tisdag, februari 05, 2013

40-årsdagen

Okej, håll i era mössor och vantar nu för här kommer en riktig Bildbomb. Förra måndagen. 28 januari. 2013. Då var det dags. The Big Four O. Vaknade till skönsång i hotellsängen. Presenter skickade från Sverige. Grattishälsningar i mobilen och på Fejan. Fantastiskt hur man kan känna sig så omhuldad trots att man är långt ifrån nästan alla man känner. TACK igen till alla er som grattade mig via cybern eller på annat vis och gjorde min dag extra härlig!  Efter morgongrattandet åt vi en god frukost ute på hotellets innergård igen. Underbart! Och så bar det av en kortis till stranden. Turkosa salta vågor. Sol sol sol. Innan vi skulle checka ut och åka till kryssningsfartyget. För att börja vårt äventyr. Men nog ordat. Nu - Bildbomb! Håll i er!

Palmallé längs en av gångvägarna mellan hotellen på väg mot strandpromenaden


Lycka!


En 40-åring och en 4-åring in action


Sand, vind, sol och vågor



Lite vila i skuggan





Lill-Skruttan visar upp sin surfstil. Var hon lärt sig den har jag ingen aning om...


Dags att avsluta stranddagen för nästa äventyr.


I väntan på att checka in på Disney Wonder



Där ligger hon. Med Kalle, Knatte, Fnatte och Tjatte hängande i aktern.


På väg in i båten var det självfallet obligatorisk fototagning. Och jo, vi köpte fotot.


Resans första cocktail. Så GOD! 
Medan jag sippade på den var Lill-Skruttan och M redan i poolen.

Vid denna poolen satt jag, men M och Lill-Skruttan var i Mickey's Pool vilket var barnpoolen lite längre bak i båten. Det som sitter på skorstenen är en enorm "TV-skärm" där de senare visade film under resans gång.


Sedan fick vi tillgång till vår hytt. Och vi var verkligen inte besvikna! Så lagom! Två badrum varav ett med toalett och det andra med badkar och dusch. Sedan var själva hytten avdelad med dubbelsäng i ena delen och soffa (som kunde göras om till säng på natten för Lill-Skruttan), skrivbord och TV i andra delen. Och så balkongen utanför. NAJS!


Och såklart även ett foto av Walt Disney själv med ena armen runt sin fru och den andra hållandes Mickey.


Vår hytt sedd från ytterväggen.


Överraskning väntade i hytten också!  I form av en flaska champagne och god choklad!
Stort TACK Skåne-familjen!!!!



Vår balkong

Sedan blev det Fest med Mickey & Friends då vi avgick och styrde ut från Miami.



ByeBye Miami!!

Kändes otroligt coolt att åka längs med vägen som leder från Downtown Miami ut till South Beach. Nyss hade vi ju åkt bil där. Nu var det båt.


Ljumma vindar


Kvällsol på balkongen


Senare åt vi middag. I Parrot Cay. Sist efter förrätt, mellanrätt, varmrätt och dessert kom kyparna in och sjäng Happy Birthday och så fick jag denna chokladmoussekaka. Men tyvärr var jag då så mätt att jag endast orkade äta lite av den.

Senare på kvällen då Lill-Skruttan somnat (ovaggad) firade jag och M vidare ute på vår balkong. Bubbel, månsken och doften och ljudet av havet runtom oss kändes som ett smått magiskt sätt att avsluta sin 40-årsdag på. Första dagen på mitt nya Decennium. Och första dagen på vår Kryss!


Vi somnade sedan alla och sov så gott så gott medan Disney Wonder stävade vidare ut på havet mot Karibien. Vårt Kryssningsäventyr hade börjat.



18 kommentarer:

Anne sa...

Wow och återigen wow. Ja herregud vilken fin födelsedag du fick. Det där kan man snacka om att verkligen göra nåt extra av sin födelsedag och minne för livet. Det ser helt underbart ut. De där hyttbalkongerna minns jag från när Annika skrivit om deras kryssningar. Verkar helt otroligt fint att ha en egen privat balkong.

Och nej, mer bildbomb än så här mäktar vi lugnt mer. Jag vill ha MER!!!!

Saltistjejen sa...

Anne,
haha vilken tur att du inte tyckte det kändes tröttande med alla bilderna. När man går igenom bilder såhär i efterhand är det så svårt att välja. ;-) OCH man blir verkligen nästan förvånad över att man upplevt allt detta så nyligen. Nu har vardagen redan tagit ett ordentligt grepp om en.
Definitivt lär jag minnas min 40-årsdag!!! bättre kunde jag knappast ha önskat mig!
:-)
Kram!!

ExPIAtriate sa...

Vilken underbar fodelsedag! Kan riktigt kanna ljumma vindar och hora vagskvalp! Harligt!!! Ser fram emot mer bilder fran Karibien!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Å vilken snygg 40-åring! Tycker också gott att du kunde haft med ännu fler bilder :) Fin hytt! Men var ni lite trötta på Disney mot slutet? :)

Sahra sa...

Åh vilken underbar resa och stort grattis på 40-årsdagen
Du är en otroligt fräsch 40-åring.
Kram

Miss Marie sa...

Vad snygg du är! Ser mer ut som 30 än 40! Och vila härliga bilder! Så skönt det ser ut, sommar o salt vatten! Mysigt!

Anonym sa...

Å vad härligt! Och igen, stort GRATTIS!! I efterskott. Ser ut som en otroligt lyckad resa! Ville bara se mer och mer bilder, för nu snöar det här igen och det har varit världens längsta vinter....är helt redo för vår och värme!

Kram

Josefine sa...

Jisses vilket firande! Det ser verkligen härligt ut! Och grattis i efterskott!

Desiree sa...

Wow, vilken fantastisk resa! Ser helt underbart ut med det där tukosa vattnet. Jag sitter här och drömmer mig bort och tänker på ljum tropisk bris i luften då jag läser detta. Vilken underbar födelsedag. Tack för denna fina bildbomb. En riktig njutning att få kolla in alla bilder. Er hytt var så himla fin och lyxig! Känns som ni fick till en perfekt resa både för er vuxna och för lilla E.
Kram!

Millan sa...

Helt underbart! Jag blir sa sugen pa en langvaga semester, sol och varme.

Gott att fa sa mycket tid ihop bara ni tre dessutom. Mysigt!

Baten ser verkligen fin ut. Ska bli skoj att hora vad ni mer har haft for er.

Kram
Millan

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja det var det verkligen! Och det kommer att komma fler bilder från resan senare. lovar. :-)
Kramar!


Anna Fair and True,
hahahaha TACK söta du!! :-)
Vi var faktiskt inte så trötta på Disney på slutet. Lite kanske, men det var inte så farligt. Man kunde välja rätt bra om man ville eller inte ville "meet the characters". ;-)
Kram!


Sahra,
haha tack fina du! Och ja det var verkligen en otrolig resa. Min första kryss och vi var lite spända innan eftersom vi inte alls hade ngn aning om hur det skulle bli.
Men det blev väldigt bra.
Kram!!


Miss Marie,
hahaha tack! Och ja du, jag känner att 40 är mer en siffra än en "ålder" tror jag. Än så länge i varje fall.och det var ooooootroligt skönt att få lämna kylan ett tag och få lite sol och värme! Och framförallt LEDIGT!
Kram!


paettannatsatt,
TACK! Det var verkligen en lyckad resa. Visst fanns det ups and downs även där som alltid, men på det hela taget känns det som vi hade en Paradisvecka på så många vis. :-)
Och fler bilder kommer.
Kramar!


finelinan,
Tack!! Och ja det var verkligen ett firande. Kändes kul eftersom vi inte haft semester tillsammans på flera år (förutom Sverigeresor) så det var himla mysigt att få semestra bara vi. :-)
Kram!


Desiree,
det VAR underbart! Att få slappa lite, vara i solen känna värmen, inte behvöa tänka på något praktiskt allt utan ha allt när och hur man ville. Skönt!!! Hytten var kalas tycker jag! Är väldigt nöjd.
Kram och Tack!!


Millan,
hahaha ja du det var skönt med ett avbrott i vintern och framförallt att få lite semester och koppla av från jobb och vardag. Att få vara tillsammans med familjen var himla skönt även om man inser att man inte är så van vid det så det blir en hel del irritation som kommer då och då också. Men på det hela taget var det verkligen fantastiskt!
Kramar!

Annika sa...

Ja, vad HÄRLIGT!!!
OCh det var den båten vi var ute med också. Disney Wonder då Karolina nästan var fyra!!!
Visst är det UNDERBART!!
OCh ett perfekt sätt att ha semester på!
Längtar grymt efter att kryssa igen. Har fått det i blodet.
Visst är hytterna fina ombord på Disney. Finare än de vi haft på både RCC och NCL.
Underbara bilder.
Antar att du kommer att bomba ännu mer från era dagar i Karibien. Ser fram emot det eftersom ni ju tog ungefär samma rutt som vi tog i april med NCL.
OCh du är SKITSNYGG!!!!
KRAMAR!!

Emma sa...

Det låter och SER alldeles fantastiskt ut. Någon kommenterade om huruvida ni tröttnade på Disney och det tänkte jag också men haha, jag tror nog att jag skulle stå ut med det med tanke på RESTEN!! Wow! Dessutom är ju just det temat vad som gör det roligt för lilla E också.

Ni är så stiliga och söta alla tre.

Grattis igen, i efterskott!

Steel City Anna sa...

Vilka härliga bilder! Ser väldigt skönt ut. Grattis i efterskott.

Martina sa...

Välkommen tillbaka och stort Grattis pa födelsedagen! Inte ett helt fel sätt att fira sin 40-ars dag pa!

Ni ser ut att haft en fantastiskt semester och jag kan verkligen tänka mig att E var lycklig över att aka med Disney-baten!

Kramar

Channal sa...

Vilken underbar födelsedag!! Härligt! Fina minnen!

Bilden på er tre från båten blev kanonbra! Alla tre blev så fina och ni ser så lyckliga ut!

Kramar Anna

Suzesan sa...

Åh MERA bilder MERA bilder. Vilket härligt födelsedagsfirande.

Bilden på er tre är ju så FIN. Familjen.

Så fin hytt. Mysigt att sitta där sent på kvällen.

Så snällt med bubbel som överraskning och sången av kyparna.

TOTAL avkoppling från vardagsstress. Var det "all-inklusive" med extra allt eller tillkom en massa extraköp. Mat dricka osv osv.

HÄRLIGT jag vill också åka på kryssning LÄNGE.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Annika,
vad skoj att det var just den båten ni åkte med också! Det är väl Disney's äldsta tror jag. Haha M är redan sugen på att kolla in en av deras nyare fartyg hahahahaha! :-)
Hytten var otroligt fin! Jag tyckte den kändes stor och lyxig och väldigt fin och fräsch! Det blir fler bilder senare. Lovar.
KramKram!!


Emma,
det VAR verkligen underbart på så många vis. Avslappnande. Och nej vi tröttnade inte på Disney. Jag tycker det var rätt bra för man kunde välja rätt mycket själv på "vilken nivå" man ville ha Disneyunderhållningen. Vissa kanske gick på alla sådana saker men vi var inte på så många. Däremot var vi på deras shower varje kväll och DET var otroligt mysigt, roligt och PROFFSIGT!
Kram!


Steel City Anna,
det var väldigt skönt och härligt! Och tack för grattiset!


Martina,
nej det var ett strålande sätt att fira in sitt fjärde decennium på! :-)
Kram!


Channal,
tack! Ja detta kommer man minnas resten av livet helt klart! :-)
Vad gullig du är! Jo vi var väldigt glada och förväntansfulla då när den bilden togs. Just precis i början av allt.
Kramar!!


Suzesan,
haha tack! Och ja du skulle nog älska att kryssa tror jag! :-) Hoppas du kan få prova någonting!
Det var verkligen avkoppling och roligt på samma gång.
Kram!!