torsdag, september 01, 2011

Utflykt till Coney Island

Igår, onsdag gjorde vi en utflykt till Coney Island som ligger på sydspetsen av Brooklyn. Här finns en gammal nöjespark (och numera även en drös nya sådana), en otroligt lång sandstrand och här ligger även NY Aquarium. Särskilt stranden brukar vara välbesökt under sommaren. Om man kommer hit en helg i juli är det oftast otroligt mycket folk på stranden, men nu var vi ju där en veckodag och det i slutet av augusti vilket gjorde stor skillnad. Inte alls lika mycket folk. Jag och Lill-Skruttan har redan varit här två gånger tidigare i år. En redan i aprilSvägerskan och Loff var på besök (liten filmsnutt kan ses här), och sedan ytterligare en gång tillsammans med Familjen K i början av maj. Gårdagen blev en riktigt fin dag med kalasväder. Sol, lagom vindar och runt 28 grader varmt. Något fuktigare än vad jag tycker är optimalt, men man ska inte klaga. Kan även meddela att man inte såg ett enda spår av Irene trots att det ju här måste varit rätt höga vågor och starka vindar när hon drog in här under helgen.
Här kommer en del bilder från gårdagen.

Första stoppet blev såklart på kända klassiska "Nathan´s" .

Där vi åt både varmkorv samt provade deras "lobster roll".

Efter lunchen tog vi en sväng på ena Nöjesfältet. Vi besökte ett av de som hade åkattraktioner för barn och Lill-Skruttan provade en del. Men hon tyckte en del av dem var lite läskiga så vi åkte i stort sett endast de där man kunde åka med som vuxen.

Nöjesparkerna ligger alldeles intill den Boardwalk som går längs med stranden.Efter detta promenerade vi vidare till NY Aquarium.

Sedan blev det stranden!Innan vi åkte tillbaka in till staden igen gick vi tillbaka till Nöjesparken. Här åkte Lill-Skruttan den snurrande "Dizzy Dragon"

En riktigt härlig dag, men vi var alla rätt trötta när vi kom tillbaka hem. Det är en lång resa på skumpande tunnelbanetåg för att komma till Coney Island. Väl hemma fick vi alla tvätta av oss all sand och sedan blev beställde vi hem kinamat. Även om Lill-Skruttan emellanåt hade både humörsvängningar och lite olika utbrott var det en mysig dag. Framförallt att få göra sådana här saker tillsammans som familj kändes så otroligt roligt och skönt!


*) Bilderna i inlägget är tagna främst med iphone-appen Camera+.

13 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Åh vad roligt! Längtar dit faktiskt nu...vad skönt att Irene inte ställde till med sån oreda i alla fall. Risken fanns ju liksom! Hur går det med jobbsökandet? Kram!
ps. fick upp som ordverifiering: Irine! skumt lika Irene!

Millan sa...

Det ser superroligt ut! Mina barn skulle alska att vara dar for Liseberg var en hojdare i somras!! Harligt med stranden ocksa. Har har det plotsligen blivit sommar...Varmt och soligt..Mycket skumt!
Kram

anna of sweden sa...

Härliga bilder. iPhonen verkar vara bra att ha - inte minst för kamerans och apparnas skull! :)

Ha en fin Labor Day-helg!

Kram!

Taina sa...

Snacka om MYYYS. Familjemys. Det syns både på M och E att de trivs att få vara tillsammans igen efter det långa uppehållet.

Hoppas ni får en fin helg!

KRAMAR!!!

Desiree sa...

Vilken mysig dag. Jag må tro att ni var trötta då ni kom hem efter en sådan händelserik dag. Jag minns att du varit här tidigare. Nice att man kan åka ut så här över en dag och få njuta av lite beach och sol. Akvarier är något annat jag gillar jättemycket. Det finns mycket att kolla in där för både stora och små.
Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
jag förstår att du börjar längta nu. Och visst var det bra att Irene inte ställde till en massa där. Lustigt förresten m ordverifieringen!
Kram!


Millan,
Ja om de älskade Liseberg skulle de tycka om detta! Lill-Skruttan tyckte att mycket var lite läskigt att åka och ville inte åka något själv.
Härligt med sommar!
Kramar!


Anna,
Ja jättekul fotoappar har den!!!
:-)
kram!!


Taina,
visst är det härligt att se dem ihop igen! Och nog märks det att de båda är glada och tillfreds med att vara hela familjen. :-)
Kramis!!


Desiree,
Ja jag gillar Coney Island. Just för att det är underbart att vara nära havet, men också för att det är ett så speciellt ställe. Nöjesfälten samakvariet gör det dessutom till ett bra utflyktsmål m barn.
Kramar!

Annika sa...

Härlig dag ni fick!!
OCH med hela familjen därtill!
SÅ fina bilder.
otroligt att Irene inte ställt till mer. Konstig orkan det där, på sina håll så snäll och på andra så vidrig.
Har aldrig varit på Coney Island. Det är verkligen klassisk mark!!
Kram!!!

Petra H sa...

Vilken härlig dag ni verkar ha haft!! Är Nathan's korvar goda? O var med sin syster och systerdotter (5) på Eurodisney (som nu egentligen heter Disneyworld Paris tror jag) i augusti och de hade jättekul. Men, det var inte jättemånga attraktioner för en 5-åring så Os syster sa att de får åka tillbaka om några år när dottern har åldern (och höjden) inne. Hon sa att hon inte visste vem som hade roligast, O eller lilla M ;-) De tyckte alla tre att alla palats och "icke-åk-attraktionerna" var väldigt roliga och fina - inte för inte som det väl kallas för The magic kingdom...
KRAM!

Fröken fräken sa...

Vilken härlig dag ni fick. Skönt att va hela familjen tillsammans igen. Skönt också när Lill-skruttan får sina utbrott att ni är båda där för att stödja henne och varandra. FIn fina bilder också.

Kram

Steel City Anna sa...

Jättefina bilder!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det var en riktigt fin dag! Och visst är det otroligt att Irene inte gjort mer skada än så trots att Coney Island är alldeles vid havet. Du borde besöka Coney Island någonggång ni är i NYC. Det ÄR faktiskt lite speciellt måste jag säga. :-)
KRAM!


Petra,
Nathan´s korvar är helt ok. Jag tycker kanske inte de är superspeciella på något vis utan är som varmkorv är mest. Själv gillar jag ju kokt wienerkorv bäst haha! Men det får man inte här...
Kul att de hade skoj på Disneyland men jag förstår att många åkattraktioner var för lite större barn/vuxna. Här hade de ju vissa ställen med saker endast för barn så det gjorde ju att utbudet var större. Å anda sidan kunde man ju inte åka med som vuxen mer än på vissa av dem och eftersom Lill-Skruttan inte ville åka själv så begränsade det lite mer. Kanske hade just detta varit annorlunda om vi åkt med ngn av hennes kompisar så hon kunde åkt vissa saker med en kompis istället.
Kram!


Fröken Fräken,
ja det är underbart att vara hela familjen igen! Och extra roligt när man gör utflykter tillsammans som denna. Att vara två när det blir utbrott är otroligt skönt! Dels kan man "turas om" att ta hand om det hela, dels är det enklare rent praktiskt med vissa saker om man är ute på stan.
Kramar!


Steel City Anna,
tack!
Vad glad jag blir!
:-)

Victoria sa...

Häftigt med Coney Island, det har jag bara sett på TV! Nästa gång vi åkr till NY (låter som om vi var där varannan vecka eller så, haha!) så får vi boka in ett besök där. Kramar//Vic

Saltistjejen sa...

Vic,
ja jag tror era killar skulle älska en del av Nöjesparkerna även om jag själv tyckte att en del av de "vuxna" åkattraktionerna såg mer eller mindre livsfarliga ut...! :-)
Kram!!