lördag, januari 08, 2011

Mitt nya liv

Kanske låter det lite pretto att säga så? Mitt nya liv. Men det ÄR faktiskt så jag känner det. De senaste två veckorna har verkligen känts som två veckor där jag nästan totalisolerat mig (förutom nyår då). Och inte för att jag skulle göra något vilsamt eller roligt utan för att helt enkelt försöka leverera. Jobb. Det har varit intensivt, tröttande och extremt stressigt. Ändå måste jag säga att jag såhär i efterhand känner mig väldigt nöjd med mig själv och min prestation. Ja till och med lite stolt! Oj, kanske låter det väldigt osvenskt att säga så? Men faktum är att jag är nöjd och jag är samtidigt positivt överraskad över att jag klarade av det. För det var jag emellanåt ärligt talat inte helt säker på att jag skulle göra. Särskilt inte på slutet. Men att jag ändå orkade med det där sista ett och ett halvt dygnet känns väldigt bra! Jag kom till jobbet vid halv tiotiden på torsdagsmorgonen och gick inte hem förrän runt halv sju på fredagskvällen. Och det mest överraskande av allt var att jag verkligen jobbade hela tiden. Läste, skrev, funderade, skrev lite igen, läste mer.... Konstant. Lunchen framför datorn, frukosten likaså samt nästa dags lunch. Jag gick ut vid 7-tiden på morgonen och köpte lite frukost (en bagel från favoritstället på andra sidan vägen från jobbet) samt hade en fikapaus vid 14-tiden på fredagseftermiddagen tillsammans med en kompis på labbet, men resten av de dryga 30 timmarna var verkligen koncentrerat skrivande/läsande. Ingen kan vara mer förvånad än jag själv över att jag klarade av det. Men det gjorde jag och nu känns det så otroligt bra! Särskilt som det damp ner ett mail från Chefen redan innan lunch idag. I det stod det kort och gott:

"looks great! an excellent attempt at a first draft!
k"

Med tanke på att Chefen mycket sällan använder ord med direkt positiva bokstäver normalt så kändes det faktiskt lite extra bra. Och bara lite senare kom ett från gruppchefen i den grupp som vi ska skriva artikeln tillsammans med. Även det var positivt:

"Now that I have a moment to look at this draft, I must say that you did a very nice job Anna!  (I expected an outline, not coherent text like you provided).
I will be adding alot of transcription and epigenetics to the appropriate sections. I will have R do the Endnote building. And we'll add pertinent figures.
M"


Totalt blev det ca 20 sidor text och en 8,5 sidor lång referenslista. Mycket måste förstås filas och fixas (och framförallt kortas ned) men för tillfället ligger bollen hos den andra gruppen. Så ja, nu känns det så skönt så skönt. Att jag lyckades klämma in ungefär drygt 4 arbetsdagar (i timmar!!) under mitt sista skrivarpass på jobbet har nästan börjat blekna. Och med den responsen jag fick av jobbet känns det faktiskt värt det.

Under dagen har jag bara njutit. Av min fina familj, över att kunna göra vad jag vill och av att slippa fundera över jobbet. Det gjorde mig ingenting att det var en gråvädersdag. Det blev en promenad till Central Park och på eftermiddagen lek både här hemma samt i Playroom. Lill-Skruttan hade hur kul som helst med grannkompisen W samt två tjejkompisar från Orange Room. Tyvärr slutade det lite dåligt eftersom Lill-Skruttan blev mycket arg på en av tjejerna och var lite väl fysisk. Så då gick vi hem. Ingen mer lek trots högljudda protester. Med tanke på att klockan då var middagsdags så var det väl ändå tid att gå hem och kanske hade lågt blodsocker något finger med i spelet till det lite tråkiga avslutet? På det hela var det ändå en väldigt bra eftermiddag och ja, jag säger det igen med risk för att låta tjatig, jag har verkligen njutit av att äntligen få en dag utan stress!


Central Park i snöskrud. Dock har det mesta smält bort och av gårdagens snöfall syns knapp något alls.


Jag tycker om Parken på vintern. Färre flanörer och på något vis gör snön att den känns tystare.


Lill-Skruttan ville testa klätterväggen som finns i Playroom. Hon tyckte det var jättekul så det blev en hel del klättrande. Dock med viss assistans... Här med W´s mamma.  Roligt att hon gillade klättringen tyckte jag. Och hon var verkligen duktig. 


Vill avsluta med att säga till er som möjligen funderar över att skriva en review-artikel på mindre än 2 veckor: Gör inte det! Om ni inte nödvändigtvis är tvungna. Men om ni är det så krävs mycket mental support. Från andra men framförallt från er själva. Man måste ge sig fasiken på att det SKA gå!
Vill även återigen passa på att TACKA för all uppmuntran och stöd jag fått via bloggen! Tack alla ni fantastiska personer där ute!!!

Kvällen avslutades med god middag och lite rödvin. Sedan en titt på första avsnittet av "Våra vänners liv" på SVT Play. Me like! Jag visste inte det innan (men såg i introt) att manus till serien skrivits av en kille som gick i min skola! Han var två år äldre och kompis med en av mina klasskompisars brorsa. Lite extra kul! Såhär i efterhand är jag verkligen inte förvånad att han påbörjade en sådan kreativ bana.

För morgondagen har vi inga direkta planer vilket känns underbart!
Som sagt, mitt nya liv har börjat!
Och jag njuter ohejdat.

28 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Du har verkligen gjort ett hästjobb och förtjänar allt beröm du kan få! Vad härligt att chefen till och med är positiv :) Det betyder en hel del och man kan gå vidare med lättat hjärta! Toppenbra!
Vilken härlig lördag ni hade dessutom! Snö och lek är underbart :) Iof är jag liiite trött på snö, men bor man i NY är det roligare! Hoppas söndagen blir lika fin! kram

Desiree sa...

Klart du ska vara mycket stolt över din insats. Du har gjort en bragdinsats och det roligaste måste vara att chefen gett dig fin feedback redan. Du har verkligen kämpat hårt och är värd att nu få ha några sköna dagar med familjen och inte behöva tänka på jobbet. Hoppas att du slipper sådan tidspress nästa gång du ska skriva en review för även om det gick så är det ju inte direkt optimalt.

Njut nu av resten av helgen coh ledigheten.
KRam!

Mrs Clapper sa...

Hurra! Klart du ska vara stolt! Inte många som fixar det, eller har den arbetsmoralen. Stor dunk i ryggen!!

Och en varning om "Våra vänners liv", du kommer bli kär i David och serien tar över totalt. Åh vad bra den var! Bästa svenska serien jag sett! :D

Pettas sa...

Du har all anledning att vara stolt över dig själv! Grattis!

Anonym sa...

Grattis!
Men kan du inte förklara med några enkla meningar vad du skrivit???
Jag är så nyfiken?
Kram från eva i Tyresö

Stef sa...

Coolt! Du förtjänar vila och att bara njuta nu! Vi har precis skrivit vår B-uppsats i skolan och jag läste hur många vetenskapliga artiklar som helst, däribland några review-artiklar....förstår att det måste vara en otroligt massa jobb som krävs för att skriva en sådan artikel! Grattis till dig! :) Njut nu!

bettankax sa...

Vilket hästjobb!! Klart du ska vara stolt. Sen är det ju inte fel när man får positiv respons, GRATTISGRATTIS!! Njut och ha det som bäst.
KRAM!!

Karin sa...

Kul med kommentarerna! Och att de kom så snabbt! Typiskt dig att överleverera också <3; de föväntar sig en outline och du ger dem i princip en färdig review! Snacka om att du sätter ribban högt 
Kramar från en stolt vän!!!

Anonym sa...

Självklart att du ska vara stolt! Det är en enorm prestation!!! Ett stort GRATTIS! Kul ocksa att du fick feedback sa snabbt! Da blir man ju lite extra glad!

Jag bara ÄLSKADE "Vara vänners liv"! Kul att en kille som gick i din skola skrivit manus!

Njut av söndagen!

Kramar, Lisa

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
tack! ja det var jätteskönt att cheen var positiv för hon är som sagt inte alls en sådan person som sprider positiva ord omkring sig direkt. Snarare tvärtom... ;-)
Och snön här har tyvärr hunnit bli lite trist som den ju bli på Manhattan men den lyser ändå upp och den ger en mycket mysigare atmosfär till staden om vintern tycker jag!
Kramar!


Desiree,
tack haha jag är faktiskt stolt. Mest över att jag faktiskt klarade av det och gjorde det bra. :-)
Ja nästa gång, om det blir någon sådan, hoppas jag definitvt på att ha åtminstone en månad eller så på mig! :-)
Detta var lite i mastigaste laget.
KRAM!


Mrs Clapper,
haha ja jag är det även om jag vet att man inte ska "visa" sådant. ;-)
Men den här gången känns det ändå berättigat. ;-)
Hahahaaaa jaså så man blir kär i David!?! Där ser man! Det extremt roliga är att just den karaktären PLUS skådisens utseende/mimik etc påminner helt galet mycket om en av våra kompisars lillebror!!!! M oh jag satt i soffan och sa hela tiden "Var HAR vi sett honom förut???" Och sedan kom vi på att det nog inte var skådisen själv utan just att han är så fantastiskt lik vår kompis brorsa!! Vi funderade t o m på om det ev VAR hans brorsa som SPELADE karaktären David, men sedan insåg vi såklart att det inte var det. men oj vad de är lika! Galet va!
Kram!!


Pettas,
tack för säckpiperiet också!!! Det hjälpte en bra bit på vägen!!! :-D
Kramar!


Eva,
tack! Jo jag kan berätta lite kort så småningom i ngt inlägg. Just nu har jag lite paus från just det ämnet hahaha! ;-)
Men roligt att du är intresserad!
Kramar!!


Stef,
jaså så du har avslutat B-uppsatsen! Grattis till dig också! :-)
och jo review-artiklar innebär ju väldigt mycket läsning så man kan göra en sammanställning. Så jag har läst många många artiklar nu haha!
Och tack också för ditt grattis!


Bettankax,
nej den positiva responsen gjorde verkligen att det kändes extra skönt. Jag är glad att jag lade ner det arbetet jag gjorde.
Nu njuter jag minsann! Snart nog är vardagesjobbandet igång igen! :-)
Kram!


Karin,
haha jag tror i och för sig inte att jag riktigt överlevererade utan att vår collaborator missförstått det hela lite? Men det var ändå skönt och roligt att hon var positiv. :-)
Kramar tillbaks!!!!


Lisa,
tack! Ja de är bra med snabb feedback när den är positiv! :-) Om den inte varit det hade man ju gärna väntat hahaha! ;-)
Kul att du älsakde "Våra vänners liv". Efter första avsnittet tycker jag redan den känns otroligt bra! Och ja det var lite kul att det var en kille i min gamla skola som skrivit!
Kramar!!

Marianne sa...

GRATTIS! Visste väl att du skulle klara det där med bravur! Men hjälp vilket slit, fick du inte mer än två veckor på dig att göra det jättejobbet? Förstår att det är skönt att det är klart nu, och jag tycker du gör rätt i som är stolt över dig själv!!!

KRAMAR!

Annika sa...

Förstår att det känns som en tyngd lyfts från ditt bröst.
JAG GRATTAR dig och förstår ju så väl att du gjort ditt alla yttersta. SÅ njut av berömmet!!
OCH jag fattar att du njöt av friheten igår.
Våra Vänners Liv är det bästa jag sett av svenska serier på flera år. Jag satt bänkad framför SVTPlay varje måndag hela hösten och bara NJÖT av allt!!!
Riktigt bra program!!
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Marianne,
tack! Ja det var rätt kort om tid det måste jag säga. men nu är det mesta klart så nu i efterhand känns det skönt! :-)
Kramar!!


Annika,
ja det känns helt otroligt bra! Och att njuta av friheten kommer jag nog göra länge än.... :-)
Kul att så många gillat "Våra vänners liv". Jag tyckte första avsnittet gav otrolig mersmak! Och hoppas hinna se alla avsnitt på SVT Play innan de tar bort dem.
Kramar!!

Suzesan sa...

Jag gratulerar.Såååå mycket. Så klart du ska berömma dig själv och vara stolt och härligt att du fick så bra respons av chefen. När de sällan säger nåt positivt så väger det ju än mer helt underbart. BRA JOBBAT!

Så himla bra gjort:)Imponerad. Duktig du är och strongt gjort att kunna fortsätta så där utan att vila. Så många timmar och ändå kunna tänka klart.

Nu måste ju ditt nya liv kännas skönt och befriande. Lättare.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
tack!! :-)
Ja det är extra roligt just att jag fick positivt utlåtande av chefen med tanke på att chefen annars inte är så generös med positiva ord... ;-)
Kram!

eastcoastmom sa...

Vila nu, vilken otrolig insats du gjort! Jag är grymt impad.

Saltistjejen sa...

eastcoatmom,
tack!
:-)

franziengland sa...

Grattis!! Bra jobbat! Jag blir nästan lite avundsjuk ;) , det är en fantastisk känsla när man slagit knockout på allas förväntningar och det är roligt när man får den fina feedbacken man förtjänar. Enda nackdelen är ju att man samtidigt varje gång höjer ribban på vad omgivningen och man själv förväntar sig för kommande jobb (varning :) !) .
Nu är du VÄL värd att njuta ett bra tag och glida fram på alla pluspoäng du plockat. Hoppas vädret blir fint så ni kan var ute och njuta mycket era lyckostar som bor i NY City.
Vi började också titta på Våra vänners liv precis. Vi började förra veckan efter tips från många och nu känner jag som du att det gäller att titta snabbt innan de plockas bort, men SVTPlay är mycket bättre än TV4Play, så jag tror vi kan vara lugna... KRAM!

Anonym sa...

Hej! Tack för en bra blogg. Jag blir så nyfiken på vad du jobbar med?

Lotta

Bejla sa...

Ännu en gång, efter nu att ha läst ikapp mig helt här på bloggen; stoooort grattis till att nu äntligen vara klar med det intensiva jobbandet! Otroligt hur mycket du också har hunnit skriva här på bloggen samtidigt, men känner igen den där bubblan man hamnar i trots allt. Njuuuut nu stort av vanliga arbetsdagar och familjen!!
Kram!

Saltistjejen sa...

franziengland,
tack!! haha ja det är ju en viss känsla detta när man klarat av något stort. Något man nästan trodde skule vara omöjligt. Så jo DEN känslan kan ja förstå att du avundas lite även omd et är mindre "roligt" innan.. ;-)
Hah kul att även ni började titta på Våra vänners liv! SVT Play gör ju det så mycket lättare att följa saker även när man är utanför Sverige även om vi faktiskt ahft mycket problem med uppkopplingen till SVT Play tidigare. men det har beott på vårt internet och har fixat det så nu fungerar det bra. :-)
Kram!!


Lotta,
TACK vad GLAD jag blir att du gillar bloggen!
Jag arbetar med forskning och just nu är jag i ett labb som studerar tidig embryonalutveckling. Mitt projekt handlar om olika tillväxtfaktroer som är viktiga i embryot innan det ens fäster i livmodern. Vi är intresserade av hur de olika cellinjerna utvecklas som sedan ger upphov till både extraemryonala vävnader samt till själva embryot.
Kram!


Bejla,
tack vännen!! Det känns fortfarande skönt och jag är fortfarande lite trött hahaha! Och jo blogga hann jag för det handlade om att ha små "andningshål" emellanåt. Plus att allas uppmuntrande kommentarer verkligen sporrade och hjälpte! :-)
Stor kram!

Mrs Clapper sa...

Haha! Vilken grej! Ja om Jon och jag nån gång går skilda vägar i framtiden så kommer jag be dig om nummer då! ;)
Kram!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
du det hoppas jag verkligen inte ni gör! :-)
Kram!

Lia sa...

Härligt Anna! Jag tycker inte alls att det låter osvenskt att känna som du känner: snarare låter det AKADEMISKT! För alla som har levererat akademsik text någon gång (oavsett nivå) vet hur extremt skönt det är att verkligen klara av det, vet hur det är lätt att tappa självförtroendet när man kör fast och vet att tiden egentligen aldrig riktigt räcker till =). Du ska vara såå jäkla nöjd över dig själv och verkligen njuta hejdlöst av ditt "nya liv2!!

Millan sa...

Men josses, vilket mastodontarbetspass du fixade dar i slutet pa veckan. Otroligt bra jobbat och valdigt valdigt skont nu nar det ar over kan jag tanka mig. Skont att du aven fick positiv kritik pa en gang!! Sa harligt med lite lugn och ro med familjen i helgen nu. Jag spenderade for ovrigt min lordagkvall pa samma satt. God mat, rodvin och Vara Vanners Liv pa svt.play. Verkar som om vi ar flera utlandssvenskar som ser den samtidigt nu :-).

Stor kram!

Evasleva sa...

Wow vilket jobb! Klart att du ska vara nöjd. Måste kännas fantastiskt med den positiva responensen. Härligt!

Anna, Fair and True sa...

Nu ska här läsas ikapp :)

33 timmar var inte dåligt! Tur att du inte behöver göra det så ofta! Kul att det gick så bra med artikeln!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hahaha ska du läsa ikapp allt har du ett ganska digert arbete framför dig. kanske inte 33 timmar men ändå... ;-)
Lycka till!