onsdag, januari 26, 2011

Just det ja...

För ett tag sedan skrev jag om roliga nyheter på jobbet. Den ena handlade ju om artikeln jag skrev efter julhelgen och senare även att jag fick i uppdrag att bidra med lite text till ytterligare en. Men den andra nyheten har jag inte nämnt här. Framförallt eftersom det hela drog ut oändligt länge på tiden. En massa email och papper hit och dit*. Men för ungefär 10 dagar sedan kom den äntligen. En ny dator! Det känns så roligt. Den jag hade innan var en gammal Mac Book som fungerar helt okej men i vissa fall är lite seg. Detta är nu en Mac Book Pro. Jag valde mellan denna och en Mac Book Air, men till slut blev det ändå denna eftersom Airen inte har något sätt att fästa ett lås. Och på grund av det sker en hel del stölder på jobbet vill jag absolut inte lämna en laptop där utan att låsa fast den. Så istället för en florstunn racerhoj blev det en mercedes. Men det känns bra. Väldigt bra! Jag är så nöjd och glad!*) allt "strul" innan inköp och leverans kunde ske hade inget att göra med Apple utan helt enkelt på grund av olika komplikationer på mitt jobb. Det är mycket byråkrati och regler som ska följas, och i mitt fall blev det dubbelt krångligt eftersom jag ju får min lön från ett ställe men fysiskt arbetar på ett annat....

19 kommentarer:

Millan sa...

Lyckost!! Min dator ar pa upphallningen och jag ar valdigt avis pa din nya :-).

Hoppas att middagen i gar var rolig. Men fy vad jobbigt det ar nar de sma bli ledsna. Tyvarr blir bada vara barn ledsna om jag och Ben ska ga ut nagonstans tillsammans. Det gor ju att det inte kanns lika latt att be nagon om barnvaktshjalp. Men oftast gar det ju bra nar man val har kommit i vag!!

Kram

Katarina sa...

Härligt med en ny dator! Det är alltid något speciellt att öppna den och skriva de första gångerna på den, eller hur! Det känns liksom roligare!

Själv sitter jag med en liten pc.. väntar tills vi får internet och då ska det bli en stationär med stor skärm,,, L. behöver det i sitt jobb då han är i IT branschen,, dessa små kan man nog inte använda till så mycket mer än att kommunicera på en begränsad nivå..

Ha de!

franziengland sa...

Grattis till ny dator!

Desiree sa...

Kul med ny dator! Den ser jattefin ut! Grattis.
Kram!

olgakatt sa...

Grattis till en ny mac!
Tidpunkten gjorde den nästan till en födelsedagspresent!

Saltistjejen sa...

Millan,
ja det känns jättehärligt!
Och gårdagskvällen var himla lyckad. God mat ocht revligt sällskap. Sedan när jag kom hem blev Lill-Skruttan så glad att det nästan var omöjligt att få henne i säng. Tror vi slog rekord. Hon somnade nog inte förrän runt midnatt!
Och visst är det lite jobbigt att be om barnvakt när man vet att de små blir så förtvivlade. Som tur var för oss så vet vi att hon tycker det är roligt när vi väl gått. Man hoppas ju att det ska ändra sig lite med åren också. men jag tror mycket hänger på personligheten.
Kram!!


Katarina,
ja det känns otroligt bra Och för det jag gör är detta mer kraft än nödvändigt, vilket känns väldigt bra eftersom man då vet att den kommer räcka ett bra tag. Förstår att det krävs andra maskiner för din man och hans jobb.
Kram!!


franziengland,
tack!!


Desiree,
japp det känns jättekul!


olgakatt,
haha ja nästan faktiskt! :-)

Annika sa...

Najs med ny dator! Alltid en väldigt speciell känsla!!
Hoppas nu att den är en sann KICK ASS POWER HOUSE!! Härligt!!!
Kram!!

Lia sa...

Härligt! Materialist som jag är, utan att skämmas ett dugg, så tycker jag att allt blir såå mkt roligare med nya leksaker och hjälpmedel! En dator är ju jättekul att få! Grattis =)

Saltistjejen sa...

Annika,
japp så härligt!
Haha kick ass power vet jag inte, men bra lär den vara!! Och jag är ju som sagt numera Mac-frälst. :-)
Kram!!


Lia,
hahaa! Japp det är skoj! Och just en dator är så härligt eftersom man använder den så mycket!
Kram!!

Marianne sa...

GRATTIS till MacMerca! Tror det var ett bra val, för vad jag vet finns inget USB i Airen?

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
tack!
Och jo den nya Airen har faktiskt USB, MEN ingen plats att sätta en låskabel vilket var något jag kräver för att kunna ta datorn till jobbet.

Anne-Marie sa...

Härligt med en ny dator! Mac-datorer är verkligen annorlunda jämfört med PC-datorer. Litet mer eleganta i hur de funkar. Jag har ett par laptops - en Mac och en PC - båda börjar bli gamla i datorvärlden men (ta i trä :)) fungerar bra. Jag är säker på att du kommer att bli nöjd med din nya dator. Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja det hoppas jag!
Kram!

Trillingnöten sa...

Lyxigt! Älskar nya datorer :) Jättefin bild som du har bredvid ditt nick vid kommentarerna!

Mallis in real life sa...

Tänk att en dator kan göra en så glad. Men jag förstår precis vad du menar.

Once you go Mac...... (tål att upprepas)

Ha en fin dag och kram på dig

Taina sa...

Yay! Själv ska jag också få en ny arbetsdator :D

KRAM!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
japp lyxigt!!!
Haha tack för kommentaren om fotot. Det var mest så att jag sattte in foto här på bloggen och då upptäckte jag senare att det "följer med" när man kommenterar...
Kram!


Mallis,
japp håller med om Macen! :-)
Kram!


Taina,
kul att du också ska få ny arbetsdator!!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Så trist att inget ställe är säkert för tjuvar :(

Saltistjejen sa...

Anna fair and True,
ja man önskar ju att ALLA kunde skilja på mitt och ditt....