tisdag, januari 18, 2011

Orsaken till att vi nu har en kulle under köksbordet

Ytterligare något jag inte haft tid att berätta är att vi haft en vattenläcka. För ett tag sedan (i mellandagarna) när vi var barnvakter åt W så lekte han och Lill-Skruttan tillsammans med vatten i köket. Något de uppskattade mycket. Vad vi lite senare upptäckte var att röret under vasken läckte. Det måste ha gjort det under en längre tid utan att vi märkt det, men i och med att det spolades rätt rejält under tiden Lill-Skruttan och W lekte vid diskbänken så blev vattenläckan rätt stor. Det blev fuktigt under golvet både i köket och i stora rummet intill den vägg som skiljer det rummet från köket. Inte bra alls. Men det positiva med det hela var såklart att vi ändå upptäckte läckan. Annars hade den nog kunnat smyga vidare ett bra tag till. Som tur var åtgärdades själva läckan rätt snabbt. Numera har vi en kulle i parketten under köksbordet. Den har gått ner en del men är fortfarande där. Om den inte går ner helt så får vi nog ringa till de som sköter huset så att de kommer och fixar golvet där.

14 kommentarer:

Victoria sa...

Usch, trist med vattenläcka - men tur att ni upptäckte den i tid! Vi hade också läcka under vasken, det luktade död i skåpet, fattar inte hur vi kunnat missa det!! Det visade sig vara kranen som var gammal och sned, så det läckte ut i skåpet och allt var blött. Fy! Fast nu har vi ny kran (eller heter det blandare?) så jag är nöjd igen. ;o) Kraaam!

Trillingnöten sa...

Sånt där kan ju gå riktigt illa! Ojoj! Har hört massor med skräckhistorier om just det. Så det var ju bra att det blev som det blev så ni upptäckte det! :)

Saltistjejen sa...

Vic,
ja även här var det röret under själva diskbänken som var trasigt men vattnet hade letat sig ner genom skåpet och under golvet. Vi hoppas såklart att det ska ha torkat upp nu och vara ok.
Tur att ni fick ny kran och allt ordnade sig.
Kram!


Trillingnöten,
ja det var tur i oturen känns det som. Att det blev så mycket läckage som det blev då när barnen lekte. Annars hade vi nog inte upptäckt det än.
Kram!

Desiree sa...

Oj det låter ju inget vidare. Bäst att kanske kolla så att det inte blir ett stort problem av det hela. De små kan då hitta på. Hoppas att det inte vållat problem för eran granne som bor under.
Kram!

Annika sa...

Usch, var försiktig med det där. Otäckt med läckor, bäst att kolla upp.
Men, det är klart att kiddsen hade kul då de lekte :-)
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
nej det är inte så bra. Vi har inte hört ngt från grannarna under så vi gissar att de inte gick såpass långt med läckan. Det var ju röret under vår diskbänk som hade en liten spricka och nu är det åtgärdat. De fixade det väldigt snabbt när vi ringde.


Annika,
ja vi håller såklart ögonen öppna men det är för tillfället inget som verkar blivit förvärrat. Vi hade en liknande incident i sovrummet för ett par år sedan när det läckte ut vatten på badrumsgolvet. Som svensk tycker man det är lite skumt att man inte har ngn golvbrunn i badrumsgolvet för då hade den läckan aldrig hänt. Men det hela gick bra då så vi hoppas att det inte ska bli några konstigheter denna gången heller.

Anne-Marie sa...

Bra att ni upptäckte läckan så snabbt. Man får ju alltid se upp med eventuellt mögel när det blivit fuktigt. Hoppas att ni inte får det inomohus. Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja det är ju just sådant som gör fuktskador lite läskiga och luriga. Men vi har såpass dragigt hus, haha så vi hoppas att detta gör att fukt torkar upp rätt fort. Det har ju dessutom varit extremt torr luft nu när det var kyligt så jag tror det ska ha gått bra. men visst får vi ha koll på det hela även framöver.
Kram!

Taina sa...

Ajajajdå, inte kul. Tur att ni upptäckte det. Vi har massor av bekymmer med våra rör just nu. Trycket är superdåligt i kranar och duschar så jag funderar vart vattnet tar vägen...?

KRAM

Saltistjejen sa...

Taina,
ja det var bra att vi upptäckte det hela så på sätt och vis var det ju bra att ungarna lekte med vattnet....
Hoppas ni får ordning på era rör snart!
Kram!

Bejla sa...

Usch, vattenskador är ju inget trevligt. Vi fick ju vår beskärda del förra året - med två månader på hotell. Är nog en god idé att även få fixat golvet.

Saltistjejen sa...

Bejla,
nej det är verkligen inte trevligt. Nu tror jag det är ok faktiskt men man vet ju inte. Er skada var ju stor men nu är det iallafall fixat!
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Tur ni kom på det tidigt och hoppas det inte hann bli någon fukt och mögel!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja, än så länge har vi inte märkt ngt faktiskt. Så jag tror det är ok.