torsdag, februari 20, 2014

En överraskning och en namnsdag

Igår fick jag en helt otrolig överraskning. Det var mina fina kollegor som ordnat en Baby Shower! Jag var kallad till ett möte på eftermiddagen och intet ont anande stegade jag iväg dit med min laptop i händerna. Men då jag steg in genom dörren visade det sig att mötesrummet var dekorerat med en massa Baby Shower dekorationer i milda pasteller och det var fyllt av folk som jag arbetar antingen direkt eller indirekt med. Det tog en bra stund för mig att faktiskt förstå vad det handlade om. Att vi inte skulle ha något möte. Att alla var där för min skull. Jag hade verkligen inte misstänkt något alls. Rörd, glad och tacksam. I just den ordningen. Det kändes nästan lite overkligt. Sådär som det kan göra när något händer som man absolut inte förväntat sig. Inte ens tänkt en tanke på. Baby Showers är ju tradition här. Man firar och uppvaktar den blivande mamman (ibland även båda föräldrarna) och ger presenter. Jag tror det börjat bli lite vanligare även i Sverige men fortfarande är det väl inte något "alla gör".  Jag lovar visa lite mer bilder (jag tog dock inte särskilt många, men ett par blev det) och skriva mer senare.

Igår var det ytterligare ett firande. Fast då ett typiskt svenskt. Eller iallafall "icke-amerikanskt". Nämligen för Lill-Skruttan som hade sin namnsdag. Vad jag vet firas inte namnsdagar alls här i USA. De har liksom inte namn i kalendern så som vi har i Sverige. När jag kom hem på kvällen efter jobbet hade M och Namnsdagsbarnet beställt en pizza (middagsvalet från namnsdagsfiraren) och hon hade även fått en lite present. En "Hello Kitty PEZ". Efter middagen blev det även glass samt ytterligare en present från oss. En bok. Och hon överraskade oss fullkomligt genom att börja läsa högt ur den för oss. Felfritt. Helt otroligt! Det är precis som om hon nu mer eller mindre knäckt läskoden. Även för engelskan. Hittills har hennes läsning gått bättre på svenska, men det har varit lite småtraggligt på engelska. Vi har ju "shared reading" med henne regelbundet (det är för närvarande i stort sett enda läxan) men någonstans har jag tänkt att böckerna hon har med sig från skolan är antingen extremt lätta eller att hon säkert läst dem flera gånger och därmed kan de mer eller mindre utantill. Men nu läste hon verkligen direkt ur en ny bok och ja, både M och jag tittade på varandra över bordet och såg nog båda rätt överraskade ut.

Det blev en tidig sänggång igår. Jag var helt slut. Och idag kör jag återigen in till jobbet, men längtar till imorgon då jag slipper. Nu måste jag fundera ut ett sätt att tacka alla kollegor. Ett massemail tycker jag känns lite futtigt. Men jag vet inte riktigt vad som är vanligt för en sådan här typ av Baby Shower på jobbet? Tackkort känns å andra sidan nästan lite väl pretentiöst? Eller är det vad man borde göra? Om någon där ute vet så tas tips tacksamt emot.

10 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Tackkort är alltid kul tycker jag! Du kan ju köpa ganska små kort eller bara enkelt kort (dvs inte dubbelvikt), mer notecard, och skriva en hälsning på.

Annika sa...

MEN vilken trevlig överraskning av dina arbetskamrater!! UNDERBART!
Förstår att du blev rörd och GLAD!!!
SÅ roligt!
Babyshowers måste vara det smartaste man kan ge en blivande mor. Har själv varit på åtskilliga, och fick en jättefin själv för 18 år sen!


Skicka tackkort, tycker jag. Det är ju så viktigt med sådan i det här landet. Dina arbetskamrater som gett dig prylar kommer att uppskatta det väldeliga!!!


Kramar!!!

Anonym sa...

Vilka gulliga & omtänksamma arbetskamrater du har!!!
Tycker ocksa du ska skriva (sma) tackkort. Det uppskattar de säkert.
Tänkte faktiskt pa E igar men glömde skriva & gratulera sa här kommer försenade gratulationer till namnsdagen. Fantastiskt att hon läste ur den nya boken. Det är stort!
Kramar, Lisa

eastcoastmom sa...

Vad gulligt och omtänksamt av kollegorna!
Som tack, tackkort är ju alltid bra i USA. Eller kan du bjuda tillbaka med något gott en massa kakor, muffins eller enorm chokladkartong på strategisk plats?

Therese sa...

Men åh vilka underbara kollegor!!
Tänkte på samma som Eastcoastmom är ovan, att ha med sig muffins eller ngt annat bakat. Det tror jag blir mycket uppskattat.
Kramar

Mala sa...

Vilken fin tårta och vilken överraskning. Jo, än så länge är det inte så vanligt med babyshowers i Sverige, men kan verkligen förstå att det uppskattas. Vad duktig hon är på att läsa. Det är 2 språk som gäller förstår jag. Det är ju underbart att se hur de lär sig.

Desiree sa...

Så gulligt och fint av dina kollegor att ordna en baby shower för dig. Du har verkligen hamnat på en bra arbetsplats men både bra kollegor och chefer. Guld värt med tanke på alla timmar man tillbringar på jobbet. sådant här betyder så mycket. Ett fint tack kort och kanske lite godsaker att bjuda på tex en fin chokladask eller något sådant kan ju vara en trevlig tack present.
Åh vad kul att det går så bra med läsningen för E. Vad duktig hon är som redan kan läsa på både svenska och engelska.
Kramar!

Steel City Anna sa...

Åh vad gulligt av dom! Röstar på tackkort och choklad :)

Anne-Marie sa...

Men vilka gulliga kollegor du har. :) Och en sådan trevlig och rörande uppvaktning och överraskning.
Vad duktig E är! Hon kommer att bli en bra storasyster tror jag.
Kram!!

Suzesan sa...

SÅ SNÄLLT. Inte undra på att du blev paff så himla omtänksamt.

Nu vet jag ju inte om seder och bruk i Amerikat men asså jag må låta lite -Ego -men de bjöd dig som fin överraskning...varför ska du köpa nåt tillbaka??? OM man sagt tack räcker väl det. JAG gissar bara ;) Men isåfall ett gemensamt tackkort med nåt hembakat till fika eller så.

MEN så snällt gjort och vad fin tårta. Stort och hjärtligt.

Kram
/Susanne