lördag, februari 08, 2014

Poolbesök

Idag lördag, gick jag och Lill-Skruttan för första gången tillsammans till poolen där hon tar simlektioner. Just för att hon tar simlektioner där så får vi som familj tillgång till bassängen på helgerna under deras "Family hours", vilket är 1,5 timme på lördag samt söndag eftermiddag. Eftersom hon fortfarande tycker att det känns lite "läskigt" detta med vatten så tänkte jag att vi kanske kan gå lite mer regelbundet med henne på helgerna. På så vis får hon mer vattenvana och förhoppningsvis kommer hon då att kunna slappna av lite mer även på sina simskolelektioner. I omklädningsrummet sa hon till mig att hon tyckte det var så roligt att gå tillsammans med mig till bassängen. Sedan berättade hon att "det kändes både roligt, mysigt och läskigt. Allt på samma gång!" Sötsmulan! Det hela gick väldigt bra och jag tror verkligen att det handlar mycket om vana. Att hon ska känna sig såpass trygg i vattnet att hon kan slappna av. Så jag ska försöka att gå med henne oftare så att hon kan känna sig trygg i vattnet.

Själv tyckte jag det kändes skönt att vara i vatten jag med. På land börjar jag känna mig som en strandad val. Redan. Med Braxton-Hicks-sammandragningar och flås som en gammal blåsbälg. Så att vara lite mer viktlös i bassängen kändes inte helt fel.

I övrigt är det en hel del OS här hemma nu. Jag gillar verkligen OS. Även om just årets Rysslands-OS ger en lite fadd eftersmak tycker jag. Just med tanke på allt som pågår i Ryssland. Men jag gillar ändå själva sporten. Att kunna se sporter man aldrig annars visar. Det är kul. Och jag fascineras i vanlig ordning av Norge. Helt otroligt att det lilla, lilla landet har så många helt fantastiska vintersportsmän och kvinnor! Hatten av för dem helt klart. Och självklart instämmer även jag i Grattiskören till Kalla!

6 kommentarer:

Martina sa...

Sötis! Vad gullig hon är. Det är en riktig liten tänkare din lilla Ella.

Jag tror ocksa att vatten handlar om vana. Absolut. Mina tjejer är ju uppvuxna med pool och hav sen de var bebisar och de har alltid älskat vatten och bad. Förutom i Sverige. De gillar inte att bada i sjöar och vatten i Sverige eftersom vattnet inte är tillräckligt klart och de inte ser vad som finns i vattnet. Det tycker dom är jätteläskigt. Och sa tycker de att det är för kallt sa klart.
Kramar

Desiree sa...

Lilla söta fina Ella. Väldigt bra ideé att gå regelbundet. Vattenvana tror jag ger mycket och att kunna simma är så otroligt viktigt. Låter som en mysig mamma - dotter aktivitet och något ni kan njuta av båda två.
Kram!

Millan sa...

Ja visst har det med vana att gora! Nils har alltid varit valdigt orolig i vatten och det tog ratt lang tid for honom att borja simma. Men det som gjorde det battre var var semester forra aret da han var och badade i poolen varje dag i tva veckor. Plotsligen var det inte laskigt langre utan bara roligt!

Kram

Mallis in real life sa...

Jag gillar också OS, även om eftersmaken är lite besk. Ryssland har en lång väg att gå. Hur som helst älskar jag att titta på vintersporter och har tajmat in slutet av min graviditet med detta.

Har slutat jobba och väntar bara på lillebror. Som det ser ut nu, blir det en lite tidigare ankomst. Vi ska göra ultraljud i morgon då han bestämt sig för att ligga i säte. Därifrån går vi vidare med när han ska ut.

Tills dess blir det OS och soffläge.

Må så gott. Kram Mallis

Annika sa...

Visst har det med vana att göra. När K var 4 år tog vi henne till simskola, men det föll inte god jord. Hon var för rädd. Tog ur henne direkt.
Sedan i KG började hon igen, då gick det bra.

Gillar också OS. Ja Ryssland är bakåtsträvande så det räcker och blir över, men just dessa idrottare är ju så grymma!!
Det blev ju ett silver igår också till Sve. KUL att se!!
Det jobbiga är att det bli sådana förskjutningar pga tidsskillnaden. Ofta har man redan sett hur det gått, men det är roligt iaf.
Har alltid gillar vinter-OS mer än sommar-OS.

Kramar!

Saltistjejen sa...

Martina,
ja hon är helt klart en liten tänkare. Och visst handlar vatten till stor del om vana. Viss del är såklart personlighet också, men vana gör att även en person som tycker att "nya" saker som känns läskiga kan kännas lite mindre farliga. :-)
Jag kan förstå dina döttrar dock med vattnet i sjöar och i östersjön eftersom fantasin kan få en att tänka på allt möjligt i mörkret under oss när vi badar.
Kram!


Desiree,
Ja jag tror att det är väldigt bra att försöka gå regelbundet. Och det var verkligen en mysig och rolig egentid vi fick tillsammans också. :-)
Kram!


Millan,
Vad fint att höra att Nils också kände sig osäker ganska länge men att det faktiskt släppte så småningom.
Kram!


Mallis,
hoppas att allt är bra även om det verkar som den lille kanske kommer att anlända lite tidigt. Du får verkligen vila och ta det lugnt nu så kanske han stannar inne lite till.
Kram!


Annika,
Ja, jag tror det har med vana att göra. men också personlighet. E är ju en försiktig general vad gäller allt nytt och "okänt" så detta är något jag gissar kommer att ta lite tid. Men som sagt, just därför tro jag att regelbundenhet är väldigt bra.
Och Ryssland ja, det kan ma diskutera länge.... Jag vet att vissa tycker man borde bojkottat OS där i år.
Själ gillar jag både vinter- och sommar-OS. Så olika sporter. Sverige är ju alltid bättre i vinter-OS så på så vis är det oftare roligare att se på just vinter-OS, men som sagt jag gillar sommar-OS också.
Kram!