tisdag, januari 11, 2011

Nya bud

Jag ska erkänna att jag fortfarande känner mig lite trött efter de två senaste veckornas maratonpass. Men det är kanske helt naturligt? I vilket fall verkar det som om mina ansträngningar har gett en del utdelning. Igår blev jag inkallad till möte hos Chefen. Hon ville "bara prata lite". Det visade sig att hon verkligen var nöjd med det jag skrivit eller som hon uttryckte sig "I have to admit I was really impressed..." vilket såklart kändes otroligt skönt att höra. Det visade sig även att det verkligen inte handlade om tomma ord och fraser för i nästa andetag frågade hon om jag skulle kunna tänka mig att vara medförfattare på ytterligare en reviewartikel. Nu i en väldigt bra tidskrift. Hon undrade just för att hon tyckte att det jag gjort såpass bra jobb med det jag skickade henne i fredags. Självklart blev jag glad och det känns som en väldigt bra chans men jag var lite orolig över tidsschemat denna gången. För ytterligare ett maratonpass orkar jag inte riktigt med redan nu. Men även detta visade sig vara lugnt. En hel månad skulle jag få på mig! Och då för "lika mycket eller kanske till och med mindre jobb" än vad jag lagt ned på den tidigare artikeln, just för att jag ju redan läst så mycket så det kommer att vara enklare att "uppdatera" den del av den nya artikeln som redan är skriven. Så det känns verkligen bra! I min nuvarande situation är två publicerade artiklar otroligt bra med tanke på att jag under våren kommer gå ut på jobbmarknaden! Det spelar inte ens särskilt stor roll att jag inte är förstanamn på någon av dem, det kommer ändå vara väldigt bra. Så nu är jag än mer nöjd över att jag verkligen ansträngde mig till det yttersta. Ibland måste man ta vara på de chanser som ges. Och jag är glad att jag lyckades göra det denna gången.

24 kommentarer:

S w e F l o sa...

Grattis, det låter verkligen som perfekt timing! Ibland är det värt att satsa lite och göra sådant som inte kanske är så kul, det kan ju faktiskt löna sig! Jag försöker tänka på det nu när jag sitter här och jobbar stenhårt för att vara klar på torsdag. Det har varit jobbigt ett tag nu med mycket jobb, men islutändan så har jag ju jobba tihop till våra Sverigebiljetter och lite extra, så det känns faktiskt bara positivt. En morot är alltid värd sin vikt i guld (lät som ett ordspråk, ha ha!)

Desiree sa...

Vad kul, grattis Saltis! Himla kul när du lagt ner så mycket jobb att du får mycket uppskattning för det hela. Skönt att du får mer tid på dig för att skriva ihop nästa artikel. Det blir ju toppen på ditt CV med dessa artiklar att lägga till. Vill du fortsätta inom akademin eller tänker du främst söka jobb hos företag?
Spännande.
Grattis än en gång.
KRam!!!

Pettas sa...

Applåder och grattis! Jättekul!

Saltistjejen sa...

SweFlo,
tack!! hoppas det går bra för dig med jobbandet också!!!! :-)
kram!


Desiree,
tack vännen! japp det är skönt att jag fick mer tid. Annars hade jag varit tvungen att säga nej eftersom jag verkligen inte har den energin just nu.
och jag skulle vilja ut från akademin men det är svårt så länge man inte har Green Card... Så vi får se
kram!


Pettas,
tack!!! :-)

Musikanta sa...

Grattis till berömmet - säkert befogat. Och kul att du får vara med och skriva ännu en artikel i en ansedd tidskrift. Jag vet vad det innebär för karriären!

Du skriver att ibland måste man ta vara på chanserna. Jag anser att det måste man ALLTID!

Hade jag inte tackat ett darrande ja till mitt första jobb som vikarierande organist i den största församlingen i Norrköping när jag just blivit färdig kantor, hade jag väl aldrig fått en ordinarie tjänst så snabbt i Mogata efteråt.

Den präst som rekommenderade mig till den tjänsten arbetade nämligen i samma församling som jag under den här tiden!
Kramar!

Trillingnöten sa...

Nu rullar det min vän! Helt otroligt! Du ska verkligen vara stolt över din prestation! Det här kommer att gå bra. Och jag förstår om du fortfarande är lite seg efter allt jobb, det tar säkert veckan ut innan du är back to normal.
Grattis! Du är fantastisk!

franziengland sa...

Grattis! Du ser, sa jag inte att det skulle resultera i merjobb. Alla vill arbeta med en vinnare :) . Jättekul och bra att chefen förstod att du inte kan leverera i den här takten i fortsättningen. Lycka till med nya artikeln, när du sätter igång! Kram.

Leles värld sa...

Å vad kul. Stort grattis. Vad härligt att ditt hårda arbete har gett så bra resultat.

Kram

Karin sa...

Grattis grattis!!! Vad kul att det "betalade" sig så snabbt!!! Härligt! Kramar!!!!!!

Fröken Anki sa...

Grattis, vad roligt!
Det är alltid kul att få uppskattning för det man gjort, och ännu roligare när man får förtroende att göra mer. Speciellt om det blir vältajmat som nu.
Superkul, och lycka till med nästa artikel.
Kram

SAM sa...

Grattis, va kul! Det ar trevligt nar nagon ser att man jobbat hart.

olgakatt sa...

Bra jobbat, tjejen! Nu är du en halv meter längre!
Varm kram!

Saltistjejen sa...

Musikanta,
tack! Ja det känns väldigt kul att det bidrog till att få skriva ännu en del av en artikel!
Och jo jag håller med dig man bör ALLTID ta vara på de chanser man ges, men ibland kan det vara svårt... :-)
Kram!!


Trillingnöten,
haha tja "rullar på" kanske inte är helt sant men det det rullar bra för tillfället ändå. Skönt!
Vad gullig du är!
Hoppas det gick bra för N idag första dagen på dagis!
Kramar!!


franziengland,
tack! hahaha jo du sa ju det ja... ;-)
Och att det blev en annan tidsram nu var tvunget, annars hade jag måst tacka nej.
Kramar!


Lele,
tack! Ja det är riktigt kul.
Kram!


Karin,
ja ibland har man tur! Att det fanns ännu en review i sin linda var ju otroligt bra för min del! :-)
Kramar!!


Fröken Anki,
tack! Ja det känns extra bra när man slitigt hårt också. Att man inser att det inte var för gäves på ngt vis. :-)
Kram!!


SAM,
hej tror inte jag sett dig kommentera här förut! Kul att du läser min blogg!!! Och tack för ditt grattis!!!!
Kramar!


olgakatt,
hahaha njae en halvmeter kanske var att ta i, men det känns väldigt bra. Och det skönaste är att jag faktiskt själv känner att jag var värd berömmet och den andra chansen. Det är inte alltd man känner så, men denna gång känns det verkligen som om jag förtjänade det. :-)
Kram!

Bejla sa...

Grattis! Alltid härligt att det man gör får ros. Och förstår den lilla kluvenheten, men ändå; vilken chans! Kul!

Saltistjejen sa...

Bejla,
tack ja det känns otroligt bra!
Kramar!

✿Ewa sa...

Så glädjande att du fick så fint beröm och att du blev erbjuden att skriva ännu en artikel. Perfekt i CV och säkerligen roligt nu när du har gjort det en gång och har underlag. Sträck på dig -and go by the flow! :)

Kramar

Millan sa...

Grattis, vad roligt!! Skont att fa utdelning nar man jobbat sa hart som du gjorde forra veckan!! Sa du ska alltsa ut och soka nytt jobb nu i var?! Kram!

Syster i söder sa...

Fan vad bra! Mot vetenskapsjournalistiken kanske? Detta kanske blir din framtid - vem vet? kram!

Anonym sa...

GRATTIS, vad kul!!! Kul när man har jobbat hart och far utdelning! Det är det jag gillar med USA. De uppskattar verkligen när man anstränger sig! Vilka jobb tänker du söka?
Kramar, Lisa

Saltistjejen sa...

Ewa,
ja det känns väldigt skönt och roligt att det "betalade" sig md allt slit. :-)
Tack!!!
Kramar!


Millan,
tack! Ja det känns såklart extra roligt när man jobbat såpass intensivt som jag gjorde nu under jul- och nyårsledigheten. Och ja mitt nuvarande jobb är endast till slutet av april så jag måste söka ngt nytt snart.
Kram!


Syster i soder,
ja du vi får se.... :-) Ni behöver ingen vetenskapsjuornalist hos er???? ;-) ;-)
Just nu känns det himla bra i allafall!
Kram!!!


Lisa,
tack!
Ja på vissa ställen här får man snabb respons, men det varierar nog. Det är iallafall kul när det handlar om positiv respons och inte om att få sparken efter lunch hahaha! ;-)
Kramar!

Petra H sa...

Åh, vad kul Saltis!! Jätteglad för din skull, speciellt som jag vet hur mycket du kämpade med den texten och under just julen och nyår dessutom. Håller tummarna att det går lättare nästa gång och att du snart hittar ett nytt jobb!
Kram

Saltistjejen sa...

Petra,
tack goa du!!
Ja det känns bra och självklart hoppas jag att detta sak förbättra mina chanser till ett nytt jobb framöver.
Hoppas du mår lite bättre nu och att den värsta initiala sorgen efter din mormor har lagt sig lite.
KRAM!

Suddrik sa...

Vad coolt, vad coolt, vad coolt!

(*klappar nästan händerna av glädje!!*)

Bra jobbat!!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
tack!!
:-)