torsdag, februari 07, 2013

Snö på väg

Tack för era gulliga kommentarer om min födelsedag och om min nya ålder! Goa ni! Roligt också att ni inte tröttnade på min bildbomb. Fast här i NYC är vi långt från tropisk värme, turkosa hav och sandstrandshäng. Mer sådana bilder kommer senare. Det lovar jag alla er som frågat efter mer. Men här är det tydligen en snöstorm (amerikansk sådan så man vet aldrig ifall det bara blir lite "flurries" eller om det blir något stort och jobbigt) på väg. Det ska enligt meterologerna börja snöa här redan ikväll och under morgondagen, men det värsta ska braka igång under imorgonkväll/natt. Vi får väl se. Just nu känns det i vilket fall bra att jag ska jobba hemifrån imorgon. Dock måste vi ut med bilen i rusket för den ska på service.

Men rent allmänt känner jag att det ska bli kul med snö så jag hoppas verkligen det kommer att komma tillräckligt för att vi ska kunna åka lite pulka eller så med Lill-Skruttan. Och framförallt hoppas jag att den inte helt ska regna bort vilket annars är det vanliga här i staden. Snöblandat regn snarare än snö....

Ikväll blir det dock middag. Ute. Det är M's chef som bjuder labbet på den årliga middagen. Samma tid och restaurang som vanligt. Lill-Skruttan kommer att få följa med en av sina dagiskompisar hem. Så hämtar jag henne där när jag kommer tillbaka från middagen. Väldigt smidigt och bra. Hon blev jätteglad när jag berättade att hon skulle få följa med sin kompis hem efter dagis. Det är verkligen fantastiskt att vi kan hjälpas åt på det viset med barnpassning när det behövs.

I övrigt verkar det som om mitt virus från i höstas är på gång igen. Började känna lymfkörtlarna vid halsen svullna upp igår. Imorse gick jag till läkaren på jobbet. Hon tyckte att jag skulle beställa tid hos en specialist. Infektionsläkare. Ska försöka hitta någon och boka en tid till nästa vecka. Känns lite jobbigt eftersom man här måste hitta en läkare som tar ens försäkring. Och sådant brukar alltid innebära en hel del surfande och ringande.... Det är det allra värsta med att behöva kontakta nya läkare tycker jag.

Fick iallafall anti-viralt utskrivet igen. Men jag hoppas hoppas hoppas att det inte ska bli så illa som i oktober. Fy! Men än känner jag mig inte sjuk alls. Ingen feber. Ingen värk i kroppen. Det enda är att min lymfkörtel under hakan känns som en hård och lite öm boll. Och så har jag lite överkänslig tunga. Jag fick ju enorma blåsor och sår på tungan förra gången jag var sjuk vilket egentligen var det allra jobbigaste då. Nu hoppas jag som sagt att det inte ska bli så illa denna gången. Men OM det känns värre de närmsta dagarna så har jag iallafall mina anti-virus-tabletter. Jaja, vi får väl se vad som händer men har jag tur så har mitt immunförsvar sina soldater ute på fältet redan.

18 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Låter inte kul med ev ny sjuka på gång :( Vad är anti-virala tabletter? Trodde knappt det fanns något mot virus?

Mrs Clapper sa...

Usch stackare! Hoppas det lugnar sig! Och grattis i efterskott, har kikat på bilderna idag ser underbart ut!
Jag vaknade med influensa idag, hoppas bli piggare innan flyget hem på söndag.
Kram

olgakatt sa...

Hoppas VERKLIGEN att det inte är samma sjuka som spökar igen! Klokt att genast gå till doktorn. Men kunde inte hen remittera till rätt läkare direkt?
Tyvärr har solande negativ inverkan på immunförsvaret; du har kanske fått för hög soldos i Karibien?
Håller tummarna att du inte blir dålig!
Kram!

Trillingnöten sa...

Mn oj vad mycket som hände här inne helt plötsligt!! 40 år och allt, resor, sjukdomar, middagar! Allt i ett paket :) GRATTIS i efterskott. Låter som en fantastisk födelsedag. Visst är det skönt att känna att man är nära de man älskar fast man är så långt borta!! :) Härligt! Kram på dig och hoppas att sjukdomen håller sig i schack!

Anne-Marie sa...

Jag får också säga GRATTIS i efterskott! :) Vilken härlig kryssning och födelsedagspresent.
De där snöstormarna kan ju bli litet vad som helst ibland. En halvmeter snö är kanske mycket för många på östkusten - här är det "standard" varje vinter. ;)
Hoppas att ditt immunförsvar kan hålla stången och att du inte blir så sjuk som du var tidigare. Kramar!!

Victoria sa...

Trist att du känner dig skruttig! Hoppas att det snart blir bättre!

Kramar//Vic

Millan sa...

Asch da :-( hoppas inte att du blir sjuk! Jag har alltid haft stora problem med just min hals. Sa fort jag blir sjuk sa svullnar den upp och jag far ofta halsfluss. Eller fick innan jag tog bort mandlarna. Har du dina kvar? Jag far fortfarande alltid valdigt ont i just halsen men inte halsfluss sa ofta. Jobbigt for dig vannen sa jag hoppas att det stannar vid lite svullen hals den har gangen!

Mysigt med sno om det inte staller till det allt for mycket! Det har sagts att vi eventuellt ska fa mer nasta vecka. Jag hoppas innerligt att det inte blir for mycket for aven om sno och vinter ar roligt sa staller det verkligen till det i Bristol. Det racker gott med de snodagar vi fick for nagra veckor sen.

Hoppas ni hade trevligt pa resturangen ocksa!
Kram
Millan

Miss Marie sa...

Här i Tyskland har man också olika försäkringar, men ens doktor vet vilken försäkring man har och när man sen måste till specialister så hänvisar de bara till de som tar ens försäkring o de tar kontakten, smidigt tycker jag! Hoppas iallafall att det fixar sig med specialist till dig!

Channal sa...

Här är det fullt med snö och snart sportlov! Mysigt om ni också får lite snö att leka i! KRAMAR Anna

Lina sa...

Hej! Eftersom du bor i New York borde du kunna svara på detta :)
Ska till New York på sportlovet (v.8) och undrar hur kallt det brukar vara då? Är det ungefär som i Sverige så det är vinterjacka som gäller?
Tacksam för svar! :)
Mvh Lina

Martina sa...

Stora kontraster, fran sol och värme till snöstorm!

Hoppas att det inte ska bli sa farligt som i höstas. Jobbigt det där med att du inte bara kan ga till vilken läkare som helst. Knepigt sjuksystem i Usa...

Kramar

Annika sa...

Här i Washington har vi ingen snö. ALLS.
men ett kallt, grått regn.
Ja, New England ska verkligen bli drabbat.
SÅ jag undrar hur det går för dig idag?
Det ska ju bli av hostoriska mått.
GISSA OM JAG ÄR AVIS!!!
Jag är inte det minsta vintermätt och vår blir det ju iaf.
Hoppas att du inte blir sjuk nu igen
Och att du får hjälp snabbt.
Fördelen med sjukvården här att man får komma snabbt och man blir genast behandlad. Ja, vi med försäkring då, skall tilläggas.
Kramar!

Desiree sa...

Nämen usch då hoppas innerligt att du inte får tillbaka det där viruset du hade i höstas. Tyckete så himla synd om dig. Det verkade helt vidrigt i det tillstånd du befann dig. Så jag håller både tummar och tår för att du INTE får tillbaka detta.
Däremot låter kvällen trevlig med den årliga bjudningen som M´s chef står för. Jag hoppas ni får en riktigt trevlig kväll. Hoppas också att det kommer lagom med snö så att ni kan få njuta av lite vinteraktiviter men så att stan inte blir lamslagen eller det blir för stora trafik problem.
Trevlig helg.
Kramar!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
nej det är inte skoj men hittills verkar medicinen hjälpa. Som tur är. Så jag känner mig inte dålig och blåsorna håller sig borta från munnen.
Anti-viral gör bara så att vissa virus inte reproducerar sig tror jag. Har inte kollat upp så noga hur det fungerar. Kanske borde jag det...? :-)


Mrs Clapper,
tack det har lugnat ner sig som tur är. Och tack för grattis! Det ar underbart. Hoppas ni får det riktigt fint i Las Vegas och att du blir frisk!
Kramar!


olgakatt,
nej hittills har jag haft tur och det har inte alls blivit som förra gången. Dels kanske för att mitt immunförsvar nu har lite bättre koll på viruset ifråga, och så för att medicinen verkligen hjälper! :-)
kanske var det solen som utlöste detta, men det jag oroar mig för är om det ska återkomma såhär pass ofta senare. DET vore inte kul.


Trillingnöten,
japp här händer det massor. :-) Tack för grattis också! Det var underbart att komma bort ett tag och kryssningen var så skön!
Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
tack!! Ja det var en jättefin födelsedag oh på sätt och vis blev det ju nästan som om vi firade i en veckas tid då. :-) Snöstormar här KAN ju bli riktigt jobbiga. Oftast är det inte så farligt här i staden dock, men runtomkring kan det bli väldigt jobbigt.
Kram!


Vic,
jag mår rätt ok faktiskt. Tror mitt immunförsvar och medicinen hjälps åt att hålla virusarna stångna! :-)
Kram!!


Millan,
jobbigt med halsen. Jag har haft halsböld för många många år sedan och då vet jag att de pratade om på sjukhuset (för jo jag blev inlagd) att om det kom tillbaks skulle man operera bort dem. men som tur var har inte DET kommit igen även om jag varit ganska orolig varje gång jag haft svulen hals sedan. men nu är det ett jädrans virus som tydligen vill dyka upp igen vilket känns jobbigt. Men hittills har jag inte blivit så dålig denna gången i allafall vilket ju är tur för i höstas var jag verkligen otroligt dålig.
Snön här är så härlig! Lagom mycket och idag var en perfekt vinterdag! men visst blir det lite kaotiskt det blir det ju här.
Hoppas ni inte får för mkt besvär av er snö.
kram!


Miss Marie,
ja det är olika försäkringar. men man måste själv kolla upp läkarna här. Särksilt som jag ju nu går hos läkare i NJ men bor i NYC så det handlar ju om ifall jag vill ha en läkare här nära hemma eller om jag vill ha en nära jobbet ckså. Vore dock skönt om ens PCP kunde remittera en till en läkare man redan visste fanns i sitt försäkringsnätverk. Å andra sidan vill nog många här själva välja läkare. Du vet är i USA värnar alla väldigt mycket om sin egen valfrihet. :-)
Kram!


Channal,
härligt med snö och lov!!!
Idag har vi verkligen lekt i snön!
Kram!



Lina,
vdret här varierar dock väldigt mycket så det är svårt att ge råd. Idag var det t ex ca 4 minusgrader mitt på dagen emn jag ahr kollar prognosen och den säger att på måndag ska det bli 8 plusgrader. Och så kan det hålla på från en dag till en annan faktiskt. Dessutom kan vinden spela in och det kan då kännas mkt kallare än vad termometern visar. Mitt råd är att du tar med dig en vinterjacka men även ngt tunnare "lager" typ en fleece eller windstopper eller liknande så att du har möjligheten att välja tjocklek på jacka. Mössa och vantar är bra OM det blir kallt eller om det blåser mycket! Men blir det varmare så kan du ju alltid ta av dem.
BRA och gåvänliga skor är bra. Ev om du har några som klarar av slask och regn också eftersom det blir väldigt BLÖTT här då det kommer nederbörd även snö eftersom man saltar förskräckligt mycket på gator och trottoarer. Ibland får man "vada" i pölar av snöslaskvatten då man ska korsa gatorna.
Kanske inget bra svar detta, men som sagt väderförhållandena här kan variera så väldigt snabbt jämfört med Sverige. Så att vara beredd på allt från minus tio grader till plus tio grader är nog bra.
Hoppas du får ett riktigt bra sportlov här!!
Kram!

Martina,
ja det är stora kontraster nu. För en vecka sedan hade vi 23 plusgrader i Miami och här är det nu minusgrader och snö. Men då vintern är som idag ÄLSKAR jag den och saknar inte sommarvärmen lika mycket faktiskt. :-)
Och det är rätt jobbigt detta med läkare då man byter försäkring eller måste hitta en ny läkare. Men jag ska ta tag i det nästa vecka.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
vad trist att ni inte fick ngn snö alls!!!! Stackars dig som ju har längtat efter snö såååå! Hoppas ni får ngn snö innan vintern är slut. men än finns ju åtminstone någon månad med snöchans/risk kvar. :-)
Här fick vi inga enorma mängder alls. inte som i New England. Men lagom tycker jag. Har haft en superhärlig dag i Central Park idag med snö och pulkaåkning. :-)
Min sjuka håller sig i schack som tur är nu. Tror medicin och immunförsvar har kontroll denna gången vilket är skönt. E har dock blivit lite förkyld med snuva och hosta men jag hoppas det inte blir värre. Än är det "bara" vanlig bondförkylning för hennes del men ev tar vi det lite lugnare imorgon.
och visst får man snabb och bra hjälp här när man har en bra sjukförsäkring. MEN jag tycker alltid det är så jobbigt när man måste få tag på en ny läkare! Det tar sådan tiiiid.
Kram!!


Desiree,
jag mår faktiskt rätt bra nu måste jag säga peppar peppar! Hoppas det inte blir värre. I höstas var det fruktansvärt! Så sjuk har jag inte varit på många år som jag var då. Hoppas mitt immunförsvar har det i hyfsat starkt minne så att det lättare kan kämpa mot viruset denna gången. Plus att min medicin verkar hjälpa väldigt bra så jag känner mig knappt sjuk alls nu.
Vi hade en trevlig middag ute och snön som kom igårkväll var alldeles lagom här i NYC. Så vi har njutit av den idag!
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Var tvungen att googla själv, blev nyfiken :) Tydligen hjälper det bara att stoppar/saktar förloppet i allra första början. http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Antiviralt_medel och http://www.smittskyddsinstitutet.se/smittskydd/arkiv/2006/nr-6-2007/fragor-och-svar-om-antivirala-medel/

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
jamen det var preis som jag trodde. Att det ger sig på antingen funktionen som handlar om replikationen (att göra fler viruspariklar genom att kopiera DNAt) eller fukntionen som gör så att viruset tar sig in i värdcellen.
:-)