måndag, februari 18, 2013

Ledig måndag efter härlig söndag

Måndag. Igen. Men LEDIGT! Idag är det President's Day här och jag har ledigt från jobbet. Company Holiday. Så SKÖNT! Vi hade ju inte ledigt på Martin Luther King Day så det känns fint att få en tredagars helg nu ändå. För mig och Lill-Skruttan. M ska jobba. Idag blir det Brooklyn! Äntligen ska vi hälsa på våra vänner och f.d grannar. Har inte sett dem sedan Thanksgiving vilket är väldigt länge sedan (jul, kryssning och allmänna vardagsmåsten har kommit emellan) så det ska bli riktigt roligt.

Gårdagen var en mycket härlig söndag. Vi tog sovmorgon och sedan lugn förmiddag med filmmys i soffan, pannkakor och plättar till frukost och efter detta blev det en tur ner till Herald Square/34th Street för att köpa skor till Lill-Skruttan. Hennes blinkskor som hon fick förra våren börjar sjunga på sista versen. Både ur slitagesynpunkt och rent storleksmässigt. Denna gång blev det ett par vanliga (mycket mycket LÄTTA) gymnastikskor plus ett par BellaBallerina-sneakers. Hon fick välja mellan denna typ av sko och en blinksko, och det var inga som helst tvivel om vilken sko hon ville ha. Jag hoppas det blir bra nu och att hon inte tappar balansen och snubblar runt i dem.

Dessa valde hon utan minsta tvekan.

De har en liten "snurrplatta" under tån vilket gör att man kan göra piruetter och snurra runt som en ballerina med dem. Det krävs lite övning men under gårdagen övade Lill-Skruttan flitigt....

Ett par vanliga gympaskor blev det också. Jag och M gillade dem mycket för de kändes nästan fjäderlätta!


Efter vår lilla skoutflykt vilade vi hemma en liten stund innan det var dags att åka upp till våra vänner Herr och Fru Wien, i Harlem. Dem har vi heller inte sett sedan i december (då hemma hos Fru Madrid och Herr Österrike) så det var också ett tag sedan. En alldeles underbart härlig eftermiddag och kväll fick vi tillsammans med våra allra äldsta NYC-vänner. Varje gång vi ses får jag en sådan där varm skön känsla i magen. Det blandas alltid högt och lågt när vi ses. Skratt, knasigheter, problem, diskussioner, frågor och svar. Oavsett hur lång tid som gått sedan vi sist sågs. Vänskap helt enkelt. Och så god mat och dryck. Alltid. 

Herr Wien hade dessutom just uppgraderat sin "lekstuga" och det visades 3D film där när vi kom. "Under the Sea". Lill-Skruttan var alldeles exalterad och försökte röra vid de fiskar som såg ut som de simmade ut ur filmen. Hon pustade dock ut av lättnad när det visade sig att hajarna minsann inte simmade mot henne utan "simmade another way". Självklart kom även Fru Madrid och Herr Österrike med sin dotter C och tjejerna hade hur roligt som helst tillsammans hela kvällen. Och vi vuxna likaså.

Fru Wien pratar medan Herr Wien häller upp champagnen

Lill-Skruttan och C ritar tillsammans

Som alltid bjöds det på hur mycket godsaker som helst redan innan middagen (som förövrigt var fantastiskt god den också!)

Vi kom inte hem förrän klockan var närmare midnatt. Trötta, glada och mätta. En riktigt härlig kväll. TACK Herr och Fru Wien för denna härliga kväll! 

14 kommentarer:

Sahra sa...

Jag och Wille var inne i blinksko-butiken vid Times Sq (skeeters?). My god. Molly skulle bli överlycklig där inne. Vi köpte såklart ett par till henne men det var svårt att välja. Stod och tittade på de där med snurrplattan men valde blinkisar istället
Kram

Saltistjejen sa...

Sahra,
japp det är en skoaffär med en massa "fodis" för ungarna. :-) Skechers heter den och man kan även löpa inline ifall man vet sin storlek. :-)
Jag har faktiskt köpt de flesta av mina skor där med men dock inte med blink eller snurr....
Kram!

Miss Marie sa...

Oj, snurrskor och blinkskor, tur att vi inte är där än! ;)

Vilken härlig söndag och skönt med ledig måndag! Skulle jag också vilja ha..! :)

Emma sa...

Det låter som en helt fantastisk söndag!

Shoppa nya, fina användbara röra-på-sig-och-ha-kul-skor. JAg vet hur glad jag själv blir av det!

Ilia blir hela tiden mer och mer medveten om saker och kläder och sånt som är hennes. Hon blir så glad att något är tänkt för henne, till för henne, hennes! Inget kan få henne så glad / upprörd (om någon ,t.ex. lillebror tar det ifrån henne).

Och sedan hänget med vännerna. Vad mysigt!! Hoppas måndagen är lika fin.

KRAM

Desiree sa...

Oj vilket bord, vad mycket god mat att välja mellan. Låter som en underbar dag på alla sätt. Kul att få träffa riktigt goda vänner som man inte sätt på ett tag. Det känns faktiskt vettigare att ha Presidents day ledigt än Martin Luther king day eftersom Martin Luther King är ganska snart efter jul då man redan varit ledig. Vi hade ledigt på Martin Luther day men aldrig på Preseidents day.
Snurrskorna låter kul. Jag tror lilla E kommer få koll på dem på ett kick.
Kram!

Saltistjejen sa...

Miss Marie,
haha japp det finns massor så du lär upptäcka det om ett par år....! ;-)
Kram!


Emma,
haha nya saker är alltid skoj såklart. Och de här skorna blev hon verkligen helt förälskad i. Hon sa det flera gånger idag också när hon hade dem på sig "Jag ÄLSKAR verkligen de här skorna!". Så sött och då känns det roligt att vi köpte dem. :-)
Och ja, bra häng med vänner är ju alltid så härligt tycker jag!
Kram!


Desiree,
ja det var verkligen mycket smått och gott där. Men så är det alltid när vi kommer till dem. De är mästare på att fixa god mat! :-)
Och ja jag håller med dig om att Prez Day är bättre om man enbart får en av dagarna ledigt just för att den ligger lite senare än MLK Day.
Kram!!

Charlie sa ... sa...

Härlig söndag ni haft!!! Kan tänka mig att maten var god, det ser verkligen läckert ut!

Gillar skorna, med snurrplatta ;)

Och visst har det varit skönt med ledig dag. Inte för att jag fick så mycket gjort, men så skönt kanske just därför ;)

KRAM!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja sååå skönt med ledig månda. Det gör mycket att få en långhelg tycker jag!
Låter skönt att du fick ha en sådan där skön slapparedag idag också. Det behöver man ibland.
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Undra om ballerina/snurrskorna finns i Sverige?

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
du kan ju kolla. Jag har ingen aning om ifall Skechers finns i Sverige eller ej.

Pernilla sa...

Vad fräcka skorna med snurrplatta var, förstår att hon övar flitigt! ;-)

Saltistjejen sa...

Pernilla,
javisst är de lite kul. Och hon älskar verkligen de skorna. Men idag till dagis tog hon ändå sina nya "vanliga" gympaskor vilket jag tyckte var rätt bra.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Sketchers säljs ibland men säkerligen inte alla modeller.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
aha på så vis.