fredag, februari 14, 2014

Valentine's Day

Idag är det Valentine's Day här i USA. Något som uppmärksammas i stort sett överallt. Man har länge kunnat se hjärtan, specialgodsaker, presentaskar, gosedjur och annat i affärerna. Från Lill-Skruttans klassrum fick vi information om att barnen gärna fick göra Valentine's Day Cards till sina klasskompisar. Dock var man då tvungen att göra ett till alla. En bra regel tycker jag. Men visst, det gör också att det hela blir ett ganska omfattande projekt. Särskilt för en 5-åring som ju inte alltid har världens bästa tålamod. För att hinna och orka med alla kort delade vi upp det på flera kvällar. Ikväll hade hon 6 kort kvar, men det visade sig att vår lilla tjej var hängig och inte mådde bra. När vi tog tempen hade hon dryga 38 graders feber. Liten. Utslagen i soffan. Men mest ledsen blev hon när vi sa att hon inte kunde gå till skolan imorgon eftersom hon hade feber ikväll. "Jag vill gå till skolan imorgon" grät hon. För att ge sina Valentine's Day kort till sina kompisar. Det hela slutade med att hon gjorde färdigt de kort hon hade kvar, och sedan lovade vi att någon av oss ska gå till skolan imorgon och överlämna korten till hennes klass där. Men för henne blir det en hemmadag imorgon. Och vi hoppas nu att hon inte ska bli sämre, utan snart vara på benen igen.

Första kvällen i V-Day-kort-fabriken

En rejäl hög med kort blev det till slut. 22 stycken närmare bestämt. Ett till var och en av hennes klasskompisar.

Själv gläder jag mig åt att det är fredag. Och jag hoppas nu att vädret ska bli lite varmare och torrare snart. Igår var det rena rama is-slask-sörjan på vägarna då jag gick för att hämta Lill-Skruttan. Tristaste tristvädret. Det blir ju tyvärr ofta så här i staden efter sådana här snöoväder. Särskilt som temperaturen svajar runt nollan.

Och till er alla där ute önskar jag en fin Valentine's Friday! Eller som i Sverige (vilket jag egentligen gillar ännu mer) en Fin Alla Hjärtans Dag! Och sedan en skön helg. Vi kommer faktiskt ha en långhelg just denna helg eftersom det är President's Day på måndag. En holiday som jag har ledigt från jobbet jag med. Sedan är det winter break för Lill-Skruttan resten av veckan, men eftersom både jag och M jobbar så har vi anmält henne till dagsaktiviteter på samma ställe där hon går på after-school på måndagar och onsdagar. Tror det blir riktigt bra eftersom hon verkar trivas väldigt bra där.

9 kommentarer:

Sahra sa...

Här har de slutat uppmärksamma denna dag i skolor och dagis så att ingen ska känna sig bortvald och oälskad. Varför inte göra som hos er? Att alla får ett kort.
Tråkigt att hon är sjuk denna dag. Förstår att hon vill lämna personligen. Kanske hoppas hon att hon ska få? Men det låter som en bra kompromiss att korten ändå blir levererade.
Ha en fin Valentine. Kram

Pia sa...

Bra ide att alla far ett kort och vad fina de var! Hoppas att ni far lite battre vader, har fortstatt att det ar vaderkaos lite har och var i USA. Min granne sitter fast i Georgia just nu.
Skont att fa lite ledigt ocksa! Det later som Lill-Skruttan trivs bra med skola och after -shool, harligt!
Onskar er alla en jattefin alla hjartans dag!
Kram!

Pia sa...

Bra ide att alla far ett kort och vad fina de var! Hoppas att ni far lite battre vader, har fortstatt att det ar vaderkaos lite har och var i USA. Min granne sitter fast i Georgia just nu.
Skont att fa lite ledigt ocksa! Det later som Lill-Skruttan trivs bra med skola och after -shool, harligt!
Onskar er alla en jattefin alla hjartans dag!
Kram!

Martina sa...

Happy Valentine's till er och hoppas E mar bättre idag! Klart att hon vill lämna sina fina kort!
Ha en skön langhelg ocksa!
Kramar

Desiree sa...

Trist att E blev krasslig men låter som en bra lösning på det hela att någon av er kan gå förbi skolan och dela ut korten som hon jobbat så hårt på.Happy Valentines och hoppas E kryar på sig snabbt. Underbart med långhelg. Det kan ni behöva. Ha en underbar helg.

Saltistjejen sa...

Sahra,
jaha där ser man. Lit tråkigt att de inte uppmärksammar det hela alls. Ok om man inte vill att ngn ska känna sig förbigången eller så, men det finns ju andra vis också att uppmärksamma sådana här dagar. Man måste ju inte ens ge varandra något, men man kan prata om vänskap och kärlek och hur man bör behandla varandra. :-) Kanske göra en gemensam teckning/målning eller så som handlar om omtanke?
Ja hon blev lite ledsen idag när hon insåg att hon inte skulle få några kort själv eftersom hon är sjuk. De har dessutom sion 100:e dag i K-garten idag vilket hon missar (de skulle göra ett 100-projekt då) och det var hon också lite besviken över att inte få göra. Stackarn!
Hoppas ni får en fin Alla Hjärtans Dag samt en bra helg!
Kram!!


Pia,
Tack! Och ja här är vädret bättre idag. Lite mer snö väntas imorgon men tror inte det blir några stora mängder.
Kram och ha en fin helg!


Martina,
Tack detsamma! Och ja E mår klart bättre idag. Vilket känns bra. Att det inte blev värre.
Kram och hoppas ni har en fin fredagskväll och en skön helg!


Desiree,
Ja det var lite typsikt att hon skulle bli sjuk just denna dag som hon sett fram så mycket emot.
Långhelg känns väldigt skönt. Särksilt som jag för en gångs skull faktiskt är ledig själv också då när skolan är ledig. :-)
KRAM!

Mala sa...

Vad flitig hon varit med korten. Hoppas hon blir frisk snart.

Suzesan sa...

Såklart hon vill ge sina kort till kamraterna. Så fina. Sånt jobb. Bra idé att lämna dem när lill-Skruttan är frisk igen SÅ typiskt att bli sjuk.. stackars.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

suzesan,
Tack söta du! Och ja hon var besviken på att inte kunna lämna och inte heller kunna få några.
Men M gick dit med hennes iallafall. Korten från sina klasskompisar får hon nog när skolan börjar igen.
Kram!!