lördag, januari 29, 2011

Aktiv lördag

Idag lördag har det varit en väldigt aktiv dag. Jag gick upp med Lill-Skruttan strax efter 8 i morse och efter att ha mornat oss en stund gjorde vi oss i ordning för att gå på filmvisning. Det är Lill-Skruttans dagis som ordnat denna filmvisning och filmen som visades var "Follow that monkey" en film om Curious George eller Nicke Nyfiken som han kallas på svenska. Lill-Skruttan tyckte det var spännande i en knapp timme men sedan ville hon gå hem. Så vi fick aldrig veta om elefanten kom tillbaka hem till sin mamma eller inte. Men jag gissar att det blev så. Jag ska erkänna att det är otroligt skönt att bo så nära Campus och därmed ha ca 10 minuters promenad dit med Lill-Skruttan. Det gjorde såklart att det var lätt och enkelt att både gå till filmvisningen och tillbaka hem. Väl hemma igen lekte vi. En av favoritlekarna nu är att ha "tea party" eller laga annan mat. Ofta får nallarna och dockan vara med.

Tea party och sedan bad.


Barbapapa ska självklart läsas för de badande. Lite senare kom kompisen R på besök med sin pappa. Lill-Skruttan blev som vanligt väldigt glad och det lektes med allt från bilar, tåg och tornbyggen till att hoppa i sängarna och "städa" golvet. På slutet blev dock Lill-Skruttan lite trött så efter någon timme eller två gick besöket hem. Vi visste att vi skulle träffas senare under kvällen igen så det blev ett "See you soon!" när de gick.

Kompisen R kommer över en stund och det byggs bl a torn tillsammans.

Både jag och Lill-Skruttan tog en liten eftermiddagslur. Men min var kortare än hennes. M som kommit hem från jobbet fixade lite lunch medan vi vilade och sedan kunde vi äta i lugn och ro medan Lill-Skruttan sov en liten stund till. Väl uppe blev det mys i soffan en stund och då ville även Lipton vara med.

Efter lunchen en mysstund med pappa, Lipton och Barbapapa i soffan. Har jag nämnt att hon gillar Barbapapa...???


Tazo myser han med.

På kvällen var vi bjudna till våra vänner ett par våningar upp. De hade fixat födelsedagsfika för mig vilket kändes himla gulligt! Vi kom dit vid 17.30-tiden och Lill-Skruttan och E började ganska snart att duka upp ett stort "tea party" på strykbrädan som fungerade som bord. Smart! Något senare kommer även familjen K och det blir en helkväll. Förutom jättegoda födelsedags-cup cakes bjöds vi på en supergod middag, marockansk kyckling med couscous. Otroligt gott! Som vanligt när vi ses är det full rulle hela tiden. Barnen leker med allt och alla och de gånger man hinner avsluta en mening innan man blir avbruten är ganska få....  När lilla E lite senare under kvällen sedan även tar fram och visar sin gitarr "Woody" blir det verkligen liv i luckan. Hon har föreställning och jag tror vi alla är rätt imponerade av den otroligt naturliga star quality hon utstrålar. Haha! Hennes poser med gitarren är så härliga och hon är inte det minsta blyg. Hon får även Lill-Skruttan och R att hänga med ett tag. Lill-Skruttan spelar trumma på en burk och R spelar "keyboard". Ett band med en enda sång på repertoaren - Jingle bells!

Ytterligare ett tea party. Här med kompisen E samt Elmo och "Fat cat" också känd som Jelly Cat.


Snart ansluter även R.


Ytterligare en som vill vara med på det här tea partyt.


Happy Birthday!


Tickle tickle... Tjejerna är överförtjusta i lilla Baby E.


American Idol; snart kommer lilla E!


E med sin gitarr "Woody"Här har det plötlsigt startats ett band. Fast Lill-Skruttans trumma se ut att ha vält...


Här spelar bandet...!


Lill-Skruttan testspelar lite på Woody.

Hon gillade det, men övergick snart till att behandla gitarren mer som en "steel guitar". Kanske har pappas countrymusik satt sina spår, eller så är det efter att hon tittat på "Höjdarna" där Lipton ju spelar  just steel gutiar en del...?!


Jingle bells gick på repeat om och om och om igen...

En härlig men ganska intensiv lördag är till ända. Imorgon står brunch här hemma på schemat. Jag hade ursprungligen bjudit in vårt gäng till en födelsedagsbrunch, men eftersom vännerna på 21:an inte kunde komma så fixade de ju den här härliga "födelsedagsfikan-som sedan-blev-middag!" för mig ikväll istället.
STORT TACK FÖR EN JÄTTEROLIG KVÄLL!
Jättegoda cup cakes, underbar middag och så underhållning dessutom!
Tack!!!!

Vi och familjen K (som är de enda som faktiskt kan komma imorgon) tyckte ändå det kunde vara kul att ses då så vi kör på som planerat ändå. Imorgonkväll är vi sedan bjudna på middag till en av M´s kollegor. Det ska också bli roligt. Nu väntar sängen.

23 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Dagen kändes intenstiv men lugn på samma gång :) Till och med en tupplur hanns med. Jag tycker det ska bli roligt när N är så pass stor att hon har tålamod att se film på bio :) Nu skulle det inte fungera. Högst en timme kanske och sen är det kört.
Hoppas ni får en jättefin söndag med alla planer nu har!
Kram

Desiree sa...

Härlig och aktiv lördag. Ser sååå sött ut där de har tea party med gossedjuren och sedan hur lilla andra E spelar på den stora gitarren :-)
VIlket fint födelsedagsfirande du fick hos era vänner. Nicke Nyfiken var en av mina favoritböcker när jag var liten. Ha en mysig brunch.

Kram!

Lena och tilde(smint) sa...

Åh den där är en av Tildes nicke favoriter. Härlig dag ni verkar haft :-)

Katarina sa...

Åh, va söta de ser ut på te bjudningen och te partyt! De ser verkligen ut att ha roligt tillsammans. Er lördag var verkligen aktiv och trevlig!

Vad söta tjejerna är med den stora gitarren!

Ha de gott!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
japp här är det också högst 40-50 minuter som gäller. Man jag trodde N kollade Toy Story 3?? Fast det var väl hemma såklart? Och det är ju annorlunda.
Kramar!!


Desiree,
ja det är sött när de har tea party eftersom de ofta pratar mycket då. Och det är roligt att lyssna! :-)
Jag läste inte så mycket Nicke Nyfiken faktiskt men de jag läste gillade jag.
Kram!!


Lena o Tilde,
haha vad skoj! Ja nu vill Lill-skruttan se mer så vi har laddat hem ett avsnitt av Nicke Nyfiken från iTunes. :-)
Kramar!!


Katarina,
japp de har oftast skoj tillsammans.
Och det var kul med gitarren tycker jag. Kompisarnas dotter E var verkligen otroligt duktig! Och det märktes att hon gillade det jättemycket. :-)
Kram!

Mallis in real life sa...

Helt underbart!!

Kram

Marianne sa...

Hahaha, vilket ös det är på det där bandet! De är födda rock stars hela gänget! Så det blir att bänka sig vid tv:n om en 15 år så där?

KRAM!

Bejla sa...

Vilken härlig dag! underbara foton på alla barnen. :-)

Saltistjejen sa...

Mallis,
:-)


Marianne,
japp de öste på rätt bra. Men jag tror d får utöka sin repertoar lite innan det blir ett större intresse för bandet... ;-)
Kram!


Bejla,
tack!
:-)

Anne-Marie sa...

Vilken rolig och trevlig träff ni verkar ha haft. Och de blivande stjärnorna går ju inte av för hackor. ;) Grattis i efterskott! Kram!

Saltistjejen sa...

Anne.Marie,
ja det var en jätterolig träff. Haha och ja, de små är rätt roliga när de sätter igång. :-)
Hoppas du får en fin vecka!
Kram!

Karin sa...

Vilken härlig lördag! Mysigt att bli firad av vänner och med livemusik ;-)
Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Karin,
japp det var riktigt kul att få både god mat och dryck i goda vänners lag plus live musik! :-) :-)
Kram!

Taina sa...

HAHAHAHAHA vad jag har skrattat åt Jingle Bells bandet ! SÅ himla gulligt. Vad duktig E är på att sjunga!!!! Det måste vara nästa American Idol helt klart.

Lyssnade på LillSkruttans sagoläsning och är så imponerad av hur duktig hon har blivit på att prata. Ibland lät det lite som Norrländsk dialekt??

KRAM

Saltistjejen sa...

Taina,
haha ja de var så söta!!!! Och verkade gilla att spela och sjunga tillsammans också. De har ju mycket sång och musik på dagis så kanske är de vana?
:-)
Och ang Lill-Skruttans pratande så är även vi imponerade. Hon pratar mycket mycket mycket nu. Och förstår i stort sett allt känns det som. Hon frågar mycket också vilket jag tycker är bra. Sedan har hon lite roligt uttal på vissa saker och även melodin är som du påpekar lite egen. Kanske inte så norrländsk direkt utan snarare så att hon blandar engelskt och svenskt uttal ibland, och så har hon lite rolig melodi när hon pratar svenska. :-)
Men det är bra ATT hon kan prata BÅDA språken tycker vi och det med uttal och melodi känns inte så viktigt just nu. Sådant kan ju förändras när talet utvecklas mer.
Kram!!!

Petra H sa...

Ha ha, Jingle bells rules!! Så himla kul att det är just den sången som fastnat!
Låter som en alldeles härlig men intensiv lördag!
Stor kram
PS Ordverifiering: supstill - nästan supsill :D

Saltistjejen sa...

Petra,
haha ja det är lite lustigt att just den sången fastande! :-) Lördagen var riktigt bra om än rätt intensiv. Men så är det ofta på helgerna nuförtiden tycker jag.
Supsill låter midsommaraktigt! :-)
Kramar!!!

anna of sweden sa...

Stort efterskottsgrattis från Philly!

Kram!

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
tack!!
:-)

Petra H sa...

Ang Tainas kommentar om Lill-Skruttans "dialekt", jag umgicks ju med en massa hel- och halvsvenska barn som bor i Bryssel förra veckan och det var väldigt roligt att höra HUR de talade svenska. En del av barnen hade en väldigt konstig "dialekt", framförallt när det gällde hur de uttalade R-ljuden och det visade ju sig att de hade en skånsk förälder även om de själva egentligen inte lät skånska. Det kan ju vara så att blandning av din stockholmska, Ms skånska plus engelskan på dagis har gett Lill-Skruttan hennes helt egen dialekt! Några av barnen jag umgicks med hade en finlandssvensk förälder men det hörde man absolut inte på deras dialekt! Jätteintressanta observationer tyckte jag!

Saltistjejen sa...

Petra,
intressant! ja jag gissar att just språkmelodin och uttalet kan bli det som är annorlunda för barn som i stort sett endast hör ett av språken hemma. Lill-Skruttan ser ju även en del filmer etc på svenska men på det stora hela är det ju engelska som dominerar. Fast som jag svarade Taina så är även hennes engelska uttal på vissa ljud inte heller helt korrekt utan låter som om svenskan "spökar" lite i bakgrunden. Vi får se om det fortsätter så eller om det rättar till sig. Än är hon ju såpass liten också och jag vet ju att många 2,5-åringar inte pratar helt perfekt även om de endast lär sig ett språk ;-)
Kramar!!!

Anna, Fair and True sa...

Vad mysigt det ser ut när Lipton gosar med M!

Vilka trevliga vänner som fixar födelsedagsfika och -middag!

Duktig lilla E sjunger! Hon har rätt melodi på Twinkle.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja både Lipton och Tazo är väääldigt gosiga och sociala katter! Oftast mysigt men ibland lite irriterande haha ;-) Om man vill göra annat och de bara vill lägga sig på t ex tangentborder och spinna... :-)
Japp vi har fantastiska vänner här!! och visst är E duktig!