onsdag, januari 19, 2011

Bloggutmärkelse


Jag har fått en "Beautiful Blogger Award" från Martina i Nice. Jättegulligt!
TACK!!
Sådant är alltid lika roligt, uppmuntrande och värmande. Framförallt för att jag känner att det jag skriver här intresserar och roar er där ute.


Med denna Award följer ett par frågor som ska besvaras. Här kommer de:

Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står där?
Hm, just här har jag inga böcker just nu men väl flera höööögar av artiklar.... (jag sitter ju och filar på ytterligare en review artikel). De flesta av artiklarna har dock inte så många sidor som 18 så jag tar helt enkelt och kollar sidan 1+8 = 9, rad 4. 
I den artikel som ligger närmast. Där står det:
"...surface of embryoid bodies is not consistent among cell lines. The form-..."
(Artikeln handlar förövrigt om trofoblast stamceller, dvs de stamceller som bildar trofoblaster vilket är den första celltypen som utvecklas efter befruktning av en äggcell. Trofoblasterna är sedan de celler som kommer att skapa fostrets del av moderkakan.)

Vad var det senaste du såg på tv?
En film som hette "Eden Lake" och var bland det otäckaste jag sett på länge. Var inställd på en rysare men det jag såg var sååå mycket mer än så. Zombies, vampyrer och övernaturliga saker har jag inget emot alls på film, men detta handlade om helt galna ungdomar (läs tweenies med uppenbara personlighetsstörningar och trassliga familjeförhållanden) som i sin frustration ger sig på oskyldiga, och filmen var därför alldeles för verklig för att kännas som lite lagom "mysig underhållningsskräck". Det blev helt enkelt bara ren skär skräck och ångest, ångest, ångest....'Men mycket välspelad sådan ska tilläggas.


När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Strax innan lunch för att gå genom regn och snösörja till mitt andra labb.

Vad har du på dig?
Mörkblå boot-cut jeans, svarta stövlar (för ovanlighetens skull med klack, detta mest för att det är pölar av issörja ute och att gå i mina vanliga sneakers skulle därmed innebära dyngsura byxben...), grå långärmad tröja med vit hoodie från American Eagle utanpå. ÄNDÅ fryser jag!!


Vilken var den senaste filmen du såg?
På bio - senaste Harry Potter och på TV se fråga nu 2.
Skulle du överväga att flytta utomlands?
Hm, den frågan kanske jag kan lämna eftersom jag redan bor "utomlands". Iallafall om man med utomlands menar ett annat land än Sverige. Om man med frågan däremot syftar på annat land är det jag nu bor i så är nog svaret att "det beror på vilket land och orsaken till en sådan flytt."
Att lämna denna Award vidare till ytterligare 7 bloggare gör jag inte nu utan hoppas att alla som känner och vill kan hänga på och svara på frågorna. Det finns så många fantastiska bloggar och bloggare där ute och jag har därför svårt att plocka ut sju.


Ikväll kommer jag att vara lite solo med Lill-Skruttan eftersom M ska ut med en kompis. Tycker det är jättekul att de ska träffas för de har inte setts på ungeför ett år trots att vi alla bor här på Manhattan. Galet jag vet, men det är tyvärr alltför lätt att hamna i vardagstrallen och då inte alltid ta sig tid för att träffa alla man skulle önska. Själv ser jag faktiskt fram emot en lung kväll hemma.


Uppdatering:
Eftersom jag skrev det här inlägget igår kan jag uppdatera det med att kvällen ensam med Lill-Skruttan var riktigt mysig. På slutet innan läggdags ville hon se dvd:n "Pettson & Findus". Så det gjorde vi. Mysigt värre var det i soffan. På slutet spelar Pettson, Findus och hönorna tillsammans med ett besökande band. Det svänger riktigt bra. Pettson spelar på en koklocka (eller koskälla skulle jag nog säga) och refrängen går ungefär såhär: "Oooohoooh, koklockan....". Lill-Skruttan sjöng glatt med, men det lät mer som "Ooooohoooh, Ku Klux Klan..." så jag hoppas innerligt att hon inte nynnar på den när hon på dagis om dagarna...!


Efter nattningen som tog en halv evighet igår med många avbrott som "oj måste klippa tumnageln" eller "nu kan vi läsa bok för lampan är tänd." och andra saker så fick jag ändå en sen kväll ensam. Det blev Netflixfilm och jag såg "An education" som ju fick ett par Oscars förra året (om ja inte minns fel). Det var en riktigt bra film tycker jag. Väl värd att se! Bra skådespeleri och härligt att höra brittisk engelska ett tag. Sedan kom M hem och det hade visat sig vara en riktigt bra och intressant kväll för honom. 
Nu i eftermiddags skypade vi med Svägerskan och grattade på födelsedagen. Kul att ses och höras! Inför kvällen har vi inga planer alls så det blir nog ganska lugnt. Skönt.

11 kommentarer:

Fröken Anki sa...

Vi såg An Education i helgen och gillade den också. Skönt med brittisk engelska och härliga miljöer.

Pettson och Findus gillar jag med. Böckerna är fantastiska för det finns så mycket detaljer att titta på.

Kram

Saltistjejen sa...

Anki,
ja jag glar Pettson och Findusböckerna jag med. Filmen är även den riktigt bra tycker jag och har samma känsla och stämning som böckerna.
Kram!

Trillingnöten sa...

Visst är det svårt att lämna awards vidare :) Jag försöker sprida ut den bland mina favoriter :) Sen är det ju inte alla som vill heller, det tar lite tid och ork och sånt också!

Jag skrattade gott åt Ku klux klan...erm...kanske inte det bästa att sjunga på dagis kanske. Eller ute för den delen heller. Vi får innerligt hoppas att det låter bättre med tiden :))

Annika sa...

Jag skickar inte heller awards vidare. Kan inte, vill inte och gör det inte heller. Men blir glad när jag får dem!! Har fått ett par som jag ännu inte publicerat, förmodligen för att jag inte skickar dem vidare...
I am a trååko, men det kan inte hjälpas...
HEHE!!
KRAMEN och grattis till awarden, you're woth IT!!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja just Ku Klux Klan är ju inte så jättebra om hon går runt och sjunger....
;-)

Annika,
nej jag vet, det är svårt. O du har många kan du ju alltid försöka sprida ut dem OM du vill skicka dem vidare.
Kram!

Desiree sa...

Jag har också sett filmen An Education. Hyrde den över julen och gillade den mycket. Tycker den var riktigt bra och man förstår varför den vann många utmärklelser.
Kul med award. Din blogg är ju så härlig så den är verkligen värd det.
Kram och hoppas att nattningen tar lite kortare tid ikväll.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja jag tyckte mycket om filmen jag med. Bra skådespelarinsatser, en trovärdig historia och trovärdiga karaktärer. Fina miljöer och ja jag gillar ju brittisk engelska också så det blev ju en bonus. ;-)
Tack också för dina fina ord om bloggen!
Kramar!!

Karin sa...

Grattis till priset!! Puss o kram 

Saltistjejen sa...

Karin,
tack!
:-)

Anna, Fair and True sa...

Grattis :) Jag har också fått såna här utmärkelser men har varit dålig på att svara på dem och skicka dem vidare...

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det är inte alltid lätt att skicka dem vidare. jag har svårt att välja bland alla bloggar jag följer regelbundet så jag brukar mest göra dem till "öppna" utmärkelser så vem som vill kan hänga på.