hon själv som fick den äran att blåsa ut ljuset, men det verkade hon mer än nöjd med. Som vanligt när vi ses är det jättetrevligt och roligt, men det blir alltid lite kaotiskt också. Fyra barn, sju vuxna och två katter på ca 40 kvadrat gör att det blir lätt rörigt och ganska högljutt. Ja, egentligen ska vi väl inte skylla själva rörigheten och ljudnivån på vare sig oss vuxna eller katterna kanske....?

Dagens stora överraskning var dock att Storebror R kom med sin pappa! Det hade jag nog inte trott. Men det var jätteroligt att få höra lite mer om allt. Tydligen hade det gått rätt fort när det väl kom igång, men både mor och barn mår bra. Båda två är fortfarande kvar på sjukhuset eftersom hon likt Lill-Skruttan hade lite höga bilirubinvärden och måste sola dagligen. Men troligtvis kan hon få komma hem imorgon om värdena fortsätter gå ner. Hon har även fått ett namn vilket var jättefint! Helt annorlunda mot de namn de tidigare nämnt för oss men jag tycker verkligen att det kändes helt rätt! Ett japanskt namn får hon lilla tösen vilket känns kul eftersom mamma K har japanskt påbrå. Hädanefter tror jag att jag kommer kalla henne Baby E här i bloggen. Åtminstone så länge hon är just baby...

Det var som sagt väldigt roligt att träffas! Både nyblivna tvåbarnspappan och storebrodern men även våra andra vänner. Jag hoppas att vi snart ska kunna få träffa Baby E också. Mötet med dagis tidigare under dagen gick också bra. Som vi trott så blev det ett väldigt kort möte. Vi har ju nyligen haft ett möte med personalen samt ett gruppmöte med hela Orange Room nu i tisdags, så vi hade inte så mycket mer att diskutera. Det enda vi tog upp var hur det var nu med Lill-Skruttan i rummet. Mycket bättre enligt läraren. Hon slåss mycket mindre. Använder oftare ord när hon vill något eller då hon är missnöjd. Hon leker och interagerar mycket mer med de andra barnen och verkar allmänt glad och nöjd om dagarna. Exakt den bilden som vi själva känner att vi fått av att prata och vara med henne på kvällar och helger. Hon är lugnare nu, pratar med oss om de andra barnen. Hon säger ofta att hon gillar saker i Orange Room. Så ja, både M och jag har förstått att hon känner sig tryggare där nu, men det var skönt att få detta bekräftat även av lärarna. En sak som var lite intressant var att vi fick veta att Lill-Skruttan leker väldigt mycket mer med C nu. Ni kanske minns att jag skrev om att vi hade en s.k playdate med henne här hemma för ett tag sedan. Ett möte som jag själv just då tyckte gick sisådär. Läraren blev lite överraskad när hon fick veta att vi endast haft en playdate med C och att den inte gått strålande. Hon sa att de trott att vi träffat C fler gånger utanför dagis eftersom hon och Lill-Skruttan lekte så ofta och så bra tillsammans nu. Kul tycker jag!

Nu är det helg och det är en hel del på gång till helgen. Imorgon står ett barnkalas på schemat. Eventuellt även en inflyttningsfest till en av mina jobbarkompisar. På söndag är det New York Maraton så det kommer vara lätt galet på sta´n. Våra planer för söndagen är att M ska ha en Skype-fika med några av sina vänner i Sverige på morgonen, sedan en eventuell träff av vänner här i staden och på kvällen ska vi vara barnvakter till grannarnas W. Så som sagt, en ganska full helg.

14 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad himla mysigt :) Perfekt och alldeles lagom och ändå firande! Också trevligt att storebror och pappa kom!
Jag tyckte att det var ett nytt fint ord du kommit på också: skypefika! Helt underbart! Det ska jag börja använda också! Kram

Mrs Clapper sa...

Åh mums vilken god tårta! De är oftast godast när man gör det lite enklare också.
Det där med skype-fika låter ju fantastiskt roligt! Det ska jag ta och testa någon dag!
Kramar!

Desiree sa...

Full rulle igen. VIlken fin tårta du hade fixat. Ljust i mitten ser nästan inte verkligt utan utan något som man ritat dit eller photoshoppat in på just denna bilden. Finns det hjärterum så finns det sjärterum som det heter. Trångt men trevlig och mysigt. Nu har M blivit firad ordentligt iallfall. Maränger var aldrig något jag lyckades med i USA jag får se om jag vågar att prova på det här i Sverige.
Ha ha himla kul att M ska ha skypefika men i den moderna världen då man bor på olika kontinenter så får man faktiskt komma på nya finurliga sätt att träffas.
KRam!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det blev mysigt och det kändes bra att ha firat M lite också. Haha har du aldrig använt det ordet förr??? Det har vi sagt länge. Eller mest är det nog M som skypefikar, jag brukar mest prata inte fika, haha!!!! ;-)
Kram!


Mrs Clapper,
ja skype-fkia är superbra! Har man bra kamera så är det nästan nästan som att träffas och ta en fika på riktigt... :-)
Kram!


Desiree,
haha ljuset i tårtan tror jag ser lite skumt ut för jag tog bilden med iPhonen och hade HDR påslagen. Då tar den ju flera bilder i olika exponering och lägger samman till en och samma bild. Det blir lätt lite underliga bilder då. När det fungerar blir de riktigt häftiga men just inomhusbilder blir oftast bättre utan tycker jag. Men nu blev det ändå denna jag lade ut här på bloggen. Fikat blev himla lyckat även om hemmet se ut som ett slagfält efter krig när alla gått he. ;-) Leksaker och saker överallt hahaha! Tur det går snabbt att plocka undan.
KRAM!

Taina sa...

Den här helgen skulle man ha varit i NYC såklart för att se maran!!! Jag har fått uppleva maran 3 ggr varav sprungit en av dessa gånger själv. Vilken stämning det är i stan då!! Avundas dig...

Mumsig tårta!

KRAM KRAM

Saltistjejen sa...

Taina,
japp det brukar vara en fantastisk stämning under maraton här! Vädret sr ut att bli fint också vilket gör att ännu fler tittar och hejar! Å andra sidan är det svårt att ta sig runt i staden så på så vis är det en lite jobbig helg att komma till staden om man inte råkar vara intresserad av maran. Jag tycker dock det är kul! En riktig folkfest!
Kramar!

Marianne sa...

GRATTIS i efterskott till M!

Så du har varit sjuk? Som jag är just nu, har feber och känner mig rätt eländig, men det går som tur är över. Skönt att du mår bättre nu.

OCH vad SKÖNT att det börjar bli bättre för E på dagis! Tänk vad det hjälpte med den där play daten, trots att den inte gick något vidare.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja jag har varit rätt hängig denna veckan. Mår bättre nu men känner mig fortfarande lite sliten. Hoppas du kryar på dig snart!!!! Och ja det är jättehärligt att se att Lill-Skruttan verkat kommit en bra bit på väg i anpassningen till allt nytt på dagis.
Kram!!

Västmanländskan sa...

Skönt att höra att du är bättre!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
tack!!
:-)

Anna, Fair and True sa...

Skönt att höra att det går så mycket bättre i Orange Room!

Jag är nyfiken på namnet även om det är japanskt. Du kan väl mejla mig om du inte vill skriva här?! :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
Ja det är skönt att det vänt nu. Hon verkar trivas jättebra med alla där nu. :-)
Haha ja jag kan naila dig. Det var ett jättefint namn tycker jag! Gissar att ni är i namnfunderingstagen just nu ni med??
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Ja, många funderingar men inte egentliga diskussioner. Vi har ett par namn för vardera kön (fast jag gillar dem nog mer än Peter) men utöver dem är det SÅ svårt tycker jag! Tycker inte det finns så många namn jag gillar. Men det kanske blir enklare när bebisen väl tittat ut?! :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
namnval ÄR svårt. man känner ett sådant ansvar. Det är ju något ens barn kommer att bära med sig hela livet och man vill ju gärna att det det ska bli bra då :-)
Sedan är det ju så att man påverkas av tiden och "modet" i namn även om man inte vill tro det. Men det är ju ingen slump att det är få barn födda de senaste 5-10 åren som heter Kjell-Åke t ex.... ;-)
Men visst är det lite roligt också! spännande att fundera på olika namnförslag.
:-)
!