fredag, februari 07, 2014

Pajama Day och konsert

Idag var det Pajama Day i Lill-Skruttans skola. Detta är tydligen en vanligt förekommande händelse i amerikanska skolor. Då går alla i skolan, inklusive lärare (och i Lill-Skruttans skola även rektorn) runt i pyjamas hela dagen. Så i morse tog vi fram nytvättade nattkläder. Valet var självklart. Inget snack. Bamsenattlinnet! Och så pyjamasbyxor under såklart eftersom det annars skulle varit alldeles för kallt. Vi körde även tröja under nattlinnet samt långkallingar under pyjamasbyxorna. Tre av klasserna i kindergarten samt en (eller om det var två?) First Grader-klasser skulle även ha sin musikkonsert idag. Lill-Skruttans klass var en av K-klasserna.

På väg till skolan

Här sjungs det för fullt (Lill-Skruttan nästan längst ut till höger)


Försökte zooma in, men hade endast iPhonen med så bilderna blev otroligt suddiga. Tyvärr! Note to self: nästa gång ta med storkameran med bra objektiv. Min födelsedagskamera hade M och filmade med.

Hela konserten hade som tema "earthworms" (daggmaskar) vilket jag tyckte var rätt kul. Har ingen aning om varför just detta var temat, men även här hemma har Lill-Skruttan gått runt och smånynnat på sånger om earthworms. Haha, en av sångerna de sjöng gick såhär "Earthworms. Makes Anerica Great. Earthworms!" Den tyckte jag var rolig. De var alla duktiga och det var roligt att få vara där och se och höra.  Tycker deras musiklärare verkar väldigt bra och jag tycker det är så himla bra att de har musik en gång i veckan. Viktigt att inte enbart ha "läsämnen" utan andra också. Rent generellt tycker jag det verkar som om skolorna här satsar mycket på just de mer "mjukare" ämnena också. Som musik, dans och konst. Sådana ämnen som skolor i Sverige rent generellt verkar dra ner på. 


11 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Ja, det är tydligen vanligt att ha pyjamasdag! Vi hade tack och lov detta en dag när det var varmt under våren :) Inte mitt i vintern!
Vad blir det för projekt till 100 dagen? Vi ska tydligen klä ut barnen till 100-åringar så jag var på en secondhand shop idag och inhandlade gammelkläder :) Förra året skulle vi ju sy på 100 saker på en T-shirt, vilket resulterade i en ballongtröja :) Lite roligt att ha projekt, även om det mest är föräldrarna som pysslar när de är i den här åldern...
Kram!

Desiree sa...

Kul med pjamas dag. Det känns väldigt amerikanskt. Just denna förkärlek för pjamasen är ett amerikanskt fenomen i sig. Härligt kort på dig och E. Ser ut som ni har en vacker/mysig väg till skolan. Kul att de satsar så mycket på musik i skolan. Det märks att det är något som E verkar gilla mycket.
Trevlig helg.

Kattas Betraktelser sa...

Barnen ser ut att trivas i sina pyjamasar i skolan, De ser riktigt glada ut!

Steel City Anna sa...

Haha, fantastiskt tema. Tänk det visste jag inte att det var just daggmaskar som var grunden till Amerikas stora inflytande :) skulle gärna också ha pyjamasdag.

Pia sa...

Harligt med pyjamasdag! Elias klass har haft pyjamaspartyn som avslutningsfester, det blev mycket lyckat! Haller med om att det ar viktigt med konst, dans och musik ocksa och uppmuntra kreativitet. De ar bra pa det har ocksa tycker jag och ungarna alskar det.
Kram!

Lotta sa...

Sötnos!! Jag vill också gå på PJ Party ;)

Läste just om hur du blev firad i Paris - wow! Så läckert och härligt. Vilken dröm att få äta på självaste Champs-Elysée!! Flott.

Å, vännen. Längtar att ses. Nu väntar semester, men när jag är tillbaka - då!

KRAM!!
Lotta

Sahra sa...

Underbart. JAG vill ha en pyjamasdag på jobbet.
Självklart måste det finnas andra ämnen än teoretiska på schemat. Det bor ju inte ingenjörer o akademiker i alla människor. Dessutom utvecklas annat i människan med kreativa inslag
Kram

Taina sa...

Himla kul med PJ dagar! Liisa har haft det flera ggr och barnen tycks älska det!

Vilken UNDERBAR bild på dig och E på väg till skolan! Love it!

Kramar!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
Ja jag tyckte det var lite konstig årstid att ha det nu då det är så himla kallt! Å andra sidan går ju barnen inte ut på rasterna när det är vinter här :-(
Till 100-dagen kommer vi att räkna hundra av något "litet" typ makaroner, cheerios eller så som de ska ta med sig till klassen.S eddan ska de klistra upp dessa på ett papper om jag förstått det hela rätt. Jag minns er ballongtröja! Den var väldigt kreativ tycker jag. Här är det som sagt så att alla barn GÖR sina projekt själva i skolan men vi ska räkna sakerna de ska ha med sig.
Kram!


Desiree,
ja det är lite annorlunda. Och visst känns det amerikanskt med denna förkärlek för PJs rent allmänt. :-)
Vår skolväg är inte sådär otroligt speciell, den går längs med York Avenue, men om våren och sommaren är det fint för då blommar ofta buskarna och träden.
Kram!


Katta,
haha ja de älskar detta med PJs i skolan!
Kram!


Steel City Anna,
Japp daggmaskar är det som gör JORDEN great egentligen väl?! Utan dem skulle ju hela ekosystemet få härdsmälta... ;-)


Lotta,
Ja det var ett fint firande i Paris. Och ja det vore sååå roligt att ses. Hoppas ni får det underbart på er semester!
KRAM!


Sahra,
Haha, du borde föreslå det. Pyjamasdag på jobbet! :-) Och visst är det så att kreativa ämnen i skolorna är bra och faktiskt nödvändigt för att man ska utvecklas på allra bästa vis. Det gäller ju egentligen vuxna också.
Kram!


Taina,
ja du ungarna verkar verkligen älska detta med PJs i skolan! Särskilt att även lärarna har det. :-)
Och Tack för din fina komplimang om bilden. Den tog M på vägen till skolan så den är faktiskt väldigt spontan.
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Pia,
ja det verkar som om just pyjamastemat är ngt barnen älskar. Och detta med konst, musik och rörelse ÄR viktigt. Kroppen och hjärnan behöver sådana kreativa ämnen.
Kram!

Annika sa...

Tom på HS förekommer det!! PJ days, alltså.
Lite KUL!!
Karolina har älskat PJ-days under hela sin skoltid.
Förstår att Ella tycker det är KUL!!
Det verkar som om Ella går i en BRA skola igen. Härligt!!!
Kram!!